Frigiliana
Almuñécar
Katedralen i Málaga

Spanien

Costa Tropical - langtidsferie

Pris pr. person fra
kr. 13.995

Tag med til Andalusiens Tropiske Kyst ved det azurblå Middelhav, og få batterierne ladet op. Nyd de lange strande, den smukke by Almuñécar - og livet under varmere himmelstrøg med over 300 solskinsdage om året. Vi bor på et meget populært 4-stjernet hotel med balkon tæt på strand og by, og har inkluderet halvpension med vin samt indholdsrige udflugter med dansk rejseleder.

Hvem drømmer ikke om at komme lidt væk fra Danmark om efteråret, når det er vådt og blæsende eller i vintermånederne, når det er mørkt og koldt? Netop i disse måneder har du her mulighed for at tage med på en skøn 3 ugers langtidsrejse til Andalusien, hvor det både er lunere og lysere end i Norden. Costa Tropical har været lidt overset til fordel for nabokysten Costa del Sol, men flere og flere har nu fået øjnene op for denne skønne del af Sydspaniens 19 km lange kyststrækning med mere end 20 strande, forrevne klipper, bjerge og maleriske byer, der ligger øst for Málaga. Det subtropiske mikroklima med mere end 300 årlige solskinsdage og en gennemsnitstemperatur på 20 grader, giver de bedste betingelser for dyrkning af blomster, frugter og grøntsager. Kysten har fået sit navn netop på grund af sin tropiske vegetation.

Vi bor midt på Costa Tropical godt beskyttet af bjergkæder og med udsigt til Middelhavet ved den attraktive by, Almuñécar, der rummer mere end 3.000 års historie. Her er der tid til at nyde livet langs den skønne strandpromenade, og til at mærke Sydspaniens charme på det hyggelige torv eller til en gåtur op gennem de stejle og krogede gader med toppede brosten. I de fine hvidkalkede huse med blomsterdekorerede balkoner finder vi nogle af byens hyggelige restauranter, der byder på alt godt fra havet, tortillas, lækre tapas m.m. Netop i Almuñécar kan man stadig opleve en autentisk spansk stemning.

Glæd dig til de spændende inkluderede udflugter, hvor vi bl.a. skal besøge gården Finca San Ramón, der er kendt på hele kysten for dyrkning af subtropiske frugter. Her får vi en interessant rundvisning og lækker frugtsmagning. At besøge Nazarí-haverne er en oplevelse udover det sædvanlige. Haverne kaldes også det ”Lille Generalife” og er et formidabelt eksempel på en latinamerikansk-arabisk have. Sanserne påvirkes af duftende jasmin, kaprifolier, appelsintræer og lyden af rislende vand, som var det et lille paradis!

Forkæl dig selv med en langtidsferie på det skønne 4-stjernede hotel med ophold i balkonværelse. Hotellet vandt i 2022 Granadaprovinsens særlige pris, for at være et godt sted at bo. Hver aften hygger vi os med hotellets dejlige buffetmiddag med vin til maden, og har du lyst, kan du endda slappe af på værelset med dansk TV (DR1). På rejsen nyder vi strand- og bylivet i rolige omgivelser, og får kulturelle oplevelser ind under huden, når vi kommer tæt på nogle af Andalusiens berømte kulturbyer.

Glæd dig til afslappende dage på den azurblå Middelhavskyst. Costa Tropical er den ideelle ramme til en dejlig langtidsferie i Spanien.

Costa Tropical - langtidsferie 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Costa Tropical
  • Dag 2 - Gåtur i lokalområdet
  • Dag 3 - Byvandring i Almuñécar
  • Dag 4–21 - Inkluderede udflugter og aktiviteter under opholdet
  • Dag 22 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Costa Tropical Langtidsrejse 2022

Inkluderet i prisen

Fly til Málaga t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

21 overnatninger på 4-stjernet hotel på Costa Tropical

21 x morgenmad

1 x frokost inkl. ¼ fl. vin og vand

20 x aftensmad inkl. ¼ fl. vin og vand

Udflugter iflg. program

  • Maleriske Nerja & Frigiliana
  • Heldagstur til Granada
  • Besøg på gården Finca San Ramón m/eksotisk frugtsmagning
  • Entré til Nazarí Haverne

Dansk rejseleder på rejsemålet

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 2.995

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Málaga & Den Botaniske Have kr. 435

Dag 1

Ankomst til Costa Tropical

Vi flyver til Málaga, hvor vi i lufthavnen bydes velkommen af vores erfarne rejseleder. Med bus fortsætter vi på blot en time til Den Tropiske Kyst ved Middelhavet, hvor vores dejlige hotel i Almuñécar skal være vores hjem de næste 3 uger.

Dag 2

Gåtur i lokalområdet

Almuñécar

Det er skønt at have god tid til at nyde den lækre morgenbuffet, inden vi med rejselederen skal ud på en lille gåtur i lokalområdet. Her får du gode råd og tips til ferien, og mere information om de inkluderede udflugter samt ekstraarrangementet til Málaga. Vi slutter turen med en dejlig frokost på hotellet, hvor vi har mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

Dag 3

Byvandring i Almuñécar

Almuñécar ligger lidt isoleret i forhold til Costa del Sol, så her kan man stadig få en autentisk spansk oplevelse. Byens historie kan dateres helt tilbage til den fønikiske epoke for over 3.000 år siden. Almuñécar har efterfølgende været udsat for både græske, romerske, arabiske og kristne erobringer, og de forskellige civilisationer har efterladt monumenter, kunst og arkæologiske minder, som blandt andet kan opleves på borgen, Castillo de San Miguel.

Det er en oplevelse at gå rundt i den gamle bys stejle gader, og mærke en ægte duft af sydspansk charme. At være i Almuñécar er som en rejse tilbage i tiden. Den gamle bydel klynger sig smukt til klippetoppen San Cristóbal, hvor vi også finder den gamle borg. 

Vi går langsomt op ad de bakkede gader til San Miguel, der er én af byens mest velbevarede attraktioner (entré ikke inkl.). Når vi ankommer lidt forpustede, belønnes vi med en fantastisk udsigt over havet, bjergene og den gamle bydel.

Der er også tid til at udforske Almuñécar på egen hånd. Vi anbefaler et besøg på en hyggelig café på torvet - måske med en café con leche? Eller en let frokost på den familieejede restaurant ”Los Geraneos” i hjertet af den gamle bydel? Restauranten er indrettet i et fint hvidkaldet hus med farvestrålende vinduer og døre, og smukt dekoreret med pelargonier i stærke farver. Her findes mange af de typiske spanske retter. (Byvandringen er ca. 3,5 km)

Dag 4–21

Inkluderede udflugter og aktiviteter under opholdet

I løbet af opholdet arrangerer hotellet forskellige aktiviteter, og har jævnligt aftenunderholdning på programmet. På langtidsferien er der inkluderet indholdsrige udflugter, og har du lyst til mere - kan du også købe en ekstraudflugt. Rejselederen bidrager desuden med hyggelige gåture, kortspil m.m.

Vi tager forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne.

Maleriske Nerja & Frigiliana
Flot halvdagstur til den maleriske ferieby Nerja med den usædvanlige smukke beliggenhed ved foden af Sierra de Almijara-bjerget. Her skal vi opleve den berømte promenade langs byens klippeforbjerg. Det smukke Balcón de Europa er palmebeklædt, og bygget på fundamentet af et gammelt fort. Balkonen ligger som en terrasse over høje klipper.

Herfra oplever vi en enestående panoramaudsigt over det koboltblå hav, flankeret af honningfarvede bugter. Om sommeren er byen ofte overrendt af besøgende, men resten af året er det et mere roligt sted, som er et besøg værd.

Vi fortsætter ind i baglandet til den velbevarede hvide landsby, Frigiliana - kun 6 km nord for Nerja. Den idylliske landsby er flere gange blevet kåret som Spaniens smukkeste og bedst bevarede. Til fods udforsker vi den gamle bydels hvidkalkede huse med smedejernsgitre, charmerende trappegader og farvestrålende blomster. Sluk mobilen, og tag med på opdagelse gennem byens mange kringelkroge med brostenslagte gader, smukke hvidkalkede huse, prydet med blomsterkrukker. Det er de lokales opskrift på det gode liv! I 2014 opnåede byen status af national historisk og arkitektonisk interesse. Kort sagt, det oser af charme overalt. Vi går også gennem gaden Callejón del Inquisidor, der fører til et kvarter med farverige døre og balkoner.

Granada – maurernes sidste højborg
På en flot heldagstur kører vi gennem det andalusiske bagland til den fortryllende by Granada, der ligger mellem 2 højdedrag ved foden af Sierra Nevada-bjergene. Granada var den sidste by, der blev generobret af de katolske monarker i 1492, og byen har derfor en umiskendelig duft over sig fra den arabiske verden med spor fra den glorværdige fortid.

På gåturen i hjertet af den gamle bydel mærker vi, hvordan det emmer af liv med enestående minder fra maurerperioden. Vi kommer forbi rådhuset, gården Corral del Carbón med balkoner, hesteskobuer, krydderier og tehuse, der går hånd i hånd med moderne modebutikker, graffitikunst og lækre tapas-barer. Man bliver tiltrukket af Granadas dejlige stemning med gader, der fører os tilbage til fordums pragt. Overalt er der spækket med hyggelige restauranter og caféer. Turen går også forbi den gigantiske domkirke bygget i renæssancestil, og vi slutter på Plaza de Bib-Rambla, der nærmest virker som et spejlbillede af Granadas ældgamle historie. Hovedtorvet har været vidne til middelalderdyster, henrettelser, tyrefægtninger, folkefester m.m. Der er også god tid til at udforske byen på egen hånd.

Herefter fortsætter vi op i det spændende hulekvarter, Sacromonte, hvor sigøjnere slog sig ned efter maurerne blev udvist af de kristne. Gennem historien har mennesker søgt sikkerhed i klippehuler. Hulerne blev udgravet som boliger på bjergskråningerne. Der er ikke to ens huler i dette unikke og autentiske kvarter med hvidkalkede facader, der overalt bærer præg af beboernes skikke og traditioner.

Spanien er det land i Europa, hvor flest mennesker har indrettet sig i huler. I dag bruges de fleste huler som restauranter og flamenco-tablaoer. Bussen kører os til Sacromonte, men kan ikke kører gennem kvarterets smalle gader, så turen vil her foregå til fods.

Frugtsmagning og besøg i Nazarí-haverne
På denne farverige halvdagstur starter vi med et besøg på gården, Finca San Ramón, som er kendt på Costa Tropical for dyrkning af subtropiske frugter. Gården har mere end 12 hektar med frugtplantager, hvorfra der er en uovertruffen udsigt over den smukke bugt, La Herradura. På rundvisningen besøger vi nogle af de subtropiske plantager, ser de forskellige træer, hører om dyrkningen og frugternes egenskaber - ligesom vi får idéer til madopskrifter.

Glæd dig til en lille gastronomisk frugtsmagning med flere af kystens tropiske frugter, mens vi nyder den flotte udsigt over havet og bjergene. På gården dyrkes: avocado, kumquat, litchi, granatæbler, dragefrugt, babaco, nispero, mango, cherimoya, guava, papaya og carambole. Vi smager også en lækker hjemmelavet tropisk sorbetis. Det er spændende at høre om processen fra beplantning til frugterne lander i køkkenet eller i medicinalindustrien. Et unikt landbrug i Europa.

Turen fortsætter til Nazarí-haverne i den lille by Vélez de Benaudalla. Måske har du hørt om Generalife i Alhambrapaladset, men vidste du mon, at der findes en Lille Generalife, som kaldes for ”Sansernes Have”? Haverne er et enestående eksempel på en latinamerikansk-muslimsk have, og har en bemærkelsesværdig historisk værdi.

Haverne blev designet, for at give sanserne nydelse inden for både det åndelige, æstetiske, psykologiske, botaniske, videnskabelige og nærende. Et genialt vandingssystem løber gennem kanaler, ind i springvand og damme. Overalt høres en diskret lyd, der bidrager til roen i omgivelserne, og forstærker duften af blomster og træer. Her findes en stor mangfoldighed af blomster, buske og træer. Til lyden af rislende vand besøger vi den frodige have med alt fra appelsin- og ferskentræer til duftende jasmin og kaprifolier. Den lodrette have er særlig attraktiv, da den består af dryppende kalkstenshuler, som er oplyst. Haverne er udtænkt som en afspejling af paradis, og blev for ikke længe siden renoveret til en værdi af ca. 15 mio. kroner. Den fredfyldte have er en skjult perle. Her siger man: ”Tro ikke på, at du i morgen vil være i helvede, for man kommer ikke i helvede efter at have været i paradis”.

Ekstraudflugt: Málaga & Den Botaniske Have
En autentisk og ægte spansk oplevelse venter i Picassos fødeby Málaga, hvor vi tager på byvandring i den historiske bydels smalle gader med lokalguide. Vi kommer forbi overdådige pladser, gamle sandfarvede huse med kunstfærdige smedejernsbalkoner - og skal naturligvis også opleve den fashionable gågade, Calle Marqués de Larios. Her ligger velholdte huse og elegante butikker side om side på den flotte flisebelægning.

Lidt nord for Málaga finder vi Den Botaniske Have, La Concepción Estate, der blev anlagt i 1855 af en adelig familie, og først åbnet for offentligheden af den spanske stat i 1994. Haven kan besøges året rundt, og om vinteren kan man også nyde duften af de gule mimoser – skønt som et parfumeri. Det er som at være med i et eventyr, når man besøger denne meget smukke tropiske have. Det er ikke svært at forstå, at haven ikke bare er Spaniens smukkeste, men også én af Europas allersmukkeste med en stor samling af sjældne subtropiske planter. Haven er omgivet af bjerge, prydet med stier, palmetræer, springvand og dekorative motiver. Alt i alt en flot heldagstur til Andalusiens næststørste by.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 22

Hjemrejse

Vi er tanket op med fornyet energi, og det er tid til at vende hjem efter en herlig langtidsrejse i Andalusien. Transfer til lufthavnen med fly fra Málaga.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse