Budapest
Budapest
Bratislava

Donau

Juleaften på Donau

Pris pr. person fra
kr. 13.995

Tag med Best Travel på et fantastisk juleflodkrydstogt på Donau igennem Østrig, Slovakiet og Ungarn. Oplev smukt julepyntede byer og stemningsfulde julemarkeder i Wien, Bratislava og Budapest. Glæd dig også til at opleve Dürnstein og Melk. Sejladsen foregår med det 4+ stjernede M/S Vivienne, hvor vi ombord kan nyde godt af skibets helpension.

Vores oplevelser starter i Wien, Østrigs hovedstad, som er berømt for sin kejserlige historie, sin musik og sine kulturelle institutioner. I Wien kan man gå på opdagelse i byens historiske centrum, besøge Schönbrunn Slot, nyde en klassisk koncert i en af byens mange palæer eller udforske de mange museer. Wien er en by, hvor den klassiske musiks ånd stadig lever i bedste velgående, og hvor cafékulturen og den kunstneriske arv er lige så vibrerende i dag som for århundreder siden.

Rejsen fortsætter i Wachau-dalen, et UNESCO-verdensarvssted kendt for sin fortryllende skønhed, vinmarker og middelalderlige byer som Dürnstein og Melk. I Dürnstein og Melk besøger vi Stift Dürnstein og Stift Melk - to berømte klostre. Her kan man især fremhæve Stift Melk - et barokt mesterværk, hvor der har boet munke i mere end 900 år.

Næste stop på rejsen er Bratislava, hovedstaden i Slovakiet. Denne charmerende by, med sin kompakte gamle bydel, tilbyder en blanding af barokke paladser, gotiske kirker og caféer gemt væk i smalle gader. Bratislava slot, der rejser sig stolt over Donau, tilbyder en fantastisk udsigt over byen og floden. Byens multikulturelle historie og livlige nutidige kunstscene gør den til et fascinerende stop på vores julekrydstogt.

Efter Bratislava fortsætter rejsen til Budapest, Ungarns imponerende hovedstad. Opdelt af Donau og forbundet af op til flere broer, blander Budapest historisk storhed med pulserende byliv. Glæd dig bl.a. til at opleve Skt. Stefan-kirken, operaen samt Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer. Vi slår naturligvis også vejen forbi et af byens mange julemarkeder.

Et flodkrydstogt gennem Donau fra Wien - gennem Wachau-dalen - til Budapest er ikke kun en rejse gennem smukke landskaber, men også en dybdegående oplevelse af den rige kulturelle og historiske arv, som Centraleuropa har at byde på.

Vores julekrydstogt på Donau inkluderer et omfangsrigt udflugtsprogram med dansk rejseleder, som sikrer, at du får alle oplevelserne med hjem – og entréerne er skam også inkluderet.

Vi sejler med det lækre 4+ stjernede skib M/S Vivienne, som danner den perfekte ramme for vores hyggelige julerejse på Donau. Vi har helpension ombord og bliver forkælet med en righoldig morgenbuffet, lækre frokoster og elegante middage. Flere aftner vil der være livemusik og underholdning i baren.

 

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Wien
 • Dag 2 - Byrundtur og julemarkeder i Wien
 • Dag 3 - Wien - Schönbrunn
 • Dag 4 - Dürnstein (07:00-12:00) og Melk (15:00-22:00)
 • Dag 5 - Bratislava (08:00-20:00)
 • Dag 6 - Budapest (08:00-)
 • Dag 7 - Budapest for livsnydere
 • Dag 8 - Wien (06.00-)
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Julekrydstogt P Donau 2024

Inkluderet i prisen

Fly ud til Wien og hjem fra Budapest inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

7 overnatninger ombord på 4+-stjernede skib M/S Vivienne i valgt kahytskategori

Helpension ombord, starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8

Udflugter og entréer ifølge program:

 • Byrundtur i Wien med lokalguide
 • Besøg og rundvisning på Schönbrunn slottet i Wien
 • Besøg, runvisning og orgelkoncert på Dürnstein-klosteret
 • Besøg og runvisning på klosteret i Melk
 • Byrundtur med mini-toget og lokalguide i Bratislava
 • Byrundtur i Budapest med lokalguide
 • Entre til Skt. Stefans-kirken i Budapest
 • Entre og rundvisning i operaen i Budapest
 • Kage og kaffe på Grand Cafè Central i Budapest

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 7 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Ekstraudflugter: Klassisk koncert i Wien kr. 650 (min 20 tilmeldinger)

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dækstillæg på M/S Vivienne:

 • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue kr. 700
 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1750
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 3.500
 • Suite på øvre dæk med fransk altan kr. 5250
 • Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 4900

Skibets drikkevarepakke kr. 1250

 • Fadøl
 • Husets vin i glas (rød, hvid og rosé)
 • Juice, vand og sodavand i glas.

Skibets all inclusive pakke kr. 2000

 • Fadøl
 • Husets vin i glas (rød, hvid og rosé samt mousserende)
 • Juice, vand og sodavand i glas.
 • Kaffe, te og specialkaffe
 • Spiritus/likør/whiskey
 • Dagens cocktail
 • 1 flaske vand pr dag til at medbringe på udflugter
 • 1 stor flaske vand pr dag i kahytten

Drikkevarerne serveres i restaurant og bar i tidsrummet 9:00-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken. Specialkaffe, vand på flaske samt minibar er ikke inkluderet!

Dag 1

Ankomst til Wien

Afgang fra København: Vi ankommer til Wien sidst på formiddagen og kører med bus til centrum, hvor der bliver lejlighed til at besøge Wiens hyggelige julemarkeder. Hen på eftermiddagen kører vi den korte tur til Handelskai, hvor hyggeligt julepyntede M/S Vivienne ligger fortøjet.

Vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Ved aftenstid mødes vi til velkomstdrink, og vi bliver præsenteret for kaptajnen og hans besætning. Herefter venter en lækker velkomstmiddag i skibets restaurant.

Afgang fra Aalborg: Vi ankommer til Wien sidst på eftermiddagen og kører direkte til Handelskai, hvor hyggeligt julepyntede M/S Vivienne ligger fortøjet.

Vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Ved aftenstid mødes vi til velkomstdrink, og vi bliver præsenteret for kaptajnen og hans besætning. Herefter venter en lækker velkomstmiddag i skibets restaurant.

Dag 2

Byrundtur og julemarkeder i Wien

Vi spiser morgenmad ombord og tager derefter på panoramarundtur med bus i Wien, hvor vi kommer forbi en række af Wiens mange arkitektoniske og kulturelle seværdigheder. Vi starter med et stop nær det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer residens fra det 18. århundrede. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. Vi går en tur gennem de smukke, gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole, Albertina-pladsen med kunstmuseet og det berømte Hotel Sacher. Vi kører tilbage til skibet til frokost.

Eftermiddagen er til fri disposition - Wien har masser af hyggelige julemarkeder at gå på opdagelse på.

Ekstraudflugt: Klassisk koncert i Wien
Efter middagen ombord er der (mod tillæg) mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser - i et af byens smukke koncerthuse (oftest Auersberg eller Börse). Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse, heriblandt operahuset, Burg-Theater og parlamentet.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger (min 20 deltagere).

Dag 3

Wien - Schönbrunn

Efter morgenmaden ombord tager vi på udflugt til til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark.

Sidst på aftenen kaster vi fortøjningerne og sætter kursen mod vest.

Dag 4

Dürnstein (07:00-12:00) og Melk (15:00-22:00)

Om formiddagen besøger vi Dürnstein, hvor rygterne siger, at den engelske konge Richard Løvehjerte sad fanget i byens borg. Det er dog byens berømte kloster, vi skal besøge – og oven i købet lytte til dejlig orgelkoncert (varighed ca. 20 minutter) Der vil være tid til på egen hånd at besøge byen – og muligvis borgruinen.

Mens vi nyder frokosten ombord sejler vi videre gennem den smukke Wachau-dal, som er blandt de mest berømte regioner i Østrig. Besøgende fra hele verden kommer for at nyde det pittoreske landskab, kulturarven og de suveræne vine, der dyrkes i området. Hele området er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Vi tilbringer eftermiddagen i Melk, hvor vi besøger det imponerende benediktinerkloster Stift Melk, en af Europas mest betydningsfulde barokbygninger og et af Østrigs mest berømte klostre, hvor der har boet munke i mere end 900 år.

Dag 5

Bratislava (08:00-20:00)

Om morgenen ankommer vi til Slovakiets hyggelige hovedstad. Efter morgenmad på skibet tager vi på sightseeingtur med byens lille turisttog og til fods. Vi ser den gamle bydel og slutter på middelalderborgens gårdsplads, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og helt til Østrig og Ungarn.

Efter besøget fortsætter vi byrundturen, hvor vi bl.a. ser St. Martin-katedralen, Michalskás byport og Nationalteatret.

Vi har herefter lidt tid på egen hånd til at udforske de stemningsfulde gader i den gamle bydel, shoppe og nyde julestemningen på egen hånd, inden vi vender tilbage til skibet for at spise frokost.

Herefter er der julehygge i loungen, hvor der spilles julemusik. Vi nyder hinandens selskab og kan ønske hinanden glædelig jul imens kirkeklokkerne ringer julen langs byerne ved Donau

Dag 6

Budapest (08:00-)

Efter morgenmad ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest denne stille julemorgen. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken (vi besøger kirken på dag 7), operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden.

Vi gør også stop ved julemarkedet, som også normalt på juledag er åbent. Her bliver der tid til at nyde stemningen, inden vi returnerer til skibet og nyder vores frokost.
Eftermiddagen bruger vi på afslapning på skibet, inden vi om aftenen atter julehygger ombord. I aften byder vi på en violinkoncert ombord.

Skibet tilbringer de næste 2 nætter i Budapest.

Dag 7

Budapest for livsnydere

I dag forkæles vi med noget af det bedste Budapest har at byde på Cathedral Saint Stephen, Operaen og Grand Café Central i Budapest er tre ikoniske vartegn, der hver især bærer på sin egen unikke historie og betydning for byens kulturelle og sociale liv. Disse tre steder, med deres rige historie og kulturelle betydning, bidrager væsentligt til Budapests charme og karisma. De afspejler byens mangfoldige historie, dens kulturelle rigdom og dens evne til at forene det gamle med det nye. Uanset om man er interesseret i arkitektur, musik eller litteratur, tilbyder Budapest en unik blanding af oplevelser, der indfanger essensen af den ungarske ånd.

Skt. Stefan-kirken (Szent István-bazilika) er en af Budapests mest imponerende og hellige bygninger. Med sin storslåede neoklassicistiske facade, det åndeløftende indre og den enorme kuppel, der tilbyder en panoramisk udsigt over byen, tjener den ikke kun som et religiøst centrum, men også som et væsentligt kulturelt samlingspunkt.

Operaen i Budapest (Magyar Állami Operaház) er et arkitektonisk og akustisk mesterværk. Bygningen er et prangende eksempel på ungarsk renæssance, med et indre dekoreret med marmor, guld og en række fresker. Operaen er berømt for sine ekstraordinære akustiske egenskaber og har været vært for nogle af verdens førende musikere og operasangere. En af disse vil opføre en kort arie for os.

Grand Café Central (Centrál Kávéház), som åbnede i 1887, er et levende vidnesbyrd om Budapests cafékultur. I begyndelsen af det 20. århundrede var det et populært samlingssted for forfattere, poeter og intellektuelle, hvilket gjorde det til et litterært knudepunkt i byen. Her nyder vi en kop kaffe og et stykke lækker kage.

Dag 8

Wien (06.00-)

Det er desværre allerede tid til at sige farvel til Vivienne og skibets venlige besætning. Efter morgenmaden pakker vi bussen og sætter kursen mod lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage mod Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse