Budapest
Budapest
Bratislava

Donau

Juleaften på Donau

Pris pr. person fra
kr. 10.695

Oplev smukt julepyntede byer og stemningsfulde julemarkeder langs Donau, og fejr juleaften ombord med god mad og hyggelig julestemning med en dejlig middag og en festlig stemning i Budapest. Vi flyver fra København til Wien, hvor vores krydstogt tager sin begyndelse. 

I Wien tager vi på byrundtur med bus, hvor vi ser en række af byens vigtigste seværdigheder og nyder den imponerende arkitektur, som kendetegner byen. Der bliver også mulighed for at opleve nogle af byens skønne julemarkeder - og man kan ikke undgå at komme i julestemning, når man slentrer rundt blandt de mange boder, som bugner af julesnaps og lækre, østrigske julespecialiteter. Vi kan også se frem til spændende udflugter forbi Hofburg og Den Spanske Rideskole. 

Fra Wien sejler vi ad Donau til Slovakiets hyggelige hovedstad Bratislava, hvor julestemningen breder sig fra byens største plads, hvor det hyggelige julemarked holder til. Vi udforsker byen til fods og fra byens middelalderborg kan vi nyde den fantastiske udsigt over byen.

Glæd dig også til Budapest. Her tager vi på byrundtur med bus, så vi får et godt indtryk af byen og får set de vigtigste seværdigheder. Vi besøger også den smukke, gamle markedshal og på julemarkederne i byens hjerte, hvor der naturligvis også er mulighed for at shoppe i gågadens flot julepyntede butikker.

Det er netop her i Budapest, at vi fejrer juleaften!

Vi oplever også den smukke Wachau-dal og den gamle ungarnske by Eszergom.

Vi sejler med det hyggelige 4-stjernede skib M/S Fidelio som er den perfekte ramme om vores hyggelige julerejse på Donau. Vi har helpension ombord og bliver forkælet med en righoldig morgenbuffet, lækre frokoster og elegante middage. Flere aftenener vil der være livemusik og anden underholdning i baren. 

Juleaften på Donau 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Wien
 • Dag 2 - Byrundtur i Wien og mulighed for koncert (-23.00)
 • Dag 3 - Melk (09:00-12:00) og Dürnstein (14:00-20:00)
 • Dag 4 - Budapest (18:00-)
 • Dag 5 - Budapest (Juleaften)
 • Dag 6 - Esztergom (07:00-15:00)
 • Dag 7 - Bratislava (09.00-18:00)
 • Dag 8 - Wien (06.00-)
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Jul Nytaar P Donau 2023

Inkluderet i prisen

Fly København-Wien t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

7 overnatninger ombord på 4-stjernede skib M/S Fidelio i valgt kahytskategori

Helpension ombord, starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 12 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahytstillæg på M/S Fidelio:

 • Kahyt hoveddæk med vindue kr. 1.050
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.100

 • Kahyt på nedre dæk - enebrug kr. 3.500
 • Kahyt på hoveddæk ned vindue - enebrug kr. 4.550
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan - enebrug kr. 5.600

Fast plads i bussen kr. 200-300

Wienerkoncert kr. 495

Dag 1

Ankomst til Wien

Vi ankommer til Wien sidst på formiddagen og kører med bus til centrum, hvor der bliver lejlighed til at besøge Wiens hyggelige julemarkeder. Hen på eftermiddagen kører vi den korte tur til Handelskai, hvor hyggeligt julepyntede M/S Fidelio ligger fortøjet.

Vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Ved aftenstid mødes vi til velkomstdrink, og vi bliver præsenteret for kaptajnen og hans besætning. Herefter venter en lækker velkomstmiddag i skibets restaurant.

Wien
Wien
M/S Fidelio
Dag 2

Byrundtur i Wien og mulighed for koncert (-23.00)

Vi spiser morgenmad ombord og tager derefter på panoramarundtur med bus i Wien, hvor vi kommer forbi en række af Wiens mange arkitektoniske og kulturelle seværdigheder. Vi starter med et stop nær det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer residens fra det 18. århundrede. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken.

Vi går en tur gennem de smukke, gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole, Albertina-pladsen med kunstmuseet og det berømte Hotel Sacher. Vi kører tilbage til skibet til frokost.

Eftermiddagen er til fri disposition - Wien har masser af hyggelige julemarkeder at gå på opdagelse på.

Ekstraudflugt: Wienerkoncert
Efter middagen ombord er der (mod tillæg) mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse, oftest Kursalon. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse.

Sidst på aftenen kaster vi fortøjningerne og sætter kursen mod Melk.

Dag 3

Melk (09:00-12:00) og Dürnstein (14:00-20:00)

Vi tilbringer formiddagen i Melk, hvor vi besøger det imponerende benediktinerkloster Stift Melk, en af Europas mest betydningsfulde barokbygninger og et af Østrigs mest berømte klostre, hvor der har boet munke i mere end 900 år.

Mens vi nyder frokosten ombord sejler vi videre gennem den smukke Wachau-dal, som er er blandt de mest berømte regioner i Østrig. Besøgende fra hele verden kommer for at nyde det pittoreske landskab, kulturarven og de suveræne vine, der dyrkes i området.

Om eftermiddagen anløber vi Dürnstein, hvor rygterne siger, at den engelske konge Richard Løvehjerte sad fanget i byens borg. Der vil være tid til på egen hånd at besøge byen – og muligvis borgruinen.

Dag 4

Budapest (18:00-)

Vi nyder en dejlig afslappende dag på skibet, hvor vi hele dagen sejler igennem Østrig og Slovakiet indtil vi ved aftenstid ankommer til Ungarns hovedstad, Budapest.

Dag 5

Budapest (Juleaften)

Efter morgenmad ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden. 

Bemærk, at ovenstående udflugt kan finde sted aftenen før af hensyn til helligdagene.

Inden frokost er der også tid til at besøge den store markedshal fra slutningen af det 19. århundrede. Her kildres sanserne af dufte og farver fra frugt og grønt, samt ungarske delikatesser og julespecialiteter. Eftermiddagen er til fri disposition – måske til at slappe lidt af inden vi atter mødes i restauranten til en særlig aften.

Vi mødes i restauranten og bydes velkommen med et glas vin. Herefter venter en særlig god middag tilberedt af skibets personale, som naturligvis afsluttes med kaffe/te med lidt sødt.

Herefter er der julehygge i loungen, hvor der spilles julemusik. Vi nyder hinandens selskab og kan ønske hinanden glædelig jul imens kirkeklokkerne ringer julen ind over Budapest.

Ved midnatstid letter vi anker og fortsætter julenat sejladsen mod Esztergom

Dag 6

Esztergom (07:00-15:00)

Tidligt om morgenen lægger vi til i den gamle hovedstad Esztergom. Efter en sen morgenmad er der mulighed for at gå en lille tur i byen sammen ved rejseleder. Det er helligdag så byen er lukket og stille – men stadig værd at opleve

Vi vender tilbage til skibet og spiser frokost før skibet midt på eftermiddagen sætter kursen mod Bratislava.

Dag 7

Bratislava (09.00-18:00)

Om morgenen ankommer vi til Slovakiets hyggelige hovedstad. Efter morgenmad på skibet tager vi på sightseeingtur til fods Vi ser den gamle bydel og slutter på middelalderborgens gårdsplads, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og helt til Østrig og Ungarn.

Efter besøget fortsætter vi byrundturen, hvor vi bl.a. ser St. Martin-katedralen, Michalskás byport og Nationalteatret.

Vi har herefter lidt tid på egen hånd til at udforske de stemningsfulde gader i den gamle bydel, shoppe og nyde julestemningen på egen hånd, inden vi vender tilbage til skibet for at spise frokost.

Eftermiddagen er på egen hånd, og om aftenen nyder vi den sidste middag på skibet

 Bratislava slottet
Bratislava
Bratislava National Theatre
Dag 8

Wien (06.00-)

Det er desværre allerede tid til at sige farvel til Fidelio og skibets venlige besætning.  Efter morgenmaden pakker vi bussen og sætter kursen mod lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage mod Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse