Budapest
Bratislava
Wien

Donau

Juleaften på Donau

Pris pr. person fra
kr. 9.995

Oplev smukt julepyntede byer og stemningsfulde julemarkeder langs Donau, og fejr juleaften ombord med god mad og hyggelig julestemning. Vi flyver fra København til Wien, hvor vores krydstogt tager sin begyndelse. 

I Wien tager vi på byrundtur med bus, hvor vi ser en række af byens vigtigste seværdigheder og nyder den imponerende arkitektur, som kendetegner byen. Der bliver også mulighed for at opleve nogle af byens skønne julemarkeder - og man kan ikke undgå at komme i julestemning, når man slentrer rundt blandt de mange boder, som bugner af julesnaps og lækre, østrigske julespecialiteter. Vi kan også se frem til at opleve Wiens fornemme musiktraditioner ved en Wienerkoncert (mod tillæg), samt spændende udflugter forbi Hofburg og Den Spanske Rideskole. 

Fra Wien sejler vi ad Donau til Slovakiets hyggelige hovedstad Bratislava, hvor julestemningen breder sig fra byens største plads, hvor det hyggelige julemarked holder til. Vi udforsker byen med det lille bytog og fra byens middelalderborg kan vi nyde den fantastiske udsigt over byen. Vi slår også vejen forbi Bratislavas berømte UFO-tårn, inden vi fortsætter til fods for bl.a. at se St. Martin-katedralen, Michalskás byport og Nationalteatret.

Efter Bratislava fortsætter vi til Budapest. Her tager vi på byrundtur med bus, så vi får et godt indtryk af byen og får set de vigtigste seværdigheder. Vi besøger også den smukke, gamle markedshal og på julemarkederne i byens hjerte, hvor der naturligvis også er mulighed for at shoppe i gågadens flot julepyntede butikker.

Krydstogtet fortsætter til Mohács, hvor vi bl.a. skal på udflugt til Pécs. Senere på rejsen ankommer vi til Novi Sad i Serbien, som vi oplever på en byrundtur. Fra Novi Sad tager vi på udflugt til Krusedol-klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget og senere til Jarak, hvor vi kan se frem til en traditionel frokost med lokale specialiteter. Vi møder skibet igen i Beograd, som vi naturligvis også skal stifte nærmere bekendtskab med.

Vi sejler med det hyggelige 4-stjernede skib M/S Der kleine Prinz, som er den perfekte ramme om vores hyggelige julerejse på Donau. Vi har helpension ombord og bliver forkælet med en righoldig morgenbuffet, lækre frokoster og elegante middage. Flere aftenener vil der være livemusik og anden underholdning i baren. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Wien
  • Dag 2 - Byrundtur i Wien (-23.00)
  • Dag 3 - Byrundtur og julesteming i Bratislava (04.30-16.00)
  • Dag 4 - Budapest (08.00-19:30)
  • Dag 5 - Mohács (08.00-16.00)
  • Dag 6 - Novi Sad (04.00-09:00) og Beograd (15.00-24.00)
  • Dag 7 - Beograd og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Juleaften Donau Dkp 2021

Inkluderet i prisen

Fly inkl. bagage København-Wien/Beograd-København

Lufthavnstransfer t/r

6 overnatninger på 4-stjernede M/S Der kleine Prinz i kahyt på hoveddæk

Helpension ombord - fra aftensmad første dag til morgenmad sidste dag

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 7 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahytstillæg på M/S Der kleine Prinz:

  • Kahyt på øvre dæk kr. 1.350
  • Enekahyt på hoveddæk kr. 3.000

Klassisk koncert i Wien kr. 450

Drikkevarepakke kr. 1.195:

  • Fadøl, mousserende vin i glas, vin i karaffel (1 rosé, 3 slags rød og hvid), sodavand/juice og vand (også i kahytten og til udflugter) samt whisky, vodka og gin og rom (udvalgte mærker). Gælder fra 09.00-24.00. Ved køb skal begge personer i kahytten tilvælge drikkevarepakken.

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Wien

Vi ankommer til Wien sidst på formiddagen og kører med bus til centrum, hvor der bliver lejlighed til at besøge Wiens hyggelige julemarkeder. Hen på eftermiddagen kører vi den korte tur til Handelskai, hvor hyggeligt julepyntede M/S Der kleine Prinz ligger fortøjet.

Vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Ved aftenstid mødes vi til velkomstdrink, og vi bliver præsenteret for kaptajnen og hans besætning. Herefter venter en lækker velkomstmiddag i skibets restaurant.

Wien Wien
Dag 2

Byrundtur i Wien (-23.00)

Vi spiser morgenmad ombord og tager derefter på panoramarundtur med bus i Wien, hvor vi kommer forbi en række af Wiens mange arkitektoniske og kulturelle seværdigheder. Vi starter med et stop nær det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer residens fra det 18. århundrede. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. Vi går en tur gennem de smukke, gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole, Albertina-pladsen med kunstmuseet og det berømte Hotel Sacher. Vi kører tilbage til skibet til frokost.

Eftermiddagen er til fri disposition - Wien har masser af hyggelige julemarkeder at gå på opdagelse på. Om aftenen er der (mod tillæg) mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser, i det historiske koncerthus Kursalon Wien, hvor der optrædes med værker af Mozart og Strauss. I pausen er der inkluderet et glas mousserende vin.

Hen på aftenen kaster vi fortøjningerne og sætter kursen mod Budapest.

Hundertwasser-huset, Wien
Wien
Rytterstatue ved Hofburg i Wien
Karlskirken, Wien
Skyline i Wien
Dag 3

Byrundtur og julesteming i Bratislava (04.30-16.00)

Om morgenen ankommer vi til Slovakiets hyggelige hovedstad. Efter morgenmad på skibet tager vi på sightseeingtur med det lille bytog. Vi kører i den gamle bydel og slutter på middelalderborgens gårdsplads, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og helt til Østrig og Ungarn.

Vi fortsætter til UFO-tårnet, hvor vi kan nyde en skøn panoramaudsigt over Bratislava. Der bydes på kaffe og dessert i tårnets cocktail bar. Efter besøget i tårnet fortsætter vi byrundturen til fods, hvor vi bl.a. ser St. Martin-katedralen, Michalskás byport og Nationalteatret.

Vi har herefter lidt tid på egen hånd til at udforske de stemningsfulde gader i den gamle bydel, shoppe og nyde julestemningen på egen hånd, inden vi vender tilbage til skibet for at spise frokost.

Hen på eftermiddagen fortsætter vi sejladsen, mens der bydes på vinsmagning i skibets bar. Undervejs passerer vi gennem den store sluse Gabcikovo, hvor forskellen i vandstand er omkring 20 meter. Om aftenen nydes endnu en dejlig middag.

Dag 4

Budapest (08.00-19:30)

Efter morgenmad ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden. 

Inden frokost er der også tid til at besøge den store markedshal fra slutningen af det 19. århundrede. Her kildres sanserne af dufte og farver fra frugt og grønt, samt ungarske delikatesser og julespecialiteter. Eftermiddagen er til fri dispostion. Vi nyder en skandinavisk julemiddag ombord, og efter middagen påbegynder vi sejladsen med Mohacs.

Dag 5

Mohács (08.00-16.00)

Domkirken i Pecs i Ungarn
Domkirken i Pecs i Ungarn

Om morgenen ankommer vi til Mohács i Ungarn. Efter morgenmaden kører vi til Pécs, som kaldes "kunstelskernes by", idet den er kendt for sine talrige gallerier, museer og historiske mindesmærker. Vi starter med at besøge byens store vartegn, domkirken, bygget i det 11. århundrede. I kirken spilles der en kort orgelkoncert. Herefter skal vi se byens øvrige seværdigheder, heriblandt Szecheni- torvet, Kaptalan-gaden med smukke restaurerede huse fra middelalderen, og rådhuset. Efter rundturen bliver der lidt tid på egen hånd i gågade-området med hyggelige butikker og cafeer.

Skandinavisk julefrokost på skibet, hvorefter vi nyder en afslappende stund ombord mens skibet fortsætter mod Novi Sad. Om aftenen kan vi se frem til kaptajnens gallamiddag.

Dag 6

Novi Sad (04.00-09:00) og Beograd (15.00-24.00)

Novi Sad er den 3. største by i Serbien, og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods og spadserer forbi markedet, hvor vi får indblik i byens hverdagsliv og fortsætter gennem byens historiske centrum, hvor der også bliver lidt tid til at se sig om på egen hånd. 

Efter byrundturen er der udflugt til Krusedol-klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget. Klostret er kendt for sine freskomalerier fra det 15. århundrede. Nogle af Serbiens mest kendte, historiske personer, bl.a. Kong Milan Obrenovic og Grevinde Ljubica, ligger begravet på klostrets område.

Efter besøget på klostret kører vi mod Jarak - en lille landsby i Vojvodina-provinsen. Her bydes på en traditionel frokost med lokale specialiteter, herunder sljivovica (hjemmelavet blomme-brandy). Efter frokosten vender vi tilbage til skibet, som nu ligger til i Beograd.

Vi spiser middag på skibet. Efter middagen kan vi se frem til en ensembleopførelse af original serbisk folklore.

Dag 7

Beograd og hjemrejse

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Efter byrundturen kører vi lufthavnen for at foretage vores hjemrejse.

Stsava kirken i Beograd Stsava kirken i Beograd

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse