Kroatien - split, dubrovnik, minikrydstogt

Kroatien

Split, Dubrovnik & minikrydstogt

 • Kulturoplevelser
 • Smukke udsigter
 • Tid på egen hånd
 • Sejltur
 • Skønt klima

Rejser til Kroatien

Tag med til Kroatiens skønne Dalmatinerkyst! Rejsen inkluderer fly fra København, transfer, 3 nætter på et hyggeligt skærgårdsskib og 4 nætter på hotel ved vandet samt skønne udflugter med dansk rejseleder.

Den første del af rejsen tilbringer vi ombord på et mindre skib, der tager os med ud i den smukke kroatiske skærgård, hvor vi kan nyde sejladsen i det krystalklare vand og anløb på skærgårdens smukke øer, heriblandt Hvar og Brac, hvor der også bliver lejlighed til at gå på opdagelse på egen hånd.

Under rejsens anden halvdel har vi base på et dejligt 4-stjernet hotel på Makarska-rivieraen, som ligger ved Dalmatinerkysten mellem Split og Dubrovnik. Herfra tager vi på spændende udflugter sammen med vores danske rejseleder. Vi skal opleve de spændende historiske byer Split og Dubrovnik, hvor vi mærker historiens vingesus når vi går i de smalle gader mellem de gamle stenhuse. Vi laver en afstikker til Bosnien-Herzegovina for at besøge byen Mostar, som stadig bærer præg af sin tid som handelscentrum under det tyrkiske kejserrige.

Se også vores anden rejse til Kroatien - Istrien og Zagreb

 

fra kr. 7.995 pr. person
 • Oplev Split og Dubrovnik
 • 3 nætters minicruise i skærgården
 • 4 nætter på hotel ved kysten
 • Udflugter med dansk rejseleder


Inkl. mini-cruise i den kroatiske skærgård

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst

 • Dag 2 - Paklinski - Hvar

 • Dag 3 - Brac - Kaptajnens middag

 • Dag 4 - Split - Makarska

 • Dag 5 - På egen hånd

 • Dag 6 - Mostar

 • Dag 7 - Dubrovnik

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Split med mellemlanding t/r inkl. bagage
 • Bustransport i Kroatien
 • 4 overnatninger på 4-stjernet hotel på Makarska-rivieraen
 • 3 overnatninger i udvendig kahyt under dæk på skærgårdsskib
 • 7 x morgenmad
 • 5 x frokost (dag 1, 2, 3, 6 og 7)
 • 3 x eftermiddagskaffe inkl. småkager (dag 1, 2 og 3)
 • 5 x aftensmad (dag 3-7)
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Forsikringer
 • Drikkepenge til skibets personale: Ca. €15
 • Obligatoriske turistskatter pr. rejsedeltager: €18 - betales på skibet

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse/-kahyt kr. 1.200
 • Kahyt på hoveddæk (over dæk) kr. 400
 • Kahyt på øvre dæk kr. 800 
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst

Med fly fra København til Split, hvor vi bliver hentet i bus og kørt til havnen i Split. Her går vi ombord på vores hyggelige skib og nyder frokosten ombord mens vi sejler sydpå langs Dalmatiens kyst. Om eftermiddagen kaster vi anker så der er mulighed for at bade inden vi fortsætter til havnen i Makarska. Her er der mulighed for at gå i land i den hyggelige by på egen hånd og spise middag på en af byens restauranter.    

Dag 2

Paklinski - Hvar

Om morgenen forlader vi Makarska og påbegynder dagens sejlads, mens vi kan nyde livet og udsigten fra dækket. Efter frokost ombord ankrer vi op og der er mulighed for at bade i det krystalklare vand. Hen på eftermiddagen ankommer vi til byen Hvar på øen af samme navn. Vi tager på byrundtur til fods i Hvar og kommer bl.a. forbi den smukke katedral fra renæssancen, det gamle teater fra 1612, samt det franciskanske og det benediktinske kloster. Skibet ligger i Hvar natten over, så man kan nyde sin middag og en hyggelig aften i den livlige badeby.  

Dag 3

Brac - Kaptajnens middag

Vi sejler fra Hvar til naboøen Brac, hvor vi lægger til i byen Bol. Brac er kendt for de lyse sten, som blandt andet er brugt til det kejserlige palads, som vi så i Split. Ved Bol finder man den berømte strand Zlatni Rat på en spids pynt, også kendt som "det gyldne horn". Vi har tid til at opleve øen på egen hånd efter frokost ombord. Om aftenen kan vi se frem til kaptajnens middag ombord.   

Dag 4

Split - Makarska

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets personale og går i land i den smukke by Split, hvor vi tager på byrundtur. Split er en af de vigtigste havnebyer ved Adriaterhavet. Byens lange historie går helt tilbage til romertiden, og den velbevarede bykerne er på UNESCO's Verdensarvsliste. Byen er et patchwork af arkitektur fra forskellige perioder og bærer præg af mange århundreders byggeaktivitet - renoveringer, ombygninger, tilføjelser og nybygninger. Her ser man huse fra det 18. århundrede læne sig op af antikke romerske mure og moderne lejlighedskomplekser. I byens hjerte finder man ruinerne af det berømte kejserpalads, som er et af verdens bedst bevarede eksempler på romersk arkitektur. Efter byrundturen er der tid til at spise frokost og nyde den skønne by på egen hånd inden vi kører til vores hotel ved Makarska-rivieraen.  

Dag 5

På egen hånd

Dagen er til fri disposition til afslapning på hotellet. 

Dag 6

Mostar

Efter morgenmad kører vi med bus til Mostar, som ligger i Bosnien & Herzegovina. Mostar var en vigtig handelsby i det tyrkiske kejserriges tid og man kan stadig se levn fra perioden den dag i dag. Vi skal se den smukke bro Stari Most, moskeen og et hus fra den tyrkiske periode i den tids typiske byggestil. Efter vores byrundtur spiser vi frokost, hvorefter der er lidt tid til egne oplevelser inden vi kører tilbage til hotellet. 

Dag 7

Dubrovnik

I dag skal vi på udflugt til Dubrovnik, en utrolig smuk og spændende by ved Adriaterhavet. Dubrovnik blev anlagt i det 7. århundrede og udviklede sig i middelalderen til et vigtigt kultur- og handelscentrum. Fra år 1815 og 1919 var byen under østrigsk herredømme. Vi tager på byrundtur og går blandt andet ad hovedgaden Stradun gennem den historiske bydel omkranset af bymurene og hører undervejs om arkitekturen og byens spændende historie. Efter byrundturen spiser vi frokost. Efter en spændende dag i de smukke omgivelser kører vi tilbage til hotellet. 

Dag 8

Hjemrejse

Bustransfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København efter en oplevelsesrig uge. 

Bemærk venligst, at denne rejse ikke er egnet for gangbesværede - og at rejsen af logistiske årsager i nogle tilfælde  gennemføres i omvendt rækkefølge - det vil sige først med hotelopholdet og derefter krydstogtet. På selve krydstogtet kan kaptajnen til enhver tid ændre på rute og anløb grundet eksempelvis vejrmeldinger. 

Ombord afregnes der i kroatiske kuna eller i euro. Der kan ikke betales med kreditkort på skibet - så husk at medbringe kontanter.

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

Hoteller

4-stjernet hotel ★★★★

Vi bor 4 nætter på 4-stjernet hotel i gåafstand fra vandet på Makarska-rivieraen, dvs. kyststrækningen nord/syd for byen Makarska.Hvilket hotel, kan f…

Læs mere her
Eksempel på skærgårdsskib

Skærgårdsskib

Vi tilbringer 3 nætter på et hyggeligt skærgårdsskib med plads til 25-45 personer ombord.  Kahytter: Små, enkelt indrettede kahytter under dæk med ko…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
27. apr. 2020
Kroatien & minicruise - 8 dage - M/S Dionis - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:55       Hjemkomst - kl. 21:35
Flere end 8 7.995 Gå videre
10. maj. 2020
Kroatien & minicruise - 8 dage - M/S Meridijan - Fly fra København
 Afrejse - kl. 10:05       Hjemkomst - kl. 19:20
Flere end 8 7.995 Gå videre
08. okt. 2020
Kroatien & minicruise - 8 dage - M/S Dionis - Fly fra København
Flere end 8 7.995 Gå videre
11. okt. 2020
Kroatien & minicruise - 8 dage - M/S Dionis - Fly fra København
Flere end 8 7.995 Gå videre
14. okt. 2020
Kroatien & minicruise - 8 dage - M/S Dionis - Fly fra København
Flere end 8 7.995 Gå videre

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Kroatien - Istriens Højdepunkter Natur, kultur og afslapning
fra kr. 6.995
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995
Kroatien Split, Dubrovnik & minikrydstogt
fra kr. 7.995
London & Paris 7-dages storbyferie med dansk rejseleder
fra kr. 9.995