Andalusien

Andalusien

Granada, Sevilla & Córdoba

Andalusien

Tag med på kulturel oplevelsesferie i Spaniens største og sydligste delstat, Andalusien, som takket være det milde og behagelige klima er et oplagt rejsemål efterår, vinter og forår. Både romerne og maurerne har efter århundreders dominans efterladt spor i form af smukke og interessante bygningsværker. Alhambra, som blev bygget af maurerne for 700 år siden, er et af turens kulturelle højdepunkter. Mellem kulturoplevelserne lader vi op med ture ud i den smukke andalusiske natur. 

Vi tager på spændende udflugter til nogle af Andalusiens største seværdigheder. I Córdoba, som var de mauriske kaliffers residens, skal vi blandt andet opleve Karl V's katolske domkirke, som er bygget ind i den 1000 år gamle moske - et noget særpræget ægteskab mellem to bygninger! I Sevilla, som er delstaten Andalusiens hovedstad, skal vi se en række af byens største seværdigheder, bl.a. Guldtårnet, det jødiske kvarter Santa Cruz og domkirken, hvor Columbus ligger begravet.     

Oplev nogle af Andalusiens største seværdigheder med base på dejligt hotel centralt i Andalusien. Dermed undgår vi at skifte hotel flere gange, som man ellers er nødt til på mange klassiske rundrejser i Andalusien. 

Vejret i Sydspanien i det sene efterår og tidlige forår er pragtfuldt; typisk ligger dagtemperaturen over 20 grader, himlen er blå og solen varmer dejligt. Spis frokosten på en fortorvscafé og benyt muligheden for at nyde udendørslivet. Det kan dog være en god idé at medbringe en lun trøje til om aftenen, for temperaturen daler når mørket falder på.

fra kr. 7.995 pr. person
 • Granada, Sevilla & Córdoba
 • Vi oplever maurerpaladset Alhambra
 • 7 overnatninger centralt i Andalusien
 • Halvpension inkl. vin og vand
 • Dansk rejseleder


Store kulturoplevelser i et behageligt klima

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Andalusien

 • Dag 2 - Byvandring i Antequera

 • Dag 3 - Udflugt til Córdoba

 • Dag 4 - Udflugt til Granada og Alhambra

 • Dag 5 - Landtur med frokost

 • Dag 6 - Udflugt til smukke Sevilla

 • Dag 7 - Naturparken El Torcal

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly Malaga t/r inkl. bagage
 • Lufthavnstransfer t/r
 • 7 overnatninger på Hotel Antequera
 • 7 x morgenmad
 • 1 x frokost inkl. vin og vand (dag 5)
 • 7 x aftensmad inkl. 1/4 fl. vin og vand
 • Vingårdsbesøg med smagsprøve
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Dobbeltværelse som enkeltværelse kr. 1.500
 • Dobbeltværelse med balkon på Hotel Antequera kr. 850
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Andalusien

Fly til Málaga lufthavn, hvor den danske rejseleder tager imod. Vi kører med bus til vores hotel, hvor vi bliver indkvarteret på vores værelser. Vi spiser aftensmad på hotellet. Ved sen ankomst får vi i stedet en kold anretning.

Dag 2

Byvandring i Antequera

Vi går sammen med rejselederen ind til Plaza de los Enamorados med byens mest kendte monument, tyrefægterarenaen og den gamle byport. Rundvisningen fortsætter op gennem hovedgaden til Plaza San Sebastián, en anden af byens flotte pladser. Herfra er der mulighed for på egen hånd at besøge byens kunstmuseum eller fortsætte op gennem den gamle bydel med fæstningen på toppen og en vidunderlig udsigt. Eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 3

Udflugt til Córdoba

Vi kører til Córdoba, som var de mauriske kaliffers residens og engang var Europas største by. Vi skal på byrundtur til fods med lokal guide i det historiske centrum, som er utrolig velbevaret, og hvor gaderne stadig har den samme krogede form, som maurerne i sin tid designede, bl. a. med henblik på at forvirre indtrængende fjender. Den smukke "Calle de las Flores", blomstergaden, er et smukt eksempel på gammel, maurisk gadestruktur. Córdoba er desuden kendt for at have Spaniens smukkeste patioer - pittoreske hvidkalkede gårdhaver med frodigt blomsterflor.

Der er rundvisning i den 1000 år gamle moské, som er den næstestørste i verden. Karl V's katolske domkirke er bygget 500 år senere og anbragt midt i moskéen. Sammen udgør de et meget kuriøst bygningsværk, som man dårligt kan forestille sig, før man har set det. 

På vej tilbage til hotellet holder vi ind på en andalusisk vingård. Egnens lokale vin er faktisk en sherry, men provinsen Jerez har eneret på at kunne kalde deres vin for sherry. Derfor hedder den lokale vin Montilla, opkaldt efter byen som er hovedstad i vindistriktet. Vi får indblik i arbejdet med fremstilling af vinen ved en rundvisning og skal da også smage på varen.

Rejs med Best Travel og oplev Andalusien Cordoba Smuk udsigt over Cordoba

Dag 4

Udflugt til Granada og Alhambra

Så er tiden kommet til et af rejsens højdepunkter - en udflugt til Granada og maurerpaladset Alhambra, som er en af Spaniens vigtigste seværdigheder.

I Granada går vi en tur i centrum sammen med rejselederen, hvorefter der er tid på egen hånd. Blandt Granadas største seværdigheder er Spaniens første renæssance-domkirke og Capilla Real med de legendariske monarker Isabella og Ferdinands smukke grav, samt det gamle mauriske silkemarked, Alcaicería. 

Om eftermiddagen kører vi op til det verdensberømte palads-kompleks Alhambra, som blev bygget af maurerne for 700 år siden. Her er der rundvisning med lokal guide, som også omfatter det smukt beliggende sommerpalads, Generalife. Hen under aften går turen tilbage til hotellet.

Bemærk: Der skal fremvises pas ved indgangen til Alhambra, så husk at medbringe dit pas på dagens udflugt.

Dag 5

Landtur med frokost

Vi kører til den smukke naturpark El Chorro, hvor vi kan gå rundt og nyde det fantastiske landskab og få en forfriskning på en lokal bar. El Chorro er blandt andet kendt for den halsbrækkende ”El Caminito del Rey”, kongens lille sti, som blev anlagt i 1905 i forbindelse med etableringen af to af Spaniens første vandkraftværker. Stien er netop genåbnet i år efter en omfattende renovering, men da vandringen er 8 kilometer og temmelig strabadserende tager vi ikke turen, men nøjes med at høre den spændende historie. 

Herefter besøger vi appelsinbonden Juanito, som ejer en plantage med appelsiner og andre tropiske frugter, heriblandt citroner, oliven, figen, avocado, mango og bananer. Juanito viser os rundt og fortæller om frugterne, plukker fra træerne og deler smagsprøver ud. Efter rundturen byder Juanitos kone på autentisk andalusisk paella med salat og vin til. 

Dag 6

Udflugt til smukke Sevilla

Dagens udflugt går til Sevilla, hvor vi lægger ud med en panoramatur i bussen gennem Andalusiens hovedstad. Her ser vi bl.a. Guldtårnet, San Telmo Palæet, den gamle tobaksfabrik (Bizet, Carmen) og den flotte promenade langs floden, Guadalquivir. Vi holder kaffepause i María Luísa-parken med den flotte Plaza España, som var centrum i verdensudstillingen 1929. Efter en gåtur med guiden har vi ophold på egen hånd i Sevillas historiske bydel med det legendariske jødekvarter Santa Cruz med smalle stræder og charmerende små pladser med duftende appelsintræer. Sevilla har verdens største, gotiske domkirke. Columbus er begravet i kirken. Det mauriske 100 m høje kirketårn, La Giralda, Sevillas vartegn, er 800 år gammelt. Pedro den Grusommes kongeslot fra 1300-tallet, som er bygget i maurisk stil er også en af Sevillas helt store seværdigheder. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet.

Dag 7

Naturparken El Torcal

Om formiddagen er der udflugt til den smukke og særprægede naturpark El Torcal, et meget specielt område, som oprindelig lå under vand, men senere har løftet sig til et bjerg og ligger i 1.000 meters højde. Her kan man blandt andet se utrolig smukke udsigter og kuriøse stenformationer og det fremgår tydeligt, at området har ligget under vand. Dagen byder på mange smukke og interessante motiver, så glem ikke kameraet. Efter udflugten kører vi tilbage til hotellet. Eftermiddagen er til fri disposition. 

Dag 8

Hjemrejse

Transfer til Málaga lufthavn og hjemrejse til Danmark.

Dagsprogrammet kan variere på de enkelte datoer
- rejselederen oplyser endeligt dagsprogram ved ankomsten.

Hotel

Hotel Antequera ★★★★

Det flotte 4-stjernede Hotel Antequera ligger i udkanten af den hyggelige by Antequera, som er typisk spansk og kaldes "el corazón de Andalucía" - Andalusiens hjerte. Hotellet har gode fællesfaciliteter, en hyggelig bar, udendørs pool og en skøn terrasse. Fra hotellet er der 10-15 minutters gang til Antequera centrum.  

Faciliteter: Reception, elevator, bar/café. Mulighed for gratis trådløs internetforbindelse. Skønt poolområde med terrasse og swimmingpool. Adgang til indendørs pool €6.   

Værelser: Bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, minibar, værdiboks og aircondition. Der er mod tillæg …

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
21. apr. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra Aalborg
 Afrejse - kl. 20:25       Hjemkomst - kl. 19:35
4 pladser 7.995 Gå videre
28. apr. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra Aalborg
 Afrejse - kl. 20:25       Hjemkomst - kl. 19:35
1 plads 7.995 Gå videre
05. maj. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 11:20       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 7.995 Gå videre
12. maj. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 11:20       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 7.995 Gå videre
19. maj. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 11:20       Hjemkomst - kl. 19:25
Udsolgt 7.995 Udsolgt
26. maj. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 11:20       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 7.995 Gå videre
02. jun. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 11:20       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 7.995 Gå videre
09. jun. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 11:20       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 7.995 Gå videre
01. sep. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:50       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 8.395 Gå videre
29. sep. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 11:20       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 8.395 Gå videre
29. sep. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra Aalborg
 Afrejse - kl. 20:25       Hjemkomst - kl. 19:35
Flere end 8 8.395 Gå videre
13. okt. 2020
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 11:20       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 7.995 Gå videre

Spanien - spørgsmål og svar

Hvordan er forholdene for bevægelseshæmmede på rejser i Spanien?

Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vore rejser. For turene til Spanien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn.

Specifikt om Mallorca:
Udflugten til Soller indeholder ca. 2 km tur til fods. 

Specifikt om Tenerife:
Udflugten til Icod indeholder gåtur på ujævnt terræn med mange trapper.
Hotel Diamante Suites ligger på toppen af en meget stejl bakke - og der kan være lange afstande på hotellet.

Specifikt om Andalusien:
Udflugten til Alhambra indeholder en rundvisning til fods med en varighed på ca 2½ time.

Hvilken valuta skal jeg medbringe og kan jeg betale med kort?

Den spanske møntfod er euro.

Alle vores hoteller tager imod de gængse credit cards, og det gælder også de fleste større butikker i byerne. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tage ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Der benyttes i vid udstrækning samme elstik i Spanien som i Danmark. Spanien benytter primært 230 V, 50 Hz vekselstrøm, enkelte steder er der 110 V eller 125 V.

Læs om strøm og stik her

 

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Spanien.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Costa del Sol - langtidsrejse 3 uger på 4-stjernet lejlighedshotel
fra kr. 10.495
Tenerife - langtidsrejse 3 uger inkl. udflugter
fra kr. 12.995
Gran Canaria - langtidsrejse 3 ugers langtidsferie
fra kr. 10.995
Tenerife Øen med evigt forår
fra kr. 7.495