Alhambra
Plaza de Espana, Sevilla
Cordoba, Spanien

Spanien

Andalusien

Pris pr. person fra
kr. 8.595

Tag med på kulturel oplevelsesferie i Spaniens største og sydligste delstat, Andalusien, som takket være det milde og behagelige klima er et oplagt rejsemål efterår, vinter og forår. På vores rejse til Andalusien bor vi på to hoteller - ved havet i Costa de La Luz og i selve Granada i hjertet af Andalusien. Både romerne og maurerne har efter århundreders dominans efterladt spor i form af smukke og interessante bygningsværker. Alhambra, som blev bygget af maurerne for 700 år siden, er et af turens kulturelle højdepunkter. Mellem kulturoplevelserne lader vi op med ture ud i den smukke andalusiske natur. 

Vi tager på spændende udflugter til nogle af Andalusiens største seværdigheder. I Córdoba, som var de mauriske kaliffers residens, skal vi blandt andet opleve Karl V's katolske domkirke, som er bygget ind i den 1000 år gamle moske - et noget særpræget ægteskab mellem to bygninger! I Sevilla, som er delstaten Andalusiens hovedstad, skal vi se en række af byens største seværdigheder, bl.a. Guldtårnet, det jødiske kvarter Santa Cruz og domkirken, hvor Columbus ligger begravet.

Vejret i Sydspanien i det sene efterår og tidlige forår er pragtfuldt; typisk ligger dagtemperaturen over 20 grader, himlen er blå og solen varmer dejligt. Spis frokosten på en fortovscafé og benyt muligheden for at nyde udendørslivet. Det kan dog være en god idé at medbringe en lun trøje til om aftenen, da temperaturen daler, når mørket falder på.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Andalusien - Marbella - Rota
  • Dag 2 - Jerez de la Frontera - Sherry - Cadiz
  • Dag 3 - Sevilla
  • Dag 4 - Rota - Afslapning
  • Dag 5 - Ronda - Granada
  • Dag 6 - Alhambra og Granada
  • Dag 7 - Córdoba
  • Dag 8 - Malaga - hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Andalusien 2021

Inkluderet i prisen

Fly til Malaga t/r inkl. bagage

4 overnatninger på Playa de la Luz****

3 overnatninger på Gran Hotel Luna de Granada**** eller Los Ángeles****

7 x morgenmad

7 x aftensmad inkl. 1/4 fl. vin og vand

Sherry-smagning

Vinsmagning

Sejltur i Sevilla

Udflugter ifølge program inkl. entréer til Alhambra, katedralen i Sevilla og moskéen i Cordoba

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som enkeltværelse kr. 1.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Andalusien - Marbella - Rota

Vi flyver direkte til Malaga, hvor vores danske rejseleder byder velkommen. Allerede her på turens første dag venter smukke oplevelser, når vi begiver os ud på en smuk køretur langs Middelhavet. Med stop i Marbella og Puerto Banus når vi sidst på eftermiddagen frem til vores hotel beliggende i Rota på den smukke kyst kaldet Costa de la Luz. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Bemærk, at ved eftermiddagsankomst til Malaga køres der mere direkte til hotellet, hvor aftensmaden venter.

Puerto Banus Puerto Banus
Dag 2

Jerez de la Frontera - Sherry - Cadiz

I dag skal vi udforske Costa de la Luz, som oversat til dansk betyder Lysets Kyst. Det er den del af Andalusien, som vender ud mod Atlanterhavet, og området er langt mere uberørt end den del, som vender mod Middelhavet. Vi skal blandt andet besøge byen Jerez de la Frontera, som er den ubestridte sherry-hovedstad. Overalt i byen er der en liflig duft af den kendte hedvin, og intet besøg vil være komplet uden en rundvisning på en lokal ”bodega”. Her smager vi naturligvis på den dejlige drik!

Vi besøger også en af de ældste havnebyer Cadiz - en by som har mere end 3000 år på bagen. Her vil der også være mulighed for at gå lidt rundt i de små gader på egen hånd, inden vi vender tilbage til vores hotel og spiser aftensmad.

Jerez Stor Flaske
Jerez Cathedral Pepe Dpc 76080766
Cádiz
Cádiz
Dag 3

Sevilla

Dagens udflugt går til Sevilla, hvor vi starter med en panoramatur i bus gennem Andalusiens hovedstad. Her ser vi blandt andet Guldtårnet, San Telmo-palæet, den gamle tobaksfabrik (Bizet, Carmen) og den flotte promenade langs floden, Guadalquivir. Vi holder kaffepause i María Luísa-parken med den flotte Plaza España, som var centrum for verdensudstillingen 1929.

Efter en gåtur med guiden har vi ophold på egen hånd i Sevillas historiske bydel med det legendariske jødekvarter Santa Cruz med sine smalle stræder og charmerende små pladser med duftende appelsintræer.

Sevilla har verdens største gotiske domkirke, hvor Christopher Columbus ligger begravet. Det 100 m. høje mauriske kirketårn, La Giralda, som også er Sevillas vartegn, er 800 år gammelt. Pedro den Grusommes kongeslot fra 1300-tallet, som er bygget i maurisk stil, er også en af Sevillas helt store seværdigheder.

Om eftermiddagen får vi mulighed for at opleve den smukke by fra vandsiden, når vi tager på en skøn og afslappende sejltur på floden.

Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet.

Dag 4

Rota - Afslapning

Rota Beach Edit

Dagen i dag står i afslapningens- og fritidens tegn! Du kan naturligvis vælge at slappe af på hotellet, men en gåtur rundt i gaderne i Rota vil for mange være et trækplaster. 

Du kan også opleve strandene i Rota, der er kendt for at være blandt de bedste i Andalusien. Om aftenen spiser vi den sidste middag på hotellet.

Dag 5

Ronda - Granada

Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Costa de la Luz for at fortsætte rejsen nordpå og længere ind i landet.

Vi nyder den flotte køretur gennem de imponerende bjerglandskaber, hvor vi ankommer til byen Ronda, som ligger i 700 meters højde. Her tager vi på en fælles spadseretur gennem parken i Ronda, hvorfra der er en storslået udsigt til markerne, som kaldes "Rondas køkkenhave", med bjergkæden Grazalema i baggrunden.

Herefter er der tid på egen hånd, besøg f.eks. tyrefægterarenaen, som er fra 1785. Det var her i Ronda, at tyrefægteren Pedro Romero som den første begyndte at kæmpe mod tyrene til fods. Orson Welles og Ernest Hemingway var stamgæster i Rondas smukke, gamle arena.

Gå heller ikke glip af den berømte bro fra 1700-tallet, som er Rondas vartegn. Broen, som forbinder den gamle og den nye bydel, fører over en 100 m. dyb kløft.

Efter besøget i Ronda venter endnu en smuk køretur til vores hotel i Granada, som skal være vores "hjem" de resterende dage af rejsen.

Dag 6

Alhambra og Granada

Så er tiden kommet til et af rejsens højdepunkter - en byvandring i Granada og besøg i maurerpaladset Alhambra, som er en af Spaniens vigtigste seværdigheder.

I Granada går vi en tur i centrum sammen med rejselederen, hvorefter der er tid på egen hånd. Blandt Granadas største seværdigheder er Spaniens første renæssance-domkirke og Capilla Real med de legendariske monarker Isabella og Ferdinands smukke grav samt det gamle mauriske silkemarked, Alcaicería.

Om eftermiddagen kører vi op til det verdensberømte paladskompleks Alhambra, som blev bygget af maurerne for 700 år siden. Her er der rundvisning med lokal guide, som også omfatter det smukt beliggende sommerpalads, Generalife.

Bemærk: Der skal fremvises pas ved indgangen til Alhambra, så husk at medbringe dit pas på dagens udflugt!

Dag 7

Córdoba

Vi kører til Córdoba, som var de mauriske kaliffers residens og engang var Europas største by. Her skal vi på byrundtur til fods med lokal guide i det historiske centrum, som er utrolig velbevaret, og hvor gaderne stadig har den samme krogede form, som maurerne i sin tid designede; dette bl.a. med henblik på at forvirre indtrængende fjender.

Den smukke Calle de las Flores, blomstergaden, er et smukt eksempel på gammel, maurisk gadestruktur.

Córdoba er desuden kendt for at have Spaniens smukkeste patioer - pittoreske hvidkalkede gårdhaver med frodigt blomsterflor.

Der er rundvisning i den 1000 år gamle moské, som er den næststørste i verden. Karl V's katolske domkirke er bygget 500 år senere og anbragt midt i moskéen. Sammen udgør de et meget kuriøst bygningsværk, som man dårligt kan forestille sig, før man har set det.

Vi slutter dagens udflugt af med en vinsmagning, før vi vender tilbage til hotellet og nyder turens sidste middag.

Cordoba, Spanien
Córdoba
Córdoba
Dag 8

Malaga - hjemrejse

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod lufthavnen i Malaga, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.

OBS: På afrejser med flyafrejse sidst på eftermiddagen indlægger vi et par timers ophold på egen hånd i Malaga.

Dagsprogrammet kan variere på de enkelte datoer
- rejselederen oplyser endeligt dagsprogram ved ankomsten.

Málaga Málaga

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse