Mellem Amsterdam og Basel

Krydstogt på Rhinen gennem 4 lande

 • Flodkrydstogt
 • Smukke udsigter
 • Kulturoplevelser
 • Naturoplevelser
 • Hyggelig stemning
Flodkrydstogt fra Amsterdam til Basel

Rhinen er med sine 1.230 kilometer Europas næstlængste flod, den begynder i de schweiziske alper og løber ud i Nordsøen i Holland. Nu kan du komme med på en spændende tur næsten fra den ene ende af Rhinen til den anden - vi sejler mellem Amsterdam i Holland og Basel i Schweiz. 

Rhinen udgjorde sammen med Donau størstedelen af den nordlige grænse til Romerriget og har lige siden været en af Europas vigtigste vandveje. De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens spændende historie og dens vigtighed som transportåre. Det smukke landskab, der omgiver Rhinen, har givet inspiration til mange myter og legender, som bidrager til områdets spændende historie og området er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Oplevelserne på turen inkluderer bl.a. den hollandske hovedstad Amsterdam, Köln med den berømte domkirke, vinbyen Rüdesheim, den romerskprægede by Mainz, franske Strasbourg, samt Basel. Vi får desuden set lidt mere af smukke Schweiz på en udflugt til Luzern-søen. Oplevelserne langs floden kombineres med afslapning ombord. Fra dækket kan man nyde den smukke udsigt mens skibet glider ned ad Rhinen. 

Se også vores andre udvalg af flodkrydstogtsrejser.

 

fra kr. 9.995
pr. person
 • Fly fra København
 • Helpension ombord
 • Vinsmagning i Rüdesheim
 • Spændende udflugter
 • Dansk rejseleder


Vi sejler på Rhinen fra nord til syd

Rejseplan fra Amsterdam 2018

 • Dag 1 - Ankomst Amsterdam og transfer til skibet

 • Dag 2 - Byrundtur i Amsterdam

 • Dag 3 - Byrundtur til fods i Köln

 • Dag 4 - Koblenz og Rüdesheim

 • Dag 5 - Mainz

 • Dag 6 - Byrundtur i Strasbourg

 • Dag 7 - Byrundtur i Basel

 • Dag 8 - Udflugt til Luzern og hjemrejse.


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly KBH-Amsterdam og Zürich-KBH
 • Lufthavnstransfer t/r
 • 7 overnatninger i kahyt på hoveddæk bagest på M/S Switzerland II
 • Helpension ombord, som starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8
 • Udflugter ifølge program 
 • Musikalsk underholdning ombord
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (ca. €45 euro pr person)
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • All Inclusive drikkevarepakke kr. 1.900: Vand, juice, sodavand, sort kaffe og specialkaffe, te, fadøl, husets vine, drinks og spiritus. Ved køb skal alle på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.   
 • Kahyt på hoveddæk kr. 500
 • Kahyt på øvre dæk kr. 1.500
 • Minisuite på hoveddæk kr. 1.500
 • Juniorsuite på øvre dæk kr. 2.500
 • Suite på øvre dæk kr. 3.000
 • Enekahyt på hoveddæk kr. 3.000
 • Enekahyt på øvre dæk kr. 4.500
 • Fast plads i bussen kr. 150
 • Afbestillingsforsikring kr. 655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bemærk - om vandstand og sluser

 • Som deltager i et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program.
   
  Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.
   
  På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Rejseplan fra Amsterdam 2018

Dag 1

Ankomst Amsterdam og transfer til skibet

Fly fra København til Amsterdam. Transfer til vores skib M/S Switzerland, hvor vi bliver indkvarteret i vores kahytter og nyder en velkomstcocktail i salonen. Velkomstmiddag i skibets hyggelige restaurant.

Dag 2

Byrundtur i Amsterdam

Om formiddagen tager vi på kanalrundfart i Amsterdam.

Amsterdam er en kulørt og smuk lille hovedstad med talrige seværdigheder. I den gamle kanalby møder man romantik og dukkehusidyl, verdensberømte kunstmuseer og historiske mindesmærker, samt ikke mindst husbåde, de smukke broer og gammeldags kanalhuse med smukke facader. Amsterdams spændende arkitektur byder på alt fra de karakteristiske trappegavlhuse fra 1600-tallet til prisbelønnet 2000-tals arkitektur.  Amsterdam er byen hvor moderne arkitektur bogstavelig talt blev udviklet mellem facaderne på de historiske bygninger. Vi er tilbage på skibet til frokost og mens vi spiser påbegynder M/S Switzerland sin rejse gennem de hollandske landskaber.

Dag 3

Byrundtur til fods i Köln

Vi har skiftet Holland ud med Tyskland og i løbet af dagen ankommer vi til Köln, som breder sig på begge sider af Rhinen. Vi tager på byrundtur til fods i Köln, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger. Under 2. verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er på grund af omhyggelig genopbyggelse tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker, flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion.

Dag 4

Koblenz og Rüdesheim

Nyd udsigten fra soldækket eller salonen til de smukke landskaber langs floden. Vi sejler nu på "Den Romantiske Rhin", en særlig smuk del af Rhinen, som også er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Om formiddagen er der anløb i Koblenz, hvor vi går vi en tur ud til Deutsches Eck og rundt i Koblenz, inden vi sejler videre og nyder frokosten ombord. Vi kommer forbi den berømte Lorelei-klippe inden vi lægger til i den berømte og meget hyggelige vinby Rüdesheim. Vi tager på byrundtur til fods i den hyggelige lille by, som er omgivet af vinmarker. Undervejs byder programmet på en hyggelig vinsmagning, hvor vi får lejlighed til at stifte bekendtskab med de lokale dråber. Skibet ligger i Rüdesheim frem til midnat, så der er også mulighed for at aflægge et besøg i Drosselgasse, en hyggelig lille 3 meter bred og 144 meter lang gade fyldt med restauranter og vinstuer. Her kan man f.eks. smage på den lokale specialitet, Rüdesheimer kaffee.  

Dag 5

Mainz

Om morgenen ankommer til vi til Mainz. Efter morgenmaden tager vi på byvandring sammen med rejselederen. Byen har en særdeles spændende fortid som en af Romerrigets stærkeste forposter mod nord, hvorfor romersk arkitektur har sat sit specielle præg på byen. Byen er især også berømt for sine smukke kirker, Skt. Martin-katedralen og Skt- Stefanskirken med Marc Chagalls flotte blyindfattede ruder. Vi slutter turen med et besøg på Gutenberg-museet. 

Dag 6

Byrundtur i Strasbourg

Vi sejler nu på det stykke af Rhinen, som udgør grænsen mellem det nordøstligste hjørne af Frankrig og Tyskland. Over middag skal vi i land på den franske side af floden. Vi tilbringer eftermiddagen i Strasborg, som er er hovedby i Alsace-regionen. Her skal vi på byrundtur i bus og til fods kommer blandt andet forbi Europa Parlamentet samt byens smukke katedral. Mens vi nyder middagen ombord sejler vi videre sydpå.

Dag 7

Byrundtur i Basel

Vi tager på byrundtur til fods i Basel, som måske ikke er så kendt som turistdestination, men bestemt er et besøg værd. Basel ligger i Dreiländereck, hjørnet hvor Frankrig, Tyskland og Schweiz mødes. Basel byder blandt andet på smuk og forskelligartet arkitektur med en velbevaret middelalderbydel, den romanske Münster-domkirke, et smukt rådhus fra renæssancen samt museer i verdensklasse, opført af berømte arkitekter som Renzo Piano, Mario Botta and Herzog & De Meuron. Efter byrundturen er der tid på egen hånd i centrum af Basel. 

Dag 8

Udflugt til Luzern og hjemrejse.

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning.  Vi skal først flyve tilbage til København hen på aftenen og har dermed tid til spændende oplevelser inden vi skal i lufthavnen. Bussen kører os til Vierwaldstättersøen, der ligger omgivet af bjerge i det centrale Schweiz. Søen kendes også under navnet Luzern-søen. Fra Seelisberg, som ligger 800 m.o.h., er der en fantastisk udsigt over søen mod både øst og vest. Vi kører med kabelbanen ned til Treib, hvorfra sejler den smukke tur til Beckenried. Her venter bussen for at køre os til Luzern, som siges at være den mest charmerende by i Schweiz. I Luzern er der tid på egen hånd - oplev for eksempel den enestående Kapel-bro og det 6 meter lange relief af den danske billedhugger  Bertel Thorvaldsen. Relieffet, som forestiller en såret og døende løve, er udført til minde om de 760  schweizergardere fra Luzern, som døde da de forsvarede Ludvig 16. af Frankrig under den franske Revolution. Efter opholdet i Luzern vender vi næsen mod lufthavnen i Zürich, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.

Skib

M/S Switzerland II BBBB

M/S Switzerland er 100 m. langt og 11,45 m. bredt og har 55 kahytter med plads til i alt 108 passagerer. Skibet er elegant indrettet i maritim luksusstil med træ og messing. Der gøres rent i kahytterne dagligt og tæppes af før sengetid.     

Behageligt tøj og gode travesko anbefales til udflugterne. Det forventes, at vi klæder om, når middagen skal nydes, men det store selskabsskrud er ikke nødvendigt.

Faciliteter: Reception, panoramalounge, restaurant og en lille butik med souvenirs og personlige fornødenheder. På soldækket, som er delvis overdækket, er der borde & stole samt solsenge. …

Læs mere her

Flodkrydstogter - spørgsmål og svar

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Generelt: Medbring kontanter i euro til drikkepenge og småbetalinger i land

På turene på Rhinen og Mosel samt Douro anvendes udelukkende Euro.

På turene på Donau: I både Østrig og Slovakiet er Euro den gængse valuta. I Kroatien, Ungarn, Rumænien og Serbien, hvor der benyttes anden valuta end euro, kan euro stadig benyttes - og at betale med euro til en lidt ringere kurs vil ofte være billigere end at veksle til den lokale valuta. 

Skal jeg give drikkepenge?

Drikkepenge til skibets personale er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan under turens program læse, hvad vi anbefaler at give i drikkepenge. Herudover er det god skik at give et par euro til lokalguider og chauffører undervejs.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

På udflugterne anbefaler vi behageligt tøj, som passer til årstiden. På udflugter, som inkluderer besøg i kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, korte skørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Det forventes, at man klæder om til middagen, men det store selskabsskrud kan man roligt lade blive hjemme.

Er motorstøjen generende?

På alle vore skibe er der mulighed for at vælge mellem indkvartering på flere dæk. Maskinstøjen vil altid være mindst på de øverste dæk. Under normal sejlads giver støjen ikke problemer, men i forbindelse med anløb af havne og sluser, vil man kunne høre motoren flere steder på skibet.

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
22. apr. 2018
Krydstogt fra Amsterdam til Basel - 8 dage - M/S Switzerland II - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 22:10
8 pladser 9.995 Gå videre
16. sep. 2018
Krydstogt fra Amsterdam til Basel - 8 dage - M/S Switzerland II - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 22:15
Flere end 8 10.995 Gå videre
23. sep. 2018
Krydstogt fra Basel til Amsterdam - 8 dage - M/S Switzerland II - Fly fra København
Flere end 8 10.995 Gå videre
30. sep. 2018
Krydstogt fra Amsterdam til Basel - 8 dage - M/S Switzerland II - Fly fra København
Flere end 8 10.995 Gå videre
07. okt. 2018
Krydstogt fra Basel til Amsterdam - 8 dage - M/S Switzerland II - Fly fra København
Flere end 8 9.995 Gå videre

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Julekrydstogt på Rhinen Brahms
Julekrydstogt på Rhinen 5 dage fra Billund med M/S Johannes Brahms
fra kr. 6.495
Blomsterkrydstogt
Blomsterkrydstogt Spændende forårsoplevelser i Holland
fra kr. 6.995
Donau - luksus
Krydstogt på Donau med 4+-stjernet skib 4+-stjernet skib - 11 dage, 7 lande og 5 hovedstæder
fra kr. 16.495
Ultimative
NYHED: Det ultimative flodkrydstogt Fra Amsterdam til Sortehavet
fra kr. 28.995
Ved brug af denne hjemmeside godkender du vores brug af cookies til statistik, personalisering og annoncer. Læs mere