Jan Lund
Tryllefløjten
Messias

Operaguide Jan Lund

”Jeg startede min karriere som fastansat sanger på Det Kongelige Teater, men gik hurtigt freelance, og har haft en freelance karriere i 30 år på alle Danmarks operascener - fra de små kammeroperaer til Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera og desuden har jeg sunget i det meste af Europa og flere steder i USA.”

Operasanger og studielektor i sang og sangpædagogik på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Stemmetype: Lyrisk tenor

Debutrolle: Paolino i Cimarosas opera; Det Hemmelige Ægteskab.

Yndlingsopera: Mozarts opera Così fan Tutte - men der er jo SÅ mange vidunderlige operaer, så det er svært at vælge…

Uddannelsen - pianist & sanger

Jan påbegyndte sin sang-uddannelse på konservatoriet med at studere klaver. Efter Jans konservatorieuddannelser som pianist og sidenhen sanger, har Jan studeret sang hos den danske tenor Tonny Landy i en længere årrække, og siden hos Professor Kirsten Buhl Møller samt Susanna Eken. Derudover har Jan også studeret i udlandet heriblandt i London hos Barytonen Thomas Hemsly og i Rom hos hhv. tenoren Angelo Degl´Innocenti samt tidlig-musik eksperten sopranen Margareth Baker-Genovesi.

Sangkarrieren i Danmark og udlandet

På den danske operascener har Jan været på alt fra Det Kongelige Teater og Operaen over Den Jyske Opera til alle de små kammeroperaer spredt over hele landet.

Jan har også i samarbejde med sopranen Elsebeth Dreisig lavet progressive opera- og koncertforestillinger i deres "DogmeOpera". Derudover er Jam også en del af kammermusik trioen "Carl Nielsen Trio", som har talrige oratoriekoncerter over hele landet. 

Jan har også været tilknyttet de store operahuse i udlande (f.ek.s Østrig, Holland, Belgien, England, Frankrig, USA, Norge, Sverige mv.)

I 2009 afsluttede Jan en Master i Elite-Sangpædagogik fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium – en uddannelse som han tog sideløbende med sin karriere som operasanger. Samme år blev han ansat som sanglærer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

I dag er Jan ansat som Studielektor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og underviser der i sang og sangpædagogik. Desuden underviser han på Sjællands Kirkemusikskole i Roskilde, på MGK på Frederiksberg Musikhøjskole samt Sankt Annæ Gymnasium, foruden private sangelever. Og så er han selvfølgelig en af Best Travels fagguider på vores operarejser.

 

Præstationer

Jan har i løbet af sin karriere modtaget adskillige priser og legater, blandt andre: Spies fonden – Årets sanger 1994, Operaens Venner, og Dronning Ingrids Romerske Fond.

Du kan læse mere om Jan Lund her.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse