Guido (2)
Tosca i rollen som Scarpia
Madama Butterfly i rollen som Sharpless

Operaguide Guido Paevatalu

Operasanger og kunstnerisk leder ved guidOpera

Stemmetype: Baryton

Debutrolle: Billy Benson i operaen ”Animalen”

Yndlings opera:Don Carlos (Posa) af Verdi, Don Juan (Don Juan) af Mozart, die Meistersinger (Beckmesser) og Tannhäuser (Wolfram) af Wagner. Han har sunget hovedpartier i dem alle.

Uddannelsen og den første rolle

Uddannet ved Operaakademiet i København under vejledning af docent Vagn Thordahl, Ingrid Bjorner i Oslo, Jane Claviter i New York, Thomas Helmsley i London og Kirsten Buhl Møller i København. Han debutterede på Det Kongelige Teater i 1982 som Billy Benson i operaen ”Animalen” af Werles.

Sangkarrieren i Danmark og verden rundt

Han har sunget alle solopartier inden for sit rollefag i operalitteraturen med særligt imponerende præstationer på prominente operahuse i Houston, Tulsa, Philadelphia og New York i USA. Som gæstesolist har han optrådt på førende operahuse og festivaler over hele Europa, herunder Wien, Budapest, Dublin, Stockholm og Helsinki. Beckmesser i Wagners ”Mestersangerne”, Posa i Verdis ”Don Carlos” og Wolfram i Wagners ”Tannhäuser” er blot nogle af de partier, han medvirkede i, på Operaen i København.

Han har været solist med alle danske landsdelsorkestre, Det Kongelige Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Underholdningsorkestret, Copenhagen Phil i Danmark samt symfoniorkestre i Sverige, Norge, Finland, Island, Tyskland, Østrig og USA.

Karrieren udover operaen

Han har en omfattende CD-produktion bag sig, både som operasolist og liedsanger, og han har blandt andet medvirket på Carl Nielsens jubilæumsindspilning af operaen ”Maskerade” med DR Symfoniorkestret og Michael Schønwandt. Han har givet Masterclasses for unge operasangere i Estland i en årrække, og han har været en foretrukken solist ved koncerter i udlandet i forbindelse med kongehusets besøg i Spanien og Grønland samt ved koncerter på delegationsrejser med Udenrigsministeriet i Ungarn, Estland, Letland og Litauen.

I 2005 grundlagde han guidOpera, hvor han er kunstnerisk leder. Under hans ledelse har han produceret og instrueret forestillinger som ”La Traviata”, ”Barberen i Sevilla”, ”Carmen”, ”Madama Butterfly”, ”La Bohème”, ”Elskovsdrikken”, ”Tosca”, ”Figaros Bryllup” og børneoperaen ”Dragen Kjetil”, ”Rigoletto”, ”Bajadser”, ”Il Tabarro”, ”Farinelli” og ”La Traviata”. I den kommende sæson præsenteres Rossinis ”Askepot”. Guido er instruktør og
scenograf på alle forestillingerne.

Han har stiftet foreningen ”Opera mellem Himmel og Hav” og drager hver sommer på havet med sin ”Serenade 44” og et hold sangere ombord. Undervejs gives koncerter på de danske øer og havne.

Præstationer

Han har modtaget mange priser, herunder Ridderkorset af 1. Grad af Dannebrogsordenen og har desuden modtaget Edith Brodersens Æreslegat i 2000 og Kgl. Kammersangers Holger Bruusgaards Legat i 1997.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse