Porto fra Douro-floden
Kvarteret Ribeira
Porto skyline

Portugal

Porto og Portvin

Pris pr. person fra
kr. 8.495

FORKÆL dig selv med et skønt ophold i portvinsbyen, der ligger fortryllende ved Douroflodens udmunding. Et mylder af charmerende, stejle middelaldergyder snor sig ned mod floden, hvor man let forføres af byens eventyrlige stemning med sejlbåde, der danser til tidevandets rytme. Vi fascineres af de mange kulørte huse og vældet af historiske bygninger. Glæd dig til en spændende portvinssmagning og til at bo perfekt på et nyåbnet hotel på Vila Nova de Gaia siden – sammen med alle portvinshusene. Porto er så spændende, at man bare gerne vender tilbage igen og igen!

Få byer i verden har en flod, der har spillet så stor en rolle som Dourofloden. Man bliver aldrig træt af at stå ved Douroflodens bredder i Ribeira-kvarteret med de mange kulørte huse, der som et amfiteater ligger ned mod floden. Udsigten over floden, broerne og de fortryllende huse med vasketøj hængende til tørre på balkonerne, bidrager til byens helt unikke stemning. Portvinshandlen, der udviklede sig omkring floden, har længe været i fokus for byens arkitekter, og der kan fortælles en historie på hvert et hjørne.

Hjertet af Porto er klassificeret som et UNESCO Verdensarvssted. Det er en sand fornøjelse at se de svulmende facader, ekstravagante barokkirker, flisesmykkede huse, stemningsfulde pladser, grønne parker og gammeldags sporvogne. Imponerende bygninger stråler i deres gamle pragt til minde om den maritime fortid. Man mærker tydeligt, at Portugal engang var verdens største kolonirige – og her holder befolkningen nostalgisk fast ved fortidens storhed. Guld og eksotiske træsorter fra de portugisiske kolonier blev brugt til udsmykning af kirker, og de velhavende købmænd brugte formuer på byens smukke husfacader dekoreret med azulejos (fliser) i traditionelle blåhvide farver. Den blomstrende portvinshandel bidrog også til udviklingen af den sene barokstil. Flere bygninger bærer endda præg af den såkaldte ”portvinsarkitektur”.

Gå ikke glip af et besøg på den gamle ”Majestic Café”, der er udnævnt som én af verdens 10 smukkeste caféer. Porto byder på næsten uendelige shopping-muligheder og mange stilfulde gamle butikker.

Porto har i de senere år gennemgået en større renovering, der har givet byen et nyt liv. Aldrig før har byen været så efterspurgt, besøgende fra hele verden strømmer hertil for at opleve byens sjæl - og der er derfor kamp om byens bedste hoteller. Med BEST TRAVEL bor vi på et næsten nyåbnet hotel på Vila Nova de Gaia siden, et skønt hotel med perfekt beliggenhed, så vi på blot et øjeblik kan nå den historiske bydel med metro. På rejsen kommer vi helt tæt på livet i byen. Vi sejler under Douroflodens 6 berømte broer, og vi tager til portvinssmagning i Portos ældste portvinshus ”Real Companhia Velha”, der rummer en glorværdig fortid med en fabelagtig historie.

Porto er landets nordlige hovedstad, og her adskiller traditioner sig på flere måder fra livet i Lissabon. Borgerne er med god grund stolte af Portugals næststørste by, hvor fantastiske kirker, restauranter, museer og caféer ligger spredt rundt i byen.

På rejsen har du også mulighed for at få en særlig frokostoplevelse i portvinshuset Graham på den eksklusive ”Restaurant VINUM” - og tage med på en spændende heldagstur til det mere ukendte Nordportugal, hvor vi besøger vingården ”Quinta do Soalheiro”. Her nyder vi en portugisisk tapasfrokost med den prestigefulde Alvarinho-vin.

Kom hjem med de BESTe oplevelser i kufferten fra forkælelsesrejsen i portvinsbyen Porto.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Det ukendte Porto
  • Dag 2 - Portos eventyrverden & portvin
  • Dag 3 - Porto fra vandsiden
  • Dag 4 - Fridag i Porto eller ekstraudflugt til det ukendte Nordportugal
  • Dag 5 - Afsked med Porto
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Porto Portvin

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Porto t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

SCTP-kort gyldigt i 72 timer til metro og busser

4 nætter på Rubens Hotel Royal Village ****

4 x morgenmad

1 x frokost inkl. et glas vin, vand og kaffe/te

Udflugter iflg. program:

  • Byrundtur i Porto i egen bus
  • Eventyrlige Porto med metro og til fods
  • Rundvisning i portvinshuset ”Real Companhia Velha”
  • Portvinsmagning (4 glas)
  • Sejltur på Dourofloden (De 6 broer)

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat i Porto EUR 8 pr. person

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 1.845

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Frokost på ”Restaurant VINUM” inkl. drikkevarer kr. 735

Ekstraudflugt: Det ukendte Nordportugal kr. 835

Dag 1

Det ukendte Porto

Direkte fly til Porto. Efter ankomst tager vi på en anderledes byrundtur, hvor vi ser nogle af Portos mere ukendte steder. Turen går gennem bydelen Foz, som ligger på den nordlige bred ved Douroflodens udmunding - der, hvor floden mødes med Atlanterhavet. I det 19. århundrede var Foz et populært område for velhavende overklassefamilier, da badning i havet var blevet moderne. Her ses stadig smukke palæer, og her findes en skøn strandpromenade, der flittigt benyttes af løbere og forelskede par, der også kan nyde livet i den nærliggende romantiske park med prydplanter. Vi holder pause ved det spektakulære musikhus, Casa da Música, designet af den talentfulde arkitekt Rem Koolhaas. Bygningen er blevet symbol på den moderne del af Porto.

Næsten hvert gadehjørne i Porto er dekoreret med azulejos. Både de traditionelle blå og hvide farver, men også kulørte fliser dekorerer mange af byens husfacader, kirker og fortov. Fliserne skulle beskytte husene mod fugt fra havet. Vi følger en del af den spændende ”Azulejos rute”, hvor vi ser nogle af byens smukke, håndmalede fliser. Vi passerer også Henrik Søfarerens (1394-1460) fødehjem – manden, der var hjernen bag en del af Portugals opdagelsesrejser, som gjorde landet til én af verdens mest magtfulde nationer.

Vi nyder en frokost på en hyggelig, lokal restaurant inkl. et glas vin, vand og kaffe/te, inden vi indkvarteres 4 nætter på vores dejlige hotel beliggende på den anden side af floden - i bydelen Vila Nova de Gaia - der, hvor alle portvinshusene findes.

Dag 2

Portos eventyrverden & portvin

Efter morgenmad kører vi med metro ind i hjertet af byen, hvor vi kigger ind i den charmerende banegård São Bento, der tælles blandt verdens smukkeste. Vægge, lofter og paneler er dækket med 22.000 traditionelle azulejos, der viser forskellige episoder fra Portugals historie.

På byvandringen passerer vi bl.a. den smukke San Francisco kirke, der er berømt for sit enestående gotiske interiør med forgyldt træværk af altertavler, loft og søjler. Vi kommer også forbi Palácio da Bolsa (Børsen), hvor Det Arabiske Værelse særligt kan fremhæves. Rummets indretning er inspireret af Alhambra-paladset i Spanien.

Ad smalle, stejle gyder fortsætter vi til Ribeira - Douroflodens bredder med de mange kulørte huse, der ligger som et amfiteater ned mod floden. Indsnus den særlige stemning og unikke atmosfære langs flodbredden. Det er her vi mærker Portos sjæl!

Eftermiddagen er afsat til at udforske byen på egen hånd. Vi kan anbefale at besøge San Francisco kirken (entré ca. EUR 7,50) eller Palácio da Bolsa (entré ca. EUR 12). Rejselederen hjælper gerne med at bestille billetter i forvejen, så man undgår en lang kø.

Tag en tur gennem byen med sporvogn, shop løs i gågåden Rua Santa Catarina, hvor man let kan finde prisvenlige sko – eller snup måske en bica og en Pastel de Nata (espresso og den lækre, lille portugisiske kage med vaniljecreme) på den berømte Café Majestic, der smukt er indrettet i Belle Époque stil med træudskæringer, spejle og lysekroner.

Bemærk: Vi har inkluderet et 72 timers SCTP-kort, der gælder til ubegrænset kørsel med metro og bus i Porto.

Kirken Sao Francisco
Kirken Sao Francisco
Café Majestic

Sidst på eftermiddagen mødes vi og tager sammen med metro tilbage til hotellet. Herfra er der kun 160 m. til Portugals ældste portvinshus ”Real Companhia Velha”, der blev grundlagt i 1756 af den portugisiske konge D. José I.

Vi ser en lille film, der fortæller om hele processen fra vindrue til portvin og hører om produktionen, som er en harmoni af gamle traditioner og ny teknologi. Vi ser den historiske vinkælder, og tager på en rejse gennem tid med aromaer, farver og dufte. Vi lærer om druerne og at skelne mellem en ruby og en tawny. Portvinene sover tornerosesøvn i mange år i de velduftende træfade, indtil vinen har nået sit modningspunkt. Vi smager på 4 forskellige vine - den perfekte måde at afslutte en dejlig dag. (Medbring en varm trøje, det er køligt i vinkælderen).

Dag 3

Porto fra vandsiden

Om morgenen kører vi med metro ind mod den historiske bydel, og til fods krydser vi floden over broen Dom Luís I. Broen, der er delt i 2 niveauer, er Portos ikon. Det nederste er til biler, og det øverste til metroen og fodgængere. Fra broen har vi en formidabel udsigt over hele området med Ribeira og de mange historiske bygninger i baggrunden. Et syn du næppe bliver træt af! Husk også at kigge 60 m. ned for at se livet med bådene på Dourofloden. Vi fortsætter langs Ribeira, og mærker livet ved flodbredden. Nogle hygger sig med guitarspil og andre spiser is. Skulle tiden stå stille, skulle det måske være her? Ribeira er vidunderlig døgnet rundt, og lysets skift på husene er imponerende.

Glæd dig til en spektakulær sejltur på Dourofloden. Det er ren nydelse at sejle under Portos 6 berømte broer, der forener Porto og Vila Nova de Gaia. Fra båden har vi en betagende udsigt over de farverige huse, der ligger som perler på snor. Den franske ingeniør og arkitekt Gustave Eiffel, som har skabt Eiffeltårnet i Paris, har også designet en af broerne. Kan du mon gætte hvilken? På sejlturen, som varer ca. 1 time, kommer vi også helt ud, hvor Dourofloden møder Atlanterhavet.

Hyg dig i Portos centrum på egen hånd eller tag med rejselederen tilbage til hotellet.

Ekstraudflugt: Frokost på ”Restaurant VINUM” inkl. drikkevarer
Forkæl dig selv med en skøn madoplevelse i den eksklusive ”Restaurant VINUM”, hvor vi smager noget af det bedste fra Douro og omegn. Lækker mad fra det traditionelle portugisiske køkken med moderne fortolkning. Restauranten ligger i Grahams portvinshus, hvor man i kælderen har over 3.200 egetræsfade på lager. I atmosfæriske omgivelser serveres luksusfrokosten kombineret med en fordybede vinoplevelse. Fra restaurantens vinterhave og fra terrassen har vi en forbløffende udsigt over Dourofloden.

Arrangementet er inkl. bustransport fra hotellet t/r, velkomstdrink, 3 retters menu inkl. gode vine.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Vinum (2)
Vinum (1)
Vinum (3)
Dag 4

Fridag i Porto eller ekstraudflugt til det ukendte Nordportugal

Tag med på denne spændende heldagstur til det nordlige Portugal eller oplev mere i Porto på egen hånd.

Ekstraudflugt: Det ukendte Nordportugal
De fleste har sikkert lagt mærke til den farverige hane, der er nationalsymbol for Portugal? Hanen er påtrykt dækkeservietter, duge, tøj osv. og er særlig populær lavet i keramik. De færreste kender næppe portugisernes ældgamle eventyr om hanen ”O Galo de Barcelos” (Hanen fra Barcelos). Vi besøger den gamle by Barcelos, der ligger smukt ud mod Cávado-floden, og vi kikker ind på pottemagermuseet ”Olaria”, hvor hanen fra Barcelos naturligvis er bredt repræsenteret – en vigtig reference til den portugisiske mentalitet. Byen er kendt for sine komiske keramikfigurer, og Barcelos er desuden opført på UNESCO Creative Cities Network-liste.

Vi har skrevet en artikel om eventyret om ”O Galo de Barcelos” (Hanen fra Barcelos), som du kan læse mere om her

Turen fortsætter til Melgaço, hvor et højdepunkt venter på vingården Quinta do Soalheiro, der er én af Nordportugals mest respekterede vingårde. Nordportugal er kendt for sine friske mousserende hvidvine, Vinho verde, der betyder grøn vin (ung vin). Vinho verde fremstilles af Lloureiro-, Arinto- og Alvarinho-druer. I 1974 valgte familien at bryde med traditionen og kun fremstille vin af den prestigefulde Alvarinho-drue – og det blev en stor succes. Familien har dybtgående kendskab til druesorten, og dyrker vingården økologisk. Dette er Portugals første Alvarinho-vingård, og her bliver der ikke sparet på detaljerne. Familien har vundet mange priser. Fra panoramaterrassen er der en smuk udsigt til vinmarkerne og de omkringliggende bjerge.

På vingården nyder vi en portugisisk tapas-frokost bestående af forskellige pølser, oste, oliven, brød og 0,75 liter af den lækre vin Solheiro Alvarinho classico med efterfølgende kaffe/te.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 5

Afsked med Porto

Vi siger farvel til Portugals fantastiske by og flyver tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse