Irland og Nordirland
Giant's Causeway
Killarney National Park

Irland

Irland og Nordirland

Pris pr. person fra
kr. 14.495

Tag med på denne flotte rundrejse gennem Irlands & Nordirlands fantastiske natur, byer og historie. Brune tørveriller i øde landskaber, farverige landsbyer og skønheden ved dramatiske klippekyster og bløde grønne bakker, er sammen med Guiness og gylden whiskey på hyggelige pubber og øens til tider grusomme historie, en del af hele oplevelsen. Landskabet er fuld af poesi og dramatik og "Smaragdøen" er et kaleidoskop af spændende oplevelser!

Glæd dig til irsk whiskey og idylliske kystbyer i den sydlige del af landet. Længere vestpå venter den berømte nationalpark Killarney, som vi oplever helt tæt på i hestevogn, inden vi tager på en uforglemmelig panoramatur i betagende landskaber langs Ring of Kerry, som følger Irlands højeste bjerge og den rå Atlanterhavskyst.

Langs vestkysten venter flere naturoplevelser ved den berømte kyst Cliffs of Moher. Vi bager duftende scones hos familien Connolly på Rathbaum Farm og oplever Galway ved vestkysten og Connemaras smukke landskaber, inden vi kører ind i Nordirland. Her skal vi besøge Derry, som spillede en central rolle i konflikten i Nordirland, samt det spektakulære naturfænomen Giant's Causeway og hovedstaden Belfast. Vi slutter af i Irlands charmerende hovedstad Dublin, hvor historiens vingesus mærkes tydeligt mellem de smukke, gamle stenbygninger.

Ønsker du kun at opleve Irland, så har vi også 8-dages rejser til Irland

Gæsteanmeldelser af rejsen

Irland og Nordirland 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst - Rock of Cashel
  • Dag 2 - Jameson Distillery Experience - Molly Gallivan's - Kerry
  • Dag 3 - Ring of Kerry og Killarney National Park
  • Dag 4 - Cliffs of Moher - På landet - Galway
  • Dag 5 - Kylemore Abbey, Westport og Drumcliff
  • Dag 6 - Classiebawn Casttle i Mullaghmore Grianán of Aileach
  • Dag 7 - Giants Causeway – Belfast
  • Dag 8 - Belfast – Titanic – Dublin
  • Dag 9 - Dublin – Book of Keels – Irsk Aften
  • Dag 10 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Irland 2020

Inkluderet i prisen

Fly til Dublin t/r inkl. bagage

Bustransport i Irland

9 overnatninger på hotel

9 x irsk morgenmad

6 x aftensmad på hotel

Irsk aften med mad og musik i Dublin

Udflugter og entreer iflg. program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig forplejning og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 3.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst - Rock of Cashel

Efter ankomst til Dublin lufthavn kører vi til det berømte Rock of Cashel.

Rock of Cashel er en af Irlands mest besøgte attraktioner og er et spektakulært arkæologisk område, og består af en samling af middelalderlige kirkelige bygninger sat på et udspring af kalksten i Golden Vale. Det runde tårn fra det 12. århundrede er den ældste bevarede bygning på klippen, som også omfatter et højt kors og ruinerne af et romansk kapel.

Herefter sætter vi kursen turens første hotel, hvor vi også spiser aftensmad.

Dag 2

Jameson Distillery Experience - Molly Gallivan's - Kerry

Efter morgenmaden kører vi til Midleton på sydøstkysten, hvor vi besøger Jameson Distillery Experience og bliver klogere på produktionen af den irske whiskey, som vi naturligvis også skal smage på.

Herefter venter en tur tilbage i tiden, når vi besøger Moly Gallivans gamle landbrug i grevskabet Kerry. Hos Molly Gallivan's vil du opleve den enkle livsstil i det landlige Irland før dagene med elektricitet og moderne bekvemmeligheder. Hendes gård er komplet med dyr, fjerkræ og traditionelle landbrugsmaskiner. Du vil også se og høre om menneskers liv i området for mere end 5000 år siden.

Sidst på dagen kører vi vestpå mod grevskabet Kerry, hvor vi spiser aftensmad og overnatter 2 nætter.

Dag 3

Ring of Kerry og Killarney National Park

I dag venter store naturoplevelser. Først skal vi på panoramatur i bus langs The Ring of Kerry på halvøen Inveragh - en vanvittigt flot panoramarute, der kringler sig under bjergene og langs kysten og konstant serverer nye, fantastiske udsigter over den forrevne atlanterhavskyst, småøer og havet. Vi kører mellem Irlands højeste bjerge, Macgillycuddy's Reeks, og Atlanterhavets barske skærgårdskyst med fotostop undervejs.

Om eftermiddagen skal vi opleve de smukke landskaber og berømte søer i nationalparken Killarney. Vi kører med hestevogn, og kan således bevæge os væk fra landeveje og biltrafik, og få en helt enestående oplevelse. Undervejs på turen hører vi om områdets historie og de legender, der knytter sig til stedet. Herefter går turen tilbage til hotellet, hvor vi spiser aftensmad.

The Ring of Kerry
The Ring of Kerry
Killarney National Park
Killarney National Park
Dag 4

Cliffs of Moher - På landet - Galway

Efter morgenmaden sætter vi kursen nordpå og krydser Shannon-flodens udmunding med færgen, der sejler mellem Tarbert og Kilimer. I County Clare skal vi se de imponerende Cliffs of Moher, der er én af Irlands topattraktioner. De lodrette klipper strækker sig 8 km. langs Atlanterhavet og giver yngleplads til tusinder af søfugle og en imponerende udsigt mod Aran-øerne, Galway Bay og "The Twelve Pins", bjergene der rejser sig over Connemara National Park. Besøgscentret med spændende udstillinger er pænt gemt under jorden, så det ikke ødelægger landskabet.

Herfra kører vi gennem kalkstenslandskabet Burren mod Galway-området, hvor vi skal overnatte. I selve Galway byder rejselederen på en lille byrundtur, og der vil oftest også være mulighed for at besøge katedralen.

Aftensmad på hotellet.

Dag 5

Kylemore Abbey, Westport og Drumcliff

Kylemore Abbey

Vi kører gennem den smukke Inagh-dal med granitbjerge og glitrende søer til Kylemore Abbey, som er et benediktinsk nonnekloster. Nonnerne overtog i 1920 bygningerne, som oprindeligt hed Kylemore Castle og drev foruden klostret også i mange år en prestigefyldt pigeskole. Dele af klostret og den smukt udsmykkede kirke er åbne for offentligheden. 

Om eftermiddagen gør vi et kort stop i den hyggelige og meget maleriske by Westport.

Vi kører nu igennem området Drumcliff med kursen sat mod Benbulben-klippeformationen. I god sigtbarhed og med lidt god vilje synes slutningen af formationen at ligne enten Ayers Rock i Australien eller Taffelbjerget i Sydafrika.

Aftensmad og overnatning omkring Omagh, hvor vi bor 2 nætter.

Dag 6

Classiebawn Casttle i Mullaghmore Grianán of Aileach

I dag venter en dejlig rundtur med start og slut fra vores hotel ved Omagh. Turen byder på flere fotostops, hvor der bliver rig mulighed for at forevige den fantastiske irske natur.

Vi starter med at nyde udsigten over naturen fra det historiske Classiebawn Casttle i Mullaghmore. Herefter kører vi atter mod nord og gør undervejs holdt i den hyggelige landsby Donegal. Dagen byder også på et stop ved det gamle og runde stenfort Grianán of Aileach, inden vi hen på eftermiddagen er tilbage på hotellet ved Omagh.

Dag 7

Giants Causeway – Belfast

Efter morgenmaden fortsætter vi til nordkysten, hvor vi skal opleve Giant's Causeway, et tilsyneladende umuligt naturfænomen - tusindvis af sekskantede basaltsøjler præger kystlinien. Der findes en videnskabelig forklaring på fænomenet, men området har inspireret til adskillige historier og legender, hvoraf den mest berømte har givet området sit navn.

Ifølge overleveringen, er de sekskantede søjler resterne af en bro, som den irske kæmpe Finn McCool byggede, for at forbinde Irland med Skotland. Vi fortsætter til Belfast, hvor vi bor centralt.

Tillader tiden det, tager vi allerede i dag på byrundtur i Belfast, hvor vi kører igennem både katolske og protestantiske kvarterer, rundt om rådhuset og forbi operahuset. Aftensmaden er i dag på egen hånd i Belfast, så der er mulighed for at gå ud og opleve den hyggelige stemning i byen, og evt. lokale specialiteter efter eget valg.

Giant's Causeway
Giant's Causeway
Belfast
Dag 8

Belfast – Titanic – Dublin

Efter morgenmaden kører vi på panoramatur rundt i Belfast. Turen bringer os blandt andet forbi det imponerende rådhus, det berømte operahus og Queen's University. Derefter skal vi opleve det nye prisbelønnede Titanic Belfast® center med spændende interaktive udstillinger samt fakta og myter om det berømte skib, der blev søsat her fra Belfast's Harland and Wolff værft, og gik ned på sin jomfrurejse i 1912.

Herefter fortsætter vi mod Irlands hovedstad, hvor med det samme tager på byrundtur i bussen for at lære byen godt at kende.

Sidst på eftermiddagen indkvarteres vi godt på et meget centralt beliggende hotel. Netop på grund af hotellet centrale beliggenhed er aftensmaden i dag på egen hånd, da der ligger et væld af restauranter i gå-afstand fra hotellet.

Queen's University, Belfast
Titanic Belfast
Titanic Belfast
Dag 9

Dublin – Book of Keels – Irsk Aften

Et besøg i Book of Kells, på Old Library i Trinity College Dublin, er en rejse gennem noget af Irlands mest ikoniske kulturarv.

Book of Kells, som ligger i Old Library-bygningen ved Dublin Citys Trinity College, er et kostbart manuskript fra det 9. århundrede, der byder på en udsøgt kombination af udsmykket latinsk tekst og indviklede belysninger. Oplev, hvordan verdens mest berømte middelalder-manuskript blev lavet, og lær om den rige symbolik bag det.

Vi besøger også Long Room, et af verdens smukkeste biblioteker og hjemsted for 250.000 af Trinity Colleges ældste bøger.

Eftermiddagen byder på tid på egen hånd til at nyde Dublin.

Om aftenen mødes vi til en festlig irsk aften med middag og musik.

Dag 10

Hjemrejse

Afhængig af flytidspunktet er der måske tid til at købe de sidste souvenirs i Dublin inden vi sammen kører mod lufthavnen og påbegynder rejsen mod Danmark

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan af og til forekomme. Såfremt der er ændringer på netop din rejse, vil du blive informeret herom i afrejseinformationen.

OBS: Dobbeltværelser i Irland & Nordirland ofte er udstyret med grand lit - ønske om separate senge modtages, men kan ikke garanteres.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse