Porto
Belémtårnet
Lissabon

Portugal

Essensen af Portugal

Pris pr. person fra
kr. 12.995

Fortryllende rundrejse med nogle af de BESTe oplevelser fra det kendte og ukendte Portugal krydret med skønne smagsoplevelser. Vi har fokus på Lissabon, Tomar, Coimbra, Porto, Guimarães, Braga, Douroflodens Portvinsrute, bjerglandsbyen Piódão og Évora. Rejsen slutter med afslapning på Costa da Caparica. Flot rejse med nøje udvalgte besøg. Vi møder portugiserne i øjenhøjde, hvor det bobler af liv og kultur. Dette er essensen af Portugal.

Essens er en kvalitetsrejse med de gode oplevelser i højsædet. Det er ikke uden grund, at Portugal blev kåret til Europas bedste rejseland 3 år i træk - både i 2017, 2018 og 2019. I en afslappet og hyggelig atmosfære udforsker vi det autentiske Portugal, der gemmer sig bag kysten. Hver nat bor vi på udvalgte 4-stjernede hoteller, og her kan du særligt glæde dig til at skulle bo på et dejligt centralt beliggende hotel i Porto, som mange gæster drømmer om. I Curia skal vi dog bo en enkelt nat på et 3-stjernet hotel, hvor vi kommer tæt på det lidt mere gammeldags Portugal, som er en meget charmerende oplevelse.

Portugal var engang verdens største kolonirige, og her holder man nostalgisk fast ved fortidens storhed og gamle traditioner, som vi oplever i de smukke byer Lissabon og Porto. Nordportugals kulturelle højdepunkter er også på programmet.

Udenfor byerne udfolder Portugals skønhed sig i en opsigtsvækkende variation i et næsten uberørt landskab. På Douroflodens Portvinsrute ser vi, hvordan de mange terrassevinmarker nærmest er som syet ind i bjergskråningerne. Landets smukke naturområder med stejle klipper, oplever vi også på besøget i den isolerede bjerglandsby, Piódão. Historien fortæller, at fortidens barske forbrydere ofte gemte sig her, for det var et godt skjulested.

I maleriske landsbyers stejle og snoede gyder, ser vi perlen af hvidkalkede huse udsmykket med farverige fliser. Vi dykker ned i historien i middelalderbyen Évora, hvor der hersker fred og idyl med gamle klostre, kirker og springvand.   

Hos Best Travel er portugisiske rytmer også pragtfulde smagsoplevelser. Glæd dig til besøget på den familiedrevne vingård, der er kendt for sine prestigefulde vinho verde vine, og til besøget på et osteri midt i bjergene, hvor vi nyder Portugals berømte og velsmagende ost, Serra da Estrela sammen med prisbelønnede Dão-rødvine.

Mødet med den gæstfrie og livsglade befolkning, landets sjæl, den gode smag, kunst og historie er det væsentlige – Essensen af Portugal. Vi har her sammensat en spændende rundrejse i det vidunderlige land, som man gerne besøger igen og igen. Det er svært ikke at blive tryllebundet af Portugal, der er en sand skattekiste af gode oplevelser – en fascinerende blanding af gammelt og nyt. Læn dig tilbage - og nyd det autentiske portugisiske eventyr.

BEMÆRK: Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Lissabon
  • Dag 2 - Romantiske Lissabon
  • Dag 3 - Tomar, Coimbra og Curia
  • Dag 4 - Portvinsbyen Porto
  • Dag 5 - Guimarães og vingårdsbesøg
  • Dag 6 - Douroflodens portvinsrute samt oste- og vinsmagning i bjergene
  • Dag 7 - Bjerglandsbyen Piódão og middelalderbyen Évora
  • Dag 8 - Middelalderbyen Évora & Costa da Caparica
  • Dag 9 - Afslapning ved Atlanterhavet
  • Dag 10 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Essensen Af Portugal 2023

Inkluderet i prisen

Fly til Lissabon t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Portugal

9 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller

9 x morgenmad

1 x portugisisk tapas-frokost

1 x 3-retters frokostmenu m/drikkevarer

5 x aftensmad

Vinho verde-smagning og oste- og rødvinssmagning

Udflugter iflg. program

Entréer til klosterborgen i Tomar, universitetet i Coimbra og pilgrimskirken i Braga

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat i Lissabon og Porto i alt ca. EUR 8

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse kr. 2.950

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Portvinssmagning kr. 100

Dag 1

Ankomst til Lissabon

Fly til Lissabon. Efter ankomst kører vi til vores centralt beliggende hotel i den charmerende hovedstad, hvor vi skal bo 2 nætter. Om aftenen hygger vi os med en to-retters middag på hotellet.
OBS på afgange med sen ankomst flyttes middagen til dag 2.

Dag 2

Romantiske Lissabon

Det er ikke uden grund, at Lissabon gennem de sidste årti har været blandt Europas mest populære storbyer. Som det perfekte panorama-postkort ligger byens syv bjergskråninger med sublim udsigt over Tejo-floden. Lissabon har bevaret fortidens charme med imponerende bygninger, museer, gammeldags sporvogne og flisesmykkede huse.

Det oser af stemning i den farverige bydel Alfama, der ligger gemt i en labyrint af stejle, gyder og trapper. Om morgenen tager vi på en lille gåtur gennem de smalle gader i det spændende kvarter, hvor vi netop på den tid af dagen, bedst kan opfange den autentiske stemning, og få et glimt af det traditionelle Lissabon. Overklassens bydel blev skabt af maurerne, men efter jordskælvet i 1755 ændrede det sig til arbejderklassens kvarter. Rundt omkring i bydelen kan man om aftenen høre fado-musikkens sørgelige sange, der handler om længslen efter det evigt tabte, sorg, hjemve og ulykkelig kærlighed. Lyset dæmpes, når de traditionsrige sange udføres med kraftfuld stemme akkompagneret af guitarspil.

Glæd dig også til at opleve Avenida da Liberdade med fontæner og hyggelige fortovscafeer, den store Rossio-plads og turen gennem de elegante gader til den store Comércio-plads, der smukt vender ud mod Tejo-floden. Mange sammenligner denne imponerende plads med Markuspladsen i Venedig. Rundt omkring findes trendy barer på tagterrasser.

Lissabon har bevaret fortidens charme i bydelen Belém, der er fyldt med minder fra portugisernes bedrifter på verdenshavene. Udefra ser vi det ekstravagante honningfarvede Jéronimos-kloster – et mesterværk, der blev bygget som et monument over opdagelsestidens rigdom. Vi nyder en lille spadseretur langs flodbredden fra det skakbriklignende Belém-tårn, Lissabons vartegn, der ligger som en pragtfuld fæstning, der byder sejlende velkommen. Herfra ledte Vasco da Gama sin sørejse til Indien. Vi ser Monumentet for Opdagelserne, der er udformet som stævnen på en karavel. Hvis tiden tillader det, inden vi vender tilbage til hotellet, anbefaler vi et besøg i byens ældste konditori, hvor de frister med de berømte kager, Pastéis de Belém. Rejselederen anbefaler gerne et godt spisested til aftenens middag i gåafstand fra hotellet.

Dag 3

Tomar, Coimbra og Curia

I dag går rejsen videre ind i den centrale del af Portugal. I tempelriddernes by Tomar, der er indhyllet i pragt og mystik, besøger vi den højtliggende klosterborg, Convento de Cristo, der velfortjent er opført på UNESCOs verdensarvsliste. Kristusordenens velhavende munke havde en enorm magt, og finansierede det meste af opdagelsestiden. Den fabelagtige klosterborg med syv klostergårde og ridderkirken er inspireret af Jerusalems Gravkirke. Klostrets mest berømte seværdighed er det fantasifulde Manuelin-vindue.

Vi fortsætter til Coimbra, der er hjemsted for landets prestigefyldte universitet, der samtidig er et af verdens ældste. Coimbra, der ligger i et betagende landskab ved Mondego-floden, er Portugals svar på Storbritanniens Oxford. Byen, der engang var landets hovedstad, er fyldt med studerende klædt i sorte kapper.

En monumental trappe fører op til det smukke universitet, der er indrettet i det tidligere kongeslot. Det er en oplevelse at se det berømte barokbibliotek med forgyldte sale, og mere end 300.000 bøger.

Allersidst på eftermiddagen når vi vores meget charmerende hotel i Curia, hvor vi skal bo en enkelt nat. Ingen er i tvivl om, at her er den ægte portugisiske gæstfrihed i højsædet. I Portugal er byen kendt for sine gigantiske træer, grønne parker, haver, blomster og den rene luft, men ukendt for de fleste turister. Hvis tiden tillader det, anbefaler vi en lille gåtur rundt om søen, inden vi sammen hygger vi os med aftensmad på hotellet.

Dag 4

Portvinsbyen Porto

Efter morgenmad kører vi til portvinens hjemby, der ligger fortryllende ved Douroflodens udmunding. Det er en sand fornøjelse at tage på rundtur til fods i Portugals næststørste by med svulmende facader, ekstravagante barokkirker, flisesmykkede huse, stemningsfulde pladser, grønne parker og vakkelvorne sporvogne midt i Portos historiske hjerte.

Imponerende bygninger stråler i deres gamle pragt til minde om den maritime fortid. Offentlig flisekunst med håndmalede azulejos i traditionelle hvide og blå farver, udsmykker byen, som vi blandt andet skal opleve, når vi kigger ind i den dekorerede banegård.

Vi kommer forbi børsen og den smukke San Francisco kirke, inden vi ad smalle, stejle gyder når Ribeira ved Douroflodens bredder. Her finder vi de mange kulørte huse, der ligger som et amfiteater ned mod floden. Tag et stille øjeblik, og lyt til flodens skvulp mod havnefronten. Blafrende vasketøj, der tørrer i vinden – eller måske portvinsglassenes kliren på de hyggelige restauranter. Se mågerne svæve udover floden og videre ud til Atlanterhavet. Vi indsnuser den stemningsfulde og unikke atmosfære langs flodbredden. Byens sjæl, vil du altid huske.

Sidst på eftermiddagen indkvarteres vi på vores dejlige og centralt liggende hotel i byens Vila Nova de Gaia kvarter, der ligger på den anden side af floden, hvor vi skal bo 2 nætter. Inden vi byder velkommen til Porto med aftensmad på hotellet, har du mulighed for en spændende portvinssmagning.

Ekstraudflugt: Portvinssmagning
Vi besøger portvinshuset Cálem, der ligger helt ud mod Douro-floden. Vi hører om produktionen, som er en skøn harmoni af gamle traditioner og ny teknologi. På rundturen tager vi på en rejse gennem tid med aromaer, farver og dufte. Vi lærer om druerne, og at skelne mellem en ruby og en tawny, mens vi står ved siden af de store, velduftende træfade, hvor vinen lagres - godt beskyttet mod lys og varme, for langsomt at modnes.

Herefter smager vi en hvid og en gyldenbrun portvin. Huset har vundet flere internationale priser. (Medbring en varm trøje, det er køligt i vinkælderen). Køb evt. en Pink portvin, som godt indpakket, sagtens kan være i kufferten på turen hjem. Den er pragtfuld til cocktails blandet med tonic og tilsat isterninger samt en skive appelsin eller mynte.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 5

Guimarães og vingårdsbesøg

Dagens spændende udflugt begynder i Portugals vugge, Guimarães - byen, hvor landets første konge, Afonso Henriques, blev født. På turen til fods gennem de middelalderlige gader ser vi maleriske pladser indrammet af elegante borgerhuse, fine arkader - og naturligvis kommer vi også forbi det gamle palads. Byen har været udnævnt til europæisk kulturhovedstad, og det historiske centrum er erklæret bevaringsværdigt af UNESCO.

Turen fortsætter herefter mod Portugals religiøse hovedstad Braga, hvor vi på en bakketop lidt uden for byen besøger pilgrimskirken Bom Jesus do Monte, der er kendt for sin ekstraordinære trappe med tre allegoriske springvand. Ofte kravler pilgrimme på knæ op ad den snoede baroktrappe med 577 trin til toppen med den imponerende basilika. Bussen kører helt op til kirken, men du kan også vælge trapperne eller en tur med den gamle træbane (ca. EUR 2 ikke inkl.).

Endnu et højdepunkt venter på Quinta Solar das Bouças, der er én af Nordportugals mest respekterede vingårde. Den gamle herregård er kendt for sine prestigefulde vinho verde-vine. Navnet betyder grøn vin, og hentyder til, at det er en ung vin. Vinho verde er en portugisisk hvidvinsklassiker, en let og frisk mousserende vin med noter af æble og citrus.

Vinene fremstilles af gårdens egne Lloureiro-, Alvarinho- og Arinto-druer. På vingården nyder vi en lækker portugisisk tapas-frokost med en skøn vinsmagning (3 glas). Som vinbonden siger: ”Du kan ikke købe lykke. Til gengæld har vi vin, det er stort set det samme”!

Om aftenen har du mulighed for på egen hånd at finde en hyggelig restaurant i Porto. Måske langs den stemningsfulde Douroflod?

Quinta Solar das Bouças
Vinmarker hos Quinta Solar das Bouças
Vine fra vingården Quinta Solar das Bouças
Dag 6

Douroflodens portvinsrute samt oste- og vinsmagning i bjergene

Den gyldne Douroflod slynger sig gennem dybe slugter omgivet af terrasserede bjergskråninger med næsten endeløse vinmarker. Portugiserne har altid vidst det! Douroregionen hører til blandt de smukkeste steder på jorden. Dourofloden er en lille dråbe af himlen.

I dag tager vi ud på en storslået køretur langs Dourofloden, hvor scenen domineres af vingårde med omkringliggende vinmarker. Vi holder pause i de mindre byer Pinhão og Régua, inden vi fortsætter mod syd til den hyggelige by Viseu, der ligger tæt på Portugals største rødvinsområde, Dão.

Nu går turen videre ind gennem det naturskønne bjergområde, Serra da Estrela (Stjernebjergene), med tætte skovklædte dale og brusende floder. Her skal vi besøge osteriet og vingården, Quinta Madre de Água i Gouveia. Værtsparrets drøm gik i opfyldelse, da de startede med det lille osteri, der i dag er kendt for regionens bedste oste. De har også fået passion for fremstilling af Dão-vine, som flere gange har vundet fine priser.

Denne skønne del af Portugal er ofte overset, selv om den byder på alt godt til sanserne. Vi nyder en skøn smagsoplevelse med gedeost, Requeijão, hjemmebagt brød - og naturligvis den berømte Serra da Estrela ost, som de fleste elsker. Osten er så blød, at den næsten er flydende. Hertil serveres 3 dejlige glas Dão-vine fra gårdens egen vinkælder.

Sidst på dagen er vi fremme ved vores hotel i udkanten af landsbyen Canas de Senhorim i hjertet af Beira Alta regionen, hvor vi skal bo 1 nat. Efter en dag i naturens tegn hygger vi os med en traditionel portugisisk middag på hotellet.

Dag 7

Bjerglandsbyen Piódão og middelalderbyen Évora

I hjertet af Serra do Açor-bjergene besøger vi den isolerede landsby Piódão, der har en særlig scenografisk beliggenhed. Overalt er der en betagende udsigt fra stenhusene, der ligger harmonisk som en julekrybbe, og fordelt på terrasser mellem snoede og smalle gyder. Overalt er byens døre og vindueskarme malet i en livlig blå farve. Det fortælles, at landsbyen for år tilbage kun havde denne farve på lager, så derfor blev det hele malet i samme farve. Det er svært ikke at blive tryllebundet af det majestætiske landskab og byen, hvor livet leves næsten som i gamle dage.

Portugals største region, Alentejo, dækker 1/3 af landet. Området er kendt for sine tørre, gyldne sletter, bølgende bjergskråninger og limegrønne vinstokke. Landsdelen er kendt for kunsthåndværk, korkproduktion, storkereder og hvidkalkede byer.

Om eftermiddagen ankommer vi til kulturbyen Évora, hvor vi inden for de gamle bymure dykker ned i fortiden i Évoras hyggelige gader fyldt med arkitektoniske værker. Denne by er endnu ikke overrendt af turister, og det er derfor en fornøjelse at komme her. Vi drømmer sødt en enkelt nat på et skønt hotel med fremragende beliggenhed i hjertet af den gamle by.

For egen regning kan du spise i hotellets flotte restaurant eller måske finde en hyggelig lokal restaurant ved det maleriske torv, Praça do Giraldo, med smukke arkader – byens omdrejningspunkt blot få minutters gang fra hotellet.

Dag 8

Middelalderbyen Évora & Costa da Caparica

I São Francisco kirken er det muligt at opleve kapellet, hvor vægge og søjler nærmest er foret med knogler og kranier fra ca. 5.000 mennesker som en påmindelse om døden. Det blev franciskanermunkenes løsning i en tid med overfyldte kirkegårde. Skeletterne er indsat i mønstre, og effekten er smuk på en underlig måde. (Entré er ikke inkl.). Den fæstningslignede katedral er spækket med skatte. Vascos da Gamas skibes flag blev velsignet her i 1497.

Der hersker en skøn atmosfære i den idylliske by, hvor vi kommer forbi arkitektoniske værker med over 2000 års historie. Snup evt. en bica – Portugals svar på en espresso på én af byens hyggelige caféer eller indsnus byens stemning på egen hånd, inden vi sammen nyder en 3-retters frokost med drikkevarer på en hyggelig lokal restaurant.

Herefter siger vi farvel til Évora, og kører mod Lissabon, hvor vi krydser Tejo-flodens lange bro, Ponto 25 de Abril (opkaldt efter revolutionen i 1974), der er en tro kopi af den orangefarvede Golden Gate i San Francisco. Vi kaster også et blik på den store Cristo Rei-statue, der er magen til Kristus-statuen i Rio de Janeiro.

Vi ankommer til kysten Costa da Caparica, der ligger på Arrábida-halvøen - ikke langt fra hovedstaden. Her løber en 15 km lang sandstrand ud mod Atlanterhavet. Et populært feriested især kendt af portugisere.

Vi slapper af ved kysten, hvor vi bor i 2 nætter.

Dag 9

Afslapning ved Atlanterhavet

Dagen er afsat til egne oplevelser. Tag en dukkert, gå en tur langs den gyldne sandstrand og mærk havets friske brise. Hyg dig med nogle af hotellets dejlige faciliteter eller slap af ved poolen måske med et glas vin?

Du kan også tage med rejselederen på en lille gåtur til centrum af Costa da Caparica, hvor vi måske finder en fiskerestaurant, hvor vi for egen regning kan nyde dagens frokost. Om aftenen hygger vi os sammen med aftensmaden på hotellet.

Dag 10

Hjemrejse

Vi forlader hotellet og vores egen bus bringer os hurtigt den korte tur til lufthavnen i Lissabon, hvorfra der er fly til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse