Puerto Banús
Vistas
Benalmádena

Spanien

Costa del Sol - langtidsferie

Pris pr. person fra
kr. 12.495

Det er lise for sjælden at slappe af ved det azurblå Middelhav, der er kendt for mere end 300 årlige solskinsdage. Vi bor i Benalmádena på Spaniens populære Solkyst på et skønt 4-stjernet hotel i 2-værelseslejligheder med balkon. Glæd dig til indholdsrige udflugter i Andalusien med dansk rejseleder, og hver aften hygger vi os med lækker buffetmiddag og vin.

Velkommen til Spaniens Solkyst til den populære by Benalmádena, der ligger mellem Torremolinos og Fuengirola. Det er dejligt at bo i en flot 2-værelseslejlighed med balkon, hvor man kan sidde ude og mærke solstrålerne, mens man hygger sig med et måltid mad eller en god bog - væk fra den mørke og kølige årstid i Danmark! Hotellet har udendørs swimmingpool, flot solterrasse med liggestole og parasoller samt opvarmet indendørs pool. Hver aften er der levende musik i baren. Vores gæster holder af den lange strandpromenade ud mod Middelhavet, hvor man kan mærke havets friske brise om dagen, men også senere når aftenlyset tændes i den hyggelige marina. Netop om efteråret og i vintermånederne er tempoet ”tranquilo” – roligt og afslappende, hvor man rigtig kan fornemme den ægte lokale atmosfære.

I løbet af opholdet tager rejselederen os med på en række indholdsrige udflugter rundt omkring i regionen. Vi skal både besøge den verdensberømte lystbådehavn Puerto Banús – de riges paradis, og den mindre kendte blomsterby Estepona, hvor vi finder en autentisk spansk stemning i de kringlede gader. Billedskønne torve og hvidkalkede huse fyldt med farverige blomsterkrukker findes overalt. Det er det rene eventyr at gå rundt i byen.

Vi skal også udforske charmen ved Eventurlandsbyen Iznájar! Denne maleriske landsby, beliggende i hjertet af Andalusien, er omgivet af den betagende Iznájar-sø og tilbyder en unik blanding af kultur, historie og naturskønhed. Naturligvis skal vi også besøge storbyen Málaga, der med fine byfornyelser har fundet sig selv. Det er en fornøjelse at gå på opdagelse i den hotte by med fantastiske kulturelle tilbud, men også at komme gennem den gamle bydels smalle gyder, der for mange er helt ukendt.

Har du mod på mere, kan du tilkøbe en ekstraudflugt til den charmerende landsby Casarabonela, en ægte perle i Malagas bjerge, eller dyk ned i hverdagens sødme på Juanito's Appelsinfarm. Hotellet tilbyder også løbende forskellige aktiviteter og underholdning.

Der er skruet op for velværet på denne populære langtidsrejse til Spanien. Benalmádena får smilet frem i enhver!

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Benalmádena
  • Dag 2 - Orienteringstur & informationsmøde
  • Dag 3-21 - Udflugter og aktiviteter under opholdet
  • Dag 22 - Farvel til Solkysten
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Costa Del Sol Lang 2024

Inkluderet i prisen

Fly til Málaga t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

21 overnatninger på 4-stjernet hotel på Costa del Sol

Ophold i stor 2-værelses lejlighed m/balkon & kitchenette

21 x morgenmad

21 x aftensmad inkl. ¼ fl. vin og vand (Afgangen 23/10 er der 20 x aftensmad inkl. ¼ fl. vin og vand)

1 x frokost (på udflugten til eventyrlandsbyen Iznájar)

Udflugter iflg. program

  • Heldagstur til Puerto Banús & Estepona
  • Eventyrlandsbyen Iznájar
  • Storbyen Málaga m/lokalguide

Dansk rejseleder på rejsemålet

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Tillæg på Hotel Benalmadena Palace

  • 2-værelseslejlighed med balkon til enebrug kr. 5.000
  • Lejlighed med skrå havudsigt og morgensol kr. 975
  • Lejlighed med pooludsigt og eftermiddagssol kr. 1.900

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt - Naturskønne Casarabonela kr. 240

Ekstraudflugt - Besøg på olivenlund & appelsinfarm kr. 325

Dag 1

Ankomst til Benalmádena

Vi flyver fra Danmark til Málaga, hvor vores rejseleder venter i lufthavnen. Herefter kører vi til vores dejlige hotellejlighed i den populære ferieby Benalmádena - rammen for de næste 3 ugers ophold på Costa del Sol. Om aftenen nyder vi rejsens første måltid i hotellets hyggelige restaurant, der byder på en lækker buffetmiddag med vin.

Dag 2

Orienteringstur & informationsmøde

Rejselederen arrangerer en lille hyggelig orienteringstur til fods, så du hurtigt kan lære Benalmádena, og de nye omgivelser at kende. Der vil også være et informationsmøde, hvor du får oplyst, hvilke dage udflugterne vil foregå, og inspiration til de kommende ugers aktiviteter.

Vi kommer forbi restauranter og supermarkeder, og har du lyst, kan du senere på egen hånd følge promenaden langs Middelhavet helt ud til marinaen.

Rejselederen har træffetid 2 gange om ugen, og er naturligvis med på udflugter og transfer til lufthavnen ved hjemrejse.

Benalmadena Benalmadena
Dag 3-21

Udflugter og aktiviteter under opholdet

I løbet af opholdet arrangerer hotellet forskellige aktiviteter og aftenunderholdning. På Best Travels langtidsrejser er der altid inkluderet indholdsrige udflugter, og har du lyst til mere, kan du også tilkøbe ekstraudflugter.

Rejselederen bidrager desuden med hyggelige gåture, kortspil m.m.

Puerto Banús og Estepona
På denne skønne udflugt starter vi med et besøg i Costa del Sols mondæne lystbådehavn Puerto Banús – kendt som de riges paradis. Her bor de velstillede i fashionable huse, og lever et glamourøst liv med dyre og elegante designforretninger, eksklusive restauranter og luksusbiler. En sand legeplads for millionærer, kendisser og sheiker. Vi indsnuser stemningen og går på opdagelse i lystbådehavnen, hvor der er hyppige anløb af gigantiske og meget luksuriøse yachter, som hører til verdens jetset. Mange yachter er udstyret med de ypperligste faciliteter.

Turen fortsætter til den meget charmerende blomsterby, Estepona, som i den grad har formået at bibeholde sin originale stemning. Byen ligger i den sydlige del af Costa del Sol ved de smukke Sierra Bermeja-bjerge. I hjertet af den hvidvaskede gamle bydel med små brostensgader, går vi på opdagelse i labyrinten af billedskønne torve, flotte hvide gader med farverige blomsterkrukker fyldt med pelargonier i hvide, røde og lyserøde nuancer – en autentisk andalusisk atmosfære. Byens overdådighed af blomster både i parken, i gader og ved rundkørsler har givet byen kælenavnet ”Costa del Sols Have”. En by fuld af blomster.

På turen kommer vi også forbi Remedios-kirken, der ligger lidt hævet over den store Plaza de las Flores. Gennem byens kringlede gyder følger vi også lidt af Esteponas berømte poesirute, Ruta de la Poesía”. På husmure har man opsat porcelænskakler med digte af både lokale og internationale digtere. Formålet er at bringe poesien ud i byrummet, og bringe kulturen tættere på beboerne.

Der er opsat ca. 17 digte på husmurene bl.a. på hjørnet af Calle Concepción - ”As you like it” af William Shakespeare. Der er også tid til at besøge den attraktive marine med masser af restauranter, der byder på fisk og skaldyr, inden vi vender tilbage til hotellet, hvor aftensmaden venter.

Besøg i eventurlandsbyen Iznájar
Tag med til den hvide landsby Iznájar, der ligger på en klippe med udsigt over søen og de omkringliggende olivenlunde. Vi spadserer gennem de idylliske, snoede og smalle gyder med hvidkalkede huse, røde tage og urtepotter med farverige blomster. Det er en fantastisk oplevelse at gå op og ned af de stejle gader i denne autentiske mauriske landsby, der blomstrede i det 8. århundrede, da byen var besat af maurerne. Landsbyen er en fryd for øjet, og fuldendes med ruinerne af den højtliggende gamle mauriske borg, som vi besøger. Vi slutter turen med frokost på et lille charmerende familiehotel bygget i ægte maurisk stil. Hotellet ligger lidt uden for Iznájar i et naturområde, der ligger direkte ud til Andalusiens største kunstige sø, El Pantano de Iznájar.

Storbyen Málaga
Picassos fødeby er fuld af sjæl, spækket med historie og har et hav af kunstgallerier. Málaga har en ægte spansk barscene, og en spændende madkultur lige fra Michelin-stjerner til små fiskerestauranter og herlige tapas, som ofte skylles ned med den søde lokale vin. Der er ingen tvivl om, at Málaga i dag er én af Spaniens hotteste byer. Det emmer overalt af en skøn atmosfære, og sanseoplevelserne står i kø!

På en spændende 5 timers udflugt til Andalusiens næststørste by, skal vi til fods udforske Picassos fødeby på turen gennem den romantiske gamle bydel med eventyrlige pladser, sandfarvede bygninger og smukke marmorbelagte gader.

På turen kommer vi også forbi Málagas katolske katedral, der giver en stemning af storhed, skønhed og spiritisme. Oprindeligt skulle katedralen have haft 2 tårne, men på grund af pengemangel blev der kun opført ét. Det imponerende bygningsværk har derfor fået tilnavnet ” La Manquita” – der betyder den lille enarmede. I et roligt tempo får vi byens stemning ind under huden på den ca. 2 km lange byvandring.

Vil du hellere gå rundt på egen hånd, og shoppe i de fashionable butikker, der ligger side om side – eller besøge et af byens 37 museer - er der også mulighed for det.

OBS: Forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne.

Málaga
Katedralen i Málaga
Málaga

Ekstraudflugt: Besøg på olivenlund & appelsinfarm
Spanierne har passion for deres fantastiske afgrøder. Det perfekte klima med sol og varme skaber de rette forhold for fremstilling af produkter af høj kvalitet. Olivenproduktion har altid været en vigtig del af historien i Andalusien, og Spanien er i dag kendt som verdens største producent af olivenolie. Flertallet af befolkningen i de andalusiske landsbyer har mindst ét oliventræ i haven, og mange er involveret i olivenolieproduktion. ”Jordens gave til bordet”, som man med stolthed siger.

Der findes mange forskellige olivensorter lige fra sødme til let bitre. Ekstra jomfruolivenolie er den olie, der kommer af det allerførste koldpres af de høstede oliven. Den gennemgår skrappe godkendelser, og skal have et syreindhold på under 1%. Det er den sundeste, alt saft og kraft er bevaret. Jomfruolivenolie er andet pres på frugterne, og indeholder stadig de sunde vitaminer og antioxidanter, men med langt mindre indhold. Den bedste olivenolie kan variere i farven fra gylden til græsgrøn, men aldrig brun. En frisk olivenolie dufter næsten som nyslået græs. Olivenolie understøtter madlavningen, og er med til at give et sundt pift - og et strejf af sydens livsstil.

På olivenlunden Aceites de Ardales har Bravo-familien gennem generationer fremstillet fremragende kvalitet, og flere gange vundet regionens pris for bedste olivenolie. Med friskbagt brød smager vi på forskellige olivenolier, og du har naturligvis også mulighed for at købe olie med hjem, fremstillet på olivenlunden. Der er ingen tvivl om, at olivenolien har gavnlige egenskaber for kroppen.

Overalt i Sydspanien prydes gader og pladser med appelsintræer. Vi følger nu i maurernes fodspor, for da de erobrede store dele af Spanien i 700-tallet, medbragte de appelsintræer. Appelsinerne blev i Spanien efter maurernes tilbagetog, og den orange frugt drog op gennem Europa, hvor den kom på mode i de kongelige familier. Kong Christian V byggede endda et orangeri ved Rosenborg Slot, men i dag er bygningen omdannet til kaserne for livgarden. Først et godt stykke ind i det 1900 århundrede blev appelsiner almindelige, og appelsinjuice blev populært.

De andalusiske appelsiner er stadige eksotiske, når man finder dem rundt omkring i gadebilledet. Appelsinen har også fået betydning i sproget. På spansk hedder appelsinen ”naranja”, som betyder orange. Spanier taler om at finde sin halve appelsin, den eneste ene. Er man heldig, får man en appelsin i sin turban!

Ikke langt fra Pizarra besøger vi appelsinfarmen Juanito Orange. Her møder vi den livlige bonde Juanito, der viser os rundt på gården og plantagerne med de mange ernæringsrige citrusfrugter som citroner, grapefrugt og naturligvis appelsiner. Vi smager på de modne og friske frugter, og hører om de mange sorter. Vidste du f.eks., at der findes mere end 600 typer appelsiner? Med mere end 3,5 mio. tons om året er Spanien én af verdens største eksportører af citrusfrugter. Her bliver man inspireret til at bruge appelsiner endnu mere, når man kommer hjem. Lækre desserter, sorbeter og cocktails. En dejlig udflugt, hvor vi smager på Spanien!

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Ekstraudflugt: Naturskønne Casarabonela

Tag med på en uforglemmelig udflugt til den betagende landsby Casarabonela, hvor tradition møder den storslåede natur i Andalusiens hjerte. Denne udflugt byder ikke blot på en vandring gennem tiden i de brostensbelagte gader omkranset af hvidkalkede huse, men også et besøg i den unikke botaniske kaktushave, et af landsbyens skjulte vidundere.

Dagen begynder med en let gåtur gennem Casarabonelas maleriske gader, hvor hvert hjørne fortæller sin egen historie. Du vil mærke landsbyens pulserende liv og dens dybe forankring i traditioner, som har været videreført gennem generationer.

Efter at have indåndet den autentiske atmosfære, fører turen os til den eksotiske botaniske kaktushave. Her mødes vi af en imponerende samling af kaktusser og sukkulenter fra hele verden. Haven er en hyldest til ørkenens skønhed og robusthed, hvor hver plante ikke kun er en fryd for øjet, men også fortæller en historie om tilpasning og overlevelse. Under besøget fordyber vi os i de forskellige arters unikke egenskaber og lader os fascinere af deres utallige former, størrelser og farver. Denne udflugt til Casarabonela og dens botaniske kaktushave er ikke blot en rejse gennem smukke landskaber og fascinerende botanik. Det er også en mulighed for at forbinde med Andalusiens natur og kultur på en helt ny måde, der efterlader dig beriget og inspireret. En oplevelse, der vil blive husket længe efter din hjemkomst.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 22

Farvel til Solkysten

Med fornyet energi er det blevet tid til at vende hjem efter en skøn langtidsrejse i Andalusien. Transfer til lufthavnen med fly fra Málaga.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse