Jardin De La Majorelle
Djemaa El Fna
Fès

En helt anden verden – Marokkos kongebyer

Sanserne er i spil

Noget af det første der ramte mig, da jeg besøgte Marokko, var farverne. De levende og dybe farver er gennemgående - uanset hvor du er i landet. De gennemskærende blå farver i haven Jardin de la Majorelle, de regnbuefarvede kakler i Fés, de oplyste markeder i Marrakech og de hvide linjer i Casablanca – alle en fryd for øjet.

"Marokko er faktisk en destination, som sætter alle ens sanser i spil. Duften af krydderier, musik fra gadekunstnere, summen fra diverse handler, smagen af de lokale retter og varmen på ens hud. Jeg kan kort sige, at det var en fantastisk tur, hvor jeg virkelig fik oplevet en hel anden verden og kultur."

Det grønne og frodige Marokko

Det der overraskede mig mest ved Marokko var, hvor frodigt et land det faktisk er. Jeg tog afsted med en forventning om, at der var sand og ørken overalt, men her tog jeg gevaldigt fejl. Der var grønne områder og små kroge med blomster, hvor end vi var. Når vi kørte fra destination til destination, kørte vi forbi den ene appelsin- og mandelplantage efter den anden. Jeg vil næsten sammenligne det med den frodighed, man ser i Spanien.

Den lyserøde by

I Marrakech er frodigheden endnu mere tydelig og dragende. Marrakech er også kendt som ’Den Lyserøde By’ grundet de rødlige husmure, som du kan finde overalt i byen. Kontrasten mellem de rødlige mure og de grønne kroge giver et vildt smukt bybillede.

Den røde eller lyserøde farve i byen er faktisk et lovkrav. Der er nemlig et reglement i byen, som påbyder alle Marrakechs indbyggere at male nyopførte huse i samme karakteristiske nuance. Den rødlige farver ændrer sig faktisk også i takt med ørkensolens vandring over himlen og vinklingen af lysindfaldet på husmurene. Mens den i de kølige morgentimer fremstår rosa, skifter byen nogle timer senere kulør til egentlig lyserød, for om eftermiddagen endnu en gang at ændre farve til en svagt ulmende orangerød. Den særlige farve har givet Marrakech eksotiske tilnavne som ”Rosenbyen”, ”Den lyserøde by”, ”Nordafrikas røde by” og ”Marokkos juvel”.

Skal du besøge Marokko?

Rejsende som drømmer om, at kommer ud over de velkendte sydeuropæiske grænser og opleve noget helt nyt og spændende, men som samtidig sætter pris på det velkendte, må ikke gå glip af en rejse til Marokko! Det er en rejse man sent glemmer, men som ikke slår pusten ud af en.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse