Rejser til Rom

Rom - Den Evige Stad

5-dages storbyrejse

Rom - 5 dage

Rom kaldes ikke uden grund for "Den Evige Stad". Rom er byen, der fascinerer sine besøgende med en forunderlig blanding af tidligere tiders storslåede arkitektur og moderne metropol. Overalt i Rom fornemmes historiens vingesus. Og Rom er ikke blot Italiens hovedstad, men også den katolske kirkes centrum - så turen inkluderer også et besøg i Vatikanet.

På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold og virkelig fornemme historiens vingesus. Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg. Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Peterspladsen, Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe - anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelancelo, Bernini og Bramante for blot at nævne nogle få.

Under opholdet bor vi nær Piazza Venezia i hjertet af Den Evige Stad - i gåafstand til de fleste seværdigheder.

Se også vores 10-dages rejse til Rom

 

 • Med erfaren, lokalkendt rejseleder
 • Byvandringer i Rom
 • Vi bor meget centralt i Rom


Storbyferie med rejseleder og centralt hotel

Rejseplan 5 dage

 • Dag 1 - Ankomst

 • Dag 2 & 3 - Byvandringer i Rom

 • Dag 4 - Besøg i Katakomberne, Peterskirken og middag i Trastevere

 • Dag 5 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r inkl. bagage
 • Bustransport i Italien
 • 4 overnatninger på centralt hotel
 • 4 x morgenmad
 • 3 x frokost
 • 1 x aftensmad
 • Udflugter ifølge program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Obligatorisk turistskat på hotellet (p.t. €6 pr. pers. pr. dag)

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 800
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan 5 dage

Dag 1

Ankomst

Afgang med rutefly direkte til Rom. Efter ankomsten til Roms lufthavn tager vi plads i vores egen bus og sætter kurs mod etruskernes gamle landområde, hvor vi starter rejsen med vinsmagning og en let frokost på en vingård.

Efter vingårdsbesøget kører vi en kort tur frem til etruskernes dødeby Banditaccia i Cerveteri, hvor der arrangeres en spændende rundvisning.

Efter besøget i dødebyen fortsætter turen ind til Rom, hvor vi indkvarteres på vores hotel, som ligger midt i det historiske centrum i gå-afstand fra de fleste seværdigheder.

 

 

Dag 2 & 3

Byvandringer i Rom

Under opholdet i Rom arrangeres byvandringer, hvor vi vil blive præsenteret for nogle af de kendte og berømte seværdigheder, men også en række af de mere ukendte monumenter og seværdigheder, som Rom har at byde på. På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold og virkelig fornemme historiens vingesus.

Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum, Engelsborg. Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe - anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelangelo, Bernini og Bramante for blot at nævne nogle få.

Endvidere skal vi opleve det pulserende folkeliv i Roms hyggelige og charmerende gamle kvarterer. Der bliver ligeledes rig mulighed for at shoppe i Roms forretninger med nyeste mode eller måske at gå på opdagelse på nogle af Roms mange gademarkeder.

Og endelig byder rejsen også på kulinariske oplevelser, idet der vil være mulighed for at smage på de spændende og karakteristiske romerske specialiteter på byens gode spisesteder. Byvandringen på rejsens anden dag afsluttes med frokost på et typisk romersk trattoria.

Dag 4

Besøg i Katakomberne, Peterskirken og middag i Trastevere

Dagens udflugt går til det "kristne" Rom. Vi starter udflugten med et interessant besøg i katakomberne, som under romernes kristenforfølgelser var de kristnes gravpladser uden for bymurene. Efter den spændende rundvisning kører vi med vores bus tilbage til Roms centrum og sætter kurs mod Vatikanet, hvor udflugten afsluttes med besøg på Peterspladsen og i Peterskirken.

Aftenarrangement i den gamle bydel Trastevere. God romersk menu på en historisk restaurant efterfulgt af en skøn busrundtur i Rom, hvor vi ser mange af byens seværdigheder i den smukke aftenbelysning.

Dag 5

Hjemrejse

Efter morgenmaden bliver der tid til de sidste indtryk, inden vi om formiddagen tager afsked med Den Evige Stad. Når vi har sagt Arriverderci Roma, sætter vi kurs mod det naturskønne og bjergrige område Castelli Romani.

Castelli Romani var oprindelig gamle fæstninger i bjergene uden for Rom. Vi besøger et par af disse gamle fæstningsbyer - Castel Gandolfo, hvor paven har sin sommerresidens, og den herlige lille by Nemi, som ligger med en betagende udsigt ud over Nemi-søen. I Nemi afslutter vi rejsen på bedste italienske manér med frokost på byens kendte restaurant, hvor den danske forfatter og maler Ulla Kampmann har sat sit unikke præg med sin skønne naivistiske kunst.

Efter besøget i Castelli Romani kører vi mod Roms lufthavn, hvorfra der er hjemrejse med direkte fly til Danmark.

 

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Hotel

Hotel Pace Helvezia ★★★

Hotel Pace Helvezia har en fantastisk beliggenhed midt i Roms historiske centrum blot et stenkast fra Piazza Venezia med Vittorio Emanuele monumentet og i gåafstand fra de fleste seværdigheder. Hotellet er charmerende med sine traditionelt indrettede værelser og stemningsfulde opholdssaloner. Hotellet disponerer over en skøn tagterrasse, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt ud over Den Evige Stad.

Faciliteter: Elevator, morgenmadsrestaurant, 24 timers reception, safe i receptionen (mod betaling), trådløst internet (gratis), aircondition.

Værelser: I alt 77 værelser med eget bad/toilet…

Læs mere her

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Italien - spørgsmål og svar

Hvordan er vejret i Italien?

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel.

Skal jeg betale turistskat på rejsen?

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold, for at turistskatten kan have ændret sig fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor opholder dig på rejsemålet.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Italienerne gør traditionelt meget ud af deres udseende, man skal gøre 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Rom - Julerejse Oplev juleaften i dejlige Rom
fra kr. 7.895
Rom - Nytårsrejse Fejr nytåret i Den Evige Stad
fra kr. 8.595
Julemarkeder i Italien Julehygge i Dolomitterne
fra kr. 4.295
Jul i Norditalien Jul i Dolomitterne & Sydtyrol
fra kr. 6.995