Rejser til Rom

Rom - Den Evige Stad

5-dages storbyrejse

Rom - 5 dage

Rom kaldes ikke uden grund for "Den Evige Stad". Rom er byen, der fascinerer sine besøgende med en forunderlig blanding af tidligere tiders storslåede arkitektur og moderne metropol. Overalt i Rom fornemmes historiens vingesus. Og Rom er ikke blot Italiens hovedstad, men også den katolske kirkes centrum - så turen inkluderer også et besøg i Vatikanet.

På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold og virkelig fornemme historiens vingesus. Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg. Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Peterspladsen, Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe - anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelancelo, Bernini og Bramante for blot at nævne nogle få.

Under opholdet bor vi i hjertet af Den Evige Stad - i gåafstand til de fleste seværdigheder.

Se også vores 9-dages rejse til Rom

 

fra kr. 6.995 pr. person
 • Med erfaren, lokalkendt rejseleder
 • Byvandringer i Rom
 • Vi bor centralt i Rom


Storbyferie med rejseleder og centralt hotel

Rejseplan 3/6

 • Dag 1 - Napoli - Ankomst til Rom

 • Dag 2 & 3 - Byvandringer i Rom

 • Dag 4 - Peterspladsen og Peterskirken - Aftentur til Trastevere

 • Dag 5 - Castelli Romani - Afrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Napoli og Rom-København t/r inkl. bagage
 • Bustransport i Italien
 • 4 overnatninger på centralt hotel
 • 4 x morgenmad
 • 3 x frokost
 • 1 x aftensmad
 • Udflugter ifølge program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Obligatorisk turistskat på hotellet (p.t. €6 pr. pers. pr. dag)

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 800
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan 3/6

Dag 1

Napoli - Ankomst til Rom

Efter ankomsten med vores eget fly til Napoli skal vi opleve denne bys berømte seværdigheder på en bustur, inden vi sætter os til bords og nyder en typisk napolitansk frokost. Godt mætte går turen videre nordpå langs Appeniner-bjergene mod Den Evige Stad, hvor vi indkvarteres på vores hotel, som ligger midt i det historiske centrum i gå-afstand fra de fleste seværdigheder.

Dag 2 & 3

Byvandringer i Rom

Under opholdet i Rom arrangeres byvandringer, hvor vi vil blive præsenteret for nogle af de kendte og berømte seværdigheder, men også en række af de mere ukendte monumenter og seværdigheder, som Rom har at byde på. På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold og virkelig fornemme historiens vingesus.

Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg. Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe - anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelangelo, Bernini og Bramante for blot at nævne nogle få.

Endvidere skal vi opleve det pulserende folkeliv i Roms hyggelige og charmerende gamle kvarterer. Der bliver ligeledes rig mulighed for at shoppe i Roms forretninger med nyeste mode eller måske at gå på opdagelse på nogle af Roms mange gademarkeder.

Og endelig byder rejsen også på kulinariske oplevelser, idet der vil være mulighed for at smage på de spændende og karakteristiske romerske specialiteter på byens gode spisesteder. Byvandringen på rejsens anden dag afsluttes med frokost på et typisk romersk trattoria.

Dag 4

Peterspladsen og Peterskirken - Aftentur til Trastevere

Dagens tur går til det "kristne" Rom. Efter morgenmaden spadserer vi op til Vatikanet, hvor vi besøger Peterspladsen og Peterskirken. Om aftenen skal vi opleve den gamle bydel Trastevere. Vi nyder en god romersk middag på en historisk restaurant efterfulgt af en skøn busrundtur i Rom, hvor vi ser mange af byens smukke seværdigheder i den smukke aftenbelysning.

Dag 5

Castelli Romani - Afrejse

Efter morgenmaden bliver der tid til de sidste indtryk, inden vi om formiddagen tager afsked med Den Evige Stad. Når vi har sagt Arrivederci Roma, sætter vi kurs mod det naturskønne og bjergrige område Castelli Romani.

Castelli Romani var oprindelig gamle fæstninger i bjergene uden for Rom. Vi besøger et par af disse gamle fæstningsbyer - Castel Gandolfo, hvor mange paver gennem tidens løb har haft deres sommerresidens, og den herlige lille by Nemi, som ligger med en betagende udsigt ud over Nemi-søen. I Nemi afslutter vi rejsen på bedste italienske manér med frokost på byens kendte restaurant, hvor den danske forfatter og maler Ulla Kampmann har sat sit unikke præg med sin skønne naivistiske kunst. Efter besøget i Castelli Romani kører vi mod Roms lufthavn, hvorfra der er hjemrejse med direkte fly til Danmark.

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Hoteller

Hotel Eliseo ★★★

Hotel Eliseo har en god beliggenhed midt i Roms historiske centrum ved den fashionable Via Veneto kendt fra La Dolce Vita -  i gåafstand fra de fleste…

Læs mere her
Hotel Pace Helvezia - udsigt fra tagterrassen

Hotel Pace Helvezia ★★★

Hotel Pace Helvezia har en fantastisk beliggenhed midt i Roms historiske centrum blot et stenkast fra Piazza Venezia med Vittorio Emanuele monumentet …

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
03. jun. 2020
Rom Den Evige Stad - 5 dage - Hotel Eliseo - Fly København-Napoli - Rom-København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 00:40
Flere end 8 6.995 Gå videre
05. sep. 2020
Rom Den Evige Stad - 5 dage - Hotel Pace Helvezia - Fly København-Rom - Napoli-København
 Afrejse - kl. 10:00       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 6.995 Gå videre

Italien - spørgsmål og svar

Hvordan er vejret i Italien?

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel.

Skal jeg betale turistskat på rejsen?

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold, for at turistskatten kan have ændret sig fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor opholder dig på rejsemålet.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Italienerne gør traditionelt meget ud af deres udseende, man skal gøre 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Karneval i Venedig 4 dage med masser af oplevelser
fra kr. 5.495
Gardasøen Vi bor i Riva del Garda
fra kr. 6.995
Cinque Terre & Italiens Spisekammer Vi bor i Sestri Levante
fra kr. 8.995
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995