Rom
Trevi-fontænen
Den Spanske Trappe

Italien

Rom - Den Evige Stad - Påskerejse

Pris pr. person fra
kr. 8.695

Oplev Rom i påsken med Best Travel! Påsken i Rom er noget helt særligt. I den hellige påskeuge - på italiensk La Settimana Santa - er der en speciel stemning i byen med processioner og Pavens traditionelle hilsen til hele Verden fra Peterspladsen påskedag. Rom kaldes ikke uden grund for "Den Evige Stad". Rom er byen, der fascinerer sine besøgende med en forunderlig blanding af tidligere tiders storslåede arkitektur og moderne metropol. Overalt i Rom fornemmes historiens vingesus. Og Rom er ikke blot Italiens hovedstad, men også den katolske kirkes centrum - så turen inkluderer naturligvis også et besøg i Vatikanet.

Vores vandringer gennem Roms gader vil bringe os tæt på byens fascinerende historie. Vi vil se nogle af de mest imponerende bygningsværker fra romertiden, herunder det majestætiske Colosseum, det tidløse Pantheon og Engelsborg, som oprindeligt var kejser Hadrians gravmausoleum. Disse steder er ikke blot arkitektoniske mesterværker, men de vidner også om byens rige og komplekse historie.

Udover disse historiske monumenter, vil vi også udforske nogle af Roms mest berømte renæssance- og barokpladser. Vi vil besøge den ikoniske Peterspladsen, den livlige Piazza Navona, den imponerende Campidoglio og den maleriske Spanske Trappe. Disse steder er skabt af nogle af historiens mest fremtrædende kunstnere og arkitekter, herunder Michelangelo, Bernini og Bramante, hvis arbejde har formet byens ansigt.

Under vores ophold vil vi bo i hjertet af Rom, hvilket giver os hurtig adgang til de fleste af byens seværdigheder. Dette giver os en unik mulighed for at opleve byens daglige liv og dykke ned i dens rige kulturelle arv.

En særlig oplevelse venter med en aftenudflugt med en autentisk romersk middag i det historiske kvarter Trastevere, der er kendt for sin charmerende atmosfære og fremragende mad. Derudover skal vi også på en udflugt til Castelli Romani, beliggende uden for Rom, hvor vi ser nærmere på de maleriske byer Nemi og Castel Gandolfo.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst - Byrundtur i bus
  • Dag 2 - Byvandringer i Rom
  • Dag 3 - Det kristne Rom – Peterspladsen og Peterskirken - Pavens påskehilsen
  • Dag 4 - Byvandringer i Rom - Aftentur til Trastevere
  • Dag 5 - Castelli Romani – Nemi og Castel Gandolfo
  • Dag 6 - Afrejse fra Rom
Hent pdf-udgave af rejsen
Bykort over Rom med Hotel Genio

Inkluderet i prisen

Fly København-Rom t/r med SAS rutefly inkl. bagageafgifter

Bustransport i Italien

5 overnatninger på Hotel Genio

5 x morgenmad

Udflugter ifølge program:

  • 3 byvandringer i Rom
  • Aftentur inkl. spisning i Trastevere
  • Castelli Romani inkl. frokost i Nemi

Dansktalende rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat på hotellet - p.t. €7,50 pr. pers. pr. dag

Enkeltværelse kr. 1.200

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst - Byrundtur i bus

Ankomst med vores direkte rutefly til Rom Fiumicino lufthavn allerede midt på formiddagen. Efter ankomsten tager vi plads i vores egen bus og starter rejsen med en kort tur ind til Rom, hvor vi på en busrundtur bliver præsenteret for nogle af byens berømte seværdigheder. Efterfølgende indkvarteres vi på vores hotel, som ligger midt i det historiske centrum i gåafstand fra de fleste seværdigheder.

Dag 2

Byvandringer i Rom

Under opholdet i Rom arrangeres byvandringer, hvor vi vil blive præsenteret for nogle af de kendte og berømte seværdigheder, men også en række af de mere ukendte monumenter og seværdigheder, som Rom har at byde på. På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold og virkelig fornemme historiens vingesus.

Rom er vitterligt Den Evige Stad - vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg. Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe - anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelangelo, Bernini og Bramante for blot at nævne nogle få.

Endvidere skal vi opleve det pulserende folkeliv i Roms hyggelige og charmerende gamle kvarterer. Der bliver ligeledes rig mulighed for at shoppe i Roms forretninger med nyeste mode eller måske at gå på opdagelse på nogle af Roms mange gademarkeder.

Og endelig byder rejsen også på kulinariske oplevelser, idet der vil være mulighed for at smage på de spændende og karakteristiske romerske specialiteter på byens gode spisesteder.

Dag 3

Det kristne Rom – Peterspladsen og Peterskirken - Pavens påskehilsen

Dagens udflugt går til det "kristne" Rom. Vi spadserer op mod Vatikanet, hvor vi besøger Peterspladsen og Peterskirken.

Peterskirken, eller Basilica di San Pietro på italiensk, er nok den mest ikoniske katolske kirke i verden. Kirken er en imponerende bygning med sin enorme størrelse og overdådige udsmykning. Den tiltrækker hvert år millioner af besøgende, der kommer for at beundre dens skønhed og historie. Peterskirken er ikke kun et symbol på katolicismen, men også et arkitektonisk mesterværk, der fejrer menneskelig kreativitet og tro.

Traditionen tro udbringer Paven sin påskehilsen på Peterspladsen Påskedag.

Dag 4

Byvandringer i Rom - Aftentur til Trastevere

Vi skal også i dag på formiddagsbyvandring, hvor vi går i de danske guldalderkunstneres fodspor.

Om aftenen arrangeres en tur til den gamle bydel Trastevere. Vi nyder en god romersk menu på en historisk restaurant, som også frekventeredes af vore guldalderkunstnere -  efterfulgt af en skøn busrundtur i Rom, hvor vi ser mange af byens seværdigheder i den smukke aftenbelysning.

Dag 5

Castelli Romani – Nemi og Castel Gandolfo

På rejsen skal vi også opleve Roms skønne omegn på en dejlig udflugt til Castelli Romani. Castelli Romani var oprindeligt gamle fæstninger i bjergene uden for Rom. Vi besøger først Castel Gandolfo, hvor paven har sin sommerresidens.

Efter opholdet i Castel Gandolfo fortsætter turen mod den lille fæstningsby Nemi, som ligger med en betagende udsigt ud over Nemi-søen. I Nemi spiser vi en god frokost på byens kendte restaurant Il Ramo d'Oro, som betyder "den gyldne gren". Restauranten blev oprindelig grundlagt af den danske maler og forfatter Ulla Kampmann - og den dag i dag pryder Ulla Kampmanns herlige naivistiske kunst væggene i restauranten.

Mætte både af indtryk og af det gode romerske landkøkken sætter vi kursen tilbage til Rom.

Dag 6

Afrejse fra Rom

Vi har lidt tid på egen hånd til at få de sidste indtryk i Den Evige Stad, inden vi siger Arrivederci Roma og sætter kurs mod lufthavnen i Fiumicino, hvorfra der er hjemrejse med direkte fly til Danmark.

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse