Middelalderbyen Peratallada
Peratallada
Peratallada

Spanien

Peratallada og Catalonien

Pris pr. person fra
kr. 8.995

Tag med på rejsen for livsnydere med ophold ved middelalderlandsbyen Peratallada. I en autentisk atmosfære findes her en ekstraordinær skønhed i byens snoede gyder med fantastiske stenhuse. Bliv forkælet på vores charmerende 4-stjernede hotel i idylliske landlige omgivelser, og smag lokale delikatesser. Her har gastronomi og kogekunst stor betydning for lokalbefolkningen. Glæd dig også til indholdsrige udflugter, hvor vi kommer tæt på Cataloniens storhed.

BEST TRAVEL har i længere tid søgt efter et særligt sted i Spanien til vores gæster. En idyllisk middelalderlandsby i pittoreske omgivelser, og et lille charmerende hotel, der skiller sig ud fra mængden. Et sted, hvor maden tilberedes med passion og kærlighed, og hvor gæstfriheden er slående.

Det glæder os derfor nu at kunne præsentere vores spanske hemmelighed, PERATALLADA. Byen ligger i Girona-provinsen halvvejs mellem Barcelona og den franske grænse. Denne mageløse middelalderlandsby udstråler en helt særlig autentisk atmosfære. Selvom Peratallada hører til blandt de smukkeste landsbyer i hele Spanien - er den ukendt for de fleste danskere, men også for mange spaniere.

Navnet Peratallada betyder ”udhugget sten”. Byens store fæstningsværker blev udhugget af sten, deraf navnet. Den maleriske landsby er smukt omgivet af en velbevaret forsvarsmur og voldgrav, og var i Spaniens middelalder én af landets bedst befæstede byer.

Vi mærker byens ægte stemning i labyrinten af snoede gyder kantet med smukke stenhuse, imponerende facader og indgangsporte. Historien går helt tilbage til det 10. århundrede, og Peratallada er i den grad en konstant kilde til beundring. Udover byens gastronomiske restauranter og værksteder med kunsthåndværk – er flere film desuden optaget i byen.

Du kan læse mere om Peratallada her.

Vi bor på et charmerende lille hotel, der er indrettet i en gammel ombygget bondegård. De to hotelejere er drevne ildsjæle, og vores hotelvært Judit og hunden Bimba er elsket af alle. Her modtages man med åbne arme, og føler sig straks velkommen i en skøn stemning af hjemlig hygge. En idyllisk sti på blot 1 km fører fra vores 4-stjernede Hotel Aatu i landlige omgivelser til hjertet af den gamle by. Hotellet har en stor have med eksotiske blomster og udendørs swimmingpools. De fleste aftner serveres veltillavede catalanske middage. Forestil dig at vågne op til fuglesang og duften af hjemmebagt morgenbrød i disse formidable omgivelser, det er intet mindre end en fuldendt ”Aatu-oplevelse”!

Vi rejser på de bedste årstider, hvor der er en hyggelig stemning i landsbyen, og hvor gennemsnitstemperaturen i juni-juli er 25-28 grader, og i sensommeren 21-25 grader. Området har mere end 200 solskinsdage om året.

På rejsen har vi også inkluderet en flot heldagstur til Girona, der med rette kaldes for ”Barcelonas lillesøster”. Byen er som et smykkeskrin med eventyrlige museer, gallerier og kirker spredt i de gamle gader – og du vil sent glemme synet af de farverige husfacader, der spejler sig ned i Onyar-floden.

Catalonien er en af Spaniens mest velhavende regioner. En spændende og varieret landsdel, hvor oplevelserne står i kø for at betage dig.

 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Velkommen til BEST TRAVELS spanske hemmelighed
  • Dag 2 - Middelalderlandsbyen Peratallada
  • Dag 3 - Heldagstur til Girona – ”Barcelonas lillesøster”
  • Dag 4 - Fridag eller ekstraudflugt til Perpignan & Figueres
  • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Best Travels Spanske Hemmelighed 2024

Inkluderet i prisen

Fly til Barcelona t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

4 nætter ved Peratallada på charmerende 4-stjernet landhotel

4 x hjemmelavet morgenmad

2 x middag på hotellet m/drikkevarer

1 x 2-retters middag m/drikkevarer på lokal restaurant i Peratallada

Udflugter iflg. program:

  • Spadseretur i idylliske omgivelser til Peratallada m/byvandring
  • Heldagstur til Girona m/byvandring og lokalguide
  • Rundvisning i Masó-huset

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat i Peratallada i alt ca. €5,28 pr. person

Drikkepenge

Dobbeltværelse som eneværelse 1. sal kr. 2.000

Dobbeltværelse m/terrasse i stueetagen kr. 500

Stort dobbeltværelse 1. sal kr. 1.000

Stort dobbeltværelse m/terrasse i stueetagen kr. 1.500

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Heldagstur til Perpignan & Figueres kr. 785

Dag 1

Velkommen til BEST TRAVELS spanske hemmelighed

Med direkte fly ankommer vi til Barcelona, og fortsætter herfra i bus til den maleriske middelalderlandsby Peratallada, hvor vi skal bo i 4 nætter. En fantastisk lille perle i skønne landlige omgivelser midt i naturen - det perfekte sted at nyde livet. Om aftenen byder vi velkommen med hotellets lækre catalanske middag inkl. drikkevarer. Vi forventer at kunne sidde udenfor i hotellets eksotiske have.

Peratallada
Peratallada
Den befæstede by Peratallada
Peratallada
Dag 2

Middelalderlandsbyen Peratallada

Slap af og tag dig god tid til at hygge dig med hotellets lækre hjemmelavede morgenbuffet, og nyd hotellets omgivelser i haven med opvarmede pools og smukke blomster.

Ved middagstid spadserer vi blot 1 km ad den idylliske sti langs de grønne marker ind til hjertet af den gamle by, som vi udforsker til fods. Peratallada er erklæret et historisk-kunstnerisk og kulturelt centrum af national interesse, og er dermed én af de vigtigste landsbyer i Catalonien. Byens borgere har været med til at skabe den velbevarede by, hvor hver sten fortsat står, som den blev sat i middelalderen. I et roligt tempo går vi gennem byens snoede gyder med toppede brosten, der overalt er kantet med smukke stenhuse og farverige blomster. Hovedtorvet, Place de les Voltes, er flot omgivet af arkadebygninger med flere hyggelige restauranter. Fra Portal de la Virgen har vi det bedste syn til voldgraven, der løber omkring landsbyen.

Vi kommer naturligvis også forbi borgen, der engang var beboet af den betydningsfulde Peratallada-slægt, rådhuset og kirken Sant Esteve, der meget usædvanligt ligger lidt uden for landsbyen. Det siges, at bygherren og præsten blev uvenner! Peratallada er spækket med kringelkroge, og næsten hver bygning fortæller en spændende historie. Der er også tid på egen hånd til at indsnuse byens eventyrlige atmosfære, inden vi nyder en 2-retters middag inkl. drikkevarer på en charmerende lokal restaurant. Når skumringen sænker sig over byen og de gamle stenhuse oplyses, nærmest stråler den unikke by. Vi oplever stemningen inden vi går tilbage til vores hotel. (Medbring evt. lommelygte eller brug mobiltelefonen, hvis du synes det er lidt for mørkt på stien).

Dag 3

Heldagstur til Girona – ”Barcelonas lillesøster”

Glæd dig til en spændende dag i Cataloniens andenstørste by Girona. Skaberne til ”Games of Thrones” faldt for byen, og flere scener er derfor filmatiseret her. Du vil helt sikkert også falde for byen, som bedst opleves til fods. Vi mærker det stemningsfulde scenario med Gironas farvestrålende husfacader, der spejler sig ned i Onyar-floden. Læg mærke til det eneste hvide hus langs floden, hvor Cataloniens mest fremragende arkitekt Rafael Masó (1880-1935) boede. Han er Gironas svar på Barcelonas Gaudí. Vi nyder det særlige syn, og krydser floden via Gironas berømte gangbro, designet af Gustave Eiffel (kendt fra Eiffeltårnet i Paris).

Vi går gennem en sand labyrint af smalle gyder og pladser i den gamle bydel, og ude fra ser vi den imponerende katedral, der ligger hævet over byens gamle hustage. På byvandringen kommer vi også gennem et af Vesteuropas bedst bevarede jødekvarterer. Da de katolske monarker i 1492 forbød jødedommen i Spanien, måtte jøderne konvertere til katolicisme eller gå i eksil. Turen slutter i den nye bydel på Plaça de la Independència, der frister med hyggelige restauranter og caféer med udendørsservering.

Under besøget i Girona har vi inkl. en spændende guidet rundvisning i selve Masó-huset. Masó har haft stor betydning for byen. Han har tegnet utallige huse og moderniserede tidens indretning og møbeldesign. Husets interiør er velbevaret med originale møbler og kunstværk. Vi lukkes ind i mindre hold i løbet af dagen.

Der er god tid på egen hånd til at få Gironas mange facetter helt ind under huden, og måske til at finde en hyggelig frokostrestaurant. Vidste du, at Girona har en af verdens bedste restauranter ”El Celler de Can Roca” med tre michelinstjerner? Vi kan anbefale et besøg i isbaren ”Rocambolesc Gelateria”, hvor ejerne af restauranten har skabt gastronomiske iskreationer. Her kan alles pengepung være med, men pas på, for isen er stærk vanedannende!

Tilbage på hotellet hygger vi os sammen i baren om aftenen. Du kan bestille tortilla, salat eller sandwich samt forskellige drikkevarer i baren eller købe lidt mad i Girona, som du kan nyde på hotellet.

Dag 4

Fridag eller ekstraudflugt til Perpignan & Figueres

Hold dagen fri og nyd hotellets skønne omgivelser eller tag med på denne interessante udflugt.
Om aftenen hygger vi os på hotellet med catalansk middag inkl. vin.

Ekstraudflugt: Heldagstur til Perpignan & Figueres
Vi kører 100 km mod nord til Perpignan i Sydfrankrig, der ligger ved Têt-floden. Byen er smukt indrammet af Pyrenæernes tinder mod sydvest og Middelhavet mod øst. I Perpignan, der engang var Mallorca-kongernes hovedstad (1276-1344) finder vi byens mange smukke huse malet i gullige nuancer i den gamle bydel. Perpignan er hovedbyen i den franske del af Catalonien, og her holdes den gamle catalanske kultur i hævd bl.a. med nationaldansen ”La Sardana” og den traditionelle musik ”La Cobla”. I skolerne undervises også i catalansk, og al offentlig administration foregår på både fransk og catalansk. Selv det catalanske køkken er en velintegreret del af byens kultur.

På den interessante byvandring passerer vi flere af byens historiske bygninger som f.eks. rådhuset med de fantastiske smedejernsporte, børsbygningen og Saint Jean katedralen på Place Gambetta. Har vi lyst til mere, går vi også forbi byens stolthed, Mallorca kongernes palads, der ligger i udkanten af den gamle bydel.

Herefter er der tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen. Vi kan anbefale et kig ind på banegården, som den surrealistiske kunstner Salvador Dalí var tiltrukket af - her fandt han nemlig inspiration til flere af sine mesterværker. Perpignan byder på et væld af gode restauranter både med catalansk og fransk gastronomi - og glem ikke at smage på en af de lækre sydfranske vine.

Turen fortsætter til Figueres, hvor vi besøger én af Cataloniens helt store kunstskatte, det flamboyante Dalí-museum, der er indrettet i et gammelt teater. Her udstilles en lang række hovedværker af surrealismens mester, Salvador Dalí (1904-1989). Selvom du måske ikke interesserer dig for kunst, så er det ikke svært at blive påvirket af den komplekse egocentriske mands skøre idéer og uforudsigelige univers. Museet lever fuldt ud op til den verdensberømte kunstners excentriske personlighed, og besøget her er intet mindre end en fantastisk oplevelse.

Dalí er den mest berømte kunstner inden for surrealistisk malerstil nogensinde. Han levede som en omvandrende kunstinstallation - og som han selv formulerede det ”Jeg er surrealisme”! Han led af storhedsvanvid, og havde til tider en bizar opførsel. På trods af dette findes der Dalí-museer både i Cleveland, Ohio, Florida og Skt. Petersborg. Surrealisme er en strømning i litteratur og billedkunst, der minder om en blanding mellem drøm og virkelighed. Dalí blev især kendt for sine malerier og skulpturer. Hans mest berømte værk er det gådefulde maleri af smeltende ure med titlen ”Erindringens bestandighed”.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 5

Hjemrejse

Afhængig af hjemrejsetidspunktet kan du måske nå at besøge Peratallada endnu engang, inden vi kører til Barcelona, og flyver tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse