Blomsterøen Madeira
Santana, Madeira
Levada, Madeira

Portugal

Madeira

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Madeira er en perle af naturoplevelser. Øen ligger som en grøn oase i Atlanterhavet med frodig vegetation, skønne blomster og stejle klippekyster. Madeira har subtropisk klima med varme vinde og dagstemperaturer mellem 18 og 26 grader året rundt. Et perfekt feriemål på alle tider af året!

Vi har sammensat en skøn ferie med en kombination af afslapning og oplevelser. På rejsens udflugter skal vi opleve nogle af Madeiras højdepunkter. Vi skal lære hovedbyen Funchal at kende, og nyde øens smukke og forskelligartede natur på udflugter med bus, som bringer os igennem de flotte landskaber, via hovedveje med masser af tunneller og små, spændende bjergveje.

Vi bor centralt i Funchal og lærer byen at kende på en hyggelig byvandring, hvor vi også skal smage på øens Madeira-vin. Vi får også lejlighed til at komme helt tæt på naturen på en vandretur langs nogle af øens gamle vandingskanaler, de såkaldte levadaer, kombineret med et besøg i øens fantastiske botaniske have. Vi skal endvidere se de kendetegnende trekantede huse i Santana og Madeiras ældste by, Machico på østkysten. Der er også mulighed for en tilkøbsudflugt til Eira do Serrado og Monte, hvor vi får lejlighed til at prøve en tur i de berømte kurveslæder.  

Herudover står rejselederen naturligvis til rådighed med forslag til yderligere udflugter og oplevelser på egen hånd. Tag for eksempel på slentretur gennem Funchal, besøg nogle af byens mange smukke parker og gå på opdagelse i den gamle bydel, med smalle gader og små butikker. Eller tag en smut til nabobyen, den lille fiskerby Camera de Lobos, hvor I kan nyde en frisklavet citruslikør Poncha, eller en Nikita med ananas, mens I sidder på en fortorvscafé og lytter til bølgerne.

 

Gæsteanmeldelser af rejsen

Madeira

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst
  • Dag 2 - Byrundtur i Funchal inkl. Madeira-vinsmagning
  • Dag 3 - Bjergtur, Santana og Machico
  • Dag 4 - Dag på egen hånd eller ekstraudflugt
  • Dag 5 - Levadavandring og Botanisk Have
  • Dag 6 - På egen hånd - Madeira-aften
  • Dag 7 - På egen hånd
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Karte Madeira 1625465

Inkluderet i prisen

Direkte fly fra Aalborg og København til Madeira t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Velkomstmøde

7 overnatninger på Hotel Windsor***+

7 x morgenmad

2 x aftensmad på restauranter i Funchal

1 x madeira-aften på restaurant med mad og drikkevarer

Udflugter inkl. levadavandring og entré til botanisk have

1 x frokost inkl. drikkevarer på heldagsudflugten

Dansk rejseleder på Madeira

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat på Madeira €2 pr. person pr. nat, som betales kontant direkte til hotellet. 

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse  kr. 1.600 (22/4 og 29/4: kr. 2.800)

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Nonnernes Dal og Monte inkl. slædetur kr. 250

Dag 1

Ankomst

Med Best Travel flyver du direkte til Madeira.  Ankomst til Madeira, hvor den danske rejseleder tager imod. Fra lufthavnen kører vi til hotellet, som ligger centralt i den gamle bydel i Funchal i gåafstand til Funchals hyggelige gader.

Allerede samme eftermiddag byder Best Travel på et glas Madeira-vin, mens vores rejseleder gennemgår ugens program og de mange oplevelser, der venter os i den kommende uge. Vi spiser 3-retters aftensmad med efterfølgende kaffe på en restaurant tæt på hotellet.

Funchal Funchal
Dag 2

Byrundtur i Funchal inkl. Madeira-vinsmagning

Efter morgenmaden på hotellet mødes vi i receptionen, for at tage på byvandring i Funchal. Fra hotellet går vi i retning mod domkirken Sé, og derfra videre videre til rådhuspladsen. Her besøger vi en Madeira-vinkælder, hvor vi hører lidt om denne særlige vin og får en smagsprøve. Herefter sætter vi kursen mod det lokale marked. Undervejs passerer vi adskillige skobutikker - lædervarer, heriblandt sko er en vigtig industri i Portugal. 

På markedet, som ligger i en smuk Art Deco-bygning, kan man finde blomster, grøntsager, tropiske frugter, fisk og mange andre fødevarer. I den gamle bydel kan vi beundre historisk arkitektur og monumenter, når vi går gennem de charmerende, smalle gader, hvor de kulørte døre lyser op. Vi er tilbage på hotellet ved 13-tiden.

Om aftenen spiser vi 3-retters middag inkl. 1 gl. vin og vand på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

Funchal
Markedet i Funchal, Madeira
Funchal
Dag 3

Bjergtur, Santana og Machico

Om morgenen forlader vi Funchal, og kører til Madeiras højeste punkt Pico do Arieiro, som ligger i 1.810 m. højde. Når vejret viser sig fra sine gode sider, er der herfra en helt fantastisk udsigt ud over hele øen. På vores videre færd gør vi stop i naturparken Ribeiro Frio, som er kendt for sin laurbærskov, inden vi atter fortsætter mod Santana. Her står stadig nogle af de for Madeira så kendetegnende trekantede huse med stråtag. Vi spiser frokost på en lokal restaurant. Vi fortsætter til den lille by Porto da Cruz, som ligger ved den enorme klippe Penha d'Águia - Ørnens klippe (på trods af, at der som sådan ikke findes ørne på Madeira!) og sætter herefter kursen mod Madeiras østligste punkt, Ponta São Lourenço. Her laver vi et fotostop og betragter den flotte men barske udsigt ud over klipperne. 

Sidste stop på dagens tur er byen Machico, som ligger på den østligste del af Madeira. Machico er den ældste by på Madeira - det var her portugiserne først gik i land og bosatte sig i 1420, og byen var oprindeligt hovedstad på øen. I dag er byen den næststørste by på Madeira efter Funchal. Efter besøget i Machico kører vi atter mod Funchal, hvor vi er fremme sidst på eftermiddagen. 

Dag 4

Dag på egen hånd eller ekstraudflugt

I dag er der mulighed for oplevelser på egen hånd, eller at deltage i en tilvalgsudflugt, som skal bestilles hjemmefra. 

Ekstraudflugt: Nonnernes Dal og Monte inkl. slædetur
Første stop på udflugten er en fabrik, som fremstiller Madeiras traditionelle fennikel- og eukalyptusslik. Vi ser, hvordan fremstillingen foregår, og får selvfølgelig også lov til at smage. Herefter fortsætter vi til Eira do Serrado, som ligger i 1.095 m. højde. Herfra er der en fantastisk panoramaudsigt over bjergene og Nonnernes Dal. Turen herop foregår på mindre bjergveje, hvorfra der er en betagende udsigt. Herefter sætter vi kurs mod Monte, der allerede i det 18. århundrede var et populært feriested.

Vi tager en slentretur hen over torvet, hvorfra der er kig ned til noget af den tropiske have, og til den berømte pilgrimskirke Nossa Senhora do Monte. Monte er også kendt for sine kurveslæder, som i "gamle dage" bragte det bedre borgerskab ned ad bjerget. I dag er det kun turister, der bliver ført ned til Livramento ad en 2,5 km. bjergvej. Hver slæde har to førere, der styrer og bremser, når det går over stok og sten. For de, der har lyst, er der mulighed for at prøve en tur (inkl.). Efter slædeturen kører vi tilbage til Funchal.

OBS: Ekstraudflugten gennemføres ved min. 15 deltagere

Dag 5

Levadavandring og Botanisk Have

Vi bliver hentet af bussen efter morgenmaden, og kørt til lidt uden for byen Camacha, hvor vores levadavandring starter. Traditionen med at opføre levadaer - vandingskanaler - er flere hundrede år gammel, og de seneste blev anlagt i 1970'erne. Langs mange af kanalerne er der en vandresti. Denne levadavandring i Paradis-dalen er blandt de lettere kategorier. Husk fornuftigt fodtøj. 

Vandringen varer ca. 1,5-2 timer og efter endt vandretur, møder vi igen vores bus. Vi bliver kørt til Madeiras botaniske have (entré inkl.), som ligger i Funchals nordlige udkant. Her vil der også være mulighed for at købe en forfriskning i caféen. I Botanisk Have vokser der blomster og planter, samlet ind fra stort set hele verden. Ca. kl. 13 er vi tilbage i Funchal, og resten af dagen er nu til fri disposition.

Botanisk Have, Madeira
Paradisblomster, Madeira
Levada, Madeira
Dag 6

På egen hånd - Madeira-aften

Funchal

Dagen er til fri disposition. Om aftenen tager vi på en lokal restaurant, hvor vi skal nyde en Madeira-aften sammen. Her skal vi selvfølgelig smage de berømte "Espetada"-spyd, som typisk er krydret med den lokale rosmarin. Vi bliver også underholdt af lokale med opvisning af folkloredans.

Dag 7

På egen hånd

Dagen er til fri disposition i Funchal.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet, er det tid til at tage afsked med Madeira. Transfer til lufthavnen og afrejse mod Danmark. 

OBS - rækkefølgen på udflugterne kan variere. Ugeprogram udleveres ved ankomsten til Madeira.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse