Panoramaudsigt over Rom
Amalfi
Pompeji og Vesuv

Italien

Rom og Amalfikysten

Pris pr. person fra
kr. 10.995

Dyk ned i Rom, "Den Evige Stad", hvor historisk storhed møder nutidens pulserende liv. Fortsæt til Amalfikysten, hvor bjerglandskaber, duftende citruslunde og det turkisblå Middelhav venter. Her vil du finde charmerende kystbyer med betagende udsigter og maleriske stræder. Glæd dig til højdepunkter såsom Den Spanske Trappe, Colosseum, Pantheon, udgravningerne ved Pompeji samt sejltur langs Amalfikysten.

Rom er byen, der fascinerer sine besøgende med en forunderlig blanding af tidligere tiders storslåede arkitektur og moderne metropol. Byen hedder ikke uden grund ”Den Evige Stad”.

Mange af vore guldaldermalere fandt skønne motiver i Rom - og i byens omegn i det naturskønne område Castelli Romani. Vi går i guldaldermalernes fodspor både inde i Rom og i omegnen, hvor vi besøger den smukke Villa d'Este og haven med de herlige fontæner og den hyggelige by Nemi beliggende idyllisk ved Nemi-søen.

Syd for Rom begynder det virkelige Italien, siges det. Her skifter landskabet – smukke bjergformationer, duftende appelsin- og citronlunde, forrevne kyststrækninger og et turkisblåt Middelhav. Og netop syd for Rom ligger Sorrentohalvøen. Kysten langs denne halvø er et meget charmerende, gammelt feriested. Italienerne kalder kyststrækningen på sydsiden af Sorrentohalvøen for ”Den Guddommelige Kyst”. De små byer ligger majestætisk på klipperne direkte ud mod Middelhavet. I de små byer langs kysten er der en betagende udsigt over det turkisblå hav og maleriske smalle stræder, med et væld af små forretninger og hyggelige caféer.

Alt dette, og mere til, er der mulighed for at opleve på denne fantastiske rejse, som kombinerer kunst og kultur med enestående naturoplevelser og livsnydelse.

Vil du vide mere om Amalfikysten og dens enestående landskaber, kan du læse meget mere her.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Rom - Byrundtur
 • Dag 2 & 3 - Byvandringer i Rom
 • Dag 4 - Tivoli - Villa d'Este
 • Dag 5 - Pompeji
 • Dag 6 - Egne oplevelser
 • Dag 7 - Amalfikysten
 • Dag 8 - Montecassino klostret - Castelli Romani - Nemi - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map RS 2024

Inkluderet i prisen

Fly København-Rom t/r inkl. bagage

Bustransport i Italien

3 overnatninger på centralt beliggende hotel i Rom inkl. morgenmad

4 overnatninger på Hotel Bristol i Vietri sul Mare inkl. morgenmad

3 x frokost

4 x aftensmad på Amalfikysten

3 byvandringer i Rom

Udflugter og entréer iflg. program:

 • Tivoli med besøg i Villa d'Este
 • Castelli Romani med besøg i Nemi
 • Besøg i Montecassino-klostret
 • Udflugt til Pompeji
 • Udflugt til Amalfi

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat i Rom på p.t. €7,50 pr. person pr. nat, som betales direkte til hotellet

Obligatorisk turistskat på Amalfikysten på p.t. €2,00 pr. person pr. nat, som betales direkte til hotellet

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse på Amalfikysten med havudsigt fra vinduet kr. 100

Dobbeltværelse på Amalfikysten med skrå havudsigt fra balkon/terrasse kr. 250

Dobbeltværelse på Amalfikysten med balkon/terrasse og direkte havudsigt kr. 500

Enkeltværelse kr. 1.400

Enkeltværelse med balkon/terrasse kr. 1.600

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst til Rom - Byrundtur

Ankomst med vores direkte rutefly til Rom Fiumicino lufthavn allerede midt på formiddagen. Efter ankomsten tager vi plads i vores egen bus og starter rejsen med en kort tur ind til Rom, hvor vi på en busrundtur bliver præsenteret for nogle af byens berømte seværdigheder. Efterfølgende indkvarteres vi på vores hotel, som ligger midt i det historiske centrum i gåafstand fra de fleste seværdigheder.

Allerede på rejsens første dag er der mulighed for at få de første indtryk af Den Evige Stad, idet rejselederen om eftermiddagen arrangerer en spadseretur op til Vatikanet med besøg på Peterspladsen og Peterskirken.

Dag 2 & 3

Byvandringer i Rom

Under opholdet i Rom arrangeres byvandringer, hvor vi vil blive præsenteret for de kendte og berømte seværdigheder, men også en række af de mere ukendte monumenter og seværdigheder, som Rom har at byde på.

På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold, og virkelig fornemme historiens vingesus.

Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg.

Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Peterspladsen, Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe – anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelangelo, Bernini og Bramante, for blot at nævne nogle få.

Forum Romanum
Den Spanske Trappe
Engelsborg, Rom
Pantheon, Rom
Trevi-fontænen
Campidoglio
Piazza Navona
Dag 4

Tivoli - Villa d'Este

Efter morgenmaden forlader vi Rom og sætter kursen mod Sabinerbjergene og den skønne by Tivoli.

I Tivoli besøger vi den skønne Villa d’Este (inkl. entré) og haven med de smukke fontæner, hvor Georg Carstensen - grundlæggeren af Tivoli i København - i 1800-tallet blev inspireret til at skabe en forlystelseshave midt i København, som efterfølgende blev opkaldt efter byen Tivoli. Villa d’Este er i dag af god grund opført på Unescos liste over Verdens kulturarv.

Herefter bliver der tid til en god frokost i den hyggelige by på egen hånd.

Efter opholdet i Tivoli fortsætter turen sydover mod Amalfikysten, som også har tilnavnet blomsterhalvøen på grund af den overvældende pragt af eksotiske planter og blomster.

Indkvartering på hotel i den skønne keramikby Vietri sul Mare. Vores hotel har en fantastisk beliggenhed på bjergskråningen med udsigt ud over havet.

Dag 5

Pompeji

Et af rejsens højdepunkter er besøget i de enestående udgravninger i Pompeji (inkl. entré).

Byen blev i løbet af ganske kort tid begravet under et tykt lag af aske ved vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Takket være udgravningerne kan man næsten fornemme, hvordan dagligdagen var for ca. 2.000 år siden ved det skæbnesvangre vulkanudbrud, når vi i dag går rundt i Pompejis gader og ser velbevarede huse, templer og bygningsværker ofte bemalet med flotte farvestrålende malerier.

Aftenen før udflugten holder rejselederen et foredrag om Pompeji og det skæbnesvangre vulkanudbrud. Rejselederen udleverer endvidere et hæfte om Pompeji, som Best Travel har trykt. Hæftet er informativt og illustreret og anvendes under besøget i ruinerne, således at du i ro og mag kan dvæle ved de interessante steder i det store udgravningsområde og få et godt udbytte af besøget.

Efter besøget i oldtidens Pompeji er der tid til at lade indtrykkene falde på plads og spise en typisk napolitansk frokost - pizza bagt i stenovn på napolitansk maner.

Vil du læse mere om Pompeji og dens skæbnesvangre historie? Læs vores artikel Pompeji - et vindue til fortiden

Dag 6

Egne oplevelser

Dagen er helliget til oplevelser på egen hånd.

Dag 7

Amalfikysten

Dagens udflugt går langs Amalfikysten både med bus og båd, så vi oplever "Den Guddommelige Kyst" både fra land og fra søsiden. Vi besøger den maleriske by Amalfi, hvor der bliver der mulighed for, på egen hånd, at opleve byens skønne domkirke, som er en af Italiens smukkeste og mest interessante kirker, og opleve byens skønne atmosfære – og sande de vise ord skrevet af en lokal digter – ”Dommedag er for de Amalfitanere, som skal i Paradis, en dag som alle andre…”. 

Efter opholdet i Amalfi fortsætter vi turen med bus op i bjergene, hvor vi nyder en let frokost og smager på den lokale vin på en panoramarestaurant.

Dag 8

Montecassino klostret - Castelli Romani - Nemi - Hjemrejse

Inden afrejsen er der lidt tid til at nyde udsigten over den smukke kyststrækning. Vi tager afsked med Amalfikysten og sætter kursen nordover. Også på rejsens sidste dag venter der spændende og interessante oplevelser.

Først aflægger vi et interessant besøg i Montecassino-klostret, som i dag er genopbygget efter at være næsten totalt ødelagt under 2. Verdenskrigs bombardementer. Vi hører om klostrets spændende historie og fascineres af udsigten fra klostret.

Efter klosterbesøget fortsætter turen nordover mod Castelli Romani, som oprindeligt var fæstninger i bjergene uden for Rom. Vi besøger en af disse gamle fæstningsbyer - den hyggelige lille by Nemi.

Vi spiser en god afskedsfrokost på restauranten Il Ramo d'Oro, som betyder "den gyldne gren". Restauranten blev oprindelig grundlagt af den danske maler og forfatter Ulla Kampmann - og den dag i dag pryder Ulla Kampmanns herlige naivistiske kunst væggene i restauranten.

Mætte både af indtryk og af det gode romerske landkøkken kører vi en kort tur mod lufthavnen i Rom og vores direkte hjemrejsefly.

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Klostret i Montecassino
Klostret i Montecassino
Nemi

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse