Rocamadour
Valentrébroen
Sarlat

Frankrig

Prinsens Frankrig

Pris pr. person fra
kr. 14.745

Hold ferie som de kongelige! Man forstår godt at Kongefamilien elsker at holde ferie i den franske region Perigord, Prins Henriks hjemegn. For her mellem Lot- og Dordognefloden finder man stadigvæk det ægte og uspolerede Frankrig. Seværdighederne ligger som perler på en snor, floder snor sig gennem det betagende kuperede landskab, stolte vinslotte dukker op mellem vinmarkerne, og Frankrigs smukkeste landsbyer oser af fransk romantik. På denne rejse har vi håndplukket områdets perler. Alle udflugter er inkluderede, og vi bor på fremragende hoteller, hvor vi allerede nu kan love god forplejning. Hold ferie som franskmændene, og tag med BEST TRAVEL til Prinsens Frankrig!

Flere og flere har fået øjnene op for denne attraktive egn, hvor gastronomien er i højsædet. De mange specialiteter egnen frembringer sælges på de spændende ugentlige markeder, som også Dronning Margrethe ved at værdsætte. Perigord, som området kaldes, er kendt blandt gourmeter for nogle af verdens bedste sorte trøfler. Departementet Quercy er Frankrigs centrum for gåse- og andeopdræt. Her går gæs og ænder lystigt på græs, inden hele fuglen forarbejdes til alt fra Foie Gras til sæbe. I Lot departementet med hovedstaden Cahors produceres fremragende kvalitetsvine, der ikke mindst pga. Prins Henriks indsats også er blevet kendt i Danmark. Vingården Château de Caÿx gælder som den mest moderne blandt områdets vinproducenter ligesom vinene kvalitetsmæssigt rangerer meget højt.

Egnens befolkning er meget jordnær og oftest særligt imødekommende over for danskere. De føler sig nærmest i familie med os, idet Prins Henriks familie stammer fra området. Mange fortæller stolt om dengang, de mødte ham. En udstilling om Dronning Margrethe i Cahors i forbindelse med regeringsjubilæet har forstærket sympatien og båndene med Danmark.

Mange franskmænd holder selv ferie i området. Dette skyldes især den høje koncentration af seværdigheder, så tiden slet ikke rækker til at se dem alle. Der er gjort en særlig indsats for at bevare den historiske arv. Hele Vézère-dalen kan fremvise op til 150 forskellige præhistoriske hulemalerier og er derfor optaget på UNESCOS liste over verdenskulturarv. Især hulemalerierne i Lascaux hører til franske skolebørns pligtprogram. Rocamadour, klosterbyen, der som en udfordring til tyngdekraften er bygget op ad en stejl klippevæg, er udover at være verdenskulturarv også et af de vigtige stop for pilgrimme på Jakobsvejen. Også Dordognefloden er som enestående naturområde med stor biodiversitet kommet med på UNESCOs liste. 10 landsbyer er udnævnt til ”Frankrigs smukkeste” og opfylder dermed meget strenge kriterier til udvælgelse. Den yderst charmerende by Sarlat-la-Canéda har det højeste antal bevaringsværdige huse i hele Frankrig og bevaret sit historiske præg. De smukkeste parker og slotte er gjort tilgængelige, ja, man nærmest snubler over seværdighederne, så tæt ligger de.

Vi har på udrejsen kombineret bus og tog. Vi tager toget hele vejen ned til den franske grænse og bor i 5 nætter i et roligt beboelseskvarter i udkanten af Perigords mest eftertragtede by Sarlat-la-Canéda, der vil være vores udgangspunktet for vores mange spændende oplevelser.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Hamborg – Basel - Mulhouse
  • Dag 2 - Mulhouse – Beaune – Vichy
  • Dag 3 - Vichy – Rocamadour- Sarlat-la-Canéda
  • Dag 4 - Sarlat - torvedag
  • Dag 5 - Cahors - Château de Caÿx
  • Dag 6 - Château de Milandes - Trøffelfarm
  • Dag 7 - Andefarm - Marqueyssac - La Roque Gageac
  • Dag 8 - Rouffignac – Paray Monial
  • Dag 9 - Giessen
  • Dag 10 - Lüneburger Heide – Danmark
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Prinsens Frankring 2023

Inkluderet i prisen

Togrejse til Hamborg 2. klasse

Togrejse til Basel 2.klasse

Dansk 5-stjernet bus med fri wi-fi og strømstik fra dag 2 og resten af turen

9 nætter på 3-stjernede hoteller

8 x morgenmad

8 x middag som 3-retter eller buffet

4 x frokost

1 x sandwich og frugt på dag 1

Alle udflugter, entréer, smagninger, guidede ture og sejlads jf. program

Dansktalende rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Turistskat

Drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 1.995

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Hamborg – Basel - Mulhouse

En afslappet rejsedag venter, idet vi tager toget hele vejen ned til den franske grænse. Afrejse med tog til Hamborg om morgenen sammen med rejselederen. Der er mulighed for at købe måltider undervejs. I Hamborg skifter vi til toget, der kører os til Basel Bad. Planlagt ankomst er ca. kl. 21. Vores danske bus venter på os og kører os til vores overnatningshotel i Mulhouse. Der vil være en sandwich og noget frugt på værelset.

Dag 2

Mulhouse – Beaune – Vichy

Efter en god nats søvn og morgenmadsbuffet fortsættes rejsen med vores danske bus.

Vores første stop er byen Beaune, som engang var hovedstad for hertugerne af Bourgogne og i dag centrum for de berømte Bourgogne vine. Her finder hvert år en af de vigtigste vinmesser sted. Nogle af de største vinproducenter ligger i byen. Især er Beaune dog kendt for sit Hospital fra 1400-tallet, det næsten ikoniske Hospice de Beaune. Hospitalet er desuden også berømt for sin vinproduktion. Der bliver tid til at udforske den dejlige by med den historiske bykerne omkranset af bymuren. Besøg evt. en af vinproducenterne eller vinmuseet for Bourgogne vinen. Frokost er på egen hånd. Fra Beaune er der ikke så langt igen til Vichy, hvor vi overnatter på et meget charmerende centralt beliggende hotel, hvor vi også spiser middag.

Dag 3

Vichy – Rocamadour- Sarlat-la-Canéda

Kurbyen Vichy, der under Frankrigs besættelse husede den kontroversielle franske regering, er sammen med 10 andre europæiske kurbyer medtaget på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Dette på baggrund af Vichys 9 helsebringende varme og kolde mineralvandskilder, hvis gavnlige effekt allerede tidligt var med til at udvikle kurdriften. Selve kuranlægget blev opført i neo-byzantinsk stil i slutningen af 1800-tallet. Vi hører mere om byens udvikling som kurby på en guidet byvandring med besøg ved kilderne.

Rejsen fortsætter gennem det særprægede vulkanske landskab Auvergne, hvor vi holder frokostpause på en restaurant i nærheden af motorvejen. .

Et besøg i Dordogne uden at se Rocamadour ville være utænkeligt. Faktisk er den lille by den 3. mest besøgte seværdighed i Frankrig. Dette ikke kun pga. sin berømte ost. Som en af de smukkeste byer i landet ligger husene som svalereder klinet op ad en klippevæg. Man kan ikke andet end at blive imponeret over den mere end 1000 år gamle by, der pga. sin sorte madonna er et af de vigtigste valfartssteder for katolikkerne.

Vi parkerer øverst oppe ved det gamle hospital, hvorfra man har en vidunderlig udsigt over Azouslugten. Her kan man vælge at gå korsvejen ned til kirkeplateauet med den sorte madonna eller tage en elevator (ikke inkluderet). Den nederste etage kan nås på samme vis.

Sidst på dagen ankommer vi til vores skønne hotel i Dordogne, hvor vi skal tilbringe de næste 5 nætter. Middag på hotellet.

Hotel La Hoirie ligger i en lille park med masser af træer, der giver skygge på de varme dage. En dejlig pool inviterer til et forfriskende bad, hvis temperaturerne er til åbning af poolen. Der hersker en rigtig hyggelig stemning, og mon ikke man hurtigt finder sin yndlingsplads. Værelserne er rummelige og der forefindes alle moderne bekvemmeligheder.

Dag 4

Sarlat - torvedag

Det er torvedag i Sarlat, og byen fyldes med dufte. To gange ugentligt afholdes markedet, som er det største i området og derfor tiltrækker folk fra nær og fjern. Ikke mindst er markedet kendt blandt gourmeter for nogle af områdets fineste specialiteter. Hele formiddagen falbyder de lokale deres friske produkter som ost, andekød, Foie Gras, jordbær, charcuteri, svampe, grøntsager, valnødder, honning, vin og ikke mindst trøfler. Men da der er langt til specialforretninger, finder man også rigtig meget andet på markedet end mad. Den forhenværende kirke blev af arkitekten Jean Nouvel, som også tegnede DR Koncerthuset, ombygget til markedshal, hvor man kan glæde sig over de fineste friske produkter. Ikke uden grund kaldes Sarlat også for ”Foie Gras’ens hovedstad”.

Der er ikke inkluderet frokost, så der er rig mulighed for at smage på de lokale delikatesser. Restauranterne ligger side om side. Besøg eventuelt Kirken Ste. Marie, og tag elevatoren op i kirketårnet for at nyde udsigten over byen.

Efter frokostpausen bliver der mere stille i byen. Dette udnytter vi for sammen med en lokal guide at lære vores egen by at kende, der er berømt for at være den by i Frankrig med største antal fredede bygninger i forhold til størrelse. Man føler sig virkelig hensat til en helt anden tid når man spadserer gennem de smalle gader forbi de velholdte huse. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel, hvor der vil være mulighed for en dukkert inden middagen. Eller nyd blot stilheden i den dejlige park.

Dag 5

Cahors - Château de Caÿx

Vi kører sydpå til Cahors, der på trods af sin status som Lot departementets hovedstad har bevaret sit hyggelige provinsielle præg. Vi spadserer over den berømte Valentrébro inden vi med et lille tog på bedste turistmaner lærer byen bedre at kende. Tid på egen hånd til at udforske de små gader med sine mange specialbutikker og finde et frokoststed. Frokost er ikke inkluderet.

Vi forlader Cahors og følger Lotfloden. Mellem vinmarkerne dukker pludselig Kongefamiliens charmerende domæne Château de Caÿx op. Vi besøger domænet og hører nærmere om slottet og vinen, som Prins Henrik gjorde så kendt i Danmark. Domænens vine gælder som nogle af de bedste i regionen. Vi får en lille rundvisning i parken alt efter om kongefamilien opholder sig på slottet eller ej. Vi slutter af med en smagsprøve.

Vi er tilbage på hotellet til aftensmad.

Dag 6

Château de Milandes - Trøffelfarm

Et af højdepunkterne på rejsen er slottet Milandes. Vi besøger slottet, hvis historie går helt tilbage til det 15. århundrede. Det blev købt af den berømte danserinde og sangerinde Joséphine Baker, der blev verdenskendt med sit bananskørt. Hendes drøm var at skabe en landsby for børn fra hele verden for at bidrage til verdensfreden. Denne drøm blev til virkelighed i Milandes, hvor hun gav 13 forældreløse børn fra forskellige lande husly og senere adopterede dem. Joséphine Bakers liv er både enestående men også tragisk. Hendes spændende historie fortælles på en meget professionel måde via en audioguide (på engelsk eller tysk), mens man går rundt i slottet, der helt er dedikeret den farverige person. Som en ekstra bonus er der kl. 11:15 et rovfugleshow, hvor vi kommer helt tæt på de majestætiske fugle.

Der spises frokost på slotsområdet.

Der er kun få km til en af de lokale trøffelfarme, en såkaldt ”truffière”. Samtidig dyrkes og forarbejdes der også nødder, som må betragtes som områdets nationalfrugt. På pædagogisk vis får vi en introduktion til både trøfler og nødder. Vi ser det lokale nøddemuseum og, hvis vi er heldige, oplever vi den store oliepresse i funktion. På en lille vandring med en trøffeljæger og hans hund får vi forklaring på trøffeljagten. (Det anbefales fast skotøj, da terrænet er ujævnt.) Vi hører alt om de sorte diamanter og får smagsprøver inden vi returnerer til hotellet til aftensmaden.

Château De Milandes
Slotsparken Château De Milandes
Trøffel
Dag 7

Andefarm - Marqueyssac - La Roque Gageac

Først på dagen besøger vi i nærheden af Sarlat en gård, hvor der opdrættes ænder og gæs. Det er en fornøjelse at se de glade dyr spadsere rundt på marken. Vi hører om selve opdrættet, dyrevelfærd, de produkter, der fremstilles og får måske lov til at være med til fodringen. Naturligvis skal vi også smage den lækre foie gras.

Oplevelserne ligger tæt! Vi kører til slotshaven i Marqueyssac, som er anlagt på en 130 m høj klippe. Her åbner sig et ualmindelig smukt panorama over Dordognedalen, der understreges af de mere end 150.000 håndklippede buksbomplanter. Buksbommen klippes to gange om året i runde og firkantede faconer, så de danner en enhed med det bakkede flodlandskab. Her kan man gå på opdagelse ad et 10 km langt snoet stisystem, eller blot nyde den fantastiske udsigt fra de forskellige udsigtspunkter.

 

Der er mulighed for at fouragere i slotshavens restaurant. Frokost er denne dag ikke inkluderet.
En af Frankrigs smukkeste landsbyer venter på os, når vi kører til maleriske La Roque Gageac, som ligger smukt ved Dordognefloden. Byens specielle beliggenhed ved foden af en høj klippe med en borg, der knejser over byen opleves bedst fra vandsiden. Vi sejler en times tid en rundtur gennem Dordogneflodens bedårende flodlandskab. Sejladsen foregår med en Gabare, som er en for Atlanterhavsregionerne typisk fladbundet flodbåd.

Efter besøg i parken kører vi tilbage til Sarlat, hvor der bliver mulighed for afsætning i centrum, hvis man gerne vil blive i byen. Det tager ca. 40 minutter i normalt tempo at gå tilbage til hotellet. Der er ligeledes mulighed for at tage en bus, hvor den sidste går om eftermiddagen.

Dag 8

Rouffignac – Paray Monial

Perigord området er kendt for sine mange præhistoriske grotter med nogle af de tidligst kendte hulemalerier, der dateres til at være 15.000 – 20.000 år gamle. En helt magisk oplevelse får man når man med et lille elektrisk tog kører ind i Rouffignac Grotten, hvor man har opdaget 250 ualmindelig velbevarede kunstværker fra forskellige tidsperioder med en mammut som højdepunkt. I modsætning til den berømte grotte i Lascaux ses her de originale hulemalerier, hvilket er ret så enestående. Grotten er forståeligt nok medtaget på listen over UNESCO verdenskulturarv. Der hersker en konstant temperatur på 12 Grader i grotten, så husk en varm trøje.

Vi spiser frokost på en restaurant undervejs og kører gennem landligt område forbi grønne enge med stateligt Charolais kvæg til Paray-le-Monial i Bourgogne, hvor vi overnatter. Paray-le-Monial er især kendt for sin store romanske basilika, der kun ligger få meter fra vores hotel. Den tidligere klosterkirke under det berømte Cluny-kloster, er i dag sognekirke for byen, men besøges også af mange andre katolikker fra nær og fjern. Middag på hotellets restaurant.

Dag 9

Giessen

Vi kører videre nordpå gennem det smukke franske landskab på de flotte franske motorveje. Frokost er ikke inkluderet, men der holdes passende pauser undervejs, så der også er mulighed for at få noget at spise.

Sidst på dagen når vi Tyskland og kører til vores overnatningshotel i den hyggelige hessiske by Giessen, nord for Frankfurt, hvor vi også spiser den sidste middag på denne rejse.

Dag 10

Lüneburger Heide – Danmark

Sidste dagen er stort set køredag. Frokostpause holdes på en typisk lokal restaurant i Lüneburger Heide før det går videre til Danmark.

Udrejse med tog

Station Tid
Københavns Hovedbanegård 07:26
Ringsted Station 07:58
Odense Station 08:40
Kolding Station 09:18
Padborg Station 10:02

Hjemrejse med bus

Station Tid
Padborg Station 16:00
Kolding Station 17:00
Odense Station 18:30
Ringsted Station 20:00
Københavns Hovedbanegård 21:00

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse