Balcón de Europa
Idylliske Almuñécar
Frigiliana

Spanien

Tropiske Andalusien

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Tag med til det skønne Sydspanien ved Andalusiens frodige og tropiske kyst, der ligger direkte ud mod det azurblå Middelhav. Under varmere himmelstrøg venter her lange strande ved den pragtfulde by Almuñécar, og du kan glæde dig til et dejligt ophold på vores lækre 4-stjernede hotel med halvpension inkl. vin og indholdsrige udflugter med dansk rejseleder.

Hvem drømmer ikke om at komme lidt væk fra Danmark om efteråret, når det er vådt og blæsende? Netop i disse måneder har du her mulighed for at tage med på en dejlig ferie til den spektakulære Tropiske Kyst, der ligger øst for Málaga. Den lange kyststrækning er indgangsporten til flere af Andalusiens hvide byer. Kystens forrevne klipper, bjerge, strande, små bugter, de maleriske byer og det subtropiske mikroklima, gør Den Tropiske Kyst til det perfekte rejsemål. Her er mere end 300 årlige solskinsdage og en gennemsnitstemperatur på ca. 18-20 grader. Landskabet giver de bedste betingelser for dyrkning af blomster, frugter og grøntsager – og Andalusiens kyst har netop derfor fået sit navn på grund af den tropiske vegetation.

Vores lækre 4-stjernede hotel finder du ved den gamle og meget hyggelige by Almuñécar, der rummer mere end 3000 års historie. Byen ligger beskyttet af bjergkæder med udsigt til det azurblå Middelhav. I den charmerende gamle bydels krogede og stejle gader og på de små solfyldte torve findes små spændende butikker, hyggelige caféer og restauranter, der byder på alt godt fra havet, tortillas og velsmagende tapas. At nyde et måltid mad i et af de fine hvidkalkede huse med blomsterdekorerede balkoner i et skønt klima - er ganske enkelt en pragtfuld oplevelse. Hver aften hygger vi os med hotellets dejlige buffetmiddag inkl. vin og vand.

Nogle af Andalusiens flotte landskaber og kulturelle oplevelser får vi ind under huden på de indholdsrige udflugter. På en flot heldagstur oplever vi den fortryllende by Granada, hvor der overalt er en spændende og umiskendelig duft fra den arabiske verden helt tilbage til dengang, hvor maurerne havde erobret det meste af den Iberiske Halvø. Glæd dig til at besøge den fantastiske bydel Albaicín med helt usædvanlige gader.

På en farverig udflugt besøger vi en ægte spansk finca (herregård), hvor vi oplever de subtropiske plantager, og nyder en lille gastronomisk frugtsmagning. Derefter udforsker vi Nazarí-havernes tropiske blomster, en sanserig oplevelse, du sent vil glemme!

Den maleriske ferieby Nerja med det berømte klippeforbjerg ”Balcón de Europa” og den hvide landsby Frigiliana, der flere gange er kåret som Spaniens smukkeste - er også med på perlerækken af inkluderede udflugter. Samtidig er der også tid til at nyde de flotte omgivelser på egen hånd.

Oplev det autentiske Andalusien på Den Tropiske kyst – rammen for en ideel ferie.

OBS: På afrejsen d. 4/11 bor vi på ON Aleta Room, mens vi d. 11/11 og 18/11 bor på Hotel Bahía Tropical.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Andalusiens Tropiske Kyst
 • Dag 2 - Byvandring i Almuñécar
 • Dag 3 - Maleriske Nerja og Frigiliana
 • Dag 4 - Den fortryllende by Granada
 • Dag 5 - Eksotisk frugtsmagning og Nazarí-haverne
 • Dag 6 - Fridag eller ekstraudflugt til Salobreña med romsmagning
 • Dag 7 - Dagen til egen disposition
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Tropiske Andalusien 2024

Inkluderet i prisen

Fly til Málaga t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

7 nætter på 4-stjernet hotel på Andalusiens Tropiske Kyst

 • 4/11: On Aleta Room
 • 11/11 og 18/11: Hotel Bahía Tropical

7 x morgenmad

7 x buffetmiddag inkl. ¼ fl. vin og vand

Udflugter iflg. program:

 • Byvandring i Almuñécar
 • Halvdagstur til Nerja & Frigiliana
 • Heldagstur til Granada m/ Albaicín
 • Eksotisk frugtsmagning på en finca (herregård)
 • Besøg i Nazarí-haverne

Dansk rejseleder på rejsemålet

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 1.995 (11/11 og 18/11: kr. 1.695)

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Salobreña og romsmagning kr. 245

Dag 1

Ankomst til Andalusiens Tropiske Kyst

Vi flyver direkte til Málaga, hvor vi i lufthavnen bydes velkommen af vores erfarne rejseleder. På blot en time når vi med bus til Den Tropiske Kyst ved Middelhavet, hvor vi skal bo på et dejligt hotel ved Almuñécar. Om aftenen hygger vi os med hotellets lækre buffetmiddag inkl. vin.

OBS: På afrejsen d. 4/11 bor vi på ON Aleta Room, mens vi d. 11/11 og 18/11 bor på Hotel Bahía Tropical.

Dag 2

Byvandring i Almuñécar

Det er skønt at have god tid til at nyde den dejlige morgenbuffet, inden vi med rejselederen tager på en flot gåtur langs kysten til den meget hyggelige by Almuñécar, hvor vi kommer tæt på den lokale befolknings hverdag og mærker byens autentiske atmosfære. Historien går helt tilbage til den fønikiske epoke for mere end 3.000 år siden. Senere er Almuñécar blevet erobret af både græske, romerske, arabiske og kristne, som alle har efterladt monumenter, kunst og arkæologiske minder.

Det er en pragtfuld oplevelse at gå rundt i den gamle bydel med stejle gader og fornemme den ægte duft af sydspansk charme. At være i Almuñécar er som en rejse tilbage i tiden. Bydelen klynger sig smukt til klippetoppen San Cristóbal, hvor den gamle borg findes. Vi går langsomt op ad de bakkede gader til San Miguel, der er én af byens mest velbevarede attraktioner (entré ikke inkl.). Her belønnes vi med en enestående udsigt over havet, bjergene og den gamle by.

Der er også tid til at udforske Almuñécar på egen hånd. Her findes små hyggelige butikker, stemningsfulde caféer og restauranter. Måske får du lyst til at smage en ”café con leche” på en af torvets stemningsfulde caféer eller spise frokost på den familieejede restaurant ”Los Geraneos” i hjertet af den gamle bydel? Restauranten er indrettet i et fint hvidkaldet hus med farvestrålende vinduer og døre, og smukt dekoreret med pelargonier i stærke farver.

Byvandringen foregår i et roligt tempo og er i alt på ca. 6-7 km fra Hotel Onaleta Room og 5-6 km fra Hotel Bahia Tropical. Der er mulighed for at tage lokalbus tilbage til hotellet, hvis der skulle være interesse for at blive længere i byen på egen hånd.

Resten af dagen er der tid til afslapning på hotellet, inden vi hygger os med aftenens middag.

Dag 3

Maleriske Nerja og Frigiliana

Flot halvdagstur til den maleriske ferieby Nerja, der har en usædvanlige smuk beliggenhed ved foden af Sierra de Almijara-bjerget. Her skal vi opleve den berømte promenade langs byens klippeforbjerg og det palmeklædte Balcón de Europa, som er bygget på fundamentet af et gammelt fort. Balkonen ligger som en terrasse over høje klipper. Herfra nyder vi den enestående panoramaudsigt over det koboltblå hav, flankeret af honningfarvede bugter.

Udflugten fortsætter ind i baglandet til den velbevarede hvide landsby, Frigiliana - kun 6 km nord for Nerja. Den idylliske landsby er flere gange blevet kåret som Spaniens smukkeste og bedst bevarede. Til fods udforsker vi den gamle bydels hvidkalkede huse med smedejernsgitre, charmerende trappegader og farvestrålende blomster. Sluk mobilen, og tag med på opdagelse gennem byens mange kringelkroge med brostenslagte gader, smukke hvidkalkede huse, prydet med blomsterkrukker. Det er de lokales opskrift på det gode liv! I 2014 opnåede byen status af national historisk og arkitektonisk interesse. Kort sagt, det oser af charme overalt.

Dagen afsluttes med middag på hotellet.

Dag 4

Den fortryllende by Granada

Glæd dig til en flot heldagstur, hvor vi kører gennem det andalusiske bagland til eventyrbyen Granada, der ligger mellem to højdedrag ved foden af Sierra Nevada-bjergene. Granada formidler på fremragende vis historien om to kulturer, der engang mødtes, da maurerne erobrede det meste af den Iberiske Halvø i 711. Det arabiske territorie fik navnet Al-Andalus, som i næsten 800 år var et af verdens mest civiliserede lande. Overalt i byen er der en spændende umiskendelig duft fra den arabiske verden.

Du kan ikke undgå at blive tiltrukket af Granadas særlige atmosfære på spadsereturen i byens centrum. Vi mærker, hvordan det emmer af liv med de enestående minder, der fører os tilbage til fordums pragt. Turen går forbi rådhuset, den gigantiske domkirke bygget i renæssancestil, hesteskobuer, krydderier og tehuse, der går hånd i hånd med moderne modebutikker, graffitikunst og lækre tapas-barer.

Plaza de Bib-Rambla virker nærmest som et spejlbillede af byens ældgamle historie, for hovedtorvet har været vidne til middelalderdyster, henrettelser, tyrefægtninger, folkefester m.m. Snyd ikke dig selv for et kik ind i den orientalske basar med tæpper, puder, vandpiber, messinglamper og smykker – og her kan du ofte prutte om priserne, næsten som i den arabiske verden.

Efter tid til at udforske bymidten på egen hånd fortsætter vi med en lille gåtur gennem Granadas ældste bydel, Albaicín. Det smukke middelalderlige kvarter ligger som en labyrint med stejle, snoede gader, og det var her maurerne engang søgte tilflugt, da de kristne generobrede byen. Måske finder vi undervejs en hyggelig lille café, hvor vi kan nyde en kop arabisk kaffe eller myntete med et stykke kage (ikke inkl.). Albaicíns hvidkalkede huse ligger på en bakkeskråning med fantastisk udsigt til Alhambras rødlige, massive mure – den perfekte måde at afslutte besøget i Granada.

Efter en fantastisk spændende dag i Granada, hygger vi os med middag på hotellet, hvor vi deler dagens mange oplevelser.

Dag 5

Eksotisk frugtsmagning og Nazarí-haverne

På denne farverige udflugt starter vi med et besøg på gården, Finca San Ramón, som er kendt for dyrkning af subtropiske frugter. Gården har mere end 12 hektar med frugtplantager. På rundvisningen besøger vi nogle af de subtropiske plantager, ser de forskellige træer, hører om dyrkningen og frugternes egenskaber - ligesom vi får idéer til madopskrifter. Vi får en lille gastronomisk frugtsmagning med flere af kystens tropiske frugter, mens vi nyder den uovertrufne udsigt over havet og bjergene.

På gården dyrkes: avocado, kumquat, litchi, granatæbler, dragefrugt, babaco, nispero, mango, cherimoya, guava, papaya og carambole. Vi smager også gårdens hjemmelavede tropiske sorbetis. Det er spændende at høre om processen fra beplantning til frugterne lander i køkkenet eller i medicinalindustrien. Et unikt landbrug i Europa.

Herefter fortsætter vi til landsbyen Vélez de Benaudalla, der er kendt for sine tropiske blomster i Nazarí-haverne, som vi besøger. Måske har du hørt om Generalife i Alhambrapaladset, men vidste du mon, at der findes en Lille Generalife, som kaldes for ”Sansernes Have”? Haverne er et enestående eksempel på en latinamerikansk-muslimsk have, og har en bemærkelsesværdig historisk værdi. Haverne blev designet, for at give sanserne nydelse inden for både det åndelige, æstetiske, psykologiske, botaniske, videnskabelige og nærende. Et genialt vandingssystem løber gennem kanaler, ind i springvand og damme.

Overalt høres en diskret lyd, der bidrager til roen i omgivelserne, og forstærker duften af blomster og træer. Her findes en stor mangfoldighed af blomster, buske og træer. Til lyden af rislende vand besøger vi den frodige have med alt fra appelsin- og ferskentræer til duftende jasmin og kaprifolier. Den lodrette have er særlig attraktiv, da den består af dryppende kalkstenshuler, som er oplyste. Haverne er udtænkt som en afspejling af paradis, og blev for ikke længe siden renoveret til en værdi af ca. 15 mio. kroner. Den fredfyldte have er en sand skjult perle. Her siger man: ”Tro ikke på, at du i morgen vil være i helvede, for man kommer ikke i helvede efter at have været i paradis”!

Den farverige og tropiske Andalusien-udflugt slutter med middag på hotellet.

Dag 6

Fridag eller ekstraudflugt til Salobreña med romsmagning

Nyd hotellets faciliteter måske med en god bog ved poolen - eller tag med på denne interessante ekstraudflugt.

Ekstraudflugt: Salobreña med romsmagning
I dag har du mulighed for at tage med til den lille kystby Salobreña, der ligger ud til Den Tropiske Kyst. Byen ligger som en balkon, hævet over naturens blå, grønne og hvide farver. Middelhavet, strandene og bjergene omfavner dalen. Byen er gennemsyret af historie, og de hvide huse ligger spredt over klippen, der domineres af den charmerende arabiske borg. Rundt omkring er der smukke udsigtspunkter til Middelhavet.

Salobreñas strategiske beliggenhed havde stor betydning for maurerne. Borgen blev bygget i det 10. århundrede, og er en skøn blanding af arabisk og kristen arkitektur. Vi spadserer stille og roligt gennem den idylliske bys små brostensbelagte gader, og kommer forbi små barer, der ligger gemt rundt omkring i gyderne. Vi passerer det hyggelige torv og kirken bygget i mudejar-stil, og ser indgangsdøren, der er dekoreret med fliser. Mujedar er en særlig stilart, der er skabt af muslimske håndværkere, der levede under et kristent styre.

Salobreña er omgivet af lange rækker af sukkerrør og tropiske planter. Engang var her sukkerrørsraffinaderier, som lå spredt rundt omkring i regionen, men den sidste høst var i 2005. Turen fortsætter nu til Europas eneste rørsukkerfabrik, som ligger i Montril. Hos Ron Montero har man bevaret den gamle tradition. Her produceres rom. I 1963 grundlagde familien vingården som den eneste i Europa, hvor man kan smage rom og lære om fremstillingen. Succesen er baseret på hundreder af års dyrkning af dens vigtigste ingrediens – sukkerrør.

Takket være maurerne var Den Tropiske Kyst engang dækket af massive sukkerrørsmarker, og man dyrkede sukkerprodukter af højeste kvalitet. Don Francisco Montero voksede op med viden om dyrkning og forarbejdning af sukkerrør, og havde en drøm om at åbne sit eget destilleri. I dag er destilleriet en familieejet virksomhed. Her produceres med stolthed ca. 240.000 liter rom om året. Vi smager 2 glas rom, og hører om familiens historie. Du har mulighed for at købe rom med hjem, som er perfekt til cocktails. ¡Salud! Skål!

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 7

Dagen til egen disposition

Nyd dagen på egen hånd med en dejlig gåtur ad strandpromenaden, slap af på hotellet eller tage ud i naturen på egen hånd. Rejselederen kommer gerne med tips og idéer. Om aftenen hygger vi os med rejsens sidste middag på hotellet.

Dag 8

Hjemrejse

Det er tid at vende hjem efter en herlig ferie i det tropiske Andalusien. Transfer til Málaga med fly direkte til Danmark.

Forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse