Avíla
Palacio Real
De hængende huse i Cuenca

Spanien

Spanske fristelser

Pris pr. person fra
kr. 9.995

Bliv fristet af denne flotte rundrejse fyldt med sanseindtryk i KONGERNES SPANIEN. Det vrimler med forskelligartede oplevelser i det kendte og mere ukendte Spanien. Vi udforsker Madrid, Segovia, El Escorial og den gamle kongeby Ávila, hvor vi bor eventyrligt på et fantastisk hotel-palads. Begejstringen over middelalderbyen Cuenca i det fantastiske klippelandskab med dybe slugter og huse, der nærmest hænger ud over klippekanten, glemmer du aldrig!

Spaniens hovedstad MADRID har en majestætisk fremtoning med kongelige paladser, flotte boulevarder, store pladser og bygninger i glas og stål. Madrid er et kulturmekka af museer og gallerier i verdensklasse. Byen bobler af liv og kreativitet. En kulinarisk hovedstad med nytænkning og passion for spansk madlavning. Plaza Mayor er byens epicenter for liv. Lad dig rive med af byens hyggelige stemning, hvor der også er tid til egne oplevelser. Det er let at komme rundt både til fods og med metro.

Den romerske akvædukt i SEGOVIA er et ingeniørvidunder i særklasse, og deler Spaniens gamle hovedstad i to halvdele. Byens Alcázar er et ægte eventyrslot - så meget, at det inspirerede Walt Disneys til slottet i Snehvide.

Gennem århundrede har pilgrimme valfartet til ÁVILA - essensen af det gamle Spanien med mange kirker og klostre. Som en slange bugter den 2½ km lange ringmur sig om den gamle by med 88 tårne. Byen er en af de mest velbevarede middelalderbyer i hele Spanien. At se den magiske by oplyst om aftenen er som at være i drømmeland!

Som et andet Taj Mahal ligger det prægtige palads El ESCORIAL i et malerisk landskab ved bjergkæden Guadarrama. Engang var paladset residens for de spanske konger, og kaldes af mange for verdens 8. vidunder. Vi besøger det enorme kompleks, hvor historie og natur forenes.

Middelalderbyen CUENCA ligger som en ørnerede højt oppe på et plateau mellem to floder. Den usædvanlig velbevarede by blev bygget af maurerne, og er som et forunderligt udstillingsvindue med kolonial arkitektur. Cuenca er ukendt for de fleste, men har du først besøgt den eventyrlige by i det enestående klippelandskab med dybe slugter – glemmer du det aldrig! Forestil dig at bo i hjertet af denne gamle by mellem små stejle gader, toppede brosten og hyggelige trappe-gader – en drømmeagtig atmosfære! Kun få minutters gang fra hotellet findes de berømte hængende huse, Casas Colgadas, der nærmest er limet til klippevæggen - og bogstaveligt rager ud over kanten. Råt, vildt og samtidig ufattelig smukt. Vidste du, at Cuenca blev kåret til Spaniens gastronomiske hovedstad i 2023? Her findes både prestigefyldte Michelin-restauranter med kreative menuer, men også byens mest berømte ret – patéen ”mortaruelo”, som du bør smage.

En rejse med unikke oplevelser i en lokkende og indbydende verden. Lad dig friste af et kongeligt eventyr, hvor mange seværdigheder er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Rejseplan 2024

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til hovedstaden Madrid
 • Dag 2 - Det kongelige Madrid
 • Dag 3 - Madrid på egen hånd
 • Dag 4 - Segovia & Ávila
 • Dag 5 - Paladset El Escorial og eventyrbyen Cuenca
 • Dag 6 - Fabelagtig byvandring i Cuenca
 • Dag 7 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Spanske Fristelser 2023

Inkluderet i prisen

Fly til Madrid t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

3 nætter i Madrid på 3- eller 4-stjernet hotel

1 nat i Ávila på 4-stjernet hotel

2 nætter i Cuenca på 3-stjernet hotel

6 x morgenmad

1 x tapas-frokost

2 x aftensmad

Udflugter iflg. program:

 • Rundvisning på Madrids kongeslot Palacio Real
 • Byvandring i Madrid, Segovia, Ávila og Cuenca
 • Entré til Segovias magiske Alcázar-fæstning
 • Rundvisning på paladset El Escorial
 • Afr. 19/4: Entré til Abstrakt Museet i Cuenca

Lokalguide på Palacio Real, El Escorial og i Cuenca

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse i apr. kr. 2.145

Eneværelse i okt. Kr. 2.280

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst til hovedstaden Madrid

Vi flyver direkte til Madrid, og fortsætter i bus til vores moderne hotel, hvor vi skal bo i 3 nætter. Hotellet har en dejlig central beliggenhed i hjertet af byen.

Afr. 2/10: På turen fra lufthavnen til hotellet oplever vi Madrid på en 2-timers panoramisk byrundtur, hvor vi bl.a. passerer den ovale plads, Puerta del Sol, med gamle smedejernsbalkoner og Plaza de España, der er omgivet af skyskrabere. Vi kommer også forbi den smukke Plaza Mayor, der er rammen om Madrids folkeliv.

Dag 2

Det kongelige Madrid

”Efter Madrid kommer himlen”, siger et spansk ordsprog. Det bobler af liv i den spanske hovedstad, som vi skal opleve efter morgenmaden. Med metro t/r (billet ikke inkl.) kører vi til Plaza de Oriente - den royale del af byen med et af verdens største kongeslotte, Palacio Real. Slottet er over 135.000 m2 og har 3.415 værelser fyldt med pomp og pragt. På rundvisningen med lokalguide kommer vi op ad paladsets storslåede hovedtrappe, der fører til overdådige værelser og den fantastiske tronsal, beklædt med rødt fløjl på væggene. Vi ser værelser med udsøgt stukloft og vægge med smukke silkebroderier ligesom vi hører om slottets farverige historie. Kunstværker og unikke skatte fra den spanske guldalder tiltrækker besøgende fra hele verden. Slottet benyttes kun lejlighedsvis, da den spanske kongefamilie for år tilbage flyttede til mere beskedne rammer på Palacio de la Zarzuela uden for byen.

Herefter spadserer vi til Plaza de la Armería, der er fyldt med sofistikerede caféer og dyre lejligheder. Byvandringen på ca. 1½ km slutter på Madrids største torv, den flotte Plaza Mayor med plads til 50.000 mennesker. Alt har foregået her - lige fra henrettelser til fejring af kongelige bryllupper. Vi nyder en tapas-frokost på en hyggelig lokal restaurant, og herefter kan du vælge at gå på opdagelse på egen hånd - eller tage med rejselederen tilbage til hotellet.

Dag 3

Madrid på egen hånd

Madrid er et kulturmekka af museer og gallerier i verdenklasse. Er du interesseret i kunst kan vi stærkt anbefale et besøg på et af byens 3 berømte museer. Pradomuseet - et af verdens største og mest betydningsfulde kunstmuseer. Reina Sofía, byder på spansk kunst fra det 20. århundrede, og Thyssen-Bornemisza Museet er kendt for ”Golden Triangle of Art”. Vi anbefaler at købe billetter hjemmefra på museernes hjemmeside.

Måske vil du hellere slappe af i Retiro-parken med blomsterbede og springvand - eller gå på shopping i den eksklusive indkøbsgade, Calle Serrano? Nyd Madrids flotte boulevarder, skyskrabere i glas og stål, imponerende monumenter, springvand og kirker. Overalt har Madrid en majestætisk fremtoning. Uanset, hvad du vælger, er det let at komme rundt både til fods og med byens veludbyggede metrosystem. Rejselederen kommer gerne med råd og vejledning.

Dag 4

Segovia & Ávila

I dag fortsætter vi til den spændende middelalderby Segovia, der ligger i Castilla y León regionen. Byen er spækket med historiske monumenter, og opført på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi skal naturligvis se den spektakulære 30 meter høje akvædukt, der gennemskærer byen. Akvæduktens romerske konstruktion er én af Europas bedst bevarede. De kæmpestore granitblokke holdes sammen uden mørtel. En legende fortæller, at broen blev bygget af Djævelen på en enkelt nat! I dag er broen ikke længere sikker, så det er forbudt at færdes på broen eller køre under den.

Vi passerer de gamle bymure på turen til den magiske Alcázar-fæstning, der næsten ligner et slot efter et barns opfattelse! Slottet har været befæstet siden romertiden. Dele af fæstningen brændte i 1862, men er i dag stemningsfuldt rekonstrueret. Vi besøger den berømte middelalderborg, og nyder udsigten over byen fra toppen.

Sidst på eftermiddagen når vi den tidligere kongeby Ávila, der afspejles i byens mange huse og paladser i renæssancestil. Ávila er berømt for sin 2½ km lange bymur med 88 tårne. Byen har siden 1500-tallet været en magnet for pilgrimme, da den er fødested for Santa Teresa. Nonnen blev født ind i en adelig familie i 1515. Hun begyndte at føre samtaler ansigt til ansigt med Gud, og hendes indvendinger mod karmeliternes overdådige livsstil, fik hende til at starte sin egen orden ”barfods-karmeliterne” med strenge regler. Det er f.eks. ikke tilladt at forlade klostret med mindre man skal stemme eller er syg. På Plaza de Santa Teresa findes en statue af nonnen, som blev lavet til ære for pavens besøg i 1982.

Lidt kongelig har man vel lov at være? Vi skal nemlig bo en enkelt nat på et eventyrligt hotel, der smukt er indrettet i et imponerende palads fra det 16. århundrede i hjertet af byen. Inden vi om aftenen nyder en dejlig middag i hotellets restaurant er der tid til en lille spadseretur i byens centrum.

Dag 5

Paladset El Escorial og eventyrbyen Cuenca

I dag skal vi besøge det enorme palads-kompleks El Escorial i San Lorenzo - Spaniens vigtigste arkitektoniske monument inden for spansk renæssance. Kong Filip II’s bygning rummer 15 klostre, 16 patioer, 13 bedesale, 300 celler, 86 trappegange - og en samling på over 1.600 malerier. Fra de omkringliggende haver er der en fremragende udsigt over landskabet med marker og frugtplantager ved bjergkæden Guadarrama. På den spændende rundvisning med lokalguide oplever vi, hvordan El Escorials historie smelter sammen med naturen.

Escorials indre blev dekoreret af berømte spanske og italienske kunstnere. Kongeslottet er i dag et af Spaniens mest besøgte vartegn, og er udnævnt til et af UNESCO Verdensarvssteder.

Placeringen af den enorme kirke midt i komplekset afspejler Filip II’s tro på, at alle politiske handlinger skulle styres af religiøse overvejelser. Kongen var melankolsk, indadvendt og meget religiøs. De fleste spanske kongers jordiske rester findes her. Bygningen rummer også et fantastisk bibliotek, som kun overgås af Vatikanet. (Forbehold for lukning af biblioteket).

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til den fantastiske middelalderby Cuenca (udtales Kvenka), der ligger oppe i bjergene med huse, der spreder sig over den dybe kløft mellem floderne Júcar og Huécar. Vi bor 2 nætter på et charmerende hotel i hjertet af den gamle velbevarede bydel med kun 2.000 indbyggere. Herfra kan vi let suge stemningen til os fra de smalle kringlede gyder med toppede brosten. De gamle stenhuse er i sig selv arkitektoniske vidundere, og rundt omkring i gaderne har man fremragende udsigtspunkter. Et besøg i Cuenca vil indprinte sig på nethinden for altid! Vi hygger os med aftensmad på hotellet.

Dag 6

Fabelagtig byvandring i Cuenca

Vi har afsat hele dagen til at udforske UNESCO-byen Cuenca, der er ukendt af de fleste! Om morgenen tager vi på byvandring med lokalguide, hvor vi ser byens største plads, Plaza Mayor, der smukt er omkranset af små caféer og farverige huse. Pladsen domineres af Cuencas gotiske katedral, der blev bygget for over 500 år siden.

Cuencas vartegn er de usædvanlige hængende huse med træbalkoner, Casas Colgadas. I det 14. og 15. århundrede voksede Cuenca enormt, og der blev boligmangel i byen. De smalle gader og den dybe kløft var en udfordring for datidens arkitekter. Man valgte derfor at bygge højhuse med 4 etager, og enkelte huse havde endda helt op til 10 etager. Skyskraberne var dengang blandt Europas højeste bygninger. Ingen ved hvem, der byggede husene, men man formoder, det var maurerne, som regerede fra 714-1080. Tidligere var Casas Colgadas beboet af adelige familier, men det sidste hus blev solgt i 1907 for kr. 65. Engang var klippekanten fyldt med hængende huse, men lidt efter lidt faldt de ned i dybet – og ingen turde bo der mere. I dag er der kun få tilbage, som heldigvis blev reddet, og siden har gennemgået en omfattende restaurering. Et af de hængende huse er ændret til en af byens populære restauranter.

Vi krydser Huécar-kløften via den lange gangbro, San Pablo. Herfra har vi en formidabel vue til de hængende huse på den stejle klippevæg. Dette er ægte eventyr!

Overalt i Cuenca er der korte afstande, men med stigninger og toppede brosten – så medbring godt fodtøj. Vi tager det i et roligt tempo med god tid til at indsnuse byens helt særlige atmosfære, som er alle anstrengelser værd!

Om eftermiddagen har du mulighed for at tage med rejselederen på endnu en flot byvandring, denne gang gennem smukke stier ned til Cuencas moderne bydel. Herefter går vi langsomt tilbage op gennem de stejle gyder i den gamle bydel. Du kan også vælge at slappe af med en café con leche - og måske smage regionens lækre alajú-kage med honning og mandler? Glem ikke, at Cuenca blev kåret til Spaniens gastronomiske hovedstad i 2023. Måske har du blot lyst til at nyde stilheden i byens kirke med fine glasmosaikker?

Tag også med rejselederen på en lille aftentur gennem Cuencas netværk af middelaldergader. Mange af de smukke bygninger er oplyst, det føles som at være i en drømmeverden eller midt i en filmoptagelse - det er umuligt ikke at blive imponeret! Vi genoplever Plaza Mayor og de hængende huse, som nu er klædt i et særligt skær. Vi finder en hyggelig lokal restaurant undervejs, hvor vi sammen kan nyde en dejlig middag for egen regning.

Afr. 19/4: På byvandringen besøger vi 2 af de hængende huse, som er tryllet om til et moderne museum med abstrakt kunst. Det er dog næsten kunst i sig selv, når landskabet lukkes ind i de hvide rum gennem museets vinduer.

Dag 7

Hjemrejse

Det er tid til at tage afsked med Cuenca. Vi kører tilbage til Madrid, og flyver mod Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse