Toledo panorama
Panorama over Cuenca
Santo Tomé kirken, Toledo

Spanien

Spanske Fristelser

Pris pr. person fra
kr. 8.595

En rejse fyldt med sanseindtryk og overraskelser. På alle udflugter vrimler det med forskelligartede oplevelser, der er inkluderet i rejsens pris. Vi udforsker det kendte og mere ukendte Spanien, og bor i hjertet af Toledo, Cuenca og Madrid. En fantastisk rundrejse!

TOLEDO ligger dramatisk på toppen af en klippe med udsigt over Tajo-floden, og hører til blandt Spaniens mest storslåede byer. Den verdensberømte UNESCO-by var engang landets tidligere hovedstad, indtil maurerne indtog byen. Som et puslespil ligger den mageløse by med gamle paladser, klostre og synagoger. I århundreder levede kristne, arabere og jøder side om side i de kringlede gader med gensidig respekt og tolerance, som fik stor betydning for byen, hvor der blev skabt en harmoni af kunst inden for flere stilarter. Toledo byder på en rig historie, og har en af Spaniens bedst velbevarede bykerner. Vi mærker historiens vingesus i den gamle bydel, der ligger gemt bag den gamle bymur. Du vil sent glemme byens kulturelle smeltedigel med fantastiske monumenter, der præger hele byen! De fleste besøgende oplever kun Toledo på en dagstur, men med Best Travel bor du i byen, og kommer helt tæt på Toledos sjæl.  

CUENCA er idyllisk omgivet af et fantastisk klippelandskab med dybe slugter. Råt, vildt og samtidig ufattelig smukt. Her er by og natur forenet. Det er overvældende at besøge den lille, maleriske middelalderby, der ligger som en ørnerede højt oppe på et plateau mellem to floder. Den gamle bydel er rammen om vores eventyr, og virker som et levende museum. Her bor vi perfekt mellem stejle gader, toppede brosten og hyggelige trappe-gyder. Kun få minutters gang fra hotellet finder vi de berømte hængende huse, Casas Colgadas, der nærmest er limet til klippevæggen - og bogstaveligt talt rager ud over kanten. Man får et sug i maven, når man ser husene fra den anden side af slugten, det virker helt uvirkeligt, men det er ganske vist! Engang var klippekanten fyldt med hængende huse, men lidt efter lidt faldt husene ned i dybet. I dag er der kun 3 tilbage, som heldigvis blev reddet, og siden har gennemgået en omfattende restaurering. Det er svært at finde ord for byens skønhed, men det er let at forstå, at Cuencas middelalderlige bydel er fredet af UNESCO.

MADRID er Spaniens hovedstad og har en majestætisk fremtoning med kongelige paladser, middelalderlige palæer, store pladser, flotte boulevarder, bygninger i glas og stål og springvand. Madrid er et kulturmekka af museer og gallerier i verdensklasse, og har en kunstnerisk stamtavle. Vægge er prydet med Goya, Velázquez, Picasso, Dalí og Mirós mesterværker. Byen bobler af liv og kreativitet. En kulinarisk hovedstad også med nytænkning og passion inden for spansk madlavning. Plaza Mayor er blandt Madrids smukkeste områder med imponerende arkitektur – epicentret for livet i byen. Man kan ikke undgå at blive revet med af den hyggelige og glade stemning, også når man træder ud i aftenlivet. Der er også tid til egne oplevelser, og det er let at komme rundt både til fods og med metro.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til verdensberømte Toledo
  • Dag 2 - Byvandring i ”De 3 kulturers by” - Toledo
  • Dag 3 - Middelalderbyen Cuenca
  • Dag 4 - Landsbyen Albarracín og Teruel
  • Dag 5 - Cuenca, Chinchón og Madrid
  • Dag 6 - Byrundtur i Madrid
  • Dag 7 - Madrid på egen hånd og aftenbyvandring
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Spanske Fristelser

Inkluderet i prisen

Fly til Madrid t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

2 overnatninger på 4-stjernet hotel

5 overnatninger på 3-stjernede hoteller
(26/9: 5 overnatninger på 4-stjernede hoteller og 2 overnatninger på 3-stjernede hoteller)

7 x morgenmad

3 x aftensmad

Udflugter iflg. program

Entré til Santo Tomé kirken i Toledo

Entré til Kunstmuseet i Cuenca

Entré til rigmandshuset i Albarracín

Lokalguide i Toledo, Cuenca og Albarracín

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 2.000

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til verdensberømte Toledo

Toledo panorama

Vi flyver direkte til Madrid, og fortsætter i bus til Toledo, der engang var hovedstad i middelalderens Spanien. Glæd dig til at bo 2 nætter på et dejligt, centralt beliggende hotel ikke langt fra den historiske bydel.

Dag 2

Byvandring i ”De 3 kulturers by” - Toledo

Efter morgenmad fornemmer vi Toledos sjæl på en spændende byvandring. Vi kommer gennem en labyrint af gyder, der overalt gemmer på en mosaik af religioner og kulturer. Toledo havde sin gyldne tid under Córdoba-kalifatet, og blev senere hovedstad for et af de rigeste mauriske kongedømmer i Spanien. De kristne satte dog en stopper for sameksistensen, og tvang muslimer og jøder til enten at forlade Spanien eller konvertere til kristendom.

Toledo er ikke uden grund en af Spaniens mest berømte byer, og det er nærmest umuligt ikke at fortabe sig i denne interessante by. Ad snoede stræder føres vi til den mægtige katedral, der tælles blandt Spaniens 10 mest imponerende. Da byen var under maurernes ledelse fungerede kirken som moské, senere blev den omdannet til kirke – for til sidst at blive ødelagt. Katedralen blev genopbygget i en smeltedigel af stilarter.

Vi besøger Santo Tomé kirken med El Grecos berømte mesterværk, Begravelsen af greven af Orgaz. Den græske malers (1541-1614) særprægede stil har påvirket Toledo, hvor hans talent blomstrede indtil hans død. El Greco blev født på Kreta, hvor han var mester inden for ikonmaleri. Da han forlod sit hjemland kom han til både Venedig, Rom og Madrid, inden han i 1577 bosatte sig i Toledo, der dengang var Spaniens religiøse centrum. Den indflydelsesrige græker malede over 500 værker.

Herefter går turen forbi El Grecos hus og museum, der rummer malerens atelier og adskillige malerier. Vi kommer også gennem det jødiske kvarter, hvor de små gyder engang var beboet af den rigeste og mest kultiverede del af befolkningen.

I hjertet af byen finder vi til sidst den store Zocodover-plads, hvorfra det nu er tid til egne oplevelser. Der er næsten utallige seværdigheder i byen. Vi kan anbefale et besøg på El Greco museet, i katedralen eller måske i Cristo de la Luz moskéen, den sidste i byen? Den lille moské har typiske buer og hvælvinger. Om aftenen hygger vi os med aftensmad på hotellet.      

Dag 3

Middelalderbyen Cuenca

Om morgenen forlader vi Toledo, og kører til den fantastiske middelalderby Cuenca (udtales Kvenka), der ligger oppe i bjergene - med huse, der spreder sig over den dybe kløft mellem floderne Júcar og Huécar. Vi skal bo 2 nætter på et charmerende hotel i hjertet af den gamle, velbevarede bydel med kun 2.000 indbyggere. Herfra kan vi let suge stemningen til os, når vi tager på byvandring gennem de smalle, kringlede gyder med toppede brosten.

De gamle stenhuse er i sig selv arkitektoniske vidundere, og rundt omkring i gaderne har man fremragende udsigtspunkter. På turen ser vi den lille Plaza Mayor, der er omkranset af små caféer og farverige huse. Pladsen domineres af byens smukke, gotiske katedral, som blev bygget for mere end 500 år siden.

Cuencas vartegn er de usædvanlige hængende huse med træbalkoner, Casas Colgadas. I det 14. og 15. århundrede voksede Cuenca enormt, og der blev boligmangel i byen. De smalle gader og den dybe kløft var en udfordring for datidens arkitekter. Man valgte derfor at bygge højhuse med 4 etager, og enkelte huse havde endda helt op til 10 etager. Skyskraberne var dengang blandt Europas højeste bygninger. Ingen ved, hvem der byggede husene, men man formoder det var maurerne, som regerede fra 714-1080.

Tidligere var Casas Colgadas beboet af adelige familier, og det sidste hus blev solgt i 1907 for kun kr. 65. Ingen ville bo der mere, da det var for farligt! Vi besøger to af husene, der er tryllet om til et moderne museum med abstrakt kunst. Der er dog næsten kunst i sig selv, når landskabet lukkes ind i de hvide rum gennem museets vinduer. Det tredje hus fungerer i dag som restaurant.

Vi slutter byvandringen med en tur over den lange gangbro, San Pablo, der krydser Huécar-kløften. Herfra har vi en formidabel udsigt til de hængende huse. Dette er ægte eventyr! Om aftenen hygger vi os med aftensmad på hotellet.

Har du lyst så tag med rejselederen på en lille aftentur gennem Cuencas netværk af middelaldergader. Mange af de smukke bygninger er oplyst, det føles som at være midt i en filmoptagelse, og det er svært ikke at blive imponeret! Vi genoplever Plaza Mayor og de hængende huse, som nu er klædt i et særligt skær.

Dag 4

Landsbyen Albarracín og Teruel

I dag tager vi på en flot heldagstur til den vidunderlige, lyserøde landsby Albarracín med mudéjar-arkitektur, snoede stræder og huse med overhængende træbalkoner. Den lille landsby er et nationalt monument, og ligger som nr. 1 på listen over ”De smukkeste landsbyer i Spanien”. Når man går rundt i byen forventer man næsten, at Don Quixote dukker op lige rundt om hjørnet!

Glæd dig til byvandringen gennem denne fortryllende by, hvor vi har tid til at beundre de skæve huse i forskellige gyldne og rødlige farver. Husene har en unik byggeform - de bøjer udad og har et overlappende udhæng, som næsten mødes over vores hoveder, når vi til fods kommer gennem landsbyen. Ejerne skulle kun betale for deres boligområde, og de besluttede derfor at få ekstra plads, ved at bygge udad fra de øverste etager.

Byens middelalderhistorie, som en uafhængig ministat, spillede engang en vigtig rolle, men gennem de sidste 60 år er byen næsten blevet forladt – i dag bor her kun ca. 1.000 mennesker. Det er fascinerende at se de fine rigmandshuse, og et af dem er indrettet til et spændende museum, som vi besøger. Læg mærke til de smukke trædøre, møblerne, vinduernes blondegardiner og de beskyttende jerngitre. Man kan ikke lade være med at tænke, hvorfor man ikke før har besøgt Albarracín, der er som taget ud af et ægte eventyr?

Udflugten fortsætter til den atmosfærefyldte by Teruel - kendt for den tragiske historie om Diego og Isabel – Spaniens svar på Romeo og Julie! Diego og Isabel var forelskede og ønskede at gifte sig, men forældrene var imod ægteskabet. Diego tog ud i verden, i håbet om at vende hjem som en rig mand, der ville blive accepteret af Isabels far, men da han kom hjem så han i stedet Isabel på vej op ad kirkegulvet med en anden! Historien fortæller videre, at Diego døde af sorg, og Isabel kyssede liget, inden hun forlod denne verden.

Teruel er også kendt for tyreløb og sine berømte tvillingetårne, San Martín og El Salvador - resultatet efter en tragisk arkitektkonkurrence. De to kunstnere var forelsket i den samme kvinde. Da vinderen fik sin elskede, sprang taberen ud fra det ene tårn.

Vi nyder livet på en gåtur gennem ”de elskendes by” og har lidt tid på egen hånd, inden vi vender tilbage til Cuenca. Måske har du lyst til et kig ind i domkirken med det enestående træloft – eller et besøg hos bageren, hvor man kan købe den berømte Diego & Isabel kage?   

Albarracín - den lyserøde landsby
Albarracín
Albarracín
Albarracíns smalle middelaldergader
Teruel
Udsigt til katedralen i Teruel
Dag 5

Cuenca, Chinchón og Madrid

Om morgenen kan du tage med rejselederen på endnu en flot byvandring, denne gang gennem smukke stier ned til Cuencas moderne bydel. Herefter går vi langsomt tilbage op gennem de stejle gyder i den gamle bydel. Du kan også slappe af med en café con leche og måske smage regionens lækre alajú kage med honning og mandler? Eller nyd stilheden i kirkerummet med de fine glasmosaikker.

Ved middagstid går rejsen videre mod hovedstaden Madrid. Undervejs gør vi et stop i den gamle middelalderby Chinchón, der er ukendt for de fleste.

Her skal vi opleve byens centrum, den runde Plaza Mayor, der ofte har været vært for både henrettelser, tyrefægtning, karneval, religiøse processioner, skuespil og filmoptagelser bl.a. med John Wayne. Pladsen benyttes stadig til mange af nutidens festligheder. Byen er som en stor firkant med arkader, og ikke mindre end 234 grønne træbalkoner.

Sidst på efter middagen ankommer vi til Madrid, hvor vi skal bo 3 nætter på et meget centralt beliggende hotel. Om aftenen hygger vi os med aftensmad på hotellet.       

Chinchón
Plaza Mayor i Chinchón
Madrid
Dag 6

Byrundtur i Madrid

Om formiddagen tager vi på en flot, panoramisk byrundtur i bus, hvor vi kommer forbi nogle af Madrids mest spændende pladser og hyggelige kvarterer. Vi ser den ovale plads, Puerta del Sol, med gamle smedejernsbalkoner, og fortsætter til Plaza de España, der er omgivet af skyskrabere. Det er svært at forestille sig Madrid uden den store boulevard Gran Vía med tårnhøje facader i belle-époque-stil. Gaden har dobbelt så mange virksomheder som boliger. Vi holder en lille pause på Plaza de Oriente, som er den royale del af byen med kongeslottet, Palacio Real. Slottet benyttes kun lejlighedsvis, da kongefamilien for år tilbage flyttede til mere beskedne rammer på Palacio de la Zarzuela uden for byen.

Plaza de la Armería er fyldt med sofistikerede caféer og dyre lejligheder. Plaza Santa Ana er et charmerende område med teatre, musikere og gadeartister. Vi slutter rundturen ved byens største torv, den smukke Plaza Mayor med plads til 50.000 mennesker - rammen om Madrids folkeliv. Alt har foregået her - lige fra henrettelser til fejring af kongelige bryllupper.

Prøv et frokostbesøg på det populære Mercado San Miguel, der ligger få minutters gang fra Plaza Mayor. Det store gourmetmarked byder på en bred vifte af frisklavede tapas med den bedste iberiske skinke, fisk, skaldyr, specielle oste fra hele Spanien, oliven, bagværk osv. Oplev gastronomiske kvalitetstapas i det moderne overdækkede marked med mere end 30 boder.

Det er ikke muligt at bestille bord, man går blot rundt fra bod til bod og køber lidt her og der. Spis stående eller find et bord, hvor du måske også kan nyde et glas cava – Spaniens svar på champagne. En fantastisk madoplevelse, som vi varmt kan anbefale. Priserne er ikke ekstremt høje, alle kan være med. Herfra er der ca. 20 minutters gang til hotellet.

Dag 7

Madrid på egen hånd og aftenbyvandring

Plaza Mayor Madrid i aftenstemning

Er du interesseret i kunst, anbefaler vi et besøg på et af byens 3 berømte museer. Pradomuseet er et af verdens største og mest betydningsfulde kunstmuseer. Reina Sofía byder på spansk kunst fra det 20. århundrede, og Thyssen-Bornemisza museet er kendt for ”Golden Triangle of Art”. Vi anbefaler at købe billetter hjemmefra på museernes hjemmeside.

Måske vil du hellere slappe af i Retiro-parken med blomsterbede og springvand eller gå på shopping i den eksklusive indkøbsgade, Calle Serrano? Uanset, hvad du vælger, er det let at komme rundt både til fods og med byens veludbyggede metrosystem. Rejselederen kommer gerne med råd og vejledning.   

Om aftenen kan du tage med rejselederen på en rolig 2 timers byvandring, hvor vi genoplever Plaza Mayor, som nu er smukt oplyst og viser et helt andet ansigt. Måske den bedste måde at tage afsked med den flotte hovedstad?

Dag 8

Hjemrejse

Transfer til lufthavnen, og hjemrejse mod Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse