Rundrejse til Skotland

Skotland & Isle of Skye

Højlandet & storbyliv

 • Naturoplevelser
 • Storbykultur
 • Smukke udsigter
 • Historie
 • Mange udflugter

Rundrejse i Skotland

Skotland er en magisk oplevelse! Et vidtstrakt rige med åndeløst smukke landskaber, sagnomspundne slotte og borgruiner, stridende klaner, uhyrer og gumlende får. På vores rundrejse i Skotland vil du opleve en flot og varieret rundrejse i skotternes vidunderlige land!

Rundrejsen starter i Skotlands største by Glasgow. Herfra går turen til det berømte Stirling Castle, der ligger højt over sletten på sin klippeknold. Vi fortsætter gennem de smukke landskaber langs Loch Lomond til Fort William. Her kan vi se frem til en flot køretur med det berømte Jacobite Steam Train, der er kendt som Hogwarts Express i de populære film om Harry Potter. Efter en afstikker til Isle of Skye skal vi se det ikoniske slot Eilean Donan og spejde efter søuhyret når vi sejler på Loch Ness. Nær Inverness besøger vi Culloden, hvor Charles Stuart og jakobitterne blev besejret af rødfrakkerne i 1746. Ved floden Spey lader vi os villigt lokke af whiskydestilleriernes pagoder inden vi skal opleve det utrolige samarbejde mellem en fårehyrde og hans hunde på nært hold. I golfens hjemby St. Andrews skal vi bl.a. besøge St. Andrews Castle inden vi ender i hovedstaden Edinburgh. Her skal vi bl.a. gå på The Royal Mile og se det imponerende Edinburgh Castle.

På udvalgte afrejsedatoer skal vi opleve det berømte Royal Edinburgh Military Tattoo.

fra kr. 10.695 pr. person
 • Flot rundrejse med stor natur og spændende historie
 • Halvpension på hotellerne
 • Alle entréer inkluderet
 • Billet til det berømte Tattoo i Edinburgh er inkluderet på visse afgange!


Den store rundrejse med alle højdepunkterne

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst - Helix Park - Glasgow

 • Dag 2 - Stirling - Det vestlige højland

 • Dag 3 - Fort William – Togtur - Isle of Skye

 • Dag 4 - Eilean Donan Castle - Loch Ness - Culloden

 • Dag 5 - Whisky på Speyside - Fårefarm

 • Dag 6 - St. Andrews – Edinburgh

 • Dag 7 - Edinburgh

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly til Edinburgh t/r inkl. bagage
 • Bustransport i Skotland
 • 7 overnatninger på 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad
 • 5 x aftensmad
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Dansk rejseleder
 • Billet til Edinburgh Tattoo (på udvalgte afgange)

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Entréer ud over de i programmet beskrevne

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 2.200
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst - Helix Park - Glasgow

Så er vores rejse i Skotland begyndt! Fra lufthavnen ved Edinburgh kører vi til Helix Park. Helix Park er et landområde på 350 hektar, som er forbundet i et stisystem til glæde for vandrefugle, stavgængere, cyklister og andre friluftsentusiaster. Vi skal se de berømte skulpturer af de såkaldte kelpier, skotske mytologivæsener i hesteskikkelse, som bor i højlandets søer. Vi fortsætter til Glasgow, hvor vi får en kort byrundtur med bus i Skotlands største by med international atmosfære, travle forretningsgader og et væld af spændende historiske og nutidige seværdigheder. Overnatning på hotel i Glasgow-området, middag på hotellet eller på en nærliggende restaurant. 

Dag 2

Stirling - Det vestlige højland

Efter morgenmaden forlader vi Glasgow. På vej ud af byen kommer vi bl.a. forbi den imponerende St. Mungo's Cathedral, også kaldet High Kirk of Glasgow, der er bygget i skotsk gotisk stil. Kirken er én af de få middelalderkirker i Skotland, der overlevede Reformationen med taget intakt. Kirken optræder bl.a. i Walter Scott's fortælling om legenden Rob Roy. Herefter sætter vi kurs gennem det centrale Skotland mod den hyggelige by Stirling. Vi besøger det berømte Stirling Castle, der ligger højt over sletten på sin klippeknold. Her boede Skotlands konger og dronninger. På slotsområdet skal vi bl.a. se den flotte, nyistandsatte Great Hall, hvor der er blevet holdt fornemme banketter, og hvor Mary Queen of Scotts fejrede sin søns dåb - sønnen blev senere Kong James VI. Vi får et kig ind i køkkenet, der skulle klare al denne festivitas og skal også opleve paladset, udstillingerne og det vide udsyn over landskabet, der gør slottet til den perfekte udkigspost efter fjender. Vi fortsætter gennem det smukke vestlige højland til vores hotel, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

Dag 3

Fort William – Togtur - Isle of Skye

Fort William er porten til The Great Glen - dalstrøgene der løber fra Fort William op til Inverness. I Fort William stiger vi på det berømte Jacobite Steam Train, der er kendt som Hogwartsekspressen i de populære Harry Potter-film. På vejen ser vi bl.a. Glenfinnan-monumentet, hvorfra Bonnie Prince Charlie startede sin tragiske march mod London for at kræve den skotske og engelske trone i 1745. Toget kører også over den imponerende Glenfinnan-viadukt, der hviler højt over dalen på 21 buer, inden vi når til den travle, lille kystby Mallaig. 

Fra Mallaig skal vi på en kort, men utrolig smuk færgetur til Armadale på Isle of Skye. Vi kører en tur på den smukke ø og nyder de spektakulære landskaber. Herefter sætter vi kurs mod vores hotel - vi overnatter enten på Isle of Skye eller krydser Skye-broen og overnatter på fastlandet. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 4

Eilean Donan Castle - Loch Ness - Culloden

Efter en god skotsk morgenmad kører vi de få kilometer til den berømte og meget fotograferede borg Eilean Donan Castle, der ligger smukt omgivet af vand. Efter at have opdaget nogle af borgens hemmeligheder kører vi videre langs Den Kaledoniske Kanal, der blev anlagt for at forbinde 4 søer og skabe en farbar søvej fra Atlanterhavet til Nordsøen. Én af de 4 søer er Loch Ness. Vi skal se ruinerne af Urquhart Castle, som ligger på Loch Ness' vestlige bred, hvorefter vi sejler en tur på søen og holder udkig efter uhyret Nessie, som er blevet "set" mere end 3.500 gange gennem årene. Vi slutter dagen med at besøge Culloden Battlefield hvor Bonnie Prince Charlie og jakobitterne tabte slaget ved Culloden i 1746 og endegyldigt måtte opgive at få Huset Stuart tilbage på den skotske trone. Vi spiser middag og overnatter i Inverness. 

Eilean Donan Castle

Dag 5

Whisky på Speyside - Fårefarm

I dag er det whiskyens gyldne dråber og processen bag, der lokker, når vi skal besøge ét af de berømte Speyside destillerier på Speyside Malt Whisky Trail, hvor der er mere end 50 producenter af "livets vand". Speyside er stedet, hvor man producerer verdens bedste whisky - siger de selv! Vi fortsætter til Johnstons of Elgin, hvor familien gennem 215 år har forarbejdet uld til lækre skotskternede plaider og de skønneste trøjer, tørklæder og stoffer. Vi skal opleve historien bag de lækre varer, bag de skotske tern og kilten, og får tid til at lade os friste og måske finde turens bedste souvenir. Inden vi kører videre bliver der lejlighed til at spise frokost i den hyggelige café (ikke inkl.).  I udkanten af nationalparken Cairngorm venter en helt særlig oplevelse, når vi besøger en fårefarm og får en demonstration af det fantastiske samarbejde mellem fårehyrden og hans hunde.  Vi overnatter i den hyggelige viktorianske by Pitlochry. 

Dag 6

St. Andrews – Edinburgh

Efter morgenmaden kører vi mod sydøst og siger farvel til det skotske højland. Turen går til golfens fødeby St. Andrews, der ligger flot på Skotlands østkyst. St. Andrews er andet end den berømte golfbane "Old Course", og universitetet hvor prins William og Kate Middleton mødtes. St. Andrews er også gamle middelaldergader, butikker med og uden golfsouvenirs og de stemningsfulde ruiner af Skotlands største gotiske katedral. Der er mulighed for at besøge St. Andrews Castle, som i Middelalderen var sæde for Skotlands ærkebiskop og var bygget til at afspejle kirkens magt og velstand, samt St. Andrews Cathedral. Fra St. Andrews sætter vi kurs mod Skotlands hovedstad Edinburgh, som vi ankommer til via den 2,5 km lange Forth bro. Vi bliver indkvarteret på vores hotel - aftensmaden er i dag på egen hånd, der er restauranter i gåafstand fra hotellet. 

Dag 7

Edinburgh

I dag står der Edinburgh på programmet, og vi tager på panoramatur med bus i den smukke by. Herefter besøger vi Edinburgh Castle, som ligger på toppen af en gammel vulkansk klippe og kan ses fra det meste af byen. Resten af dagen er til fri disposition, vi anbefaler en spadseretur på The Royal Mile, som er strækningen mellem Edinburgh Castle og Holyrood Palace. Holyrood Palace har været kongelig residens siden 15. årh., og Dronning Elisabeth II bor her en uge hver sommer. I Holyrood ses også det skotske parlaments spektakulære bygning og ruinerne af Holyrood Abbey samt udsigt til højen Arthurs Sæde - legenden Kong Arthur fra Ridderne af det Runde Bord. På Princes Street finder man masser af butikker og caféer. New Town med flotte boulevarder, stilige torve, store huse og forretninger og Old Towns gamle gyder og stemningsfulde gader giver tilsammen et godt billede af historiens gang i Edinburgh. Bydelen New Town blev bygget da Old Town blev overbefolket og sygdomsbefængt i det 17. og 18. årh. Aftensmad på egen hånd. 

Udvalgte afrejser (5/8, 12/8, 19/8 2020) med Tattoo inkluderet:

Om aftenen overværer vi det berømte Royal Edinburgh Military Tattoo ved Edinburgh Castle - billet hertil er inkluderet i prisen.  

Vi sidder i et af følgende afsnit: 2 - 3 - 4 - 5 - 12 - 13 - 14 - 15. Vi kan desværre ikke oplyse præcis hvor I kommer til at sidde, ligesom det heller ikke er muligt at vælge plads i dyrere/billigere kategori.

Dag 8

Hjemrejse

Så er det tid til at sige farvel til Edinburgh og Skotland for denne gang. Transfer til lufthavn og fly tilbage til København.

OBS: Hotelprogrammet varierer fra afgang til afgang. Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme. Bemærk, at dobbeltværelser i Skotland ofte er udstyret med grand lit- ønske om separate senge modtages, men kan ikke garanteres.

Hoteller

Glasgow Ibis City Centre ★★★

Glasgow Ibis City Centre er pænt mellemklassehotel medlem af den velansete hotelkæde, Ibis. Hotellet ligger centralt placeret i Glasgow. Du har kun 10…

Læs mere her
Holiday Inn Express Riverside, Glasgow

Holiday Inn Express Riverside ★★★

Holiday Inn Express Riverside er et komfortabelt mellemklassehotel, som ligger i centrum af Glasgow. Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, ba…

Læs mere her
Ben Nevis

Ben Nevis Hotel ★★★

Ben Nevis Hotel ligger i smukke omgivelser udenfor Fort William i det vestlige Skotland. Faciliteter: Reception, restaurant, bar, gratis wi-fi. Være…

Læs mere her
Balmacara Hotel

Balmacara Hotel ★★★

Balmacara Hotel er placeret på Loch Alsh-kysten med en smuk udsigt over havet til Isle of Skye. Hotellet har en fremragende lokation for turistgrupper…

Læs mere her

Royal Highland Hotel ★★★

Et venligt og indbydende skotsk hotel, der emmer af charme placeret midt i Inverness - en by, der kan betragtes som det skotske højlands hovedstad. F…

Læs mere her
Fisher's Hotel, Pitlochry

Fisher's Hotel ★★★

Fisher's Hotel er et stemningsfuldt hotel indrettet i en historisk bygning i den hyggelige by Pitlochry.  Faciliteter: Reception, elevator, restauran…

Læs mere her

Mercure Edinburgh City ★★★

Hotel Mercure Edinburgh City Princes Street Hotel er et charmerende mellemklassehotel, der ligger i Edinburgh City. På hotellet har du mulighed for at…

Læs mere her
Holiday Inn Express Edinburgh City Centre

Holiday Inn Express City Centre - Edinburgh ★★★

Hotellet er indrettet i en charmerende georgiansk bygning og ligger centralt i Edinburgh få minutters gang fra shoppinggaderne Princes Street og Georg…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
04. maj. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 11.695 Gå videre
04. maj. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:50
Flere end 8 10.695 Gå videre
11. maj. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 11.695 Gå videre
11. maj. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:50
Flere end 8 10.695 Gå videre
25. maj. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 11.995 Gå videre
25. maj. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:50
Flere end 8 10.995 Gå videre
01. jun. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 12.995 Gå videre
01. jun. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:50
Flere end 8 11.995 Gå videre
08. jun. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 12.995 Gå videre
08. jun. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:50
Flere end 8 11.995 Gå videre
29. jun. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 08:45       Hjemkomst - kl. 20:45
8 pladser 13.495 Gå videre
29. jun. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:50
Flere end 8 12.495 Gå videre
06. jul. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 08:45       Hjemkomst - kl. 20:45
8 pladser 13.495 Gå videre
06. jul. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:50
Flere end 8 12.495 Gå videre
13. jul. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 08:45       Hjemkomst - kl. 20:45
8 pladser 13.495 Gå videre
13. jul. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:50
Flere end 8 12.495 Gå videre
27. jul. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 08:45       Hjemkomst - kl. 20:45
8 pladser 13.495 Gå videre
27. jul. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:50
Flere end 8 12.495 Gå videre
05. aug. 2020
Skotland - 8 dage - Fly fra Aalborg via København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 08:45       Hjemkomst - kl. 18:25
3 pladser 14.695 Gå videre
05. aug. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 12:10       Hjemkomst - kl. 16:25
4 pladser 13.695 Gå videre
12. aug. 2020
Skotland - 8 dage - Fly fra Aalborg via København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 08:45       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 14.695 Gå videre
12. aug. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 12:10       Hjemkomst - kl. 17:55
Flere end 8 13.695 Gå videre
19. aug. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
6 pladser 14.695 Gå videre
19. aug. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:55
Flere end 8 13.695 Gå videre
02. sep. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 13.495 Gå videre
02. sep. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:55
Flere end 8 12.495 Gå videre
09. sep. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 13.495 Gå videre
09. sep. 2020
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:35       Hjemkomst - kl. 17:55
Flere end 8 12.495 Gå videre

England, Skotland og Irland

Skal jeg have pas, visum eller andet, når jeg rejser til Irland, Nordirland, Skotland, England eller Wales?

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Irland og Storbritannien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer.  

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Irland og Storbritannien.

Hvad har jeg brug for af forsikringer?

Uanset om du rejser til Nordirland, Irland, Skotland, England, Wales eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her som også dækker efter Brexit.

Bemærk, at Det Blå Kort IKKE dækker i Nordirland, Skotland, England og Wales efter Storbritaniens udtræden fra EU. Det er således kun en rejseforsikring som dækker i disse lande.

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Møntfoden i Skotland, England og Wales samt Nordirland er Engelske Pund (£ -GBP), mens møntfoden i Irland er EURO (€).

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Nordengland I romernes & vikingernes fodspor
fra kr. 11.495
Skotland & Isle of Skye Højlandet & storbyliv
fra kr. 10.695
Cornwall & Sydengland Historiske byer & smuk natur
fra kr. 10.995
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995