Jacobite Steam Train ved Glenfinnan
Eilean Donan Castle
Urquhart Castle ved Loch Ness

Skotland

Skotland

Pris pr. person fra
kr. 10.995

Skotland er en magisk oplevelse! Et vidtstrakt rige med åndeløst smukke landskaber, sagnomspundne slotte og borgruiner, stridende klaner, uhyrer og gumlende får. På vores rejse i Skotland vil du opleve en flot og varieret rundrejse i skotternes vidunderlige land!

Rundrejsen starter i Skotlands største by Glasgow. Herfra går turen til det berømte Stirling Castle, der ligger højt over sletten på sin klippeknold. Vi fortsætter gennem de smukke landskaber langs Loch Lomond til Fort William. Her kan vi se frem til en flot køretur med det berømte Jacobite Steam Train, der er kendt som Hogwarts Express i de populære film om Harry Potter. Efter en afstikker til Isle of Skye skal vi se det ikoniske slot Eilean Donan, og spejde efter søuhyret når vi sejler på Loch Ness. Nær Inverness besøger vi Culloden, hvor Charles Stuart og jakobitterne blev besejret af rødfrakkerne i 1746. Ved floden Spey lader vi os villigt lokke af whiskydestilleriernes pagoder, inden vi skal opleve det utrolige samarbejde mellem en fårehyrde og hans hunde på nært hold. I golfens hjemby St. Andrews skal vi bl.a. besøge St. Andrews Castle inden vi ender i hovedstaden Edinburgh. Her skal vi bl.a. gå på The Royal Mile og se det imponerende Edinburgh Castle.

OBS: På udvalgte afrejsedatoer i 2022 skal vi også opleve det berømte Royal Edinburgh Military Tattoo.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst - Helix Park - Glasgow
  • Dag 2 - Stirling - Det vestlige højland
  • Dag 3 - Fort William – Togtur - Isle of Skye
  • Dag 4 - Eilean Donan Castle - Loch Ness - Culloden
  • Dag 5 - Whisky på Speyside - Fårefarm
  • Dag 6 - St. Andrews – Edinburgh
  • Dag 7 - Edinburgh
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Skotland2019

Inkluderet i prisen

Fly til Edinburgh t/r inkl. bagage

Bustransport i Skotland

7 overnatninger på 3-stjernede hoteller

7 x morgenmad

5 x aftensmad

Udflugter og entréer ifølge program

Dansk rejseleder

Billet til Edinburgh Tattoo ved afrejse 3/8, 10/8 og 17/8 2022

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Entréer ud over de i programmet beskrevne

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 2.200

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst - Helix Park - Glasgow

Fra lufthavnen ved Edinburgh kører vi til Helix Park, et landområde på 350 hektar, som er forbundet i et stisystem til glæde for vandrefugle, stavgængere, cyklister og andre friluftsentusiaster. Vi skal se de berømte skulpturer af de såkaldte kelpier, skotske mytologivæsener i hesteskikkelse, som bor i højlandets søer. 

Vi fortsætter til Glasgow, hvor vi får en kort byrundtur med bus i Skotlands største by med international atmosfære, travle forretningsgader og et væld af spændende historiske og nutidige seværdigheder. Overnatning på hotel i Glasgow-området, middag på hotellet eller på en nærliggende restaurant. 

Dag 2

Stirling - Det vestlige højland

Efter morgenmaden forlader vi Glasgow. På vej ud af byen kommer vi bl.a. forbi den imponerende St. Mungo's Cathedral, også kaldet High Kirk of Glasgow, der er bygget i skotsk gotisk stil. Kirken er én af de få middelalderkirker i Skotland, der overlevede Reformationen med taget intakt. Kirken optræder bl.a. i Walter Scott's fortælling om legenden Rob Roy. Herefter sætter vi kurs gennem det centrale Skotland mod den hyggelige by Stirling. Vi besøger det berømte Stirling Castle, der ligger højt over sletten på sin klippeknold.

Her boede Skotlands konger og dronninger. På slotsområdet skal vi bl.a. se den flotte, nyistandsatte Great Hall, hvor der er blevet holdt fornemme banketter, og hvor Mary Queen of Scotts fejrede sin søns dåb - sønnen blev senere Kong James VI. Vi får et kig ind i køkkenet, der skulle klare al denne festivitas, og skal også opleve paladset, udstillingerne og det vide udsyn over landskabet, der gør slottet til den perfekte udkigspost efter fjender. Vi fortsætter gennem det smukke vestlige højland til vores hotel, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

Stirling Castle Stirling Castle
Dag 3

Fort William – Togtur - Isle of Skye

Fort William er porten til The Great Glen - dalstrøgene der løber fra Fort William op til Inverness. I Fort William stiger vi på det berømte Jacobite Steam Train, der er kendt som Hogwartsekspressen i de populære Harry Potter-film. På vejen ser vi bl.a. Glenfinnan-monumentet, hvorfra Bonnie Prince Charlie startede sin tragiske march mod London, for at kræve den skotske og engelske trone i 1745. Toget kører også over den imponerende Glenfinnan-viadukt, der hviler højt over dalen på 21 buer, inden vi når til den travle, lille kystby Mallaig.

Fra Mallaig skal vi på en kort, men utrolig smuk færgetur til Armadale på Isle of Skye. Vi kører en tur på den smukke ø og nyder de spektakulære landskaber. Herefter sætter vi kurs mod vores hotel - vi overnatter enten på Isle of Skye eller krydser Skye-broen og overnatter på fastlandet. Vi spiser middag på hotellet.

Glenfinnan
Glenfinnan
Glenfinnan
Isle of Skye
Dag 4

Eilean Donan Castle - Loch Ness - Culloden

Efter en god skotsk morgenmad kører vi de få kilometer til den berømte og meget fotograferede borg, Eilean Donan Castle, der ligger smukt omgivet af vand. Efter at have opdaget nogle af borgens hemmeligheder kører vi videre langs Den Kaledoniske Kanal, der blev anlagt for at forbinde 4 søer og skabe en farbar søvej fra Atlanterhavet til Nordsøen. Én af de 4 søer er Loch Ness.

Vi skal se ruinerne af Urquhart Castle, som ligger på Loch Ness' vestlige bred, hvorefter vi sejler en tur på søen og holder udkig efter uhyret Nessie, som er blevet "set" mere end 3.500 gange gennem årene. Vi slutter dagen med at besøge Culloden Battlefield, hvor Bonnie Prince Charlie og jakobitterne tabte slaget ved Culloden i 1746 og endegyldigt måtte opgive at få Huset Stuart tilbage på den skotske trone. Vi spiser middag og overnatter i Inverness. 

Dag 5

Whisky på Speyside - Fårefarm

Hyrde med får og hunde (foto: Ida Bonnevie) Hyrde med får og hunde (foto: Ida Bonnevie)

I dag er det whiskyens gyldne dråber og processen bag, der lokker, når vi skal besøge ét af de berømte Speyside destillerier på Speyside Malt Whisky Trail, hvor der er mere end 50 producenter af "livets vand". Speyside er stedet, hvor man producerer verdens bedste whisky - siger de selv!

Vi fortsætter til Johnstons of Elgin, hvor familien gennem 215 år har forarbejdet uld til lækre skotskternede plaider og de skønneste trøjer, tørklæder og stoffer.

Vi skal opleve historien bag de lækre varer, bag de skotske tern og kilten, og får tid til at lade os friste og måske finde turens bedste souvenir. Inden vi kører videre bliver der lejlighed til at spise frokost i den hyggelige café (ikke inkl.).

I udkanten af nationalparken Cairngorm venter en helt særlig oplevelse, når vi besøger en fårefarm og får en demonstration af det fantastiske samarbejde mellem fårehyrden og hans hunde. Vi spiser aftensmad og overnatter i den hyggelige, viktorianske by Pitlochry. 

Dag 6

St. Andrews – Edinburgh

Efter morgenmaden kører vi mod sydøst og siger farvel til det skotske højland. Turen går til golfens fødeby St. Andrews, der ligger flot på Skotlands østkyst. St. Andrews er andet end den berømte golfbane "Old Course", og universitetet hvor prins William og Kate Middleton mødtes. St. Andrews er også gamle middelaldergader, butikker med og uden golfsouvenirs og de stemningsfulde ruiner af Skotlands største gotiske katedral.

Der er mulighed for at besøge St. Andrews Castle, som i Middelalderen var sæde for Skotlands ærkebiskop og var bygget til at afspejle kirkens magt og velstand, samt St. Andrews Cathedral.

Fra St. Andrews sætter vi kurs mod Skotlands hovedstad Edinburgh, som vi ankommer til via den 2,5 km. lange Forth bro. Vi bliver indkvarteret på vores hotel - aftensmaden er i dag på egen hånd, der er restauranter i gåafstand fra hotellet. 

St. Andrews
St. Andrews Castle
Firth of Forth ved Edinburgh
Dag 7

Edinburgh

I dag står der Edinburgh på programmet, og vi tager på panoramatur med bus i den smukke by. Herefter besøger vi Edinburgh Castle, som ligger på toppen af en gammel vulkansk klippe og kan ses fra det meste af byen.

Resten af dagen er til fri disposition, vi anbefaler en spadseretur på The Royal Mile, som er strækningen mellem Edinburgh Castle og Holyrood Palace. Holyrood Palace har været kongelig residens siden 15. århundrede, og Dronning Elisabeth II bor her en uge hver sommer.

I Holyrood ses også det skotske parlaments spektakulære bygning og ruinerne af Holyrood Abbey, samt udsigt til højen Arthurs Sæde - legenden Kong Arthur fra Ridderne af det Runde Bord. På Princes Street finder man masser af butikker og caféer.

New Town med flotte boulevarder, stilige torve, store huse og forretninger og Old Towns gamle gyder og stemningsfulde gader giver tilsammen et godt billede af historiens gang i Edinburgh. Bydelen New Town blev bygget da Old Town blev overbefolket og sygdomsbefængt i det 17. og 18. århundrede. Aftensmad på egen hånd. 

Udvalgte afrejser (3/8, 10/8, 17/8 2022) med Tattoo inkluderet:

Om aftenen overværer vi det berømte Royal Edinburgh Military Tattoo ved Edinburgh Castle - billet hertil er inkluderet i prisen. Vi sidder i et af følgende afsnit: 2 - 3 - 4 - 5 - 12 - 13 - 14 - 15. Vi kan desværre ikke oplyse præcis, hvor I kommer til at sidde, ligesom det heller ikke er muligt at vælge plads i dyrere/billigere kategori.

Dag 8

Hjemrejse

Så er det tid til at sige farvel til Edinburgh og Skotland for denne gang. Transfer til lufthavn og fly tilbage til København.

OBS: Hotelprogrammet varierer fra afgang til afgang. Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme. Bemærk, at dobbeltværelser i Skotland ofte er udstyret med grand lit - ønske om separate senge modtages, men kan ikke garanteres.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse