Skotland og Isle of Skye rundrejse

Højlandsnatur & storbykultur

 • Naturoplevelser
 • Storbykultur
 • Smukke udsigter
 • Historie
 • Mange udflugter
Smuk udsigt til en af Skotlands mest berømte seværdigheder, Edinburgh Castle

Rundrejse i Skotland

Skotland er en magisk oplevelse! Et vidtstrakt rige med åndeløst smukke landskaber, sagnomspundne slotte og borgruiner, stridende klaner, uhyrer og gumlende får. På vores rundrejse i Skotland vil du opleve en flot og varieret rundrejse i skotternes vidunderlige land!

Rundrejsen starter i Skotlands største by Glasgow. Herfra går turen til det berømte Stirling Castle, der ligger højt over sletten på sin klippeknold. Vi fortsætter gennem de smukke landskaber langs Loch Lomond til Fort William. Her kan vi se frem til en flot køretur med det berømte Jacobite Steam Train, der er kendt som Hogwarts Express i de populære film om Harry Potter. Efter en afstikker til Isle of Skye skal vi se det ikoniske slot Eilean Donan og spejde efter søuhyret når vi sejler på Loch Ness. Nær Inverness besøger vi Culloden, hvor Charles Stuart og jakobitterne blev besejret af rødfrakkerne i 1746. Ved floden Spey lader vi os villigt lokke af whiskydestilleriernes pagoder inden vi kører med bjergbanen til toppen af Cairngorm-bjerget og nyder udsigten over det østlige højland. I golfens hjemby St. Andrews skal vi bl.a. besøge St. Andrews Castle inden vi ender i hovedstaden Edinburgh. Her skal vi bl.a. gå på The Royal Mile og se det imponerende Edinburgh Castle.

På udvalgte afrejsedatoer skal vi opleve det berømte Royal Edinburgh Military Tattoo.

fra kr. 10.495 pr. person
 • Køretur med "Harry Potter"-toget
 • Halvpension på hotellerne
 • Alle entréer inkluderet
 • Erfaren dansk rejseleder
 • Billet til det berømte Tattoo i Edinburgh er inkluderet på visse afgange!


Den store rundrejse med alle højdepunkterne

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst - Helix Park - Glasgow

 • Dag 2 - Stirling - Loch Lomond

 • Dag 3 - Fort William – Togtur - Isle of Skye

 • Dag 4 - Eilean Donan Castle – Loch Ness

 • Dag 5 - Culloden - Speyside - Cairngorms

 • Dag 6 - St. Andrews – Edinburgh

 • Dag 7 - Edinburgh

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly til Edinburgh t/r inkl. bagage
 • Bustransport under hele rejsen
 • 7 overnatninger på 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad
 • 5 x aftensmad
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Dansk rejseleder
 • Billet til Edinburgh Tattoo (kun visse afgange)

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entréer ud over de i rejsen beskrevne

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 2.000
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst - Helix Park - Glasgow

Så er vores rejse i Skotland begyndt! Fra lufthavnen ved Edinburgh kører vi til Helix Park, et landområde på 350 hektar, som er forbundet i et stisystem til glæde for vandrefugle, stavgængere, cyklister og andre friluftsentusiaster. Vi skal se de berømte skulpturer af de såkaldte kelpier, skotske mytologivæsener i hesteskikkelse, som bor i højlandets søer. Vi fortsætter til Glasgow, hvor vi får en kort byrundtur med bus i Skotlands største by med international atmosfære, travle forretningsgader og et væld af spændende historiske og nutidige seværdigheder. Indkvartering, middag og overnatning på hotel i Glasgow-området.

Dag 2

Stirling - Loch Lomond

Efter morgenmaden forlader vi Glasgow. På vej ud af byen kommer vi bl.a. forbi den imponerende St. Mungo's Cathedral, også kaldet High Kirk of Glasgow, der er bygget i skotsk gotisk stil. Kirken er én af de få middelalderkirker i Skotland, der overlevede Reformationen med taget intakt. Kirken optræder bl.a. i Walter Scott's fortælling om legenden Rob Roy. Herefter sætter vi kurs gennem det centrale Skotland mod den hyggelige by Stirling. Vi besøger det berømte Stirling Castle, der ligger højt over sletten på sin klippeknold. Her boede Skotlands konger og dronninger. På slotsområdet skal vi bl.a. se den flotte, nyistandsatte Great Hall, hvor der er blevet holdt fornemme banketter, og hvor Mary Queen of Scotts fejrede sin søns dåb - sønnen blev senere Kong James VI. Vi får et kig ind i køkkenet, der skulle klare al denne festivitas og skal også opleve paladset, udstillingerne og det vide udsyn over landskabet, der gør slottet til den perfekte udkigspost efter fjender. Vi fortsætter fra Stirling Castle mod vest. Vi følger den højt besungne Loch Lomond et stykke af vejen og kan beundre det smukke landskab omkring søen. Vi fortsætter gennem det smukke vestlige højland til vores hotel, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

Dag 3

Fort William – Togtur - Isle of Skye

Fort William er porten til The Great Glenn - dalstrøgene der løber fra Fort William op til Inverness. I Fort William stiger vi på det berømte Jacobite Steam Train, der er kendt som Hogwarts Express i de populære Harry Potter film. Togturen til Mallaig beskrives som én af verdens smukkeste. På vejen ser vi bl.a. Glenfinnan-monumentet, hvorfra Bonnie Prince Charlie startede sin tragiske march mod London for at kræve den skotske og engelske trone i 1745. Toget kører også over den imponerende Glenfinnan-viadukt, der hviler højt over dalen på 21 buer, inden vi når til den travle, lille kystby Mallaig. 

Fra Mallaig skal vi på en kort, men utrolig smuk færgetur til Armadale på Isle of Skye. Vi kører en tur på den smukke ø og nyder de spektakulære landskaber. Herefter sætter vi kurs mod vores hotel - vi overnatter enten på Isle of Skye eller krydser Skye-broen og overnatter på fastlandet. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 4

Eilean Donan Castle – Loch Ness

Efter en god skotsk morgenmad kører vi de få kilometer til den berømte og meget fotograferede borg Eilean Donan Castle, der ligger smukt omgivet af vand. Efter at have opdaget nogle af borgens hemmeligheder, kører vi videre langs Den Kaledoniske Kanal, der blev anlagt for at forbinde 4 søer og skabe en farbar søvej fra Atlanterhavet til Nordsøen. Én af de 4 søer er Loch Ness, hvor vi sejler en tur på søen og holder udkig efter uhyret Nessie, som er blevet "set" mere end 3.500 gange gennem årene. Vi skal også se ruinerne af Urquhart Castle, som ligger på Loch Ness' vestlige bred. Herefter fortsætter vi til Inverness, hvor vi spiser middag og overnatter. 

Dag 5

Culloden - Speyside - Cairngorms

Vi spiser morgenmad på hotellet i Inverness og starter dagen med at besøge Culloden Battlefield hvor Bonnie Prince Charlie og jakobitterne tabte slaget ved Culloden i 1746 og endegyldigt måtte opgive at få Huset Stuart tilbage på den skotske trone. Vi fortsætter til Johnstons of Elgin, hvor familien gennem 215 år har forarbejdet uld til lækre skotskternede plaider og de skønneste trøjer, tørklæder og stoffer. Vi skal opleve historien bag de lækre varer, bag de skotske tern og kilten, og får tid til at lade os friste og måske finde turens bedste souvenir. Inden vi kører videre bliver der lejlighed til at spise frokost i den hyggelige café (ikke inkl.). Herefter er det whiskyens gyldne dråber og processen bag, der lokker, når vi skal besøge ét af de berømte Speyside destillerier på Speyside Malt Whisky Trail, hvor der er mere end 50 producenter af "livets vand". Speyside er stedet, hvor man producerer verdens bedste whisky - siger de selv!  Vi sætter kursen sydpå mod nationalparken Cairngorms, hvor vi kører med kabelbanen til toppen af bjerget Cairngorm, hvorfra vi kan nyde den fantastiske udsigt over det østlige højland. Vi overnatter i den hyggelige viktorianske by Pitlochry. 

Dag 6

St. Andrews – Edinburgh

Efter morgenmaden kører vi mod sydøst og siger farvel til det skotske højland. Turen gå til golfens fødeby St. Andrews, der ligger flot på Skotlands østkyst. St. Andrews er andet end den berømte golfbane "Old Course", og universitetet hvor prins William og Kate Midddleton mødtes. St. Andrews er også gamle middelaldergader, butikker med og uden golfsouvenirs og de stemningsfulde ruiner af Skotlands største gotiske katedral. Vi besøger St. Andrews Castle, som i Middelalderen var sæde for Skotlands ærkebiskop og var bygget til at afspejle kirkens magt og velstand. Fra St. Andrews sætter vi kurs mod Skotlands hovedstad Edinburgh, som vi ankommer til via den 2,5 km lange Forth bro. Vi bliver indkvarteret på vores hotel - aftensmaden er i dag på egen hånd, der er restauranter i gåafstand fra hotellet. 

Dag 7

Edinburgh

I dag står der Edinburgh på programmet, og vi tager på byrundtur i den smukke by og skal også opleve The Royal Mile, som er strækningen mellem Edinburgh Castle og Holyrood Palace. Holyrood Palace har været kongelig residens siden 15. årh., og Dronning Elisabeth II bor her en uge hver sommer. I Holyrood finder vi også det skotske parlaments spektakulære bygning og ruinerne af Holyrood Abbey samt udsigt til højen Arthurs Sæde - legenden Kong Arthur fra Ridderne af det Runde Bord. Vores rundtur slutter på borgen, som ligger på toppen af en gammel vulkansk klippe og kan ses fra det meste af byen. 

Om eftermiddagen bliver der tid til at gå på opdagelse i byen på egen hånd. Vi kan kigge nærmere på livlige Princes Street med butikker og caféer eller udforske stille torve. New Town med flotte boulevarder, stilige torve, store huse og forretninger og Old Towns gamle gyder og stemningsfulde gader giver tilsammen et godt billede af historiens gang i Edinburgh. Bydelen New Town blev bygget da Old Town blev overbefolket og sygdomsbefængt i det 17. og 18. årh. Aftensmad på egen hånd. 

Udvalgte afrejser (29/7, 31/7, 7/8 og 14/8 2019) med Tattoo inkluderet:

Om aftenen overværer vi det berømte Royal Edinburgh Military Tattoo ved Edinburgh Castle - billet hertil er inkluderet i prisen. (Bemærk: På afgangen 29. juli ser vi Tattoo på dag 6 i stedet). 

Klik på nedenstående link for at se omtrentlig placering i arenaen - vi sidder i et af følgende afsnit: 2 - 3 - 4 - 5 - 12 - 13 - 14 - 15. Vi kan desværre ikke oplyse præcis hvor I kommer til at sidde, ligesom det heller ikke er muligt at vælge plads i dyrere/billigere kategori.

Se placering i arena

Dag 8

Hjemrejse

Så er det tid til at sige farvel til Edinburgh og Skotland for denne gang. Transfer til lufthavn og fly tilbage til København.

OBS: Hotelprogrammet varierer fra afgang til afgang. Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme. 

Hoteller

Glasgow Ibis City Centre ★★★

Glasgow Ibis City Centre er pænt mellemklassehotel medlem af den velansete hotelkæde, Ibis. Hotellet ligger centralt placeret i Glasgow. Du har kun 10…

Læs mere her
Holiday Inn Express Riverside, Glasgow

Holiday Inn Express Riverside ★★★

Holiday Inn Express Riverside er et komfortabelt mellemklassehotel, som ligger i centrum af Glasgow. Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, ba…

Læs mere her
Ben Nevis

Ben Nevis Hotel ★★★

Ben Nevis Hotel ligger i smukke omgivelser udenfor Fort William i det vestlige Skotland. Faciliteter: Reception, restaurant, bar, gratis wi-fi. Være…

Læs mere her
Balmacara Hotel

Balmacara Hotel ★★★

Balmacara Hotel er placeret på Loch Alsh-kysten med en smuk udsigt over havet til Isle of Skye. Hotellet har en fremragende lokation for turistgrupper…

Læs mere her

Royal Highland Hotel ★★★

Et venligt og indbydende skotsk hotel, der emmer af charme placeret midt i Inverness - en by, der kan betragtes som det skotske højlands hovedstad. F…

Læs mere her
Fisher's Hotel, Pitlochry

Fisher's Hotel ★★★

Fisher's Hotel er et stemningsfuldt hotel indrettet i en historisk bygning i den hyggelige by Pitlochry.  Faciliteter: Reception, elevator, restauran…

Læs mere her

Mercure Edinburgh City ★★★

Hotel Mercure Edinburgh City Princes Street Hotel er et charmerende mellemklassehotel, der ligger i Edinburgh City. På hotellet har du mulighed for at…

Læs mere her

Holiday Inn Express City Centre - Edinburgh ★★★

Hotellet er indrettet i en charmerende georgiansk bygning og ligger centralt i Edinburgh få minutters gang fra shoppinggaderne Princes Street og Georg…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
13. maj. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 11.495 Gå videre
13. maj. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Flere end 8 10.495 Gå videre
27. maj. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 11.995 Gå videre
27. maj. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Flere end 8 10.995 Gå videre
03. jun. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 12.995 Gå videre
03. jun. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Flere end 8 11.995 Gå videre
08. jul. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Udsolgt 12.495 Udsolgt
15. jul. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 08:40       Hjemkomst - kl. 20:45
8 pladser 13.495 Gå videre
15. jul. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Flere end 8 12.495 Gå videre
29. jul. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Flere end 8 13.495 Gå videre
31. jul. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 08:40       Hjemkomst - kl. 20:45
6 pladser 14.495 Gå videre
31. jul. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Flere end 8 13.495 Gå videre
07. aug. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Udsolgt 13.495 Udsolgt
14. aug. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 14.495 Gå videre
14. aug. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København - Inkl. Tattoo i Edinburgh
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Flere end 8 13.495 Gå videre
21. aug. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 11:55       Hjemkomst - kl. 19:45
8 pladser 13.495 Gå videre
21. aug. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Flere end 8 12.495 Gå videre
04. sep. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Flere end 8 11.995 Gå videre
11. sep. 2019
Skotland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 13:40       Hjemkomst - kl. 17:45
Flere end 8 11.995 Gå videre

England, Skotland og Irland

Skal jeg have pas, visum eller andet, når jeg rejser til Irland, Nordirland, Skotland, England eller Wales?

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Irland og Storbritannien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer. Pr. 26/6 2012 skal alle børn også have eget pas.

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Irland og Storbritannien.

Hvad har jeg brug for af forsikringer?

Uanset om du rejser til Nordirland, Irland, Skotland, England, Wales eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Møntfoden i Skotland, England og Wales samt Nordirland er Engelske Pund (£ -GBP), mens møntfoden i Irland er EURO (€).

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Skotland
Skotland og Isle of Skye rundrejse Højlandsnatur & storbykultur
fra kr. 10.495
Irland
Irland & Nordirland Gæstfrihed, poesi & dramatik
fra kr. 8.995
Nordengland
Nordengland I romernes & vikingernes fodspor
fra kr. 10.995
Cornwall & Sydengland
Cornwall & Sydengland Historiske byer & smuk natur
fra kr. 9.995