Siracusa
Det antikke teater i Taormina
Monreale

Italien

Sicilien - langtidsferie

Pris pr. person fra
kr. 17.995

Oplevelsesrig 15-dages rundrejse på Sicilien, hvor smukke landskaber og interessante kulturoplevelser venterVi bor på skønt beliggende hoteller og tager på spændende udflugter med vores kyndige rejseleder. Mellem udflugterne er der god tid til at nyde de hyggelige byer og skønne omgivelser, på egen hånd. Rigtig mange måltider er desuden inkluderet i prisen, så her får man rigtig meget for pengene.

"Italien uden Sicilien efterlader intet billede i sjælen: Først her er nøglen til det hele". Sådan skrev den tyske digter Goethe i 1788 om det klassiske Sicilien. Og sådan er det fortsat. Øen er nøglen, som passer i det italienske nøglehul. Sicilien er ganske enkelt rejsemålet, hvor den besøgende kan få opfyldt så godt som alle ønsker om kultur, historie, natur og livsnydelse i et mildt Middelhavsklima.

Sicilien er Middelhavets største ø. På en rejse til Sicilien fornemmes virkelig historiens vingesus, idet øen, grundet sin strategiske beliggenhed, gennem tiderne har været mål for mange folkeslag, som ønskede herredømmet over området. Grækerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrig og Spanien - alle har været her - og alle har sat hver deres specielle præg på øen. På vores italienske rundrejse til Sicilien vil du møde en mangfoldighed af kultur uden lige - i et smukt og betagende landskab.

Se også vores spændende rejse til Sicilien på 4-stjernet hotel og halvpension eller få det fulde overblik over vores Italien rejser her

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Bemærk 2 forskellige rejseplaner for afrejse hhv. d. 9/10 og 23/10

Afrejse 9/10
Afrejse 23/10

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Sicilien
 • Dag 2 - Byvandring i Taormina
 • Dag 3 - Etna
 • Dag 4 - Siracusa
 • Dag 5 - Romersk kejservilla i Piazza Armerina
 • Dag 6 - På egen hånd
 • Dag 7 - Godfather-tur
 • Dag 8 - Messina – Keramikbyen Santo Stefano – Cefalù
 • Dag 9 - Byvandring i Cefalù
 • Dag 10 - Palermo – Siciliens hovedstad
 • Dag 11 - På egen hånd
 • Dag 12 - Tempeldalen i Agrigento
 • Dag 13 - Erice - Marsala vinsmagning – Middelhavssalt
 • Dag 14 - På egen hånd
 • Dag 15 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Sicilien 15 Dage 2023

Inkluderet i prisen

SAS rutefly fra København t/r inkl. bagage

Bustransport på Sicilien

7 nætter på Hotel Ipanema/Villa Bianca

7 nætter på Hotel Cefalù Sea Palace/Victoria Palace

14 x morgenmad

2 x frokost

14 x aftensmad

Vinsmagning

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat (p.t. Taormina €3,50 pr. person/nat og Cefalù €5 pr. person/nat. Betales kontant direkte på hotellerne)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse med balkon kr. 4.200

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst til Sicilien

Vi flyver med SAS rutefly direkte til Sicilien, hvor vi lander i Palermo lufthavn.

Vi sætter fod på siciliansk jord og starter vores sicilianske eventyr med et besøg i Monreale, hvor vi skal opleve den smukke Normanner-kirke med den overdådige mosaikudsmykning med religiøse motiver, som dækker kirken indvendigt.

Frokost på egen hånd, inden vi fortsætter turen tværs over øen mod Siciliens østkyst og byen Taormina, hvor vi indkvarteres på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò. Herfra har vi en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning. 

Monreale Monreale
Dag 2

Byvandring i Taormina

Det antikke teater i Taormina

Vi tager svævebanen op til den maleriske by Taormina. Vi tager på en lille byvandring, og der bliver efterfølgende mulighed for, på egen hånd, at aflægge det antikke teater et besøg. Her kan man nyde udsigten over Middelhavet med vulkanen Etna i baggrunden. Et vue, som tryllebandt den tyske digter Goethe. Udsigten er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellence”.

Eftermiddagen til afslapning i Taormina.

Dag 3

Etna

Etna Adobestock 4 5

Vi starter rundrejsen på Sicilien med en smuk tur mod vulkanen Etna. Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til Silvestri-kratrene i en højde af ca. 1.900 m., hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter.

Dag 4

Siracusa

Dagens udflugt fører os langs Kyklop-rivieraen frem mod den gamle græske koloni Siracusa. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. Her færdedes græske videnskabsmænd, filosoffer og digtere såsom Archimedes og Platon. Og det var også i Siracusa, at Santa Lucia forsøgte at udbrede kristendommen.

Vi starter med en byvandring på øen Ortigia og slutter turen på den skønne havnepromenade, hvor der er mulighed for frokost på egen hånd med udsigt over havet.

Godt mætte efter en god frokost fortsætter vi turen med et besøg i det spændende arkæologiske område (inkl. entré), der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier.

Dag 5

Romersk kejservilla i Piazza Armerina

Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder. Vi skal opleve den velbevarede, romerske kejservilla i Piazza Armerina (inkl. entré), hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”.

Efter opholdet i kejservillaen serveres en let frokost, inden turen går tilbage mod Taormina.

Piazza Armerina
Villa Romana Del Casale 2
Bikinipiger i Villa Romana
Dag 6

På egen hånd

Nyd endnu en tur op til Taormina eller måske helt op til den lille fæstningsby Castelmola. På en solrig dag er der også mulighed for en tur på stranden med udsigt over den maleriske ø Isola Bella.

Dag 7

Godfather-tur

På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather-filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather

Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag. Turen fortsætter til den maleriske by Forza d’Agrò, som også dannede kulisse i den kendte filmtrilogi, idet det var herfra Vito Corleone flygtede til Amerika, skjult i en æselkærre.

Dag 8

Messina – Keramikbyen Santo Stefano – Cefalù

Vi forlader Taormina og sætter kursen mod Messina-strædet. Ophold i Messina, hvor vi ser byens smukke domkirke og berømte kirketårn. Efter besøget i Messina fortsætter turen langs Siciliens nordkyst frem mod den kendte keramikby Santo Stefano di Camastra. Besøget i Santo Stefano afsluttes med en god frokost, hvorefter turen går videre mod den skønne middelalderby Cefalù. 

Cefalù er den dag i dag en uspoleret, gammel by med hyggelige gader og stræder, med maleriske huse og skønne udsigtspunkter. Indkvartering på et dejligt hotel på strandpromenaden, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav

Dag 9

Byvandring i Cefalù

Cefalù ligger skønt ved Middelhavet. Man føler sig sat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer - som de har gjort det i århundreder.

På byvandringen besøger vi byens domkirke, kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste.

Dag 10

Palermo – Siciliens hovedstad

Ingen rejse på Sicilien er fuldendt uden et besøg i Palermo, som er øens ubestridte hovedstad.

Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Vi oplever Siciliens hovedstad på en spændende byrundtur, hvor vi bl.a. ser Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede, røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien.

Herefter er der tid på egen hånd til frokost - måske byens karakteristiske streetfood - og der er desuden tid på egen hånd til at opleve denne bys specielle atmosfære - måske med et besøg på byens store farverige marked eller det berømte operahus - Teatro Massimo.

Dag 11

På egen hånd

Dagen er helliget afslapning i maleriske Cefalù eller måske en spadseretur i den skønne natur omkring byen.

Dag 12

Tempeldalen i Agrigento

Templernes Dal

Dagens tur går sydover mod Agrigento, hvor vi finder nogle af de bedst bevarede græske templer i Middelhavsområdet.

Tempeldalen ved Agrigento på øens sydvestlige kyst er det mest berømte arkæologiske område på Sicilien – og er med god grund at finde på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Her føler man virkelig historiens vingesus, når man omgivet af oliven- og mandeltræer går i de gamle grækeres fodspor blandt de syv storslåede tempelruiner (inkl. entré).

Dag 13

Erice - Marsala vinsmagning – Middelhavssalt

Dagens tur fører os til den skønne middelalderby Erice, som er en af Siciliens højst beliggende byer. Under opholdet i Erice bliver der tid til frokost på egen hånd og måske en siciliansk mandelkage, inden turen går videre mod byen Marsala, som især er kendt for vinen af samme navn. Smagning af den berømte Marsalavin i et historisk vinhus i Marsala. 

Efter vinsmagningen fortsætter turen langs Siciliens vestkyst med de karakteristiske saliner, hvor der udvindes Middelhavssalt.

Vi nyder udsigten over havet mod De Ægadiske Øer og de gamle vindmøller, inden turen går tilbage til Cefalù.

Marsala Marsala
Dag 14

På egen hånd

Nyd endnu en dag i skønne Cefalù – måske med de sidste indkøb – der er sikkert plads til Sicilianske mandelkager eller en flaske limoncello i kufferten.

Dag 15

Hjemrejse

Efter tidlig morgenmad forlader vi vores dejlige hotel, siger Arrivederci til Cefalù og sætter kurs mod lufthavnen i Palermo. Undervejs er det tid til at lade alle indtrykkene fra de mange kulturer, som vi har mødt på vores Sicilianske eventyr, falde på plads, inden vi sætter os godt til rette i flyet til Danmark.

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Sicilien
 • Dag 2 - Byvandring i Taormina
 • Dag 3 - Etna
 • Dag 4 - Siracusa
 • Dag 5 - Romersk kejservilla i Piazza Armerina
 • Dag 6 - På egen hånd
 • Dag 7 - Godfather-tur
 • Dag 8 - Messina – Keramikbyen Santo Stefano – Cefalù
 • Dag 9 - Byvandring i Cefalù
 • Dag 10 - På egen hånd
 • Dag 11 - Markedsdag i Cefalù
 • Dag 12 - Tempeldalen i Agrigento
 • Dag 13 - Erice - Marsala vinsmagning – Middelhavssalt
 • Dag 14 - På egen hånd
 • Dag 15 - Palermo - Siciliens hovedstad - Overfart til Napoli
 • Dag 16 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Sicilien 16 Dage 2024 23 10

Inkluderet i prisen

SAS rutefly fra København t/r inkl. bagage

Bustransport på Sicilien

7 nætter på Hotel Ipanema/Villa Bianca

7 nætter på Hotel Cefalù Sea Palace/Victoria Palace

14 x morgenmad

2 x frokost

14 x aftensmad

Vinsmagning

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat (p.t. Taormina €3,50 pr. person/nat og Cefalù €5 pr. person/nat. Betales kontant direkte på hotellerne)

Enkeltværelse med balkon kr. 4.200

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst til Sicilien

Vi flyver med SAS rutefly direkte til Sicilien, hvor vi lander i Palermo lufthavn.

Vi sætter fod på siciliansk jord og starter vores sicilianske eventyr med et besøg i Monreale, hvor vi skal opleve den smukke Normanner-kirke med den overdådige mosaikudsmykning med religiøse motiver, som dækker kirken indvendigt.

Frokost på egen hånd, inden vi fortsætter turen tværs over øen mod Siciliens østkyst og byen Taormina, hvor vi indkvarteres på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò. Herfra har vi en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning. 

Dag 2

Byvandring i Taormina

Vi tager svævebanen op til den maleriske by Taormina. Vi tager på en lille byvandring, og der bliver efterfølgende mulighed for, på egen hånd, at aflægge det antikke teater et besøg. Her kan man nyde udsigten over Middelhavet med vulkanen Etna i baggrunden. Et vue, som tryllebandt den tyske digter Goethe. Udsigten er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellence”.

Eftermiddagen til afslapning i Taormina.

Dag 3

Etna

Etna Adobestock 4 5

Vi starter rundrejsen på Sicilien med en smuk tur mod vulkanen Etna. Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til Silvestri-kratrene i en højde af ca. 1.900 m., hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter.

Dag 4

Siracusa

Dagens udflugt fører os langs Kyklop-rivieraen frem mod den gamle græske koloni Siracusa. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. Her færdedes græske videnskabsmænd, filosoffer og digtere såsom Archimedes og Platon. Og det var også i Siracusa, at Santa Lucia forsøgte at udbrede kristendommen.

Vi starter med en byvandring på øen Ortigia og slutter turen på den skønne havnepromenade, hvor der er mulighed for frokost på egen hånd med udsigt over havet.

Godt mætte efter en god frokost fortsætter vi turen med et besøg i det spændende arkæologiske område (inkl. entré), der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier.

Dag 5

Romersk kejservilla i Piazza Armerina

Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder. Vi skal opleve den velbevarede, romerske kejservilla i Piazza Armerina (inkl. entré), hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”.

Efter opholdet i kejservillaen serveres en let frokost, inden turen går tilbage mod Taormina.

Piazza Armerina
Villa Romana Del Casale 2
Bikinipiger i Villa Romana
Dag 6

På egen hånd

Nyd endnu en tur op til Taormina eller måske helt op til den lille fæstningsby Castelmola. På en solrig dag er der også mulighed for en tur på stranden med udsigt over den maleriske ø Isola Bella.

Dag 7

Godfather-tur

På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather-filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather.

Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag. Turen fortsætter til den maleriske by Forza d'Agrò, som også dannede kulisse i den kendte filmtrilogi, idet det var herfra Vito Corleone flygtede til Amerika, skjult i en æselkærre.

Dag 8

Messina – Keramikbyen Santo Stefano – Cefalù

Vi forlader Taormina og sætter kursen mod Messina-strædet. Ophold i Messina, hvor vi ser byens smukke domkirke og berømte kirketårn. Efter besøget i Messina fortsætter turen langs Siciliens nordkyst frem mod den kendte keramikby Santo Stefano di Camastra. Besøget i Santo Stefano afsluttes med en god frokost, hvorefter turen går videre mod den skønne middelalderby Cefalù. 

Cefalù er den dag i dag en uspoleret, gammel by med hyggelige gader og stræder, med maleriske huse og skønne udsigtspunkter. Indkvartering på et dejligt hotel på strandpromenaden, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav

Dag 9

Byvandring i Cefalù

Cefalù ligger skønt ved Middelhavet. Man føler sig sat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer - som de har gjort det i århundreder.

På byvandringen besøger vi byens domkirke, kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste.

Dag 10

På egen hånd

Dagen er helliget afslapning i maleriske Cefalù eller måske en spadseretur i den skønne natur omkring byen.

Dag 11

Markedsdag i Cefalù

Lørdag er den ugentlige markedsdag i Cefalù, så der bliver mulighed for at opleve den herlige stemning på et italiensk marked og måske gøre en god handel.

Dag 12

Tempeldalen i Agrigento

Dagens tur går sydover mod Agrigento, hvor vi finder nogle af de bedst bevarede græske templer i Middelhavsområdet.

Tempeldalen ved Agrigento på øens sydvestlige kyst er det mest berømte arkæologiske område på Sicilien – og er med god grund at finde på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Her føler man virkelig historiens vingesus, når man omgivet af oliven- og mandeltræer går i de gamle grækeres fodspor blandt de syv storslåede tempelruiner (inkl. entré).

Dag 13

Erice - Marsala vinsmagning – Middelhavssalt

Dagens tur fører os til den skønne middelalderby Erice, som er en af Siciliens højst beliggende byer. Under opholdet i Erice bliver der tid til frokost på egen hånd og måske en siciliansk mandelkage, inden turen går videre mod byen Marsala, som især er kendt for vinen af samme navn. Smagning af den berømte Marsalavin i et historisk vinhus i Marsala.

Efter vinsmagningen fortsætter turen langs Siciliens vestkyst med de karakteristiske saliner, hvor der udvindes Middelhavssalt.

Vi nyder udsigten over havet mod De Ægadiske Øer og de gamle vindmøller, inden turen går tilbage til Cefalù.

Marsala Marsala
Dag 14

På egen hånd

Nyd endnu en dag i skønne Cefalù – måske med de sidste indkøb – der er sikkert plads til Sicilianske mandelkager eller en flaske limoncello i kufferten.

Dag 15

Palermo - Siciliens hovedstad - Overfart til Napoli

Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Cefalù og sætter kursen mod Palermo.

Palermo bærer tilnavnet "Guldskålen" på grund af de mange appelsinlunde, der omgiver byen.

Først skal vi på en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad, hvor vi vil opleve seværdigheder som Normannerpaladset, den smukke domkirke og de karakteristiske, røde kupler i arabisk stil, som vidner om arabernes herredømme over Sicilien.

Efter dette får I tid til at nyde frokost på egen hånd, måske med byens berømte streetfood. Der vil også være tid til at udforske byens unikke atmosfære, måske med et besøg på det farverige marked eller det berømte operahus, Teatro Massimo. Om aftenen går vi om bord på færgen, som vil føre os tilbage til det italienske fastland i løbet af natten.

Dag 16

Hjemrejse

Vi ankommer tidligt om morgenen til Napoli. Vi går fra borde og sætter os til rette i bussen, som skal bringe os nordover langs Appeninerbjergene frem mod Roms lufthavn.

Undervejs er det tid til at lade alle indtrykkene fra de mange kulturer, som vi har mødt på vores Sicilianske eventyr, falde på plads, inden vi sætter os godt til rette i flyet til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse