Tolo
Kirke i Tolo
Tolo

Grækenland

Græske fristelser

Pris pr. person fra
kr. 8.795

Bliv begejstret i den hyggelige ferieby Tolo på Peloponnes med ophold på et meget charmerende hotel, der nærmest ligger i vandkanten! Alle dobbeltværelser har balkon og FULD HAVUDSIGT over bugten med det krystalklare vand. Lækre græske middage og indholdsrige udflugter er inkl. i rejsens pris. Tolo emmer af ferieidyl. Tag med på denne fristende rejse.

Grækenland har længe været blandt danskernes favoritrejsemål. Her findes rødderne til den vestlige kultur – og samtidig tiltrækker det vidunderlige klima, det græske køkken og grækernes store gæstfrihed.

Engang kom den verdensberømte græske skibsreder og milliardær, Onassis, sejlende i Den Argoliske Bugt. Han blev hurtigt meget begejstret for den gamle fiskerby Tolo med gyldne sandstrande langs det klare og varme vand i den maleriske bugt. Lige siden har Tolo været en af Peloponnes’ mest populære feriebyer.

Besøgende tiltrækkes af myternes halvø med talrige udflugtsmuligheder lige i nærheden. Her finder du vidunderlige arkæologiske seværdigheder som Mykene med Løveporten og ruinerne af Agamemnons Palads - eller det enestående gamle teater i Argos, der er indhugget i en klippe. Overalt er der masser af skønne vandremuligheder i det frodige og bakkede landskab med olivenlunde, vinmarker og citrusplantager. Sandstranden strækker sig langs byen. Nogle steder er den forholdsvis bred, andre steder smyger den sig nærmest op ad husmurene. Tolo er også det perfekte sted til vandsport som sejlads, dykning, fiskeri eller svømning. Det funklende krystalklare vand hædres hvert år af EU.

BEST TRAVEL blev fristet, da vi fandt vores hotel med FULD HAVUDSIGT. Det meget charmerende hotel ligger bogstavelig talt nærmest i vandkanten - man føler næsten, man bor med fødderne i vand! Uanset om du nyder livet på din egen balkon eller sidder i hotellets restaurant eller bar er der 100% panoramaudsigt over bugten og de omkringliggende øer. Det føles som at være på en ø - som at stå med fødderne i vand! Alle bliver begejstret over hotellets fantastiske beliggenhed, sjældent ser man noget lignende! Samtidig ligger de bedste strande blot en stenkast fra hotellet. Man får straks lyst til at bade i det krystalklare vand. Det emmer af ferieidyl! Her er ganske enkelt bare dejligt!

Om morgenen tager fiskerne ud fra den pittoreske havn, for at fange fisk til byens lokale tavernaer. Glæd dig til at nyde det græske køkken med olivenolie, fetaost, muslinger, friskbagt brød, moussaká, tzatziki, souvlaki, duftende timian, ouzo, retsina, blæksprutter, grillede fisk – og alt godt fra havet med fine påvirkninger fra både det tyrkiske og italienske køkken.
Vi rejser på de bedste årstider med 18-23 grader om foråret, hvor de blågrønne bjergskråninger rundt omkring er smukt pyntet med blomster, der pibler op af jorden – og om efteråret ligger temperaturen typisk på 22-27 grader.

På rejsen har vi inkluderet spændende udflugter bl.a. en formidabel togtur fra Diakopto til Kalavryta, hvor vi kører gennem Vouraikos-kløften med spektakulære udsigter. Ruten regnes ikke uden grund blandt de mest naturskønne i hele Grækenland. En heldagstur til den gamle hovedstad Nafplion med smukke palæer, monumenter og springvand i de smalle marmorbelagte gader. Vinsmagning i Grækenlands vigtigste vinområde – og en hyggelig sejltur med vin langs Tolos kyst.

At nyde livet i disse skønne rammer med balkon og FULD HAVUDSIGT, det er da fristende?

Rejsplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Tolo på Peloponnes
 • Dag 2 - Byvandring i Tolo
 • Dag 3 - Nafplion og vinsmagning
 • Dag 4 - Hyggelig vandretur til antikke Assini
 • Dag 5 - Fantastisk togtur fra Diakopto til Kalavryta
 • Dag 6 - Fridag eller ekstraudflugt til Argos’ ældgamle teater & Mykene
 • Dag 7 - Hyggelig sejltur langs Tolos kyst
 • Dag 8 - Besøg på olivenfarm
 • Dag 9 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Gr Ske Fristelser 2023

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Athen t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

8 overnatninger i Tolo på Hotel Tolo ***+ i balkonværelse med fuld havudsigt

8 x morgenmad

5 x aftensmad

Udflugter iflg. program:

 • Byvandring i Tolo
 • Heldagstur til Nafplion m/vinsmagning
 • Vandretur til antikke Assini
 • Fantastisk togtur fra Diakopto til Kalavryta
 • Lokalguide på rejsens 5. dag
 • Hyggelig sejltur langs Tolos kyst inkl. 1 glas vin m/snack
 • Besøg på olivenfarm m/smagning

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat ca. EUR 24 pr. værelse

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Fast plads i bussen kr. 200-300

Eneværelse m/balkon & byudsigt kr. 1.650

Ekstraudflugt: Argos & Mykene kr. 450

Dag 1

Ankomst til Tolo på Peloponnes

Direkte fly til Athen. Herfra fortsætter vi i bus over Korinthkanalen til Peloponnes, hvor vi skal bo i den hyggelige ferieby Tolo. Byen ligger smukt på halvøens østside ved Den Argoliske Bugt. Vi byder velkommen med hotellets lækre buffetmiddag, der indtages i den dejlige restaurant med direkte udsigt til havet.

Dag 2

Byvandring i Tolo

Efter morgenmad tager vi på en ca. 2½ kilometers byvandring gennem Tolos hovedgade, hvor vi kommer forbi de små, spændende butikker, traditionelle taverner, hyggelige barer og restauranter, der byder på friskfanget fisk og skaldyr samt lækre græske retter. Andre steder finder vi grillretter og internationale menuer. Vi kommer også ud til den lille havn med små farverige både.

Har du mod på mere, fortsætter vi op ad en stejl grusvej til den maleriske græsk-ortodokse kirke, Agia Kyriaki, der ligger som et skinnende smykke i blå og hvide farver med betagende udsigt ned over byen og Tolo-bugten med øerne i havet. Denne ekstra tur er på ca. 2 km, som vi tager i et stille og roligt tempo. Det er alle anstrengelserne værd at komme op på bakketoppen!

Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet. Måske har vi lyst til at afslutte dagen med en ouzo i baren for egen regning? Aftenstemningen over havet er som en drømmeverden, det er svært at gå i seng!

Dag 3

Nafplion og vinsmagning

En flot heldagstur starter i Grækenlands smukkeste by, Nafplion. Ifølge mytologien blev byen grundlagt af Nafplios - søn af guden Poseidon. Frankiske, venetianske og tyrkiske erobrere har sat deres præg på byen, og påvirket både kulturen, arkitekturen og traditioner. Den romantiske by var hovedstad fra 1828-1834, og har en helt unik arkitektur og skønhed med palæer, monumenter og osmanniske springvand.
Vi nyder livet på gåturen gennem den gamle bydel med smalle marmorbelagte gader, der overalt prydes med elegante butikker, palæer og fornemme huse. Det summer af liv i hjertet af byen på Sintagmátos-pladsen, hvor der stadig findes 2 moskéer. Den ene fungerer i dag som biograf/teater og det andet som museum. Der er også tid til en afslappende gåtur på den pragtfulde havnepromenade. Det er svært ikke at få associationer til Norditalien! Over byen troner det kæmpestore Palamidi-fæstningsværk. For at komme dertil, skal man op ad 999 trin, hugget ind i klippen. Læg mærke til Napflions populære komboloi, som mange græske mænd har viklet om fingrene. De ligner bedekranse, men er afstresningskranse. Måske en sjov lille souvenir at tage med hjem fra byen?

Grækenlands vinproduktion går mere end 3.000 år tilbage i tiden. Engang var de gamle grækere klodens bedste vineksperter, men de tog druesorter og viden med til deres kolonier i middelhavsområdet – Italien, Frankrig og Spanien. Noget gik galt for grækerne, for først nu dukker de græske vine op igen – både som nyheder hos vinimportører og på restauranternes vinkort. Heldigvis er vinene nu ved at vinde indpas i Danmark. Vi besøger den flotte vingård Skouras, der ligger i Grækenlands vigtigste vinområde Nemea, som er kendt for høj kvalitet bl.a. pga. regionens vidunderlige økosystem og mikroklima. Glæd dig til en spændende rundvisning og til efterfølgende at smage 4 forskellige vine, der serveres med grissini og lokal ost.

Nafplio
Nafplio
Nafplio
Nafplio
Dag 4

Hyggelig vandretur til antikke Assini

I dag skal vi på en flot vandretur til det gamle Assini. Turen starter fra vores hotel, hvorfra vi følger hovedgaden mod Psili Ammos strand. Herfra fører en vej til Assini, hvor vi nu kan beundre den helt særlige udsigt over Tolo, Psili Ammos og Kastraki strandene. Har du lyst, kan du for egen regning besøge det arkæologiske område, der var kendt som Tolos akropolis, og som var beboet fra det 5. århundrede f.Kr. til begyndelsen af 600-tallet.

 

Stedet spillede en vigtig rolle som en velbeskyttet havn under den trojanske krig. Arkæologiske fund fortæller, at citadellet havde tætte bånd med bl.a. Cypern og Kreta. Ruten er på i alt 2,5 km, der ligger i et let og forholdsvis fladt terræn med grusveje.

Om aftenen nyder vi en velfortjent middag på hotellet.

Dag 5

Fantastisk togtur fra Diakopto til Kalavryta

Efter morgenmad kører vi til Diakopto, hvor vi stiger på toget, der fører os ud på den historiske rute, der blev indviet i 1896 - og som anses for én af de mest naturskønne i hele Grækenland. Toget er i harmoni med den omgivende natur.

Vi kommer forbi landsbyen Zachlorou og gennem Vouraikos-kløften. Ved Katarraktis styrter Vouraikos-floden næsten lodret under jernbanebroen. Turen på 22 km tager ca. 1 time. Vi kører op i 750 meters højde med spektakulære udsigter til den smukke by Kalavryta, der ligger ved floden Mt. Chelmos. En af 2. Verdenskrigs grusomheder fandt sted i byen, da de tyske tropper i 1943 henrettede 1.500 mænd - næsten hele Kalavrytas mandlige befolkning. Byen har en drømmeagtig atmosfære med sine stenhuse, små pladser, gyder og maleriske caféer, der ligger under skyggefulde platantræer.

Her vil vi have tid på egen hånd i den hyggelige by med brostensbelagte gader.

Forbehold for togaflysning eller ændret fartplan.

Dag 6

Fridag eller ekstraudflugt til Argos’ ældgamle teater & Mykene

Udforsk Tolo på egen hånd eller slap af i hotellets smukke omgivelser. Snup måske en frisk dukkert i det krystalklare vand.

Om aftenen hygger vi os med aftensmad på hotellet.

Ekstraudflugt: Argos & Mykene
Tag med på denne flotte heldagstur, hvor vi træder ind i Grækenlands fortid. Ikke langt fra Tolo ligger én af verdens ældst beboede byer, Argos, hvor vi skal besøge det fantastiske teater, der blev bygget i slutningen af det 5. århundrede f. Kr. Teatret betragtes som en arkitektonisk præstation, da det er hugget ind i en klippe. Teatret benyttes stadig til kulturelle arrangementer, hvor der er plads til 20.000 tilskuere. Teatret er et af Grækenlands ældste fra antikkens tid, og den gode akustik fungerer stadig. Et bemærkelsesværdigt træk er en tunneltrappe, der under jorden fører fra kulissen til orkestergraven, som formodes at være blevet brugt til, at skuespillere pludseligt kunne dukke op.

På et bjergplateau finder vi de mægtige ruiner af det antikke Mykene, der ifølge de græske fortællinger var hjemsted for Agamemnon – kongen, der stod i spidsen for grækernes hær mod Troja. Engang var dette rige det mest magtfulde i Grækenland. Fra det 9. århundrede f.Kr. opfattede man Mykene som et smukt sagn. Først i 1800-tallet fandt arkæologen Schliemann frem til en del af historien, der gemte sig i Mykene. Forbindelsen mellem det mystiske og faktuelle blev tydeligere, da man fandt Løveporten og opdagede, at den fandtes i virkeligheden, og det blev nu klart, at den trojanske krig ikke kun var fantasi.

Om Agamemnon og hans familie nogensinde har eksisteret er stadig ikke bekræftet. Arkæologiske fakta fortæller dog, at Mykene fik en fremtrædende rolle i den sene bronzealder fra ca. 1600 f.Kr. Byen bestod af et befæstet citadel med tykke stenmure op til 6 tons. Man kan ikke lade være med at tænke – hvordan fik man opført byggeriet med de tunge sten? Legenden fortæller, at en enøjet kæmpe hjalp med byggeriet, som det også er beskrevet i ”Odysseen”. Meget tyder på, at Mykene blev ramt af flere ødelæggelser og paladset brændte men, hvorfor og hvordan det skete er forsat en hemmelighed!

Vi går gennem den berømte Løveport med de massive stenblokke, der er udsmykket med et unikt relief af 2 løver, og fortsætter til ruinerne af citadellet. På stien op til Agamemnons paladset hører vi den spændende historie om, hvordan Agamemnon angiveligt blev myrdet. Det er let at forstå, at Mykene er opført på UNESCOs verdensarvsliste. Vi nyder udsigten over den frugtbare dal, inden vi besøger museet med enestående fund fra området.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 7

Hyggelig sejltur langs Tolos kyst

Formiddagen er afsat til egne oplevelser. Om eftermiddagen skal vi på en hyggelig sejltur langs Tolos kyst, og vi sejler en tur rundt om øerne Romvi og den pittoreske Daskalio. Undervejs hygger vi os med et glas vin og lidt snack. Når man ser Tolo fra vandsiden, er det ikke svært at forstå, at Onassis i sin tid valgte at ligge for anker netop her!

Om aftenen kan vi anbefale at spise for egen regning på den gode Restaurant Leimonia, der ligger tæt på havnen. Rejselederen bestiller gerne bord til os.

Dag 8

Besøg på olivenfarm

I oldtiden var oliventræet symbol på fred og rigdom. I de klassiske Olympiske lege blev en olivenkvist givet til vinderen af de forskellige discipliner, og i århundreder har ”det flydende guld” været en vigtig handelsvare i Grækenland. Grækerne er verdens tredjestørste producent, og har med sine 85% den største andel af ekstra jomfru olivenolie.

Om formiddagen kører vi ca. 25 km til den økologiske olivenfarm Melas i Lygourio. Vi går en lille tur i olivenlunden med over 1 mio. oliventræer. Herefter vi ser en lille film om produktionen. På rundvisningen i selve bygningen hører vi om forarbejdningen, udvindingen og opbevaringen – og derefter er det tid til at smage på olien, som nydes med små lækre græske snacks.

Den familieejede olivenfarm har vundet flere nationale priser bl.a. for sin kvantitet med en årlig produktion på 3.000 tons olivenolie - samtidig med den høje kvalitet. Her er naturligvis mulighed for at købe både oliven og olivenolie, men også lækre cremer tilsat olivenolie, der gør huden ekstra blød.

Eftermiddagen er til fri disposition. Sammen hygger vi os om aftenen på hotellet med rejsens sidste middag.

Melas
Melas2
Melas3
Dag 9

Hjemrejse

Det er tid til at sige farvel til Tolo. Transfer til lufthavnen i Athen, og afrejse mod Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse