Alhambra
La Mezquita-moskéen
Córdoba

Spanien

Essensen af Andalusien

Pris pr. person fra
kr. 13.995

Fantastisk rundrejse i Andalusien med nogle af de BEST’e oplevelser fra det kendte og ukendte Sydspanien. Rejsen har fokus på Puerto Banús, Ronda, Sevilla, Córdoba og Granada, og er konstant krydret med eventyr. Vinsmagning på eksklusiv vingård i et smukt gammelt kloster. Panoramisk togrejse, og en tur med AVE højhastighedstoget. Det er lykken at bo i hjertet af Córdobas gamle bydel - og besøge Spaniens mest berømte bygning, Alhambra. Rejsen slutter med afslapning ved det azurblå Middelhav. Mød spanierne i øjenhøjde, der hvor det bobler af kultur og livsglæde - essensen af Andalusien.

Essens er en kvalitetsrejse med de gode oplevelser i højsædet. Spanien har længe været blandt danskernes favoritrejsemål, da det er et af Europas mest betydningsfulde kulturlande med en rig og fascinerende historie - og samtidig er landet en ideel ramme for eventyr under varme himmelstrøg. I en hyggelig og afslappet atmosfære udforsker vi det autentiske Andalusien, hvor maurerne har efterladt uudslettelige minder efter næsten 800 års dominans.

På hele rejsen bor vi på udvalgte 3 og 4-stjernede hoteller, og i Córdoba kan du særligt glæde dig til at skulle bo i hjertet af den gamle by - tæt på den verdensberømte moské-katedral, La Mezquita. De fleste besøgende kommer her kun på en éndagstur, men med BEST Travel oplever du Córdobas enestående eventyr både i dagslys og om aftenen, hvor byen lyser som den smukkeste perle. Det er ganske enkelt byen, man ikke vil hjem fra!

Tag med på denne efterspurgte rejse, hvor vi også skal opleve Spanien på skinner. Vi kører ad den panoramiske togrute fra San Roque til den dramatisk beliggende hvide by, Ronda – og du kan også glæde dig til turen med AVE højhastighedstoget, der hører til blandt Europas bedste. En behagelig, afslappende og bæredygtig rejseform.

Sevilla er en eksplosiv cocktail af kultur, historie, sanselighed, natteliv og latinsk temperament. Andalusiens hovedstad er en fascinerende by, spækket med minder fra guldalderen med nogle af verdens smukkeste barokbygninger. Det undrer derfor ingen, at Lonely Planet placerede Sevilla øverst på listen over verdens bedste byer i 2018.

Opholdet i Granada er en fortryllende oplevelse. Her får man i det spændende Albaicín-kvarter en forestilling om, hvordan byen så ud under den mauriske periode med de hvidkalkede balkonhuse - og ikke mindst ved besøget i Alhambra, der regnes for Spaniens smukkeste seværdighed. Alt er her som var det taget ud af 1001 nats eventyr.

I Andalusien er livets krydderi, gæstfrihed. Lyset, livsstilen og atmosfæren tiltrækker mennesker fra hele verden. Man bliver tiltrukket af den solrige region fyldt med romantik, historie, flamencodans og masser af livsglæde. Selv om historien giver genlyd i Andalusien, lever man i nuet. Livet er en fest, og alle synes at være inviteret. Oplev Andalusiens skønhed og den ægte spanske stemning.

Bienvenido – velkommen til Essensen af Andalusien.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Puerto Banús
 • Dag 2 - Estepona og panoramisk togrejse til Ronda
 • Dag 3 - Ronda, eksklusiv vingårdsbesøg og Sevilla
 • Dag 4 - Sevilla - Andalusiens hovedstad
 • Dag 5 - Eventyrbyen Córdoba
 • Dag 6 - Córdoba og AVE-højhastighedstog til Granada
 • Dag 7 - Granada – maurernes sidste højborg & Alhambra
 • Dag 8 - Costa Tropical - Salobreña
 • Dag 9 - Fridag på Costa Tropical
 • Dag 10 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Essensen Af Andalusien 2023

Inkluderet i prisen

Fly til Málaga t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

Panoramisk togrejse fra San Roque til Ronda

AVE-højhastighedstoget fra Córdoba til Granada

5 (6) nætter på 4-stjernede hoteller og 4 (3) nætter på 3-stjernede hoteller:

 • 1 nat i Puerto Banús (4-stjernet hotel)
 • 1 nat i Ronda (3-stjernet hotel)
 • 2 nætter i Sevilla (4-stjernet)
 • 1 nat i Córdoba (3- eller 4-stjernet)
 • 2 nætter i Granada (4-stjernet)
 • 2 nætter ved Salobreña (3-stjernet)

9 x morgenmad

1 x spansk tapas-frokost på eksklusiv vingård

1 x aftensmad (kold anretning)

1 middag u/drikkevarer

1 middag m/drikkevarer

2 middage m/1 glas vin

Lokalguide i Ronda, Córdoba, Sevilla, Granada og i Alhambra

Udflugter ifølge program, bl.a.:

 • Eksklusiv vingårdsbesøg m/vinsmagning
 • Entré til moskéen-katedralen La Mezquita
 • Rundvisning på Alhambra

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 2.895

Dobbeltværelse m/balkon i Granada kr. 150

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Flamencoaften kr. 355

Dag 1

Ankomst til Puerto Banús

Vi flyver direkte til Málaga, hvor rejselederen byder velkommen i lufthavnen. I bus fortsætter vi til Costa del Sols verdensberømte og mondæne lystbådehavn i Puerto Banús - kendt som de riges paradis. Her bor de velstillede i fashionable huse, og lever et glamourøst liv med dyre og elegante designforretninger, eksklusive restauranter og luksusbiler. En sand legeplads for millionærer, kendisser og sheiker. Mange sejlere er udstyret med de mest ypperlige faciliteter.

Vi indkvarteres i moderne hotellejligheder for en enkelt nat. Om aftenen hygger vi os med en kold anretning på hotellet. Måske har du lyst til at slutte dagen med køb af en forfriskende godnat-drink i Frank Sinatras yndlings bar ”Sinatra Bar”, der er én af de mest succesrige og berømte i Puerto Banús?

Dag 2

Estepona og panoramisk togrejse til Ronda

Efter morgenmad indsnuser vi i lystbådehavnen i Puerto Banús, hvor der er hyppige anløb af gigantiske og meget luksuriøse yachter, som hører til verdens jetset. Derefter fortsætter vi til den maleriske blomsterby Estepona, hvor vi tager på en idyllisk byvandring gennem labyrinten af ​​små brostensbelagte gader med fine hvide huse og billedskønne torve. Overalt ser vi blomster i farverige krukker fyldt med pelargonier i hvide, røde og lyserøde nuancer. Her hersker en særlig skønhed i en verden med eventyrlige blomsterdufte. Byens kælenavn er velfortjent ”Costa del Sols Have”, der samtidig virker som et frilandsmuseum, hvor man frit kan gå rundt og opleve Esteponas mere end 60 kunstneriske vægmalerier og 40 spændende skulpturer.

Glæd dig til den fantastiske togtur, hvor vi på 1½ time kører gennem smuk natur fra San Roque til Andalusiens største hvide by, Ronda. (Kufferten sendes med bus, da der ikke er plads i toget til stor bagage). Byen har en spektakulær beliggenhed på toppen af ​​den kæmpestore El Tajo-kløft, og er kendt for sin berømte tyrefægtningsarena, der gennem mange år har tiltrukket besøgende fra hele verden. Vi bor 1 nat midt i byen på et charmerende familiehotel i autentisk spansk stil. Efter ankomst går vi en lille tur i den charmerende gamle bydel med brolagte gyder, blændende hvide huse og pladser, inden vi nyder middagen på en lokal restaurant.

Dag 3

Ronda, eksklusiv vingårdsbesøg og Sevilla

Om morgenen spadserer vi over Rondas imponerende bro, Puente Nuevo, med 3 høje buer, og tager et kik ned i slugten til den dybtliggende Guadalete-flod, der er omgivet af dramatiske lodrette klippevægge. Vi passerer også Rondas tyrefægterarena, der tælles blandt Spaniens smukkeste og mest betydningsfulde. I Andalusien er tyrefægtning en kultur, en sport og et kunstværk, der har rødder helt tilbage til både oldtidens Kreta og Romerriget.

Enhver matador drømmer om at kæmpe mod tyrens intelligens netop her - i den mere end 200 år gamle arena - stedet, hvor nogle af de vigtigste begivenheder har fundet sted i tyrefægtningens historie. Byens berømte matador Francisco Romero opstillede i 1726 grundreglerne for tyrefægtning, som stadig benyttes i dag.

Det er en uforglemmelig oplevelse at besøge det gamle trinitariske kloster fra det 16. århundrede. Klostret ligger ved foden af Tajo de Ronda, og er efter en omfattende restaurering forvandlet til den smukkeste vingård, Finca Descalzos Viejos. Her har man mere end 20 års dedikation og engagement i vinproduktion. Vingården ligger i næsten ubeskrivelig smukke omgivelser.

Hovedbygningen og haven støder op til vinmarkerne, der er plantet på skråningerne, og omgivet af 3 naturparker. Her finder vi også en terrassehave med fantastiske frugttræer, gamle oliventræer og en vandkilde.

Mikroklimaets påvirkninger fra Middelhavet og Atlanterhavet har her skabt en helt særlig vinscene med fremragende økologiske vine i romantiske rammer.

Forestil dig at nyde en dejlig spansk tapas-frokost med 3 glas herlige vine på dette magiske sted, hvor klostrets pragt er genfortolket af de nuværende ejere Flavio Salesi og Paco Retamero. Det er ikke billigt, men hver en krone værd! Du kan godt glæde dig til besøget!

Fincatrabajadoreslinios2 Web
Oukaleelemejoressonqueelvinosusamores
Edificioniebla Galeria

En berusende oplevelse venter i Sevilla - Andalusiens største by. Strålende paladser, smukke barokkirker og fornemme huse ligger i de snoede og romantiske middelaldergader som et udstillingsvindue for tiden som maurisk hovedstad. Senere var Sevilla verdens rigeste by tilbage til dengang, hvor ufattelige rigdomme strømmede ind fra Colombus’ nye verden. De fleste besøgende taber deres hjerte til denne enestående by, der også er kendt for sin enorme gotiske katedral. Hertil vender man gerne tilbage igen og igen. 

Vi fornemmer Sevillas storhed på den gigantiske cirkelformede plads, Plaza de España, der er udsmykket med farvestrålende fliser med scener fra alle de spanske provinser, og vi ser det mauriske 100 meter høje kirketårn, La Giralda – byens vartegn, inden vi indkvarteres for 2 nætter på vores dejlige hotel med god tid til at mærke byens sjæl.

Guadalquivir-floden og Torre del Oro, Sevilla Guadalquivir-floden og Torre del Oro, Sevilla
Dag 4

Sevilla - Andalusiens hovedstad

I dag tager vi på en spændende byvandring gennem de smalle gader i det jødiske kvarter, Barrio de Santa Cruz, der syder af historie og verdensberømte legender. Det er svært ikke at blive forelsket i dette fantastiske kvarter. Her boede jøderne i flere århundreder, indtil de blev udvist af dronning Isabel la Católica. At fare vild i disse middelalderlige snoede gader vil kun være en positiv oplevelse! Her ser vi også det romantiske gul-hvide hus på Plaza Alfaro, som skulle være inspirationen til altanscenen i ”Romeo og Julie”.

Columbus satte kurs mod den Nye Verden i 1492. Byen er rig på historie, som både afspejler sig i romerske, kristne, mauriske og moderne bygninger. Duftende appelsintræer og palmer på hyggelige pladser. Maleriske gyder med blomsterfyldte patioer. Sevilla er én af Spaniens mest imponerende byer, og regnes for én af Europas hotteste storbyer. Vi passerer også verdens største gotiske katedral med Columbus’ gravmæle.

Om eftermiddagen er der tid til at udforske byen på egen hånd. Gør som sevillanoerne, de har for længst mestret kunsten at gøre hver dag til en fest. Sid på én af de mange stemningsfulde tapasbarer, nyd livet med et godt glas vin - eller måske frister et besøg på det fantastiske kongeslot Alcázar? Et kik ind i katedralen eller en shoppingtur i Calle Sierpes, hvor du kan finde billige sko og lædervarer.

Gennem mange år har byens atmosfære inspireret flere kunstnere. Hvem kender ikke de verdensberømte operaer som ”Barberen fra Sevilla”, ”Carmen” eller ”Don Juan”? En skøn dag i Andalusiens hovedstad, hvor gammelt og nyt mødes. Rejselederen hjælper gerne med at finde et godt spisested om aftenen.

Barrio de Santa Cruz, Sevilla
Plaza de Espana, Sevilla
Sevilla

Ekstraudflugt: Flamencoaften
Sevillas mange Flamencoklubber holder liv i den århundrede gamle tradition. Lyden af trampende hæle, guitarrytmer, klap og kraftfuld sang, udtrykker dansens temperament og elegance. At overvære et farvestrålende flamencoshow er lyden af Andalusien. En særdeles spændende aften, som stærkt kan anbefales - også for ikke-flamenco-interesserede. Danserne skal mestre de yderst krævende trin, og guitaristerne de komplicerede takter.

Flamenco afspejler forskellige følelser lige fra fortvivlelse, smerte og glæde. Der findes mange turistede forestillinger, men vi skal besøge byens ældste, Tablao Flamenco Los Gallos, der i mere end 50 år - aften efter aften, har opført den traditionelle flamenco af meget høj kvalitet. Tag med til dette 5 kvarters fantastiske show. Oplev eliten inden for flamenco – og kom tættere på den andalusiske sjæl. Vi benytter taxa fra hotellet til teatret t/r.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 5

Eventyrbyen Córdoba

Om formiddagen kører vi til Córdoba – byen, du aldrig glemmer!

På byvandringen gennem Córdobas middelalderkvarter oplever vi, hvordan byens særlige charme har udfoldet sig i det jødiske kvarter med synagogen, paladser og kirker. Det er næsten helt overvældende at gå i labyrinten af smalle gyder mellem hvidkalkede huse, smedejernsbalkoner, blomstersmykkede patioer og idylliske pladser, hvor potteplanterne pryder både vinduer og balkoner. Her er hyggelige caféer med maurisk stemning. Myntete, vandpiber og dufte som var det fra 1001 nats eventyr.

Glæd dig til at bo 1 nat på et fantastisk hotel midt i det maleriske jødiske kvarter blot et stenkast fra den verdensberømte moské-katedral, La Mezquita. At bo her, er som en rejse tilbage i tiden til dengang, hvor Córdoba var én af verdens største byer. Om aftenen hygger vi os med en dejlig middag inkl. drikkevarer på en charmerende restaurant i gåafstand fra hotellet.

Afr. 16/10: Vi bor på et moderne og komfortabelt hotel i Córdoba tæt på bredden af Guadalquivir-floden.

Dag 6

Córdoba og AVE-højhastighedstog til Granada

Om morgenen før alle endagsturisterne ankommer, besøger vi den fascinerende moské-katedral, La Mezquita, der er en af verdens største islamiske bygninger og symbol på den sofistikerede kultur, der blomstrede her for mere end 1200 år siden, da Córdoba var hovedstad i det mauriske Spanien. Moskéen er et arkitektonisk mesterværk, og tælles blandt Spaniens smukkeste og mest originale bygningsværker. Et forunderligt syn venter inden for med de 850 røde og hvide søjler, buer og gange - og kirken, der ligger midt inde i den nedlagte moské. Man har næsten en følelse af uendelighed, når man befinder sig i bygningen. Det er en mystisk oplevelse med en spændende blanding af historie og religion.

Det er komfortabelt at køre med Spaniens højhastighedstog AVE, der hører til blandt de bedste i Europa. Togene kører til tiden, og på blot 1½ time når vi direkte til Granada med AVANT-toget, som er navnet på AVE-togene med kortere ruter. Togets tophastighed kan på nogle strækninger komme op på 350 km/t. Den første AVE-strækning åbnede i 1992 i forbindelse med verdensudstillingen i Sevilla. (Der er plads til 1 kuffert pr. person i toget).

Vi bor 2 nætter i Granada på et charmerende hotel med flot beliggenhed ikke langt fra Alhambra.

Har du lyst kan du sidst på eftermiddagen tage med rejselederen en tur op i det spændende hulekvarter, Sacromonte, hvor sigøjnere slog sig ned efter maurerne blev udvist af de kristne. Gennem historien har mennesker søgt sikkerhed i klippehuler. Hulerne blev udgravet som boliger på bjergskråningerne. Der er ikke to ens huler i dette unikke og autentiske kvarter med hvidkalkede facader, der overalt bærer præg af beboernes skikke og traditioner. Spanien er det land i Europa, hvor flest mennesker har indrettet sig i huler. I dag bruges de fleste huler som restauranter og flamenco-tablaoer. Måske finder vi et hyggeligt sted, hvor vi kan få et let måltid mad, inden vi tager tilbage til hotellet. Bussen kan ikke køre i kvarterets smalle gader, så derfor skal vi med taxa fra hotellet t/r. (Middag og taxa er ikke inkl. Pris pr. taxa ca. EUR 14 per vej).

Dag 7

Granada – maurernes sidste højborg & Alhambra

Om formiddagen tager vi på opdagelse i hjertet af Granada, der er spækket med hyggelige restauranter, barer og caféer. Granada er en fortryllende by, hvor vi overalt finder spor fra de spanske maurere. Hesteskobuer, krydderier og tehuse går hånd i hånd med moderne modebutikker, grafitikunst og lækre tapas-barer. Man bliver hurtigt tiltrukket af byens dejlige stemning med gader, der fører os tilbage til fordums pragt. 

Vi passerer spændende butikker med kunsthåndværk, der ligger i den smukke gård, Corral del Carbón - ligesom vi også kommer forbi den gigantiske domkirke. Byvandringen slutter på Plaza de Bib-Rambla, der nærmest virker som et spejlbillede af Granadas ældgamle historie. Hovedtorvet har været vidne til middelalderdyster, henrettelser, tyrefægtninger, folkefester m.m.

Granada Cathedral
Granada
Granada

Efter tid på egen hånd venter en spektakulær oplevelse i det eventyrlige paladskompleks Alhambra – det smukkeste kærlighedsbrev fra den mauriske kultur, der faldt efter næsten 800 år.

Alhambra hører til et af Spaniens mest imponerende bygningsværker, og du vil nyde besøget også selv om du har været der før! Under besøget ser vi den majestætiske skønhed med kongelige gemakker, patioer og den berømte Løvegård. Læg mærke til de geometrisk udskårne trælofter, de elegante fliser, søjler og springvand. Som taget ud af 1001 nats eventyr, finder vi også Generalife med det pragtfulde blomsteranlæg, roser og springvand. Appelsintræer og grønne planter fuldfører den harmoniske helhed med vandbassiner og arabisk ornamentik.

Da Alhambra er et af verdens mest besøgte monumenter, og samtidig er erklæret som et verdensarvssted af UNESCO, er efterspørgslen enorm. Der findes særlige regler for gruppebesøg, og selv om Best Travel altid har fået de ønskede billetter, må vi tage forbehold for ændret besøgstidspunkt.

Vil du vide mere om Alhambra og dens ekstraordinatære arkitektur, kan du læs mere her.

OBS: Ved bestilling skal den rejsendes nøjagtige pasnummer oplyses. Evt. fejl eller ugyldig pas betyder, at man ikke kan besøge Alhambra!

Dag 8

Costa Tropical - Salobreña

Om morgenen ser vi Granadas ældste bydel Albaicín. Her får vi en lille fornemmelse af, hvordan byen så ud under den mauriske periode med de hvidkalkede balkonhuse pyntet med blomstrende geranier, det tyrkiske bad, og kirker bygget ovenpå moskéers ruiner. Vi siger farvel til Granada fra et formidabelt udsigtspunkt til Alhambra, og fortsætter i bus til det azurblå Middelhav.  

Her nyder vi tilværelsen med afslappende dage på Costa Tropical, der er mindre kendt end sin nabokyst, Costa del Sol. Kysten byder på smukke strande, og er kendt for sit særlige mikroklima med mere end 300 årlige solskinsdage.

Kysten har fået sit navn ”Den Tropiske Kyst” på grund af sin tropiske vegetation med palmer, blomster og overflod af frugter og grøntsager.

Vi har valgt at bo 2 nætter på et hyggeligt hotel med en drømmeagtig beliggenhed - højt hævet på et klippefremspring med formidabel udsigt direkte ned til Middelhavet, og kun få km til den charmerende by Salobreña. Om aftenen hygger vi os med aftensmad og et glas vin og vand på hotellet.

Salobreña Salobreña
Dag 9

Fridag på Costa Tropical

Slap af ved hotellets dejlige swimmingpool med en god bog eller gå en tur langs det azurblå Middelhav, og mærk havets friske brise.

Du kan også tage med rejselederen på en flot 3 km lang gåtur, hvor vi i et roligt tempo kommer forbi tropiske plantager og typisk Middelhavsbevoksning ad stien til Salobreña. Af og til kan delfiner spottes langs kysten. Ad smalle gyder med hvidkalkede huser går vi op til byens højeste punkt ved den gamle mauriske fæstning (entré ikke inkl.). Herfra nydes den enestående udsigt over byen, bjergene og havet.

Nedenfor ligger strandene, der deles af klippefremspringet El Peñon. Det er skønt bare at sidde på en café – måske med en café on leche – og mærke byens autentiske spanske stemning. Tid i byen på egen hånd, inden vi om eftermiddagen går tilbage til hotellet eller tager en taxa for egen regning (Pris ca. EUR 10 pr. taxa per vej).   

Om aftenen nyder vi rejsens sidste aftensmad inkl. et glas vin og vand på hotellet.  

Dag 10

Hjemrejse

Vi forlader hotellet, og vores bus bringer os hurtigt til lufthavnen i Málaga, hvorfra vi flyver direkte til Danmark.

Hoteller

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse