Frauenkirche, Dresden
På sejltur i Spreewald
Blaues Wunder

Tyskland

Dresden og Spreewald

Pris pr. person fra
kr. 5.795

Dresden og Spreewald danner det perfekte par for oplevelsen af både storbystemning, spændende kulturoplevelser og fantastiske naturoplevelser. Dresden gemmer på masser af kulturskatte, og vi skal undervejs se nærmere på nogle af dem - både til lands og til vands. Spreewald venter med sit net af kanaler, som skærer sig igennem det enorme og billedskønne skovområde. Det kan ikke undre, at Spreewald er én af Tysklands smukkeste naturparker - og kaldes "Naturens Venedig".

Dresden ligger smukt i en floddal ved Elben og byens status som kulturby går flere århundreder tilbage. Under 2. Verdenskrig blev byen sønderbombet af de allierede. Bombningerne, sammen med 40 års byudvikling under det socialistiske styre, ændrede byens udtryk betydeligt. Siden Tysklands genforening er Dresden blomstret op på ny, og fremstår nu som et moderne kraftcentrum, der er kendt for sit fokus på kunst, kultur og arkitektur.

På Spreewalds vandveje skal vi sejle en tur i de traditionelle, fladbundede både. De har igennem århundreder har været benyttet som transportmiddel mellem landsbyerne. Glæd dig til en smag på Tysklands kultur og natur i en skøn forening!

Turen til Tyskland foregår med tog med skift i Hamborg og Berlin, hvorfra vi fortsætter i et EC-tog (Eurocity) med endestation i Prag. Vi står selvfølgelig af i Dresden. Undervejs er der mulighed for at købe frokost i togets restaurantvogn.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Togrejse fra Danmark til Dresden
  • Dag 2 - Byvandring i Dresden og tid på egen hånd
  • Dag 3 - Bådtur og frokost i Spreewald
  • Dag 4 - Sejltur på Elben og ophold i Pillnitz
  • Dag 5 - Hjemrejse fra Dresden
Hent pdf-udgave af rejsen
Togrejse til Dresden

Inkluderet i prisen

Togbillet inkl. pladsbillet København/Aarhus-Hamborg-Berlin-Dresden t/r

Transfer i egen bus fra banegården i Dresden til hotellet t/r

4 nætters indkvartering på Leonardo Hotel Dresden Altstadt

4 x morgenmad på hotellet

1 x aftensmad på hotellet (dag 1)

1 x frokost i Spreewald

Byvandring i Dresden

Udflugt til Spreewald inkl. sejltur

Entré til Pillnitz' slotshave

Bådtur på Elben til Pillnitz

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer og øvrig forplejning

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 950 (2024: kr. 1.100)

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Togrejse fra Danmark til Dresden

Vi starter rejsen bekvemt i et dansk tog, som tager os til Hamborg. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs. 

Midt på dagen skifter vi nemt tog i Hamborg og siden Berlin, og vores rejseleder viser naturligvis vej fra det ene tog til det andet. 

Undervejs fra Hamborg og Berlin og siden mellem Berlin og Dresden medføres en restaurantvogn, hvor der vil være mulighed for at købe frokost. Allerede sidst på eftermiddagen ankommer vi til Dresden. Vi har naturligvis sørget for transporten hen til vores centralt beliggende hotel, hvor vi også den første aften nyder vores aftensmad. 

Dag 2

Byvandring i Dresden og tid på egen hånd

Med hotellets fremragende beliggenhed har vi det bedste udgangspunkt for oplevelser i Dresden. Om formiddagen inviterer rejselederen på byvandring i det gamle centrum og viser alle byens største seværdigheder frem, inden vi slutter af ved den verdenskendte Frauenkirche, som der selvfølgelig bliver mulighed for at besøge.

Eftermiddagen er til fri disposition til oplevelser på egen hånd, så der er tid til at finde sig en god restaurant, hvor man kan nyde aftenmaden. Hotellets centrale beliggenhed gør, at udvalget af restauranter i gå-afstand er stort og varieret.

Dag 3

Bådtur og frokost i Spreewald

Vi tager i dag på en udflugt til det store skovområde Spreewald, der er gennemskåret af kanaler og ofte kaldes for ”Naturens Venedig”. Området er beboet af den slaviske befolkningsgruppe sorberne, der igennem århundreder har benyttet fladbundede både som transportmiddel mellem landsbyerne.

Vi skal naturligvis ikke snydes for en sejltur i en af de traditionelle både, og opleve den helt specielle natur og kultur, hvor selv posten bliver sejlet ud den dag i dag. Turen inkluderer også frokost i Spreewald. Vi er tilbage i Dresden igen midt på eftermiddagen.

Dag 4

Sejltur på Elben og ophold i Pillnitz

Intet besøg i Dresden er komplet uden en sejltur på Elben, som løber lige igennem byen på sin vej mod nordvest. Tag med os på en vidunderlig bådtur og opdag Dresdens historiske, gamle bydel og smukke landskaber langs Elbens bredder. 

Vi starter ved Terrassenufer og sejler forbi de tre berømte små slotte: Albrechtsberg, Eckberg og Lingner. Videre under fire berømte broer, hvoraf den mest mindeværdige bro hedder Blaues Wunder (det blå vidunder) og har fået dette kaldenavn takket være dens farve.

Efter et par timers afslappende sejlads ankommer vi til Pillnitz, hvor vi udefra beundrer Pillnitz Slot. Dette slot blev bygget i det 18. århundrede af August den Stærke, og i dag bruges slottets lokaler til to museer: Kunstgewerbemuseum (museum for kunst og kunsthåndværk) og Schlossmuseum (slotmuseum).

Der bliver her et par timers ophold, som blandt andet kan bruges på at udforske Pillnitzs smukke slotshave. Først på eftermiddagen nyder vi den afslappende sejlads tilbage til Dresden.

Pillnitz Pillnitz
Dag 5

Hjemrejse fra Dresden

Vi nyder den sidste morgenmad på hotellet, inden vi sidst på formiddagen sætter os til rette i toget og sætter kursen mod Berlin og Hamborg – og herfra videre til Danmark.

Forventede togtider

Dit rejsetidspunkt fremgår på din billet- men tiderne er typisk som vist herunder


Tog fra København

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.34
Ringsted Station 07.58 21.02
Odense Station 08.40 20.19
Kolding Station 09.18 19.41
Padborg Station 10.02 18.53

 

Tog fra Aarhus

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aarhus Station 07.45 21.12
Skanderborg Station 07.59 20.58
Horsens Station 08.14 20.42
Vejle Station 08.31 20.26
Fredericia Station 08.50 20.09
Kolding Station (togskifte) 09.18 19.40
Padborg Station 10.02 18.53

 

Tog fra Aalborg

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aalborg Station 06.05 22.51
Hobro Station 06.44 22.11
Randers Station 07.00 21.54
Aarhus Station 07.45 21.12
Fredericia Station 08.50 20.09
Kolding Station (togskifte) 09.18 19.40
Padborg Station 10.02 18.53

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse