Firenze

Italien

      

Italien er et af danskernes mest populære rejselande - og landet hvor Best Travel har allerflest rejsemål. Fra de frodige områder i det nordlige Italien omkring Gardasøen og den italiensk-franske Riviera, til de charmerende destinationer i syd som vulkanøen Ischia og Sicilien med sine mange levn fra mangfoldige kulturer.

Italien (Rom)

Gennemsnit for Januar

Vis alle
Januar

13°

Dag

Nat

Jan

13° |

Feb

14° |

Mar

17° |

Apr

19° |

Maj

24° | 13°

Jun

29° | 17°

Jul

32° | 19°

Aug

32° | 19°

Sep

27° | 16°

Okt

23° | 12°

Nov

17° |

Dec

13° |

Fakta om Italien

Antal indbyggere - 60,5 mio.

Valuta - EURO

Hovedstad - Rom

Strømstik - Samme som i Danmark

Særlige krav om visum eller vaccinationer? - Nej

Loading...

Spørgsmål og svar om Italien

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel.

I Italien er der en anden kultur omkring drikkepenge end det, som vi er vant til i Danmark. I servicefagene er lønnen forholdsvis lav, hvilket så kompenseres ved, at der normalt lægges drikkepenge. Mange restauranter sørger for drikkepenge til personalet ved at opkræve "servizio" på typisk 10-15%. På restauranter, cafeer og barer, hvor der ikke opkræves "servizio", er det kutyme at lægge samme beløb i drikkepenge til betjeningen. På hotelværelser lægges typisk et beløb til personalet. Og på udflugter er det kutyme at lægge drikkepenge til chaufføren. Et passende beløb vil være 1 EURO pr. dag.

Som hovedregel kan du drikke vandet i Italien, hvis det ikke er tilfældet, vil det normalt stå på et skilt ved fontænen/hanen.

Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vore rejser. For turene til Italien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantstene, brosten og oftest en del trapper. 

Specifikt om Rom:
Byvandringer i Rom foregår over flere timer, hvor der oftest ikke vil være mulighed for pauser undervejs. For at reducere forurening må turistbusser ikke længere samle gæster op ved hotellerne i forbindelse med udflugter. Dette skal istedet ske fra opsamlingspladser rundt om i byen. Disse opsamlingspladser kan ligge op til 15 minutters gang fra visse hoteller. Kun ved ankomst og afrejse kan busserne få tilladelse til at køre helt frem til hotellerne.

Specifikt om Pompei og andre arkæologiske udgravninger:
Terrænet er oftest ujævnt, og der kan være større afstande at tilbagelægge til fods. 

Specifikt om udflugter, der indeholder bådture:
Vær opmærksom på niveauforskelle mellem båd og kaj.

Specifikt om Toscana:
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da mange af rejsens udflugter foregår på ujævnt terræn.

Specifikt om Sorrentohalvøen:
Terrænet på Sorrentohalvøen er uegnet for gangbesværede, hvilket typisk også gælder hotelområdet. Der er ofte trapper, niveauforskelle, og undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet - ved ankomst og afrejse arrangeres i sådanne tilfælde bagageservice. 

Uanset om du rejser til Italien eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, da du kan blive forhindret i at rejse.

Hvis du vil fotografere mennesker og kæledyr, er det en god idé at spørge først. I nogen kirker er det tilladt at fotografere, i andre må du fotografere uden blitz, og i atter andre skal du købe en tilladelse i kirken, hvis du vil fotografere. Du må ikke fotografere og filme ved grænseovergange, i havne og i lufthavne i pas- og sikkerhedskontrollen. Fotografering og filmoptagelse af politi og militær må heller ikke finde sted af sikkerhedsmæssige årsager. Ved overtrædelse risikerer du, at dit fotoapparat eller mobiltelefon konfiskeres.

Det er, som i Danmark, langt de fleste steder trygt at gå alene, men det er ofte en god idé at følges flere ad, når man er turist et fremmed sted.

Desværre meget dårlige. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede.

1. januar - Nytår (Capodanno)
6. januar - Helligtrekongersdag (La Befana)
Påskedag og Påskemandag - ikke fast dato

25. april - Italiens befrielsesdag (Festa della Liberazione)
1. maj - Arbejdernes dag (Festa del Lavoro)
2. juni - Republikkens dag (Festa della Liberazione)
15. august - Ferragosto (Mariæ Himmelfart)
1. november - Allehelgensdag (Ognissanti)

8. december - Marias Ubesmittede Undfangelse (Immacolata Concezione)

25. - 26. december - Jul (Natale)

 

Derudover er der lokale helligdage, hvor eksempelvis den lokale skytshelgen eller -helgeninde fejres.

 

Den italienske standard er i udgangspunktet som i resten af det sydlige Europa, enkelte steder en smule lavere. Italienerne elsker det overdådige, og hotellerne er ofte elegant og flot indrettet i fælleslokalerne, hvorimod værelserne tit er ganske enkelt indrettede. Badeværelser er ofte små og af lavere standard. 

Alle vores hoteller tager imod de gængse credit cards, og det gælder også de fleste større butikker i byerne. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tage ikke imod credit cards.

Det kan dog ikke forventes, at der kan betales med kort som i Danmark. For i Italien accepteres kort ikke til betaling af småbeløb - ofte er der et minimumsbeløb i størrelsesordenen 50 EURO - mange steder endda højere minimumsbeløb - og man kan i Italien ikke få et beløb "over det aktuelle beløb" - altså hæve kontanter, som man kan i Danmark. Det er derfor altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Man regner i kilo, meter og liter lige som herhjemme. På markeder sælges f.eks. salat sommetider i mål af 100 g. Brød betales oftest pr. gram, ikke pr. stk.

Italienerne gør ikke så meget ud af morgenmaden, men der serveres morgenmad med brød, marmelade og pålæg på vores hoteller i Italien.
Frokost er fra gammel tid dagens store måltid - gerne med tre retter (primo, secondo og dessert eller frugt og til sidst kaffe), men i det moderne Italien er frokosten ofte et mindre måltid med én eller to retter, og på langt de fleste restauranter og caféer kan man købe sig en sandwich, en salat eller en gang pasta, hvis frokostappetitten ikke er så stor. De steder, hvor der er vin inkluderet i rejsens pris serveres husets vin.

Der er meget få offentlige toiletter i Italien, og rengøringen lever ikke alle steder op til nordisk standard. På mange barer er det OK at gå ind og bede om at låne nøglen til toilettet.

Både børn og voksne skal medbringe gyldigt pas, når man rejser til Italien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer.

Der bliver flere og flere hoteller i Italien med gratis internet adgang - på værelser og/eller i fællesrum, men der er stadig mange hoteller, hvor man må betale for internetadgang og enkelte uden internetadgang.

I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Italienerne gør traditionelt meget ud af deres udseende, man skal gøre 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre.

Italienerne er overvejende romersk-katolske, men der udøves også en række andre religioner i Italien.

Italienerne er i udgangspunktet et meget høfligt folkefærd, og man er stadig De's, undtaget blandt unge mennesker. Filosofien om 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre - efterleves stadig af mange.

Vi kender Italien som et vinland, og italienerne drikker gerne en aperitif, et glas vin eller flere til maden, men det anses for at være dårlig stil at drikke sig fuld, og man drikker stort set kun til maden.

Det officielle sprog i Italien er italiensk, og langt de fleste italienere taler og forstår i dag italiensk. Italien er en samling af tidligere selvstændige stater, mange med deres eget sprog, og der stadig tales mange forskellige sprog og dialekter i Italien - bl.a. tysk, fransk, veneziano, korsikansk og sardisk.
Mange italienere taler og forstår i dag engelsk - specielt i turistbranchen.

Samme som i Danmark. Når klokken er 12 her, er den også 12 i Italien.

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold, for at turistskatten kan have ændret sig fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor opholder dig på rejsemålet.

Der er rygeforbud på offentlige steder, og flere og flere hoteller bliver røgfri. Nogle restauranter har indrettet særlige rygerum.

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Italien.

Den italienske møntfod er EURO.

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn.

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost.

I de store byer er der forretninger og supermarkeder, der holder åbent hele dagen fra 8/9-17/19 (orario continuato), men de fleste lukker midt på dagen mellem kl. 13 og 15/15.30. I storbyer og på turiststeder holder en del restauranter åbent hele dagen, men normalt lukkes der efter frokost ved 14/15-tiden og åbnes igen om aftenen ved 18/19-tiden. Søndag er butikker oftest lukkede, og mange butikker har derudover en ugentlig halv eller hel lukkedag.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse