Seinen ved Les Andelys
Solnedgang over Rouen
Étretat

Frankrig

Krydstogt på Seinen

Pris pr. person fra
kr. 17.495

INGEN AFGANGE PÅ DENNE REJSE I 2022!

 

Oplev det franske landskabs skønhed og Normandiets spændende byer på dette krydstogt på Seinen. Vi sejler med flodkrydstogtskibet M/S Viva Gloria, et elegant flydende hotel, hvor vi kan slappe af og lade os forkæle mellem de mange, spændende oplevelser i land. Se det smukke landskab glide forbi fra soldækket, eller nyd udsigten indendørs fra skibets komfortable lounge.

Seinen forbindes først og fremmest med Paris, hvor den deler byen og hvor de mange broer og kanaler er en betydningsfuld del af bybilledet. Men Seinen er meget mere end blot Paris - floden løber næsten 800 kilometer fra det østlige Frankrig til den engelske kanal.

Fra Paris sejler vi mod vest gennem det frugtbare landskab i den nordlige del af Normandiet, hvor masser af dejlige oplevelser venter. Vi besøger blandt andet Normandiets hovedby Rouen, med den spændende historie og den storslåede katedral. Vi kommer også på udflugt helt ud til den engelske kanal, hvor vi kan beundre Alabasterkysten med de smukke, hvide kridtklinter og besøger havnebyen Le Havre. Vi slutter af med manér tilbage i Paris, hvor vi oplever flere af byen største højdepunkter.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst og afsejling (-18.30)
 • Dag 2 - Les Andelys (08.00-15.00) og Rouen (20.00- )
 • Dag 3 - Rouen (-14.00)
 • Dag 4 - Le Havre (00.00-)
 • Dag 5 - Le Havre (-20.00)
 • Dag 6 - Vernon (13.00-18.30)
 • Dag 7 - Paris (06.00-)
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Krydstogt på Seinen med M/S Viva Gloria

Inkluderet i prisen

Fly København-Paris t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 overnatninger på 4+ stjernet skib i dobbeltkahyt med vindue på hoveddæk

Velkomstdrink

Helpension ombord, bestående af morgenmad, frokost og aftensmad. Pensionen starter med aftensmad på dag 1 og slutter med morgenmad på dag 8

Premium drikkepakke (alle drikkevarer på skibets bar kort)

Alle drikkevarer i minibaren i kahytten

Skatter, afgifter og obligatoriske drikkepenge til skibets besætning

Udflugter og entréer ifølge program

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dækstillæg på M/S Viva Gloria

 • Dobbeltkahyt med fransk altan - Dæk 2 kr. 2.800
 • Juniorsuite med fransk altan - Dæk 2 kr. 5.000
 • Dobbeltkahyt med fransk altan - Dæk 3 kr. 3.800
 • Juniorsuite med fransk altan - Dæk 3 kr. 6.000
 • Dobbeltkahyt til enebrug - Dæk 1 kr. 5.500
 • Dobbeltkahyt med fransk altan til enebrug - Dæk 2 kr. 8.300
 • Dobbeltkahyt med fransk altan til enebrug - Dæk 3 kr. 9.300

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst og afsejling (-18.30)

Viva Gloria
Viva Gloria
Viva Gloria

Rejsen starter bekvemt med fly til Paris. Fra lufthavnen er der arrangeret transfer direkte til skibet i en bus kun for Best Travels gæster. Afhængig af flytiderne, vil der måske være tid til at slentre en tur langs kajen.

Om aftenen nyder vi en velkomstdrink og spiser middag ombord, mens skibet følger Seinens bugtede løb mod vest.

Dag 2

Les Andelys (08.00-15.00) og Rouen (20.00- )

Mens du nyder din lækre morgenmad, har kaptajnen fortøjet i Les Andelys, en lille by domineret af en af ​​de mest spektakulære seværdigheder i hele dalen - Château Gaillard. Denne formiddag vil vi opdage historien bag dette bemærkelsesværdige slot, som vogter over floden fra toppen af et klippeudspring.  Slottet blev bygget i 1100-tallet af Richard Løvehjerte for at forsvare Rouen mod franskmændene. Château Gaillard blev ofte belejret under den turbulente historie i Nordfrankrig og er nu en af ​​de mest dramatiske ruiner i regionen.

Vi tager også en byvandring i Les Andelys, inden vi returnerer til skibet og spiser frokost.

Eftermiddagen nyder vi ombord imens de skønne landskaber passerer forbi. Under middagen ankommer vi til den smukke by Rouen, og der vil efterfølgende være mulighed for at gå en lille aftentur i byen.

Chateau Gaillard
Chateau Gillard
Chateau Gillard
Seinen ved Les Andelys
Solnedgang over Rouen
Dag 3

Rouen (-14.00)

Efter morgenmaden er det tid til for alvor at udforske Rouen, hovedstaden i Normandiet, en af ​​de smukkeste middelalderbyer i Europa og scenen for mange vigtige begivenheder gennem århundrederne. Vores guidede byvandring kommer blandt andet forbi den imponerende gotiske katedral, udødeliggjort af den store impressionistiske Claude Monet i en serie på 28 malerier, der viser facaden på forskellige tidspunkter af dagen og under forskellige vejrforhold. Katedralen blev kortvarigt den højeste bygning i verden, da det høje tårn blev tilføjet i det 19. århundrede. Det er også berømt for den tilbagelænede statue, der siges at indeholde hjertet af Richard Løvehjerte.

Rouens snoede gader er en åbenbaring beklædt med antikvitetsbutikker, smagfulde butikker og selvfølgelig utallige restauranter, der byder på enestående regionalt køkken og fremhæver landets fremragende gastronomiske arv. Place du Vieux-Marché er et af de mest gribende steder i byen. Et stort kryds markerer det punkt, hvor jomfruen af ​​Orleans Jeanne d'Arc blev brændt på bålet for sin tro.

Vores byvandring byder også på smagsprøver af både lokal chokolade og lokale oste.

Igen i dag vender vi tilbage til skibet, og nyder en skøn frokost imens kursen er sat mod Le Havre.

Dag 4

Le Havre (00.00-)

Skibet er allerede først på natten ankommet til Le Havre, hvor vi bliver liggende i 2 dage. Den første dag er der god tid til at slappe af og nyde havnebyen Le Havre, som med sin strategisk vigtige beliggenhed ved kanalkysten, har spillet en vigtig rolle for Frankrig. 

Le Havres bymidte er desuden berømt for sin smukke arkitektur, der som noget særligt er på UNESCO's Verdensarvsliste selvom bygningerne "kun" stammer fra det 20. århundrede. De fleste steder ser vi på byrundturen i morgen, men rejseledere byder på en kort orienterede byvandring allerede i dag.

Dag 5

Le Havre (-20.00)

Vi tager først på byrundtur i Le Havre og stopper ved de største seværdigheder. Herefter tager vi på udflugt langs kysten til den charmerende badeby Étretat, hvorfra vi også kan nyde udsigten til den såkaldte Alabasterkyst, med de smukke, hvide kalkklipper. 

Efter turen har du lidt fritid til at slentre ind i byen eller nyde udsigten.

I Étretat har du mulighed for at se ud over de imponerende kridtklipper, der kendetegner stedet. Øverst findes Notre-Dame-de-la-Garde-kapellet, som blev betragtet som en inspiration for mange malere. Monet tilbragte også meget tid i Étretat.

Dag 6

Vernon (13.00-18.30)

Vernon
Monets have i Giverny
Monets have i Giverny

Imens vi nyder frokosten ankommer vi til Vernon, som er beliggende ca. halvvejs på floden mellem Paris og Rouen. Denne vigtige beliggenhed er medvirkende til, at byens historie går mere end 1.000 år tilbage. Byen blev grundlagt af den første hertug af Normandiet.

Er man kunst eller have-interesseret kan man her tage med skibet på en udflugt til Monets have (Købes ombord – pris ca 70 EUR).

Dag 7

Paris (06.00-)

Om formiddagen kan vi se frem til en flot panoramatur i bus gennem Paris. Turen fører os forbi nogle af de mest kendte seværdigheder i Paris, heriblandt Eiffeltårnet, Champs Elysées, Concorde-pladsen og mange flere.

Turen danner også et godt grundlag for at udpege de områder af byen, som du vil opleve på egen hånd om eftermiddagen. Rejselederen kommer gerne med gode råd og tips!

Om aftenen nyder vi den sidste middag ombord.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning. Transfer til lufthavnen og hjemrejse til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse