Paris
Seinen ved Les Andelys
Monets have i Giverny

Frankrig

Krydstogt på Seinen

Pris pr. person fra
kr. 13.995

Oplev det franske landskabs skønhed og Normandiets spændende byer på dette krydstogt på Seinen. Vi sejler med flodkrydstogtskibet River Venture, et elegant flydende hotel, hvor vi kan slappe af og lade os forkæle mellem de mange spændende oplevelser i land. Se det smukke landskab glide forbi fra soldækket, eller nyd udsigten indendørs fra skibets komfortable lounge.

Seinen forbindes først og fremmest med Paris, hvor den deler byen og hvor de mange broer og er en betydningsfuld del af bybilledet. Men Seinen er meget mere end blot Paris, floden løber næsten 800 kilometer fra det østlige Frankrig til den engelske kanal. Fra Paris sejler vi mod vest gennem det frugtbare landskab i den nordlige del af Normandiet, hvor masser af dejlige oplevelser venter. Vi besøger blandt andet Normandiets hovedby Rouen med den spændende historie og den storslåede katedral. Vi kommer også på udflugt helt ud til den engelske kanal, hvor vi kan beundre Alabasterkysten med de smukke hvide kridtklinter og besøger havnebyen Le Havre og den romantiske by Honfleur. I Giverny besøger vi den berømte kunstmaler Claude Monets hus og have og vi slutter af med et besøg på det berømte slot Versailles udenfor Paris. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst og afsejling (-16.00)
  • Dag 2 - Vernon (03.00-16.00) - Monets hus og have i Giverny
  • Dag 3 - Honfleur (09.00-23.00) - Alabasterkysten - Le Havre
  • Dag 4 - Caudebec-en-Caux (06.00-13.00) - Klosterudflugt - Rouen (17.00-)
  • Dag 5 - Rouen (-11.30) - Les Andelys (16.30-18.00)
  • Dag 6 - Conflans (08.30-15.00) - Chateau Chantilly - Paris (20.30-)
  • Dag 7 - Byrundtur i Paris - Versailles
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Seine 2020 Web

Inkluderet i prisen

Fly København el. Billund-Paris t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 overnatninger i dobbeltkahyt med vindue på hoveddæk

Velkomstdrink

Helpension ombord, bestående af morgenmad, frokost og aftensmad fra aftensmad dag 1 til morgenmad dag 8

Underholdning og musik ombord

Udflugter og entreer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Forsikringer

Obligatoriske drikkepenge til skibets personale, anbefalet ca. €7-10 pr. person/dag

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

 

Dobbeltkahyt med fransk altan bagest på mellemdæk kr. 2.400

Dobbeltkahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 3.000

Dobbeltkahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 4.000

Suite med fransk altan på øvre dæk kr. 8.000

Enekahyt på hoveddæk INTET TILLÆG - begrænset antal

Dobbeltkahyt med fransk altan til enebrug bagest på mellemdæk kr. 2.400 - begrænset antal

Dobbeltkahyt med fransk altan til enebrug på mellemdæk kr. 3.000 - begrænset antal

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 259 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst og afsejling (-16.00)

River Venture

Fly fra København eller Billund til Paris. Transfer til vores skib, hvor vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Vi nyder en velkomstdrink og spiser middag ombord mens skibet følger Seinens bugtede løb mod Vernon. 

Dag 2

Vernon (03.00-16.00) - Monets hus og have i Giverny

Monets have i Giverny

Fra Vernon tager vi på udflugt til den berømte impressionistkunstner Claude Monets hus og have i Giverny. Her kan man blandt andet beundre den smukke dam med liljer, som var inspirationen til nogle af Monets mest berømte malerier. Sidst på eftermiddagen kaster vi fortøjningerne og fortsætter videre vestpå mod Honfleur.

Dag 3

Honfleur (09.00-23.00) - Alabasterkysten - Le Havre

Om morgenen lægger skibet til i den fortryllende lille by Honfleur på sydsiden af floden nær udløbet i Atlanterhavet. Om formiddagen tager vi på byvandring i Honfleurs charmerende gader. Efter frokost tager vi på udflugt langs kysten til den charmerende badeby Etretat, hvorfra vi også kan nyde udsigten til den såkaldte Alabasterkyst med de smukke hvide kalkklipper. Herfra går turen videre til havnebyen Le Havre, som med sin strategisk vigtige beliggenhed ved kanalkysten har spillet en vigtig rolle for Frankrig. 

Bymidten er desuden berømt for sin smukke arkitektur, der som noget særligt er på UNESCOs Verdensarvsliste selvom bygningerne "kun" stammer fra det 20. århundrede. Herefter vender vi tilbage til Honfleur, hvor vi kan nyde den byens maritime charme og de pittoreske huse rundt om det gamle havnebassin. Om aftenen begynder sejladsen østpå. 

Entretat
Honfleur
Etretat
Dag 4

Caudebec-en-Caux (06.00-13.00) - Klosterudflugt - Rouen (17.00-)

Jumièges Jumièges

Vi lægger til i Caudebec-en-Caux og tager på udflugt langs klosterruten langs Seinen. Vi skal blandt andet besøge ruinerne af det berømte Benediktinerkloster i Jumièges og klostret i Saint-Wandrille, begge fra d. 7. århundrede. Herefter nyder vi en afslappet eftermiddag ombord med kurs mod Rouen, hvortil vi ankommer kl. 17. Der er mulighed for at gå en tur på egen hånd inden middagen ombord. 

Dag 5

Rouen (-11.30) - Les Andelys (16.30-18.00)

Vi tager på byrundtur til fods i Rouen, som imponerer med sine mange velbevarede bindingsværksbygninger, der får byen til at fremstå som et levende museum. Særlig kendt er den imponerende domkirke Notre Dame, som vi også besøger. Det var i øvrigt i Rouen, at Jeanne d'Arc blev brændt på bålet som kætter i 1431. 

Vi nyder frokosten ombord mens skibet sejler videre mod Les Andelys, hvor vi har et kort anløb - måske til en spadseretur op til ruinerne af Chateau Gaillard, som blev bygget af Richard I, bedre kendt som Richard Løvehjerte. Slottet ligger på et klippefremspring over byen og floden, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Seine-dalen. 

Rouen
Rouen
Seinen ved Les Andelys
Dag 6

Conflans (08.30-15.00) - Chateau Chantilly - Paris (20.30-)

Chateau Chantilly Chateau Chantilly

Fra Conflans tager vi på udflugt til det fortryllende Chateau Chantilly, som huser en imponerende kunstsamling og er omgivet af en smuk park anlagt af havekunstneren André Le Nôtre. Slottes stalde går for at være verdens smukkeste - Prins Louis-Henri de Bourbon var overbevist om, at han ville blive reinkarneret som en hest og fik i 1700-tallet opført den smukke bygning så hans fremtidige jeg kunne opstaldes i stil. Om aftenen sejler vi retur mod Paris.

Dag 7

Byrundtur i Paris - Versailles

Om formiddagen kan vi se frem til en flot panoramatur i bus gennem Paris. Turen fører os forbi nogle af de mest kendte seværdigheder i Paris, heriblandt Eiffeltårnet, Champs Elysées, Concorde-pladsen og mange flere. Om eftermiddagen  tager vi på udflugt til en af Frankrigs mest kendte seværdigheder, Solkongens enorme slot Versailles fra det 17. århundrede. Vi udforsker Versailles, som især er kendt for spejlsalen og det berømte haveanlæg. 

Da slottet blev bygget var Versailles en lille landsby, i dag er den en velstående forstad til Paris. I perioden fra 1682 til oktober 1789, hvor revolutionen brød ud, var Versailles centrum for Frankrigs politiske liv. Versailles er således ikke blot et gyldent eventyrslot, men symboliserer det enevældige monarki under dynastierne Valois og Bourbon.

Champs Elysées, Paris
Eiffeltårnet, Paris
Versailes
Versailles
Versailles
Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning. Transfer til lufthavnen og hjemrejse til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.  

 
På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan coronavirussen påvirker din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse