Zaanse Schans
Tulipaner i Keukenhof
M/S Leonora

Holland

Blomsterkrydstogt i Holland

Pris pr. person fra
kr. 8.995

Oplev Hollands højdepunkter - det berømte forårsblomsterflor i Keukenhof, frilandsmuseet Zaanse Schans, det fascinerende krigsmuseum i Arnhem samt naturligvis Amsterdam med kanaler og de karakteristiske trappegavlhuse. Her skal vi på kanalrundfart, og kan i ro og mag nyde byens atmosfære og smukke arkitektur. Faktisk oplever vi allerede noget af det smukkeste i Holland før krydstogtet begynder, når vi på vejen besøger postkortsmukke, Giethoorn.

Glæd dig til en uforglemmelig rejse gennem det charmerende hollandske landskab, som gennemskæres af kanaler og prydes af kønne, gamle broer og idylliske byer.

Vi rejser med bus til Holland og har under opholdet base på det flotte 4+-stjernede flodkrydstogtskib M/S Leonora, hvor vi slapper af mellem udflugterne i land og hygger os med god mad.

Vi har valgt at gøre turen endnu bedre og mere komfortabel, ved på udrejsen at inkludere ophold i Bremen, hvor vi blandt andet skal opleve det gamle rådhus. Når turen går hjemover, krydrer vi den længere køredag med fotostop ved den imponerende 32 kilometer lange og 90 meter brede dæmning, Afsluitdijk.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Bremen
 • Dag 2 - Giethoorn og Zaandam
 • Dag 3 - Zaanse Schans - Wijk bij Duurstede
 • Dag 4 - Keukenhof
 • Dag 5 - Arnhem - The Airborne Museum - og Nijmegen
 • Dag 6 - Amsterdam - Kanalrundfart
 • Dag 7 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Blomsterkrydstogt 2024 (1)

Inkluderet i prisen

Transport i moderne 5-stjernet bus

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

1 nat på Best Western Zur Post i Bremen

5 nætter i valgt kahytskategori på M/S Leonora

6 x morgenmad

5 x frokost (Dag 2, 3, 4, 5, 6)

6 x aftensmad

Udflugter ifølge program - inkl. kanalrundfarten i Amsterdam og bådturen i Giethoorn.

Entréer til blomsterparken Keukenhof, frilandsmuséet Zaanse Schans og The Airborne Museum

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på €40 pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Skibets drikkevarepakke kr. 725:

 • Husets hvid- og rødvin, øl (2 slags), sodavand, juice og vand i restauranten og baren. Alt serveres i glas og er tilgængeligt i tidsrummet fra kl. 11.00-23.00. Ved køb skal begge personer i kahytten tilvælge drikkevarepakken.

Kahytstillæg på M/S Leonora:

 • Dobbeltkahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 1.500
 • Dobbeltkahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 2.000
 • Suite med fransk altan på øvre dæk kr. 3.000

 • Dobbeltkahyt med vindue på hoveddæk - enebrug kr. 3.000
 • Dobbeltkahyt med fransk altan på mellemdæk - enebrug kr. 4.500
 • Dobbeltkahyt med fransk altan på øvre dæk - enebrug kr. 5.000

Ved tilkøb af enekahyt er tillæg for eneværelse på hotellet i Bremen inkluderet.

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Bremen

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Tyskland i vores moderne 5-stjernede bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. Undervejs holder vi et par pauser, hvor der er mulighed for at købe frokost.

Allerede midt på eftermiddagen når vi frem til ”Byen ved floden”, som Bremen også kaldes på grund af sin beliggenhed ved Weserfloden. Byen har altid været og er stadigvæk i dag en af de mest betydningsfulde havnebyer i Tyskland. Fra vores meget centralt beliggende hotel tager vores rejseleder os med på en byvandring, hvor vi selvfølgelig kommer forbi det smukke rådhus – udnævnt til UNESCO kulturarv. Sammen går vi på opdagelse i byen og hører bl.a. om Brødrene Grimms eventyr ”Bremer Stadtmusikanten”, Bremens by musikere, som er blevet byens vartegn.

Vi spiser middag på en god restaurant i gåafstand fra hotellet.

Dag 2

Giethoorn og Zaandam

Efter en dejlig morgenmad på vores hotel i Bremen er det tid til flere oplevelser! Vi krydser grænsen til Holland for at besøge en for mange ukendt perle – den maleriske landsby Giethoorn. Med kælenavnet "Hollands Venedig" byder landsbyen velkommen til en unik oplevelse, der tager os tilbage i tiden til en verden uden veje, kun kanaler og små stier.

Giethoorns charme ligger i dets netværk af smalle vandveje, træbroer og stråtækte hytter, der skaber en scene direkte fra et eventyr. Landsbyen blev grundlagt i det 12. århundrede, og grundlæggerne designede snedigt deres hjem på små øer, så den eneste måde at bevæge sig rundt i landsbyen på var ved hjælp af en båd. Dette traditionelle og effektive transportsystem er stadig en afgørende del af Giethoorn i dag.

Dette skal vi naturligvis opleve fra første parket, når vi tager på bådtur i byen. Best Travel byder også på frokost, inden vi kører videre mod Zaandam, hvor vores dejlige skib, Leonora, venter os.

Volendam var tidligere så berømt for sine skibsværfter, at den russiske Zar Peter den Store besøgte byen i 1697, men i dag er Zaandam næsten blevet en forstad til nabobyen Amsterdam. Vi har tid til at finde os godt til rette i vore kahytter, inden  der bliver  serveret velkomstdrink og kanapéer i salonen efterfulgt af en lækker middag i skibets restaurant.

Dag 3

Zaanse Schans - Wijk bij Duurstede

Efter et godt morgenmåltid på skibet kører vi ud i de hollandske landskaber og passerer nogle af de store tulipanmarker, et imponerende syn under blomstringen, når de farverige marker står i fuldt flor. Vi besøger det berømte frilandsmuseum Zaanse Schans nær Zaandam. Foruden træsko og tulipaner er vindmøller nok det, Holland er mest berømt for, og her på frilandsmuseet har vi mulighed for at se nogle fine eksemplarer. 

Vi kommer tilbage til skibet og spiser frokost, og eftermiddagen tilbringes med afslapning ombord mens vi sejler mod Wijk bij Duurstede, som der vil være mulighed for at besøge efter middagen på skibet. Skibet tilbringer natten i Wijk bij Duurstede.

Zaanse Schans Zaanse Schans
Dag 4

Keukenhof

I dag venter et af turens absolutte højdepunkter, den verdensberømte blomsterpark Keukenhof, som ligger tæt på byen Lisse. I over 50 år har Keukenhof imponeret sine besøgende med millioner af løgblomster, heriblandt omkring 800 forskellige arter af tulipaner.

Vi har nogle timer til at nyde den gigantiske have, og måske kommer du hjem med inspiration til haven eller krukkerne på terrassen? Glem ikke at besøge den engelske, japanske og historiske have, hvor du finder gamle blomstersorter. Mage til blomsterpark findes næppe!

Efter at have oplevet den betagende blomsterpragt vender vi tilbage til skibet og nyder frokost og siden serveres der kaffe/te og kage, mens vi sejler mod byen Tiel, hvor skibet også tilbringer natten.

Dag 5

Arnhem - The Airborne Museum - og Nijmegen

I dag skal vi opleve Arnhem, som er forbundet med et af de mest berømte slag under 2. Verdenskrig, nemlig Slaget om Arnhem 17. og 18. september 1944. Planen, der var udtænkt af den engelske feltmarskal Montgomery, fik navnet Operation Market Garden og indebar at mere end 10.000 faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linier ved Oosterbeek vest for Arnhem. Faldskærmssoldaterne skulle rykke frem mod Arnhem og indtage broen over Nederrijn, og holde den, indtil der kom forstærkning fra syd. Montgomery forventede, at dette overraskelsesangreb vil forvirre og splitte de tyske tropper, men operationen gik galt på grund af tæt tåge, som gjorde det umuligt for forstærkningstropperne at nå frem. 

Efter 9 dages kamp var flere end 2000 soldater dræbt og 5000 sårede eller efterladt i den ødelagte by. Det blev begyndelsen på en katastrofal krigsvinter i Holland, hvor tusinder døde af kulde og hungersnød. Vi besøger det prisvindende The Airborne Museum som er indrettet på slottet, der var hovedkvarter for Operation Market Garden. Herefter tager vi på bytur og oplever den moderne tids Arnhem.

Tilbage på skibet i Tiel nyder vi en dejlig frokost inden er der afsejling mod Nijmegen, hvor vi overnatter.  En festlig aften venter, når vi samles til en cocktail efterfulgt af kaptajnens gallamiddag. 

The Airborne Museum i Arnhem
The Airborne Museum i Arnhem
The Airborne Museum i Arnhem
Dag 6

Amsterdam - Kanalrundfart

Vi sejler fra Nijmegen kl. 05.00 med kurs mod hovedstaden Amsterdam. Vi ankommer ved middagstid, og efter en tidlig frokost skal vi ud og opleve byen. Det er svært ikke at blive begejstret for Amsterdam, der med sine mange kanaler, cykler og fine, gamle bygninger emmer af charme.

Vi oplever den berømte by på den eneste rigtige måde - fra vandsiden, på en hyggelig kanalrundfart. Fra kanalbåden nyder vi synet af de gamle kanaler og de mange smukke gavlhuse, og fornemmer byens liv og helt særlige stemning. Herefter er der tid på egen hånd, til at se mere af byen eller foretage indkøb.

Skibet ligger natten over i Amsterdam.

Dag 7

Hjemrejse

Efter tidlig morgenmad tager vi afsked med skibets personale og påbegynder hjemrejsen til Danmark. Vi kører hjemad (trafiksituationen kan betyde, at vi kører ad andre veje) via den storslåede 32 km. lange dæmning Afsluitdijk i den nordlige del af Holland. Dæmningen blev konstrueret i 1927-32 for at afspærre Zuiderzee fra Nordsøen, og dermed omdanne området til en ferskvandssø.

Der er tid til at tage fotos af det imponerende inddæmningsprojekt, inden vi fortsætter mod Danmark med passende pauser undervejs.  

Afsluitdijk, Holland Afsluitdijk, Holland

Busopsamling 

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
København - Flintholm Station 06.45 21.15
Køge Nord Station 07.15 20.45
Rønnede - P-plads ved afkørsel 37 07.35 20.35
Vordingborg - P-plads ved afkørsel 41             07.55 20.20
Højmølle Kro 08.20 20.00
Rødby - ved indcheck hos Scandlines 08.55 19.40

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse