Powis Castle, Welshpool
Stranden ved Tywyn
Welshpool

England

X_Wales

Pris pr. person fra
kr. 10.995

Kender du Wales? Wales er mindre kendt blandt danske rejsende end naboerne England, Skotland og Irland – og det er en skam, for Wales byder på enestående natur- og kulturoplevelser og spændende historie, og kan snildt konkurrere med de mere kendte dele af Storbritannien. 

Eva, som er vores rejseleder i Wales, har boet i Welshpool siden 1987. Hun er uddannet i historie og kunsthistorie, og ledede byens museum indtil 2019. Hun kender Wales og de lokale - heriblandt kunstnere og historikere - og har sammensat et spændende program. Nu glæder hun sig til at vise Wales frem, og dele sin kærlighed til landet med Best Travels gæster. Turen gennemføres med små grupper, så der venter os en eksklusiv og personlig rejseoplevelse i Wales.

Vi kan bl.a. se frem til skønne naturoplevelser, når vi tager toget gennem Wales til kystbyen Tywyn og når vi vandrer langs Montgomery Canal. Vi mærker historiens vingesus, når vi vandrer i borgruiner og slotshaver. Vi går til quiz-aften på pubben, og kommer tæt på de lokale og hverdagslivet i markedsbyen Welshpool. Walisisk, som er et gammelt keltisk sprog, tales af ca. en tredjedel af befolkningen i Wales - heldigvis taler de også engelsk. Vi prøver kræfter med sproget med hjælp fra en lokal underviser.  

Turens udgangspunkt er Welshpool, der ligger som indgang til midt-Wales, et næsten ukendt område med både smuk natur, hyggelige byer, fascinerende historie og venlige mennesker. Byen ligger ved floden Severn, lidt over seks kilometer fra grænsen til England. Byen stammer fra den tidlige middelalder, har mange interessante bygninger, blandt andet Powis Castle, og over 6.500 beboere.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst
  • Dag 2 - Den walisiske kyst
  • Dag 3 - Borge og øl
  • Dag 4 - Kanalvandring og kunstværker
  • Dag 5 - Historiske landskaber
  • Dag 6 - Lokale rivaler: Powis Castle og Leighton Hall
  • Dag 7 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Wales

Inkluderet i prisen

Fly København-Birmingham t/r inkl. bagage

Bustransport i England & Wales

6 overnatninger på The Royal Oak Hotel*** i Welshpool

6 x morgenmad

6 x aftensmad

1 x ølsmagning

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 3.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst

Welshpool Welshpool

Fly fra København til Birmingham, hvor den danske rejseleder tager imod. Transfer til Welshpool, hvor vi skal bo på byens førende hotel, The Royal Oak, der ligger lige midt i byen. Bygningens historie formodes at gå tilbage til Tudor-tiden og det siges, at stedet fik tilnavnet “Royal” efter Charles II blev konge i 1660. 

Når vi er blevet indkvarteret på vores værelser tager Eva, og hendes lokale venner Colin og Geoff, os med på en spadseretur rundt i byen, og fortæller om interessante bygninger og steder. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 2

Den walisiske kyst

Vi kører med tog fra Welshpool til den walisiske kyst – det er en smuk tur, hvor vi kører gennem et meget varieret landskab. Efter cirka halvanden times kørsel står vi af i Tywyn, en typisk, britisk badeby med hyggelige gader og en dejlig strand, hvor vi får mulighed for at dyppe tæerne i havet. 

Frokost på egen hånd -  f.eks. traditionel britisk “fish & chips”. Efter togturen tilbage til Welshpool er der mulighed for at gå på opdagelse i byen på egen hånd, eller gå en tur langs kanalen før vi spiser aftensmad på hotellet.

Stranden ved Tywyn
Traditionel engelsk fish & chips
North Shore Swell af Ian Phillips, Tywyn
Dag 3

Borge og øl

Ruinerne af Montgomery Castle Ruinerne af Montgomery Castle

Efter morgenmaden kører vi den korte tur til Montgomery i minibus. Herfra går vi op til ruinerne af Montgomery Castle. Vi ledsages af en lokal guide, som er arkæolog og fortæller om områdets interessante historie som grænseareal mellem Wales og England. Herefter er der mulighed for at gå en lille tur i byen og evt. besøge det lokale museum og måske købe frokost.

Midt på eftermiddagen kører vi videre til Bishop's Castle, en lille by på den engelske side af grænsen. Foruden snoede gader og gamle huse, har den herlige by også to lokale pub-bryggerier: Three Tuns og Six Bells. Rejselederen byder på smagsprøver på det ene af dem - og har man lyst, er der mulighed for at sammenligne de forskellige øltyper ved at besøge det andet pub-bryggeri (ej inkl.), før turen går tilbage til Welshpool, hvor vi spiser aftensmad på hotellet.

En øl på den lokale pub En øl på den lokale pub
Dag 4

Kanalvandring og kunstværker

Efter morgenmaden begiver vi os af sted til fods langs Montgomery-kanalen. Efter cirka en time holder vi pause, med mulighed for at købe en kop formiddagskaffe i “The Horseshoe Inn”. Vi fortsætter endnu en time til den lille by Berriew, der ligger smukt, hvor Montgomery-kanalen og floden Rhiw krydser hinanden. I byen ser vi de sorte og hvide bindingsvœrkshuse, som engang var typiske for hele området. Efter en rundvisning  i byen og den lokale kirke, er det blevet tid til frokost (ej inkl.). Vi anbefaler at spise på “The Lion Hotel” som ejes af kunstneren Andrew Logan. 

Hans museum er en farverig Aladdins hule.  Efter en tur gennem museet får vi mulighed for at gå Andrew i bedene og lave vores egne kunstvœrker, og hvis Andrew er hjemme fortæller han om sit liv og sin kunst. Vi kører tilbage til Welshpool med lokalbussen. Derefter er der tid til at slappe af, inden vi mødes igen til aftensmad på hotellet, efterfulgt af en times indføring i det svære walisiske sprog med en walisisk underviser - som selvfølgelig tager det engelske sprog til hjælp. 

Montgomery Canal
Montgomery Canal
Skulptur på Andrew Logans museum, Berriew
Kunst af Andrew Logan
Dag 5

Historiske landskaber

I dag skal vi udforske det spændende landskab omkring Welshpool. Efter morgenmaden kører vi først til Beacon Ring hillfort, som ligger på Long Mountain og Offa's Dyke, den historiske grænse mellem Wales og England. Vores lokalguide, som er arkæolog, vil fortælle om fortets historie, dets brug som fyr i historiske tider og fortets rolle i Dronning Elizabeth II's kroning. Fra fortet er der en utrolig udsigt over Wales og Shropshire.

Herfra kører vi til Criggion, hvor der er pause til at købe frokost, før vi bestiger Breidden Hill. Det er en spadseretur på omkring 400 meter, som til tider er ganske stejl, men vi holder pauser undervejs. Fra toppen er der en storslået udsigt over Powys og Shropshire.

Her finder man også monumentet Rodney’s Pillar, som blev rejst af lokale godsejere til ære for Admiral Rodney (1718-1792), som insisterede på at den britiske flåde blev bygget af egetrœer fra Montgomeryshire.

Fra Criggion kører vi videre og besøger Maureen Preen i hendes herlige lille hus, hvor vi får en kop te og lærer at spinde uld. Efter aftensmaden på hotellet vil rejselederen tage dem, som har lyst, med til quiz på en lokal pub - en hyggelig og autentisk oplevelse (drikkevarer ej inkl.).

Dag 6

Lokale rivaler: Powis Castle og Leighton Hall

Dagen er helliget Powis Castle og Leighton Hall, to landsteder, der ligger overfor hinanden på hver sin side af Severn-floden. Vi besøger først Leighton Farm og Hall, som er opført mellem 1850 og 1856 af en rig viktoriansk industrialist, John Naylor, som oprindeligt kom fra Liverpool. Ejendommen består af et stort landsted, en meget moderne landbrugsgård, en landsby til at huse stedets arbejdere, en kirke, en park og et stort skovområde med træer fra hele verden. 

Efter en rundvisning i området kører vi tilbage mod Welshpool og op til Powis Castle, hvor vi kan spise frokost (ej inkl.) i caféen. Efter frokost hører vi om jarlen af Powis og hans familie, der en gang boede på slottet. Vi ser også tilbage på Leighton Hall, og hører om forholdet mellem de to familier i midten af 1800-tallet. Der er mulighed for at besøge slottet og haverne (entré ca. £15) på egen hånd. Derefter kan man slentre de ca. 2 km. gennem parken tilbage til Welshpool. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 7

Hjemrejse

Christ Church og rådhuset i Welshpool Christ Church og rådhuset i Welshpool

Efter morgenmaden checker vi ud fra vores værelser, bagagen kan opbevares på hotellet. Vi får en rundvisning i Christ Church, en kirke i Welshpool, som er blevet købt af et privat par. De har restaureret bygningen og skabt et spændende hjem.

Efter tid til frokost på egen hånd er der transfer til lufthavnen i Birmingham, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark med bagagen fuld af walisiske oplevelser. 

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan variere.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse