Lübeck
Warnemünde
Darß

Tyskland

X_Hansestæderne langs Østersøen

Pris pr. person fra
kr. 4.995

Vi har sammensat en spændende rejse til 3 af de spændende nordtyske hansestæder. Rejsen foregår med bus fra Sjælland samt ophold på 200 år gammelt hotel, der fuldender oplevelsen. Vi kan bl.a. se frem til at opleve Lübeck, Wismar og Stralsund.

Hanseforbundet opstod i 1200-tallet med Lübeck, der blev rig på salt- og sølvhandel, som den kapitalstærke hovedkraft. Hanseforbundet bestod af indflydelsesrige købmænd, som mødtes ved de såkaldte Hansedage for at indgå handelsaftaler, og for at træffe strategiske beslutninger. Hansestæderne fik således i kraft af deres fællesskab stor politisk indflydelse, og kunne gennemtvinge deres ønsker ved brug af blokader mod andre byer. Hanseforbundet, især den vendiske sammenslutning, som både Lübeck, Wismar, Rostock og Stralsund var en del af, opnåede på denne måde monopol på handelen gennem Østersøen. Det gik ud over de nordiske lande, og de danske konger førte hyppige krige mod Hanseforbundet. I 1400-tallet begyndte nederlandske og engelske købmænd at sejle nord om Skagen, og brød således Hanseforbundets monopol, hvorved forbundet gradvis mistede sin indflydelse. Hanseforbundet blev officielt opløst i 1669. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Lübeck
  • Dag 2 - Stralsund
  • Dag 3 - Wismar
  • Dag 4 - Ud i det blå
  • Dag 5 - Warnemünde og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Hansest Der Sters En 2020

Inkluderet i prisen

Busrejse inkl. gratis kaffe og adgang til WiFi

Færgeoverfart Rødby-Puttgarten og Rostock-Gedser

4 overnatninger i valgt værelsestype på Hotel Friedrich Franz Palais***

4 x morgenmad på hotellet

4 x aftensmad på hotellet

Kaffe og kage på Cafe Niederegger i Lübeck

Fischbrötchen i Warnemünde

Udflugter ifølge program inkl. entréer

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer og øvrige måltider

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Opgradering til Superior-værelse kr. 400

Opgradering til Junior-Suite kr. 800

Enkeltværelse kr. 1.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Lübeck

Vi tager af sted i moderne 4-stjernet bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. I bussen er der adgang til wifi og strømstik, samt gratis kaffe. Efter overfarten mellem Rødby og Puttgarten, hvor der er mulighed for at købe brunch, sætter vi kursen mod Lübeck.

Den gode beliggenhed ved Trave-floden og den vigtige handel med salt i det 13. århundrede, gjorde Lübeck til en velstående by, hvilket afspejler sig i tidens byggerier og stadig kan fornemmes i dag. Vi spadserer gennem det historiske centrum, og rejselederen fortæller om seværdigheder, arkitektur og byens berømtheder.

Lübeck og marcipan er uløseligt forbundet, og vi besøger den berømte Café Niederegger, hvor der er macipanmuseum på 1. sal. Caféens historie går over 200 år tilbage, og Niederegger har været leverandør til både den tyske kejser og den russiske zar. Vi ser hvordan marcipanen fremstilles, og får en kop kaffe med marcipankage til. Herefter kører vi mod vores hotel i Bad Doberan, hvor vi nyder en dejlig aftensmad.

Dag 2

Stralsund

Vi tager på byrundtur i den historiske hansestad Stralsund, der også kaldes ”Porten til Rügen”. I DDR-tiden bevarede man mange af de fine gamle huse, der er med til at fortælle om byens vigtighed op igennem historien. På en byrundtur gennem de hyggelige gader hører vi mere om den spændende by og dens betydning under Hanseforbundet.

Midt på dagen bliver der tid på egen hånd til at finde et godt spisested til frokost. Vi slutter besøget med en rundvisning på Störtebeckers bryggeri, hvor der naturligvis også vil være smagsprøver.

Stralsund Stralsund
Dag 3

Wismar

Efter et godt morgenmåltid på hotellet tager vi på byrundtur i Wismar, der ligger ved Østersøen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Vil man have fornemmelsen af at stå i en hansestad fra det 14. århundrede er et besøg i den gamle bydel i Wismar så tæt på, som man kan komme. Derfor er Wismars historiske centrum også på UNESCO's Verdensarvsliste. Her finder vi Nordtysklands største og smukkeste markedstorv, det gamle rådhus, som stadig er i brug samt Sankt Nikolai Kirke fra det 14. århundrede.

Sankt Nikolai er helgen for købmænd og søfarere, og det er således meget passende, at man netop her har opført en kirke til hans ære. Der er mange imponerende kirker i Lübeck, og vi skal også se Maria-kirken og Jakobi-kirken. Efter lidt tid til frokost på egen hånd i Wismar besøger vi Hanse Sektkellerei, og får en guidet rundvisning og en smagsprøve på den mousserende vin, der fremstilles her.

Wismar
Wismar
Wismar
Dag 4

Ud i det blå

Darß

I dag skal vi på en heldagstur til den skønne naturperle, halvøerne Fischland-Darss-Zingst. Her besøger vi flere af de hyggelige fiskebyer – og stopper også i Prerow, som ikke uden grund er velbesøgt. Dagen er i afslapningens tegn – og hvis vejret tillader det, gør vi også holdt ved den 60 km. hvide sandstrand, inden vi returnerer til vores hotel.

Dag 5

Warnemünde og hjemrejse

Det er tid til at tage afsked med hotellet, og vi sætter kursen mod den hyggelige by Warnemünde, som faktisk er en lille overset perle beliggende helt ude ved kysten. Byen har en hyggelig havn og en skøn strandpromenade, og her i Warnemünde skal vi smage en lokal specialitet, Fischbrötchen.

Tag på en vandretur i de hyggelig gader inden vi først på eftermiddagen kører den meget korte tur til Rostock, hvorfra vi sejler retur til Danmark.

Warnemünde Warnemünde

Busopsamling

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Lyngby S-Station 06.45 20.15 
København - Flintholm 07.20 19.50 
Roskilde - Busholdeplads på hjørnet Ny Østergade/Køgevej 08.00 19.10 
Ringsted 08.40 18.35 
Næstved Station 09.15 18.00 
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 17.30 
Ud fra Rødby - Hjem til Gedser Billetkontoret ved Scandlines 10.30 16.45 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse