Lotusblomster på Bua Daeng-søen
Grand Palace
Centara Grand Beach Resort Hua Hin

Thailand

Thailand i blomst

Pris pr. person fra
kr. 24.795

En næsten overjordisk skønhed opleves på sejlturen i den flydende tropiske blomsterhave med millioner af røde lotus i fuldt flor. På Bua Daeng søen i Nordøstthailand mærker vi naturens stilhed i det flotte farvespil. På rejsen kommer vi også tæt på det autentiske liv langs klongerne i Bangkok. Eventyret slutter med 1. klasses badeferie i Hua Hin på et af Sydøstasiens mest fantastiske 5-stjernede hoteller. Tag med på rejsen med skønhed og komfort i højsædet.

Rejs dig rig, og oplev naturens blomstrende skønhed i det tropiske Thailand. Tag med til Bua Daeng søen i den nordøstlige del af landet, når millioner af røde lotusblomster står i fuldt flor. Kom tæt på naturens forvandling i en farvepragt uden lige – der, hvor ordet ”skønhed” giver mening. At sejle stille og roligt på den nærmest lyserøde sø i en symfoni af lotusblomster er et syn, man sent glemmer! Lotusblomsten, som tilhører åkandefamilien, er Thailands nationalblomst og har stor betydning indenfor buddhisme.  

I ”Smilets land” besøger vi også nogle af Bangkoks kendte og ukendte seværdigheder. Vi bor på et flot hotel direkte ud mod Chao Phraya floden. Herfra skal vi opleve byens traditionelle vandveje med huse bygget på pæle. Vi møder befolkningen langs klongerne, og besøger naturligvis Østens pragt - Grand Palace med kongelige templer og farvestrålende bygninger. Det eksotiske kongerige er et buddhistisk land, der ikke kun præger befolkningen, men også bybilledet med glansfulde templer og munke i safrangule kjortler. Læg mærke til, hvordan thailænderne lægger lotusblomster til ære for Buddha.

Bangkok er en skøn blanding af øst og vest med et væld af kontraster.

Thailand er et vaskeægte ferieparadis. Varmen og thailændernes meget venlige og imødekommende livsstil tiltrækker besøgende. Harmoni spiller en vigtig rolle i dagligdagen, og et smil smitter af på humøret.

Det thailandske køkken er kendt i hele verden. Thai-retterne tilberedes altid af friske, lokale råvarer og menuen er oftest bygget op omkring de grundlæggende smagsvarianter: krydret, sødt, salt og surt. Glæd dig til at nyde de velsmagende retter med citrongræs, chili, ingefær, lime og koriander. Den kontrastfyldte smagssammensætning kendetegner den thailandske folkesjæl. Madkulturen i Thailand er der, hvor kontraster og modsætninger mødes. På rejsen vil der af og til også blive serveret europæiske retter.   

Rejser du i november skal du også opleve den thailandske lysfest, Loy Krathong, hvor små både lavet af bananpalmeblade med lys sættes ud på floden. En meget smuk fest, hvor alt uheld og ulykke drives væk.

Rejsen rundes af med 4 nætter på et 5-stjernet luksushotel i Hua Hin – et af Sydøstasiens mest romantiske hoteller, der ligger i næsten paradisiske omgivelser - der hvor sandet møder det azurblå hav. En historisk bygning, der engang fungerede som jernbanehotel, og i dag er et imponerende hotel i kolonistil med sublim service og elegance. Det er en oplevelse at bo på dette berømte hotel i en eksotisk verden med tropiske træer og buske klippet i fantasifulde faconer. Forkælelse på højt niveau! 

At rejse er at leve GODT! Forkæl dig selv med en fantastisk rejse i ”Smilets land”, hvor vi hos BEST TRAVEL lægger vægt på skønhed og komfort. Velkommen til det blomstrende Thailand - Pratheṣ̄thịy.

OBS: Fulde navn og pasnummer for alle rejsende skal oplyses ved bestilling.

Thailand i blomst 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Mod Thailand
 • Dag 2 - Velkommen til Bangkok
 • Dag 3 - Bangkoks berømte ansigt
 • Dag 4 - Bangkoks ukendte ansigt
 • Dag 5 - Udon Thani
 • Dag 6 - Farverig sejltur på ”De røde lotusblomsters hav”
 • Dag 7 - Eksklusiv badeferie i Hua Hin
 • Dag 8 - Afslapning i Hua Hin
 • Dag 9 - Tid til egne oplevelser eller ekstraudflugt inkl. frokost
 • Dag 10 - Sidste dag i luksuriøse omgivelser
 • Dag 11 - Hjemkomst
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Thailand 2023

Inkluderet i prisen

Fly til Bangkok t/r inkl. bagage

Indenrigsfly i Thailand t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Thailand

3 nætter i Bangkok (4-stjernet) med deluxe flodudsigt

2 nætter i Udon Thani (3+-stjernet) i superior værelse

4 nætter i Hua Hin (5-stjernet) i deluxe værelse

8 x morgenmad

3 x frokost

3 (4) x middag

Udflugter iflg. program

Entré til Grand Palace, Jim Thompsons Hus og Bang Chiang Nationalmuseum

Engelsktalende lokalguide

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbelt- som eneværelse kr. 5.195

Fast plads i bussen kr. 150-250

Ekstraudflugt: Sommerpaladset Phra Nakhon Khiri inkl. 5-retters frokostmenu kr. 840

Dag 1

Mod Thailand

Vi flyver direkte fra Danmark til Thailands hovedstad Bangkok.

Dag 2

Velkommen til Bangkok

Tidligt om morgen ankommer vi til Bangkok, der er én af verdens hurtigst voksende byer. På turen fra lufthavnen oplever vi Bangkoks hektiske trafik med motorcykler, tuk-tuk’er og bilkøer, men også det farvestrålende orientalske bybillede med bazarer, templer, små gadekøkkener og munke i safrangule kjortler. Vi har valgt at bo direkte ud til den 372 km lange Chao Phraya flod, der løber gennem byen. Herfra er det en fornøjelse at iagttage livet på floden - og netop derfor ligger mange af de finere hoteller i dette område. Med båd kan man let sejle til indkøbscentre, metroen eller toget, der kører på skinner over byen. Selvom det første møde med ”Englenes by” kan virke lidt kaotisk, vil du hurtigt opdage, at du er landet i en fantastisk storby! Bangkok er en skøn blanding af øst og vest med et væld af kontraster.

Efter en længere flyrejse byder vi velkommen med en afslappende sejltur på floden, hvor du får et godt indtryk af byens traditionelle vandveje og det særprægede liv langs klongerne, hvor træhusene er bygget på pæle. Vi kommer til steder, der kun er tilgængelig med båd og vi ser, hvordan børn bruger floden som legeplads. Stille og roligt flyder vi gennem et af Bangkoks højdepunkter, og undervejs serveres eksotisk frugt. Herefter indkvarteres vi på vores dejlige hotel, hvor vi skal bo i 3 nætter i værelser med deluxe flodudsigt. Om aftenen hygger vi os med hotellets lækre internationale buffetmiddag inkl. vand, kaffe eller te.

Dag 3

Bangkoks berømte ansigt

Efter en overdådig morgenbuffet skal vi besøge det 280.000 m2 store Grand Palace, der omfatter de kongelige templer og bygninger, som var beboet af den thailandske konge, hoffet og hans regering indtil 1925. Her møder vi Østens mystik med smukt dekorerede og farvestrålende templer. Den tidligere kongelige residens, der repræsenterer mere end 200 års historie, bruges ved ceremonielle lejligheder, og er et vigtigt pilgrimsmål for buddhister. Thailænderne beder til Buddha og medbringer lotusblomster, som lægges foran figurerne.

Herefter går turen til Jim Thompsons Hus, der ligger smukt ned til klongerne. Amerikaneren Jim Thompson kom til Thailand under 2. verdenskrig. Han var interesseret i silke, og startede thaisilkeindustrien. Udover silken var han meget betaget af asiatisk kunst, hvilket tydeligt ses i hans smukke hus. Han forsvandt på mystisk vis under en ferie i Malaysia i 1967, og er ikke set siden. Efter besøget i privathjemmet, ser vi den eksklusive Jim Thompson silkeforretning, hvor der er mulighed for køb af thailandske silkeprodukter af meget høj kvalitet.

Efter en lækker thai-frokost på lokal restaurant fortsætter vi til det farverige og velduftende blomstermarked, Pak Klong Talad, det tælles blandt verdens 10 bedste blomstermarkeder. Udover smukke lotusblomster og farverige orkidéer, ses også boder med eksotiske frugter og grøntsager. Det er en skøn sanseoplevelse både for øjnene og næsen at gå rundt på dette spændende marked.

Grand Palace Monk
Jim Thompsons hus
Pak Klong Talad
Dag 4

Bangkoks ukendte ansigt

Tidligt om morgenen tager vi på en 30 minutters togtur fra Thonburi til Wat Suwan. Vi kører på 3. klasse uden aircondition, hvor vi får en unik mulighed for at opleve den lokale befolkning. Fra kajen fortsætter vi med båd gennem Mahasawat klongerne, hvor vi kommer tæt på det autentiske liv lidt uden for den travle hovedstad. Langs kanalerne ser vi gartnernes verden med orkidéhaver og frugtplantager fyldt med pomeloer og jackfrugter. Sejlturen går også til ”lotusmarken” - en lille sø fyldt med hundredvis af røde og lyserøde lotusblomster. Undervejs skal vi smage thai snacks som sprøde ris-kiks lavet af klistrede ris og sødet med brun farin.  Efter thai-frokost på lokal restaurant skal vi besøge Talad Nam Tung Bua Dang – det flydende marked med røde lotusblomster, inden vi med bus vender tilbage til hotellet. En spændende oplevelse i et roligt landskab midt i den thailandske kultur.

25/11: Lysfesten Loy Krathong
Vi deltager i hotellets festmiddag, der byder på skaldyr og barbecuemiddag med show cooking inkl. vand, eksotiske juice, lokal øl og husets vin. Senere på aftenen deltager vi i den smukke lysfest, Loy Krathong, som netop er særlig flot langs Chao Phraya-floden. Flydende lanterner lavet af bananpalmeblade og formet som lotusblomster, sættes ud i vandet. Det er en usædvanlig smuk oplevelse at se tusindvis af lanterner flyde ned ad floden, pyntet med blomster, røgelsespinde og stearinlys. En fest, hvor alt ulykke drives væk - takket være flodens gudinde. Hotellet er pyntet festligt op til lejligheden, og der er thai underholdning som thaidans, dukketeater m.m. Aftenen slutter med festfyrværkeri.

Dag 5

Udon Thani

Udonthani Edit

Ved middagstid flyver vi med indenrigsfly på blot 1 time mod nordøst til Udon Thani, der er kendt for sine smukke naturområder med rismarker, skove og bakker. Lokalsamfundet har her en charmerende og enkel levemåde. Den store Bua Daeng sø er rig på fisk, fugle og vandplanter med et fantastisk økosystem. De næste 2 nætter bor vi midt i Udon Thani, og om aftenen nyder vi hotellets thai-middag inkl. vand efterfulgt af den berømte lotus-te, som vi naturligvis skal smage.

Dag 6

Farverig sejltur på ”De røde lotusblomsters hav”

Det spektakulære syn af tusindvis af rødlige lotusblomster, der pryder vandspejlet på Bua Daeng søen får næsten vandet til at se lyserødt ud. Lotusblomster i fuldt flor kan opleves fra oktober til et godt stykke ind i marts måned. (Selvom vi rejser på den ideelle årstid, må vi tage forbehold for ændring af blomstringstiden, da det afhænger af vejrforhold og klimaændringer, vi ikke er herre over). Fugle og insekter tiltrækkes også af blomsterne, de lever godt af nektaren. Det er i sandhed en uforglemmelig oplevelse at sejle en times tid mellem millioner af rødlige lotusblomster, som med rette kaldes ”Det røde Lotushav”.

Lotusblomsten har stor betydning for buddhismen, og er æret i den thailandske kultur. Den bruges til ofringer i templer og ved åndehuse. At lotusblomsten vokser som en knop i det mudrede vand, og senere dukker op over vandets overflade som den smukkeste blomst sammenlignes med mennesket, der fødes ind i en verden af lidelse, hvor man skal lære at navigere. Lotusblomsten er en hellig blomst i Thailand, og er et symbol på genfødsel, renhed og fuldkommenhed. Det mudrede vand symboliserer livets kampe, blomsterknoppen mennesket og den blomstrende lotus nirvana, der hvor mennesket slipper for lidelser. Legenden fortæller, at Buddha blev født på et lotusblad.

Blomsten findes i flere forskellige farver, men hvid og lyserød er de mest almindelige i Thailand – disse farver symboliserer renhed og Buddha selv. Røde lotusblomster er symbol for kærlighed og medfølelse. Plantens frø, kronblade, skud og stængler kan spises. Lotusblomster optræder også i den thailandske arkitektur og i kunsthåndværk. Duften benyttes i parfumeindustrien.

Efter thai-frokost på lokal restaurant tager vi på en lille byrundtur i Udon Thani, og fortsætter til det interessante Ban Chiang Nationalmuseum, der er opført på UNESCOs liste. Det gamle samfund var forløberen for andre forhistoriske civilisationer i verden. Her finder vi fantastiske fund fra den gamle Ban Chiang-kultur, som rejselederen vil fortælle mere om. Her ser vi både arkæologiske udgravningssteder og mere end 4.000 år gammelt keramik.

Dag 7

Eksklusiv badeferie i Hua Hin

Hua Hin Edit

Med morgenfly vender vi tilbage til Bangkok, hvorfra vi i bus fortsætter til den populære badeby Hua Hin ved Siambugten - blot 220 km fra hovedstaden. Engang var Hua Hin ferieby for adelen, og kongerne Rama VI og VII, som her byggede sommerpaladser. Hua Hin er kendt for sin 3 km lange, hvide sandstrand. Feriebyen er en forfriskende blanding af by, hav, livlige markeder, gode golfbaner, fantastiske fisk- og skaldyrsrestauranter - og byder på fremragende indkvartering i paradisiske omgivelser.

Glæd dig til at bo på det vidunderlige 5-stjernede hotel, hvor man næsten føler sig som konge eller dronning. Vi skal bo 4 nætter på hotellet med ophold i deluxe værelser. Om aftenen venter en flot europæisk velkomstmiddag inkl. vand.

Dag 8

Afslapning i Hua Hin

Hele dagen er afsat til at nyde hotellets lækre faciliteter, måske en gåtur langs stranden og et besøg på det spændende natmarked ved mørkets frembrud? Her findes mange fristelser til lave priser.

Dag 9

Tid til egne oplevelser eller ekstraudflugt inkl. frokost

Atter en dag er afsat til egne oplevelser. Du kan også vælge at forkæle dig selv med en ekstraudflugt.

Ekstraudflugt: Sommerpaladset Phra Nakhon Khiri inkl. 5-retters frokostmenu
Om formiddagen kører vi til den lille by Phetchaburi, hvor vi besøger den historiske park, Phra Nakhon Khiri, der ligger på en bakketop med udsigt over byen. Her finder vi Kong Rama IV’s Sommerpalads, der stod færdigbygget i 1860, som vi besøger. Bygningerne i det elegante område er designet i en fin balance mellem thai, europæisk og kinesisk stil. I parkens storhedstid var det en blomstrende kompleks af religiøse bygninger, villaer og tronsale. Her blev kongens fornemme gæster underholdt. Selv om paladset ikke længere benyttes af kongefamilien, skal besøgende stadig vise respekt ved at have knæ og skuldre tildækket. Med svævebane kommer vi op på toppen, så vi undgår den stejle bakke og en del af trapperne. Besøget og gåture i parken varer ca. en times tid.  

På en skøn fiskerestaurant hygger vi os med en 5-retters menu inkl. vand. Derefter går turen til Rajabhakti Park, der med høje bronzestatuer hæder de 7 sidste thailandske konger.

Inden vi igen er tilbage til hotellet skal vi naturligvis se Hua Hins togstation, der blev bygget i 1926, for at erstatte den oprindelige, som i dag er vores hotel. Stationen er bygget i victoriansk stil i røde og gule farver med masser af udskårne træsøjler. Stationen er uden tvivl Thailands smukkeste.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 10

Sidste dag i luksuriøse omgivelser

Centara Hua Hin

Nyd den sidste dag i Thailand på bedste vis. Hyg dig med god tid til den skønne morgenmad. Værelserne er til rådighed indtil kl. 18.00. Med bus kører vi til lufthavnen i Bangkok, og ved midnat flyver direkte til Danmark.

Dag 11

Hjemkomst

Vi lander tidligt om morgenen efter en blomstrende ferie i eksotiske omgivelser.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse