Sellin, Rügen
Rügen
Rasender Roland, veterantog på Rügen

Tyskland

Stralsund & Rügen

Pris pr. person fra
kr. 5.695

På rejsen bor vi centralt i Stralsund, hvis middelalderlige bykernes arkitektur domineres af røde murstensbygninger, kirker, klostre samt rådhuset med den rigt dekorerede facade. De solide købmandsvillaer afspejler den velstand og status som Stralsund oplevede i det 14. og 15. århundrede, hvor byen var et ledende handelscentrum. Vi tager på udflugter til Tysklands største ø Rügen, som har været et populært feriemål siden tiden omkring århundredskiftet, hvor den tyske adel og overklasse yndede at feriere i den smukke natur. Hyggelige badebyer med skønne strandpromenader ligger spredt langs den smukke Østersøkyst.

Rügen har tætte bånd til både Danmark og Sverige. I 1169 erobrede den danske konge Valdemar den Store øen fra venderne og indførte kristendommen. I 1325 kom Rügen under Pommeren, men efter trediveårskrigen i 1648 blev den en del af Sverige, der beholdt overherredømmet helt frem til 1815. Et af turens højdepunkter er en køretur med veterantoget Rasender Roland. Turen er først og fremmest en rejse tilbage i tiden, men ruten byder også på smuk natur. Nyd udsigten når Roland pruster sig gennem marker, skove og små badebyer - togets adstadige tempo er perfekt til at nyde omgivelserne.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Stralsund - Byrundtur
  • Dag 2 - Nordlige Rügen
  • Dag 3 - Sydlige Rügen
  • Dag 4 - Hiddensee
  • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stralsund Ruegen Map

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og strømstik i bussen

4 overnatninger på Intercity Hotel Stralsund

4 x morgenmad

3 x 3-retters middag på hotellet

1 x middag på restaurant i Stralsund

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1.000

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Stralsund - Byrundtur

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Tyskland i vores moderne 4-stjernede bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. Der er adgang til wi-fi og strømstik i bussen, samt gratis kaffe. Vi sejler fra Gedser til Rostock og ankommer til Stralsund, hvor vi bliver indkvarteret på vores værelser på InterCityHotel Stralsund, som ligger centralt i byen. 

Vi tager på byrundtur i den historiske hansestad Stralsund, der også kaldes ”Porten til Rügen”. I DDR-tiden bevarede man mange af de fine gamle huse, der er med til at fortælle om byens vigtighed op igennem historien. På en byrundtur gennem de hyggelige gader hører vi mere om den spændende by og dens betydning under Hanseforbundet.

Dag 2

Nordlige Rügen

Vi kører til havnebyen Sassnitz på Rügens nordøstkyst, som blev et meget populært turistmål i 1890erne, da både tog- og færgeforbindelser blev udbygget. Der blev anlagt en strandpromenade, og hoteller og kursteder skød op langs vandet. Vi tager på en hyggelig sejltur langs kysten. Her kan man for alvor se den imponerende kystlinje og de karakteristiske kalkklipper. Vi kører på den smalle landtange Schaabe til halvøen Wittow på nordsiden af Rügen. 

Her skifter vi til et lille tog, der transporterer os til Kap Arkona med med tre fyrtårne. Udsigten herfra er imponerende, og det var da også her venderne opførte den borg, som Valdemar Sejr og Biskop Absalon senere erobrede. På tilbagevejen besøger vi den smukt restaurerede ejendom Rügenhof, hvor der handles med lokale delikatesser, heriblandt røget fisk og havtornprodukter. Vi spiser aftensmad på hotellet i Stralsund.

Rügen
Rügen
Rügen
Dag 3

Sydlige Rügen

Det første stop på dagens udflugt til Rügen er i byen Putbus, som er den yngste af byerne på øen - grundlagt i 1810 af grev Wilhelm-Malte til Putbus. I mange år stod grevens slot som vartegn for byen, men under DDR-regimet valgte man at sprænge hovedbygningen væk. Tilbage står dog staldbygningerne og orangeriet samt den smukke park. 

Vi fortsætter via Sellin, som er berømt for den lange promenademole Sellin Seebrücke, til halvøen Mönchgut. Så venter dagens højdepunkt - en togtur med damptoget ”Rasender Ronald” på smalbanen fra Göhren til Binz. Efter den hyggelige togtur ser vi nærmere på Binz, en hyggelig badeby, der oser af charme. Tilbage i Stralsund spiser vi middag på en restaurant på havnen.

Sellin, Rügen
Rasender Roland, veterantog på Rügen
Strandkurve på Rügen
Dag 4

Hiddensee

Rügen

Vi sejler til den lille ø Hiddensee, som i starten af 1900-tallet var samlingssted for kunstnere og intellektuelle, heriblandt den danske stumfilmstjerne Asta Nielsen. Øen er bilfri, så vi kører en smuk tur med hestevogn over heden og tværs over den smukke ø. Herefter bliver der lejlighed til at se sig om på egen hånd.

Dag 5

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører til oplevelsesparken Karls i Röverhagen. Her kan man blandt andet opleve fremstillingen af forskellige kulinariske specialiteter og naturligvis også købe varer med hjem. Der er ligeledes mulighed for at købe frokost. Herefter sætter vi kursen mod bordershoppen i Rostock, hvor der også vil være lejlighed til at gøre en god handel.​

Busopsamling

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Jernbanepladsen 1 06.45 20.15 
København - Flintholm Station 07.20 19.50 
Roskilde - Busholdeplads v. Ny Østergade/Køgevej 08.00 19.10 
Ringsted Station 08.40 18.35 
Næstved Station 09.15 18.00 
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 17.30 
Gedser - billetkontoret ved Scandlines 10.35 16.45 

 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse