Trollhättan
Trollhättan
Carlstens Fästning

Sverige

Sommer i Bohuslän

Pris pr. person fra
kr. 3.995

Velkommen på en hyggelig 4-dages bustur til vores smukke naboland Sverige! Vi bor i den dejlige by Trollhättan, kendt for de imponerende sluser. Trollhättan ligger nær Vänern, som er Sveriges største sø.

Vi tager på byrundtur i Trollhättan, hvor vi blandt andet går langs kanalen og oplever det hyggelige sluseområde Gamle Dal, vandfaldet samt bilfabrikken Saabs spændende museum.

Fra Trollhättan tager vi på en hyggelig sejltur i smukke omgivelser med en gammel skærgårdsbåd - frokosten er inkluderet og nydes ombord. Vi skal også på udflugt til den berømte akvædukt i Håverud, hvor både bil-, tog- og skibstrafik krydser over og under hinanden. Her får vi et godt indblik i, hvordan man har udnyttet og udbygget de naturlige kanaler for at fremme transporten med skibe.

Hjemrejsen går via Marstrand nær Göteborg, hvor vi skal opleve Carlstens Fästning, som imponerer med sin smukke udsigt og spændende historie, heriblandt Tordenskiolds belejring i 1719.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Trollhättan
  • Dag 2 - Trollhättan
  • Dag 3 - Göta-kanalen - Håverud
  • Dag 4 - Marstrand - hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Sommer I Bohuslaen

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus t/r

3 nætter på 4-stjernede Scandic Hotel Swania i Trollhättan

3 x morgenmad på hotellet

1 x frokost (dag 3)

3 x 2-retters aftensmad på hotellet

Udflugter inkl. entré ifølge program:
- Trollhättans sluser og vandfald
- Saab Car Museum
- Sejltur på Göta kanal
- Udflugt til Håverud
- Marstrand & Carlstens Fästning

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Tillæg for udvendig kahyt kr. 300

Enkeltværelse/-kahyt kr. 800

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Trollhättan

Efter endt opsamling sætter vi kurs mod Helsingør, hvorfra vi sejler til Helsingborg. Vi kører til Trollhättan, hvor vi bliver indkvarteret i vores værelser på Scandic Hotel Swania, som ligger smukt lige ned til kanalen. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 2

Trollhättan

I dag går vi en tur i Trollhättan, der især er kendt for sine sluser og sin kanal. Det er sjældent, at man kan se vandfald midt i en by, men det kan du i Trollhättan. Når dæmningen åbnes fosser 300.000 liter vand per sekund ned over fjeldet og ender i elven Tidan. Hele Trollhättan Kanal mellem Gøteborg og Vänersborg er 82 km. lang, hvoraf 10 km. er gravet og sprængt, resten er en naturlig vandvej. Højdeforskellen er hele 44 meter, hvilket muliggøres af 6 sluser. 4 af dem ligger i Trollhättan, hvor den vandrige elv har et fald på 32 meter.

Tre gamle sluser fra år 1800, 1844 og 1916 er bevaret i det idylliske parkområde Gamle Dal. Området omkring sluserne er perfekt til en hyggelig slentretur, og der er mulighed for at spise frokost i den hyggelige café med udsigt over parken. Herefter kan man gå til bilfabrikken Saabs museum, som vi besøger. Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 3

Göta-kanalen - Håverud

Om formiddagen skal vi på sejltur med M/S Elfkungen, en af Sveriges ældste og bedst bevarede skærgårdsbåde, som er bygget i 1875. Her kan vi nyde synet af Trollhättan fra søsiden og den smukke natur langs kanalen. Vi spiser frokost ombord (drikkevarer ej inkl., købes ombord). 

Om eftermiddagen besøger vi Håverud, et knudepunkt på Dalslands Kanal, der forbinder ca. 240 km. sejlbare søer i Dalsland nordvest for Gøteborg. Kanalen er bedst kendt for den berømte og ofte afbildede viadukt i Håverud – en kombination af en vejbro, en jernbanebro og en akvædukt fra 1868, hvor skibene stadig sejler hen over. Her er en dejlig atmosfære og mulighed for at drikke en kop kaffe i de skønne omgivelser. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Håverud Håverud
Dag 4

Marstrand - hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører mod Göteborg. Vi lægger vejen forbi Marstrand, hvor vi skal opleve Carlstens Fästning - bygget til at beskytte mod ubudne gæster! I dag er Carlstens Fæstning kendt for den fantastiske udsigt, såvel som for sin spændende historie. Som et forsvar mod angribere, besluttede kong Karl X Gustav at bygge en fæstning på øens højeste punkt. Tyve og vagabonder bistod ved byggeriet og om vinteren var dødeligheden helt oppe på 20 % blandt de indsatte fanger. Ikke desto mindre kunne man læse en munter annonce i Göteborgs aviser i 1820’erne: ”Tag med færgen til Marstrand og giv fangerne mad!”. 

Vores egen Tordenskiold erobrede fæstningen i 1719 og udtrykket ”Tordenskiolds soldater” stammer fra forhandlingerne om fæstningens overgivelse, hvor det lykkedes Tordenskiold at få kommandanten til at tro, at han havde langt flere soldater, end tilfældet var, fordi de samme soldater flyttede sig ad stræder og gyder til det næste gadehjørne. Efter besøget på fæstningen, vender vi næsen mod Helsingborg, hvorfra vi sejler tilbage til Helsingør og fortsætter turen hjemad.

Marstrand, Carlstens Fästning
Carlstens As 42038620
Carlstens Fästning

Busopsamling 

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Slagelse Banegård 06.00 19.25
Ringsted Banegård 06.30 18.55
Ølby Station 07.00 18.25
Roskilde Station syd (hjørnet af Ny Østergade/Køgevej 07.40 17.35
København - Flintholm Station 08.15 17.00
Helsingør - ForSea Færgeterminal 09.15 16.00

 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse