Sønderborg
Sønderborg med Sønderborg Slot i forgrunden
Dybbøl Mølle

Danmark

Smag på Sønderjylland

Pris pr. person fra
kr. 7.495

I det altid skønne Sønderjylland kan du lade dig forkæle i dejlige omgivelser. Vi kombinerer både smukke landskaber og kulturelle erindringssteder med kort transporttid og stor komfort. Rejse byder på gastronomiske oplevelser og mulighed for spa-afslapning for krop og sjæl på vores base det imponerende Alsik Hotel, der ligger skønt lige ud til Alssund.

Hotellet er placeret midt i hjertet af masterplanen for Sønderborgs byudvikling, som er tegnet af den canadiske stjernearkitekt Frank Gehry. Den vellykkede masterplans sidste fase realiseres i 2022, og universitetsbyen fremstår allerede nu med et dynamisk præg samtidig med, at byens charme og hygge er intakt.

Med Alsie Express’ matsorte fly, kendt for den gode benplads, flyver vi bekvemt direkte til Sønderborg på kun 45 minutter. I Sønderborg indkvarteres vi på det kendte og imponerende Alsik  og under opholdet tager vi på skønne udflugter i både grænselandet og på Als – alt sammen i selskab med vores dygtige, stedkendte rejseleder.

Opholdet i Sønderborg bliver også krydret med smagsmæssige oplevelser på Alsik Hotel. Vi skal nyde lækre middage i hotellets Restaurant Alsik og slutter af med en 4-retters middag med vin i Restaurant Freias Spisestue. Hotellets restauranter udvikles og ledes af den anerkendte Masterchefdommer og topkok Jesper Koch. Restaurant ”Syttende” blev således tildelt en Michelinstjerne i 2021. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Til Sønderjylland på blot 45 minutter!
  • Dag 2 - Sønderborg, Als og Dybbøl
  • Dag 3 - Flensborg, Dannevirke og Slesvig
  • Dag 4 - Selvforkælelse på højt plan
  • Dag 5 - Gråsten, Sønderjysk kaffebord og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map S Nderborg 2021

Inkluderet i prisen

Flybillet København-Sønderborg t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-hotel t/r

4 overnatninger på Alsik Hotel

4 morgenmad

2 middage med 3 retter i Restaurant Alsik

1 middag med 4 retter og tilhørende vinmenu i Restaurant Freias Spisestue

Sandwich ved ankomsten

Sønderjysk kaffebord

Alle udflugter i henhold til programmet

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Eventuelle drikkepenge

Behandlinger i hotellets Spa-afdeling - samt evt. tilkøb af entré til afdelingen "Nordisk Spa"

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Entre til Alsik Spa og Pool (2 timers besøg på dag 4) kr. 295

Premium dobbeltværelse kr. 950

Dobbeltværelse som enkeltværelse kr. 1.400

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Til Sønderjylland på blot 45 minutter!

Alsie Express

Vi tager aftenflyet direkte fra København til Sønderborg. Undervejs nydes en let forfriskning, inden vi lander på Als. Herfra køres vi den korte afstand ind til centrum af Sønderborg og indkvarteres i dejlige værelser på Alsik Hotel. Herefter mødes vi i hotellets bar, hvor Best Travel byder på et glas vin og en sandwich, mens rejselederen gennemgår programmet for turen.

Dag 2

Sønderborg, Als og Dybbøl

Vi starter dagen med hotellets bugnende morgenbord og tager herefter elevatoren til udsigtsterrassen på 16. etage (inkluderet i prisen), hvorfra der er en formidabel 360 graders udsigt over Sønderborg og Dybbøl-området samt Als.

Udsigtsetagen er samtidig starten på vores byvandring rundt i Sønderborg. Vi slutter turen ved Sønderborg Slot, som der efterfølgende vil være mulighed for at besøge på egen hånd.

Om eftermiddagen kører vi over Christian den X’s bro op til Dybbøl Mølle og de omkringliggende skanser. Fra Skanse IV er der en usædvanlig smuk udsigt over området og med Dybbøl Mølle i baggrunden, som vi kan nyde, mens rejselederen beretter om slaget ved Dybbøl den 18. april 1864.

Herefter tager vi turen over den nye bro retur til Als, hvor vi på en rundtur på Midtals ser de smukke landskaber. Vi passerer blandt andet Augustenborg Slot, besøger forfatteren Herman Bangs fødested og runder Fynshav, hvorfra der er færgeforbindelser til både Fyn og Ærø. I Notmark er der et ”genforeningsstop” ved sognets monument for de faldne sønderjyder i 1. verdenskrig samt den smukke genforeningssten, før vi på tilbagevejen til Sønderborg bl.a. passerer Linak, der er øens seneste store erhvervseventyr.

Om aftenen nyder vi en 3-retters menu i Restaurant Alsik på hotellet.

Dag 3

Flensborg, Dannevirke og Slesvig

Efter morgenmaden kører vi til Den danske Kirkegård i Flensborg med krigergravene og Istedløven, hvor vi bl.a. hører historien om løven som symbol og dens omskiftelige historie. Herefter er der god tid på egen hånd i Flensborg, hvor man også kan nyde en frokost.

Vi sætter herefter kurs mod Dannevirke, som var Danmarks vold mod syd i 1.000 år. Det skulle den også have været i 1864, men den danske overgeneral de Meza gav (militært klogt) i februar 1864 ordre til tilbagetrækning til Dybbølstillingen.

 Vi går en tur på volden, inden vi afslutter dagen med et besøg i Slesvig by, hvor vi bl.a. ser domkirken med den imponerende altertavle samt det høje tårn.

Efter besøget ved Dannevirke kører vi tilbage til hotellet i Sønderborg, hvor vi spiser aftensmad. Igen i aften skal vi nyde en 3-retters menu på Restaurant Alsik.

Dag 4

Selvforkælelse på højt plan

I dag skal vi virkelig opleve, hvorfor Alsik Hotel hører til blandt de absolut bedste hoteller herhjemme. Efter den dejlige morgenbuffet er der afsat tid til Alsik Spa Pool (ikke inkl.), hvor der er kælet for hver detalje for at skabe den perfekte sanseoplevelse for dig.

Start din rejse med sauna og Experience Showers, oplev nordlyset i Aurora Cave, mærk roen i Fire Loungen og nyd Alsik Spa Pool og Hot Tub. På terrassen finder du en Infinity saltvandspool med en unik udsigt over Alssund. Du kan også nyde en forfriskning i Spa Cafèen, hvor der serveres økologisk mad og drikke.

Der er naturligvis også mulighed for at tilkøbe en lang række individuelle behandlinger eller tilkøbe tillægs entré til afdelingen Nordisk Spa. 

Entré skal tilkøbes hos Best Travel i forbindelse med bestilling af rejsen. Har du ikke lyst til pool og spabehandlinger, kan du fx også besøge en af hotellets mange skønne terrasser, hvorfra man kan nyde udsigten over land, by og vand.

 

Om aftenen skal vi prøve Restaurant Freias Spisestue på hotellet. Som hotellets øvrige restauranter udvikles og ledes den af den anerkendte Masterchef-dommer og topkok Jesper Koch. Han er nu vendt hjem til Sønderjylland, hvor han er født og opvokset, efter mange år som succesfuld kok i ind- og udland. Han har bl.a. arbejdet hos flere 2- og 3-stjernede Michelin-restauranter.

Da det er turens sidste aften forkæles vi med en lækker 4-retters middag med tilhørende vinmenu.

Alsik 05
Restaurant Alsik
Alsik Spa
Alsik Spa4
Hotel Alsik - Infinity pool
Dag 5

Gråsten, Sønderjysk kaffebord og hjemrejse

Det er allerede tid til turens sidste morgenmad på Hotel Alsik. Men også på turens sidste dag venter der skønne oplevelser – og masser af kage!

Vi starter dagens udflugt med en spadseretur omkring hertugslottet Augustenborg og tilhørende skulpturpark. Slottet spillede en central rolle i første halvdel af 1800-tallet og har en lang og omskiftelig historie. I dag huser de hertugelige rammer både Miljøstyrelsen og Landbrugsstyrelsen.

Efter spadsereturen kører vi til Gråsten, hvor slottet fortsat hvert år danner rammen om kongefamiliens sommerferie. Er der mulighed for det, dvs. når majestæten eller familie ikke opholder sig på slottet, går vi en tur i den nyåbnede slotshave, der leverer friske råvarer til slottets køkken.

Inden vi sætter kursen mod lufthavnen, skal vi nyde det store Sønderjyske kaffebord, som udover kaffe også altid indeholder 15 slags kager – blandt andet pomle, kringle, stopkach, stribetorte, gammeldaws æblekage, kiksekage, brødtorte, alm. lagkage, roulade, vandbakkelser, goj raj, fedtebrød, m.m. Vi lover, at alle er mætte, når vi sidst på eftermiddagen sætter os i flyet og sætter kursen tilbage mod København

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse