Vesterhavet ved Thy
Stranden ved Nørre Vorupør
Muslinger i Løgstør

Danmark

Smag på Nordjylland - Himmerland, Thy og Aalborg

Pris pr. person fra
kr. 6.195

Velkommen til Best Travels egen baghave! Som nordjysk rejsebureau er vi gået på opdagelse i vores egen landsdel for at finde frem til de eksklusive, smagfulde og historierige oplevelser. Landsdelen har masser at byde på, og vi prøver kulinariske lokale råvarer af, når vi besøger en vingård, går rundt i muslingebyen Løgstør og smager fisk ved Vesterhavet på en afstikker til Thy. Vi skal også opleve Aalborg på en byvandring, og se nærmere på bysbarnet Jørn Utzons sidste værk - Utzon Center på havnefronten.

Vores base i Himmerland er JYSK-købmandens Lars Larsens Himmerland Golf & Spa Resort, som for alvor blev kendt, da det i 2014 lagde græs til European Tour-turneringen 'Made in Denmark'. Herfra tager vi på ture ud i den vestlige del af Himmerland, oplever de enorme vindmøller i Testcenter Østerild og besøger Danmarks største vildmark, Nationalpark Thy. 

I Aalborg bor vi i første parket ud til Limfjorden, centralt i byen. På en byvandring bliver vi klogere på byens 1200-årige historie, og så besøger vi bysbarnet Jørn Utzon sidste værk, Utzon Center. 

På hjemrejsen lægger vi vejen forbi Rebildcenterets koldkrigs-udstilling, hvor den kyndige lokalguide bl.a. fortæller om den store koldkrigsbunker REGAN Vest, som var en offentlig hemmelighed frem til 2012. Vi besøger også det særprægede museum Tingbæk Kalkminer, inden vi spiser afslutningsfrokost på hyggelige Hvidsten kro.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Vingårdsbesøg og Lars Larsens Himmerland Resort
 • Dag 2 - Afstikker til Thy - vindmøller og nationalparken
 • Dag 3 - Ertebøllekulturen og muslingebyen Løgstør
 • Dag 4 - Historie og arkitektur i Aalborg
 • Dag 5 - Koldkrigshistorie, kalkminer og Hvidsten Kro
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Smag P Limfjorden

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

2 overnatninger på Himmerland Golf & Spa Resort***

2 overnatninger på Slotshotellet*** i Aalborg

4 x morgenmad

2 x aftensmad

1 x frokost på fiskerestaurant i Nr. Vorupør i Thy

1 x frokost på Hvidsten kro inkl. 1 øl/vand

Erfaren dansk rejseleder samt lokalguider

Udflugter inkl. entréer ifølge program:

 • Rundvisning og vinsmagning på Glenholm vingård
 • Rundvisning med lokalguide i vindmølletestcenteret Østerild
 • Nationalpark Thy
 • Rundvisning på Stenaldercenter Ertebølle
 • Byvandring i Aalborg
 • Rundvisning på Jørn Utzon Center med lokalguide
 • Rundvisning på koldkrigsmuseum i Rebild og i Tingbæk kalkminer med lokalguide

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1200

Fast plads i bussen kr. 150-250

Tillæg p.p. for superiorværelse med delvis fjordudsigt på Slotshotellet kr. 400

Dag 1

Vingårdsbesøg og Lars Larsens Himmerland Resort

Vi kører med 4-stjernet bus fra København via Sjælland og Fyn med passende pauser undervejs. Først på eftermiddagen ankommer vi til Glenholm vingård ved Ranum. Glenholm er en familiedrevet vingård, som i 1993 plantede deres første vinstokke, hjemhentet fra England. Gården ligger lige ud til Limfjorden, hvor klimaet og den unikke mineralholdige jordbund skaber gode betingelser for dyrkning af druer til vinproduktion. Vi får en rundvisning på markerne og i vineriet, og skal selvfølgelig også smage på nogle af vinene. 

Efter besøget her kører vi den korte tur til Himmerland Golf & Spa Resort, som er vores base de næste 2 nætter. Resortet er omgivet af golfbaner, som siden 2014 bl.a. har lagt græs til golfturneringen 'Made in Denmark'. Og da turneringen er en del af PGA European Tour, deltager også nogle af sportens største stjerner. 

Vi spiser aftensmad på resortet og får også en lille fortælling om hotellet og JYSK købmanden Lars Larsens historie på stedet.

Glenholm Vingård Glenholm Vingård
Dag 2

Afstikker til Thy - vindmøller og nationalparken

I dag skal vi opleve Thy! Vi starter dagen med at krydse Limfjorden via Aggersundbroen på vores vej til vindmølletestcenteret i Østerild. Her venter os en spændende rundvisning med den lokale guide - i bus og til fods. Det er en STOR oplevelse at se prototyper på de nyeste og største vindmøller i verden, som her bliver testet på udholdenhed m.m. Faktisk er Testcenter Østerild p.t. det eneste sted i verden, som er stort nok til at teste og afprøve den næste generation af vindmøller.

Når vi er blevet klogere på en af fremtidens energikilder, fortsætter vi ud til Vesterhavet - Nørre Vorupør i Nationalpark Thy. Her besøger vi Niels og Sinnes fiskerestaurant, hvor de byder på frokost bestående af friskfangede lækkerier. Efter frokosten kigger vi nærmere på nationalpark Thy.

Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet, hvor vi spiser aftensmad.

Testcenter Østerild, VisitThy
Udsigt fra Fiskerestaurant
Nr. vorupør fiskerbåd
Dag 3

Ertebøllekulturen og muslingebyen Løgstør

Der har boet mennesker ved Limfjorden i årtusinder. Tilbage i 1890’erne begyndte Nationalmuseet at interessere sig for en stor skaldynge - en køkkenmødding - beliggende ved Limfjordens bredder. Her fandt man rester fra et hidtil ukendt jægersamfund, som levede for ca. 7.000 år siden, i slutningen af jægerstenalderen. Fundet blev verdensberømt, og stedet har givet navn til kulturen - Ertebøllekulturen. Om formiddagen besøger vi i dag Stenaldercenter Ertebølle, hvor vi behændigt bliver guidet tilbage i tiden. 

Efter besøget kører vi til muslingebyen Løgstør, hvor der bliver mulighed for frokost på egen hånd. Vi anbefaler selvfølgelig at prøve muslingerne! Der bliver tid til at se sig om i den hyggelige købstad, hvor de små huse og stræder ligger tæt ved nærmeste molekant. Man kan levende forestille sig de problemer, som vandet fører med sig, når nyhedsjournalisterne netop herfra sender direkte fra vinterstorm og forhøjet vandstand.

Efter besøget i Løgstør kører vi nu mod Aalborg, hvor vi indkvarteres på Slotshotellet - centralt beliggende, og direkte ned til havnefronten og Limfjorden. 

Stenaldercenter Ertebølle - pige
Stenaldercenter Ertebølle
Muslinger i Løgstør
Dag 4

Historie og arkitektur i Aalborg

Om formiddagen skal vi guides rundt i Aalborgs gader. Her bliver vi klogere på byens historie gennem 1200 år, hvor den har udviklet sig fra handelsplads på Limfjordens smalleste sted til moderne kultur- og vidensby. Vi kommer omkring historiske bygninger som købmanden Jens Bangs stenhus fra 1624, Danmarks mindste domkirke og det velbevarede middelalderkloster Helligåndsklosteret, hvor den dramatiske historie om Churchill-gruppen også udspillede sig. Trafikpulsåren Vesterbro danner rammen om den nyere historie som Danmarks flotteste funkisgade fra 1930’erne ligesom havnefrontens transformation igennem de seneste år fra tung industri til moderne boliger og kulturliv.

Om eftermiddagen besøger vi det arkitektoniske Utzon Center på havnefronten. Bygningen er bysbarnet Jørn Utzons seneste værk, som han skabte sammen med sin søn, Kim Utzon. På centeret finder man skiftende udstillinger, som afspejler de nyeste arkitektoniske tendenser og de største arkitekter. På rundvisningen kommer vi også omkring den faste udstilling om Jørn Utzon - en af de største og mest indflydelsesrige arkitekter i det 21. århundrede. Efter rundvisningen kan man se nærmere på huset på egen hånd eller selv gå på opdagelse i Aalborg by.

Utzon Center i Aalborg Utzon Center i Aalborg
Dag 5

Koldkrigshistorie, kalkminer og Hvidsten Kro

Vi forlader Aalborg og lægger vejen sydover. Første stop er Rebildcenteret, som ligger tæt ved den nu ikke længere hemmelige koldkrigsbunker REGAN Vest. Det store underjordiske anlæg blev bygget i årene 1963-69 og var hemmelig for offentligheden indtil 2012, hvor man definitivt nedlagde det som tilflugtssted for regering og kongehus i tilfælde af 3. verdenskrig. Selve bunkeren er endnu ikke åben for offentligheden, men en udstilling på Rebildcenteret fortæller om den kolde krig og historien om bunkeren. Vi bliver ført kyndigt igennem udstillingen af den lokale guide, som bagefter tager os med ned i de nærliggende kalkminer. Tingbæk Kalkminer blev åbnet for besøgende i 1935, hvor Anders Bundgaard havde placeret sine originale gipsskulpturer rundt om i grotterne.

Dette særprægede museum har også faste beboere i form af 600-900 flagermus, som går i dvale i minen om vinteren. Alt efter afrejsedato, er vi måske heldige at se nogle af dem, da de typisk begynder at indfinde sig i oktober, for så at forlade minen igen i marts-april. Husk overtøjet - i minerne er der året rundt en temperatur på 8 grader.

Efter besøget fortsætter vi til den berømte Hvidsten Kro, som dannede rammerne for modstandsbevægelsen Hvidsten-gruppen. Her nyder vi den berømte æggekage, inden vi for alvor påbegynder hjemrejsen mod Fyn og Sjælland.

Hvidsten Kro Hvidsten Kro

Busopsamling - bus fra Sjælland via Fyn

BY AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Lyngby Station v/Invita køkken 07.00 20.50
København - Flintholm Station 07.30 20.20
Ølby station 08.00 19.50
Ringsted - Outlet 08.25 19.25
Slagelse station 08.45 19.05
Nyborg station 09.15 18.35
Odense - Kildebjerg nord 10.15 17.35
Fredericia banegård 11.00 16.50
DTC Vejle 11.30 16.20
Aarhus - OK ved afkørsel 47 12.20 15.30

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse