Vesterhavet ved Thy
Stranden ved Nørre Vorupør
Små gader i Aalborg midtby

Danmark

Smag på Nordjylland - Aalborg og Thy

Pris pr. person fra
kr. 6.195

Velkommen til Best Travels egen baghave! Som nordjysk rejsebureau er vi gået på opdagelse i vores egen landsdel for at finde frem til de smagfulde og historierige oplevelser. Landsdelen har masser at byde på, og vi prøver kulinariske lokale råvarer når vi besøger en økologisk vingård, smager fisk ved Vesterhavet på en afstikker til Thy, kommer omkring det italienske køkken i Aalborg og afslutningsvis frokost med æggekage på Hvidsten kro.

I Aalborg bor vi centralt i byen, direkte op af den naturskønne Kildeparken og i gåafstand til det hele. Glæd dig til den flot moderniserede havnefront med det nye Musikkens Hus og Jørn Utzon centeret. Aalborgs hyggelige gågader med butikker og selvfølgelig den berømte/berygtede festgade - Jomfru Ane Gade. På en byvandring bliver vi klogere på byens 1200-årige historie.

Herfra tager vi på ture ud i den vestlige del af Himmerland, oplever de enorme vindmøller i Testcenter Østerild og besøger Danmarks største vildmark, Nationalpark Thy.

På hjemrejsen lægger vi vejen forbi Rebildcenterets koldkrigs-udstilling, hvor den kyndige lokalguide bl.a. fortæller om den store koldkrigsbunker REGAN Vest, som var en offentlig hemmelighed frem til 2012. Vi besøger også det særprægede museum Tingbæk Kalkminer, inden vi spiser afslutningsfrokost på hyggelige Hvidsten kro.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Opsamling med bus og ankomst til Aalborg
 • Dag 2 - Aalborg og vingårdsbesøg
 • Dag 3 - Afstikker til Thy - vindmøller og nationalparken
 • Dag 4 - Ertebøllekulturen og muslingebyen Løgstør
 • Dag 5 - Koldkrigshistorie, kalkminer og Hvidsten Kro
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Kort over rejse til Nordjylland

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

4 overnatninger i Aalborg på Comwell Hotel Hvide Hus****

4 x morgenmad

2 x aftensmad på hotellet

1x aftensmad på restaurant i Aalborg

1 x frokost på fiskerestaurant i Nr. Vorupør i Thy

1 x frokost på Hvidsten kro inkl. 1 øl/vand

Erfaren dansk rejseleder samt lokalguider

Udflugter inkl. entréer ifølge program:

 • Byvandring i Aalborg
 • Rundvisning og vinsmagning på Guldbæk Vingård
 • Rundvisning med lokalguide i vindmølletestcenteret Østerild
 • Nationalpark Thy
 • Rundvisning på Stenaldercenter Ertebølle
 • Byvandring i Løgstør
 • Rundvisning på koldkrigsmuseum i Rebild og i Tingbæk kalkminer

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1200

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Opsamling med bus og ankomst til Aalborg

Vi kører med bus fra København via Sjælland og Fyn med passende pauser undervejs.

Vi ankommer til Aalborg ud på eftermiddagen, hvor vi indkvarteres på det flotte Comwell Hotel Hvide hus i en af Aalborgs højeste bygninger. Om aftenen spiser vi aftensmad i hotelles restaurant.

Udsigt fra Hotel Hvide Hus Udsigt fra Hotel Hvide Hus
Dag 2

Aalborg og vingårdsbesøg

Om formiddagen skal vi guides rundt i Aalborgs gader. Her bliver vi klogere på byens historie gennem 1200 år, hvor den har udviklet sig fra handelsplads på Limfjordens smalleste sted til moderne kultur- og vidensby. Vi kommer omkring historiske bygninger som købmanden Jens Bangs stenhus fra 1624, Danmarks mindste domkirke og det velbevarede middelalderkloster Helligåndsklosteret, hvor den dramatiske historie om Churchill-gruppen også udspillede sig.

Trafikpulsåren Vesterbro danner rammen om den nyere historie som Danmarks flotteste funkisgade fra 1930’erne ligesom havnefrontens transformation igennem de seneste år fra tung industri til moderne boliger og kulturliv.

Om eftermiddagen kører vi til Guldbæk vingård ca. 20 km syd for Aalborg. En familiedrevet vingård som bliver drevet økologisk med fokus på biodiversitet og bæredygtighed. Vi kommer på vingårdsvandring og får en rundvisning i vineret. Og så smager vi selvfølgelig også på nogle af de gylde dråber.

Efter besøget returnerer vi til vores hotel i Aalborg. Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 3

Afstikker til Thy - vindmøller og nationalparken

I dag skal vi opleve Thy! Vi forlader Aalborg efter morgenmaden og kører først til vindmølletestcenteret i Østerild. Her venter os en spændende rundvisning med den lokale guide - i bus og til fods. Det er en STOR oplevelse at se prototyper på de nyeste og største vindmøller i verden, som her bliver testet på udholdenhed m.m. Faktisk er Testcenter Østerild p.t. det eneste sted i verden, som er stort nok til at teste og afprøve den næste generation af vindmøller.

Når vi er blevet klogere på en af fremtidens energikilder, fortsætter vi ud til Vesterhavet - Nørre Vorupør i Nationalpark Thy. Her besøger vi Niels og Sinnes fiskerestaurant, hvor de byder på frokost bestående af friskfangede lækkerier. Efter frokosten tager vi på udflugt i nationalparken.

Ud på eftermiddagen begiver vi os atter mod Aalborg. Om aftenen skal vi have et ’drys italiensk’, når vi spadserer til restauranten San Giovanni, drevet af den dansk-italienske familie Volpi. Her kan vi glæde os til at blive trakteret med autentiske italienske retter.

Testcenter Østerild, VisitThy
Udsigt fra Fiskerestaurant
Nr. vorupør fiskerbåd
Dag 4

Ertebøllekulturen og muslingebyen Løgstør

Der har boet mennesker ved Limfjorden i årtusinder. Tilbage i 1890’erne begyndte Nationalmuseet at interessere sig for en stor skaldynge - en køkkenmødding - beliggende ved Limfjordens bredder. Her fandt man rester fra et hidtil ukendt jægersamfund, som levede for ca. 7.000 år siden, i slutningen af jægerstenalderen. Fundet blev verdensberømt, og stedet har givet navn til kulturen - Ertebøllekulturen. Om formiddagen besøger vi i dag Stenaldercenter Ertebølle, hvor vi behændigt bliver guidet tilbage i tiden.

Efter besøget kører vi til muslingebyen Løgstør, hvor der er frokost på egen hånd - vi anbefaler selvfølgelig muslingerne! Der bliver tid til at se sig om i den hyggelige købstad, hvor de små huse og stræder ligger tæt ved nærmeste molekant. Man kan levende forestille sig de problemer, som vandet fører med sig, når nyhedsjournalisterne netop herfra sender direkte fra vinterstorm og forhøjet vandstand.

Ud på eftermiddagen returnerer vi til Aalborg, hvor vi om aftenen igen spiser aftensmad i hotellets restaurant.

Stenaldercenter Ertebølle - pige
Stenaldercenter Ertebølle
Muslinger i Løgstør
Dag 5

Koldkrigshistorie, kalkminer og Hvidsten Kro

Vi forlader Aalborg og lægger vejen sydover. Første stop er Rebildcenteret, som ligger tæt ved den nu ikke længere hemmelige koldkrigsbunker REGAN Vest. Det store underjordiske anlæg blev bygget i årene 1963-69 og var hemmelig for offentligheden indtil 2012, hvor man definitivt nedlagde det som tilflugtssted for regering og kongehus i tilfælde af 3. verdenskrig. Selve bunkeren er endnu ikke åben for offentligheden, men en udstilling på Rebildcenteret fortæller om den kolde krig og historien om bunkeren. Vi bliver ført kyndigt igennem udstillingen af den lokale guide, som bagefter tager os med ned i de nærliggende kalkminer. Tingbæk Kalkminer blev åbnet for besøgende i 1935, hvor Anders Bundgaard havde placeret sine originale gipsskulpturer rundt om i grotterne.

Dette særprægede museum har også faste beboere i form af 600-900 flagermus, som går i dvale i minen om vinteren fra oktober til marts-april. Husk overtøjet - i minerne er der året rundt en temperatur på 8 grader.

Efter besøget fortsætter vi til den berømte Hvidsten Kro, som dannede rammerne for modstandsbevægelsen Hvidsten-gruppen. Her nyder vi den berømte æggekage, inden vi for alvor påbegynder hjemrejsen mod Fyn og Sjælland.

Hvidsten Kro Hvidsten Kro

Busopsamling - bus fra Sjælland via Fyn

BY AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Lyngby Station v/Invita køkken 07.00 20.50
København - Flintholm Station 07.30 20.20
Ølby station 08.00 19.50
Ringsted - Outlet 08.25 19.25
Slagelse station 08.45 19.05
Nyborg station 09.15 18.35
Odense - Kildebjerg nord 10.15 17.35
Fredericia banegård 11.00 16.50
DTC Vejle 11.30 16.20
Aarhus - OK ved afkørsel 47 12.20 15.30

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse