Der laves store tarteletter i Ekkodalshuset
Hammershus. Foto: Destination Bornholm
Røgede sild. Foto: Destination Bornholm

Danmark

Smag på Bornholm

Pris pr. person fra
kr. 8.595

Solskinsøen Bornholm er populær som aldrig før! På denne Danmark-deluxe rejse, hvor vi har skruet op for komforten, oplever vi klippeøen fra sin allerbedste side! Turen til Bornholm foregår med fly fra Aalborg, Billund eller København og vi bor lige ud til vandet i Rønne på Griffen Spa Hotel, som regnes for at være et af øens flotteste hoteller. Med SPA hotellet som base tager vi på udflugter rundt på øen, hvor vi også præsenteres for store smagsoplevelser.

Vi har erstattet den lange køretur og efterfølgende færgetur over Østersøen med en kort og bekvem flyvetur direkte til Bornholm. Dermed får du meget bedre tid til at nyde øen, som bliver ved med at byde på nye oplevelser. Derfor byder vores flyrejse til Bornholm også på både klassiske seværdigheder og mange nye smagsindtryk.

Bornholm er en af Danmarks gastronomiske højborge, og de bornholmske fødevarer er kendt for deres høje kvalitet. Undervejs på udflugterne bliver I budt på alt fra den klassiske røgede sild til vin, havtorn og en frokost med bornholmske specialiteter. Vi garanterer også ekstra kulhydrater, når vi besøger Fru Petersens Café med det berømte kagebord.

Velkommen til bornholmske (smags)oplevelser i særklasse!

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Til Bornholm på under 1 time!
  • Dag 2 - Besøg på vingård – Kæmpetarteletten fra Ekkodalen - Havtorn
  • Dag 3 - Rønne – Afslapning i hotellets SPA-afdeling
  • Dag 4 - Røget sild – Svaneke Bryghus – Fru Petersens Café i Østermarie
  • Dag 5 - Hammershus – Bornholms Riviera - Gudhjem
  • Dag 6 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Rejse til Bornholm med Best Travel

Inkluderet i prisen

Flybillet til/fra Bornholm inkl. bagage

Transfer lufthavn-hotel-lufthavn

5 overnatninger på Hotel Griffen

5 morgenmad

3 aftensmåltider i hotellets panoramarestaurant med efterfølgende kaffe/te

3 x frokost - kæmpetartelet i Ekkodalshuset (dag 2), røget sild på røgeriet i Hasle (dag 4) og bornholmske specialiteter i Gudhjem (dag 5)

Besøg på vingård inkl. smagsprøver

Besøg på havtornplantagen Høstet

Det store kagebord på Fru Petersens Café

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder på alle udflugter

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Eventuelle drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 1.700

Dobbeltværelse med havudsigt og balkon kr. 1.250

Suite med havudsigt og balkon kr. 1.750

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Til Bornholm på under 1 time!

Vi tager flyet direkte til Rønne. Herfra venter der kun en kort bustur til Griffen Spa Hotel, som regnes for et af øen absolut bedste hoteller. Vi indkvarteres i vores værelser, inden det er tid til at nyde en dejlig middag på hotellet.

Dag 2

Besøg på vingård – Kæmpetarteletten fra Ekkodalen - Havtorn

Efter et godt morgenmåltid på hotellet er det tid til at opleve den sydøstlige del af Bornholm.

Vi begynder dagen med et besøg på vingården Lille Gadegård, hvor vinbonden Jesper tager imod. Han viser rundt i vinmarken og fortæller om sin vinproduktion, og om hvordan det er at være pioner som vinproducent. I den hyggelige gårdcafé serveres smagsprøver på gårdens vine.

Det er blevet tid til frokost. Inde ved den store skov - Almindingen - ligger traktørstedet Ekkodalshuset, hvor der til frokost serveres tartelet – ikke en helt almindelig størrelse – denne rummer 300 gram dejlig hjemmelavet fyld. Ligger tarteletten tungt, så er der mulighed for at røre benene og prøve ekkoet i Ekkodalen – en smuk sprækkedal formet i den seneste istid.

Dagens sidste stop er på havtornplantagen ”Høstet”, hvor der venter os en rundvisning i plantagen, inden smagsprøver på havtornmarmelade på en bund af den berømte bornholmske rugkiks og blåskimmelost fra Bornholms Andelsmejeri. Hertil serveres lidt havtornøl fra Svaneke Bryghus eller havtornsaft.

Mætte og glade sætter vi herefter kursen tilbage mod hotellet, hvor vi om aftenen kan nyde vores middag. 

Dag 3

Rønne – Afslapning i hotellets SPA-afdeling

Griffens Spa Hotel

I dag er der rig mulighed for at opleve Rønne på egen hånd. Vores hotel ligger godt placeret for en dejlig spadseretur langs vandet tæt på centrum, således at øens hyggelige hovedby kan udforskes.

Du kan også vælge at forkæle dig selv med et ophold i den meget flotte spa-afdeling på hotellet, hvortil entréen er inkluderet i rejsens pris.

Middag på hotellet.

Dag 4

Røget sild – Svaneke Bryghus – Fru Petersens Café i Østermarie

I dag sættes kursen nordpå, og første stop bliver i Hasle. Her besøger vi Bornholms sidste røgeri, der stadigvæk ryger sild på traditionel vis i åbne skorstene med ellebrænde. Røget sild kaldes også for ”bornholmernes guld”. Vi skal naturligvis prøvesmage det delikate ”guld”, der lige er kommet ud af ovnen og serveres glinsende med et stykke brød og lidt groft salt.

Vi kører nu til den skønne by Svaneke, hvor vi starter med en rundvisning på byens berømte bryghus. Herefter sætter vi os til bords og nyder det gode øl, sammen med et par stykker lækkert smørrebrød. Inden vi kører videre, er der mulighed for tid på egen hånd i Svaneke.

Om eftermiddagen venter kagebordet på Fru Petersens Café i Østermarie. Kagebordet er ganske berømt med både boller, lagkage, kringler, æblekage, frugttærter og meget mere. Nyd kaffen, teen eller den varme kakao i de hyggelige stuer eller i den pragtfulde have.

Et ordsprog siger, at man ikke kan rejse sig, før man har smagt alle kager – velbekomme!

Med andre ord, er dette en dag med fyldte maver - derfor er der denne aften heller ikke inkluderet middag på hotellet. Istedet er der mulighed for selv at gå ud og få en let middag i Rønne.

Dag 5

Hammershus – Bornholms Riviera - Gudhjem

Fra hotellet køres mod nord. Vi kører ind i det bølgende landskab med korn og rapsmarker på vej mod Nordeuropas største borgruin – Hammershus.

I 2018 blev det nye besøgscenter til Hammershus indviet af Kronprinsesse Mary. Besøgscentret er nænsomt indpasset i det historiske område, og er i sig selv en arkitektonisk perle. Gammelt og nyt mødes omkring historien om Hammershus. Borgen er opført i begyndelsen af 1200-tallet for at befæste magten over Bornholm. De følgende godt 500 år var Hammershus hovedsæde for øens skiftende magthavere. Vi laver et ”fotostop” og får mange af de spændende beretninger fra Hammershus med Østersøen og klipperne som baggrund.

Vi passerer Allinge-Sandvig, hvor stenbrydning og turisme har præget byerne gennem de sidste århundreder. Turen fra Allinge til Gudhjem går helt ude ved kysten, der også kaldes ”Bornholms Riviera”.

Gudhjem er anlagt direkte på det stejle grundfjeld med smalle gader. I klippehaverne ser man både morbær- og figentræer, hvilket ikke er normalt på vore breddegrader. Der bliver ophold i Gudhjem, så man på egen hånd kan gå på opdagelse inden frokost, hvor der venter os lækre, bornholmske specialiteter.

Turen videre går forbi Østerlars Rundkirke, der er øens største. Kirken har været anvendt som kirke og forsvarsværk i middelalderen. Indretningen og akustikken er ganske speciel. Blandt andet kan man på midterpilten i kirken se de gamle kalkmalerier, der for få år siden netop er blevet restaureret.

Midt ude i det bornholmske landskab ligger Kræmmerhuset med kunsthåndværk, håndarbejde og en utrolig smuk have. Her er der mulighed for en kaffepause inden den sidste køretur tilbage til hotellet. 

Aftensmad er i dag på egen hånd.

Dag 6

Hjemrejse

Det er allerede tid til at nyde den sidste morgenmad på hotellet i denne omgang. Vi siger farvel til Bornholm – men højst sandsynligt på gensyn!

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse