Amalfi
Cefalù
Tempeldalen i Agrigento

Italien

Sicilien og Amalfikysten - langtidsferie

Pris pr. person fra
kr. 18.995

Glæd dig til en oplevelsesrig 22-dages rundrejse på Sicilien og Amalfikysten, hvor smukke landskaber og interessante kulturoplevelser venter. Vi bor på skønt beliggende hoteller og tager på spændende udflugter med vores kyndige rejseleder. Mellem udflugterne er der god tid til at fordybe sig og nyde de hyggelige byer og skønne omgivelser på egen hånd. Rigtig mange måltider er desuden inkluderet i prisen - så her får man rigtig meget for pengene.

"Italien uden Sicilien efterlader intet billede i sjælen: Først her er nøglen til det hele". Sådan skrev den tyske digter Goethe i 1788 om det klassiske Sicilien. Og sådan er det fortsat. Øen er nøglen, som passer i det italienske nøglehul. Sicilien er ganske enkelt rejsemålet, hvor den besøgende kan få opfyldt så godt som alle ønsker om kultur, historie, natur og livsnydelse i et mildt Middelhavsklima.

Sicilien er Middelhavets største ø. På en rejse til Sicilien fornemmes virkelig historiens vingesus, idet øen, grundet sin strategiske beliggenhed, gennem tiderne har været mål for mange folkeslag, som ønskede herredømmet over området. Grækerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrig og Spanien - alle har været her - og alle har sat hver deres specielle præg på øen. På vores rundrejse til Sicilien vil du møde en mangfoldighed af kultur uden lige - i et smukt og betagende landskab.

Amalfikysten er en af verdens smukkeste kyststrækninger - italienerne selv kalder Amalfikysten for Den Guddommelige Kyst. Kyststrækningen har en fornem placering på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Og det er med god grund - for Amalfikysten er en fantastisk kyststrækning. Her skifter landskabet mellem smukke frodige bjergformationer med skøn Middelhavsvegetation – bougainvillea, hibiscus og nerier samt duftende appelsin- og citronplantager – forrevne kyststrækninger og et turkisblåt Middelhav.

Vil du vide mere om Amalfikysten og dens enestående landskaber, kan du læse meget mere her.

Maleriske byer ligger majestætisk på klipperne direkte ud mod Middelhavet som perler på en snor. Fra de små byer er der en betagende udsigt ud over det turkisblå hav, og i de smalle stræder er der skønne gamle bygninger og et væld af små forretninger og hyggelige cafeer.

Lad eventyret begynde!

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Sicilien - Romersk kejservilla i Piazza Armerina
 • Dag 2 - Byvandring i Taormina
 • Dag 3 - Udflugt til vulkanen Etna
 • Dag 4 - Catania - Siciliansk barok
 • Dag 5 - Dagen er helliget oplevelser på egen hånd
 • Dag 6 - Udflugt til Siracusa - græske ruiner
 • Dag 7 - Tid til oplevelser på egen hånd
 • Dag 8 - Godfather tour
 • Dag 9 - Messina – Keramikbyen Santo Stefano – Cefalù
 • Dag 10 - Byvandring i Cefalù
 • Dag 11 - Oplevelser på egen hånd
 • Dag 12 - Udflugt til Agrigento og Templernes Dal
 • Dag 13 - Egne oplevelser
 • Dag 14 - Egne oplevelser
 • Dag 15 - Monreale - Palermo - Overfart til Napoli
 • Dag 16 - Byrundtur i Napoli - Amalfikysten
 • Dag 17 - Byvandring i Vietri sul Mare
 • Dag 18 - Udflugt til Amalfi
 • Dag 19 - Pompeji
 • Dag 20 - Sorrento - I den skaldede frisørs fodspor
 • Dag 21 - Dag på egen hånd
 • Dag 22 - Afrejse fra Roms lufthavn
Hent pdf-udgave af rejsen
Sicilien Amalfi Kort 2023

Inkluderet i prisen

Flyrejse København-Palermo og Rom-København inkl. bagage

Transfers og bustransport

20 overnatninger på hotel

 • 8 nætter på Hotel Ipanema i Taormina Mazzarò
 • 6 nætter på Hotel Cefalù Sea Palace i Cefalù
 • 6 nætter på Hotel Bristol i Vietri sul Mare

1 nat i indvendig kahyt på færgen mellem Sicilien og Napoli

20 x morgenmad

20 x aftensmad

4 x frokost (dag 1, dag 9, dag 18 og dag 19)

Alle udflugter inkluderet

Alle entreer på udflugterne inkluderet

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat (p.t. Taormina €3,50 pr. person/nat,Cefalù €5 pr. person/nat, Amalfikysten 2€ pr person/nat. Betales kontant direkte på hotellerne)

Fast plads i bussen kr. 200-300

Eneværelse (og enekahyt): kr. 4.800

Hotel Bristol - Dobbeltværelse med balkon og havudsigt kr. 400

Hotel Bristol - Dobbeltværelse med havudsigt fra vinduet kr. 100

Udvendig kahyt kr. 400

Dag 1

Ankomst til Sicilien - Romersk kejservilla i Piazza Armerina

Vi ankommer hurtigt med direkte fly fra Danmark til Sicilien. 

Efter ankomsten til lufthavnen i Palermo på Siciliens nordvestkyst sætter vi os godt til rette i vores egen bus og starter på vores Sicilianske eventyr. 

Vi sætter kursen mod en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder - den velbevarede romerske kejservilla i Piazza Armerina (inkl. entré), hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”.

Efter opholdet i kejservillaen serveres en let frokost med sicilianske specialiteter, inden turen går videre mod Siciliens østkyst, hvor vi indkvarteres på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning.

Piazza Armerina
Villa Romana Del Casale 2
Bikinipiger i Villa Romana
Dag 2

Byvandring i Taormina

Taormina 191244446 4 5

Vi tager svævebanen fra kysten op til den maleriske by Taormina. Under opholdet i Taormina arrangeres en byvandring, hvor vi oplever nogle af byens smukke seværdigheder. Efterfølgende bliver der mulighed for på egen hånd at aflægge det antikke teater et besøg.
Fra teatrets stentrin kan man nyde udsigten over Middelhavet med vulkanen Etna i baggrunden. Et vue, som tryllebandt den tyske digter Goethe. Udsigten er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellence”.

Eftermiddagen til afslapning i Taormina.

Dag 3

Udflugt til vulkanen Etna

I dag inviterer vi jer med på en fantastisk ekspedition mod Europas højeste vulkan, Etna, der rager op med en majestætisk højde på over 3.000 meter. Igennem årtusinder har Etna bristet ud i livlige udbrud og fortsætter med at gøre det med regelmæssige mellemrum. Det er næsten dagligdag, at røgen stiger op fra denne aktive vulkan.

Vores rejse fører os på en imponerende tur, der snor sig langs vulkanens flanker, gennem forrevne lavamarker og op til Silvestri-kratrene, der ligger omkring 1.900 meter over havets overflade. Her vil vi virkelig kunne mærke og forstå de enorme naturkræfter, der er på spil.

Dag 4

Catania - Siciliansk barok

Catania er Siciliens næststørste by. Også Catania er en gammel græsk koloni, der imidlertid blev ødelagt under de voldsomme jordskælv og vulkanudbrud i 1600-tallet. Byen blev efterfølgende genopbygget i barok byggestil, hvorfor vi oplever det ene smukke, svulmende og imponerende barokke bygningsværk efter det andet, så den gamle bydel i dag har en fornem status af UNESCO-verdensarv.

Under opholdet i Catania bliver der også mulighed for et besøg på byens berømte fiskemarked.

Dag 5

Dagen er helliget oplevelser på egen hånd

Nyd endnu en tur op til Taormina eller måske helt op til den lille fæstningsby Castelmola. På en solrig dag er der også mulighed for en tur på stranden med udsigt over den maleriske ø Isola Bella.

Dag 6

Udflugt til Siracusa - græske ruiner

Dagens udflugt fører os langs Kyklop-rivieraen frem mod den gamle græske koloni Siracusa. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. Her færdedes græske videnskabsmænd, filosoffer og digtere såsom Archimedes og Platon. Og det var også i Siracusa, at Santa Lucia forsøgte at udbrede kristendommen.

Vi starter med en byvandring på øen Ortigia og slutter turen på den skønne havnepromenade, hvor der er mulighed for frokost på egen hånd med udsigt over havet.

 

Godt mætte efter en god frokost fortsætter vi turen med et besøg i det spændende arkæologiske område (inkl. entré), der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier.

Dag 7

Tid til oplevelser på egen hånd

Afslapning eller oplevelser på egen hånd

Dag 8

Godfather tour

På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather-filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather.

Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag. Turen fortsætter til den maleriske by Forza d'Agrò, som også dannede kulisse i den kendte filmtrilogi, idet det var herfra Vito Corleone flygtede til Amerika, skjult i en æselkærre.

Godfather-kulissen Savoca
Messina
Cefalú
Dag 9

Messina – Keramikbyen Santo Stefano – Cefalù

Vi forlader Taormina og sætter kursen mod Messina-strædet. Ophold i Messina, hvor vi ser byens smukke domkirke og berømte kirketårn. Efter besøget i Messina fortsætter turen langs Siciliens nordkyst frem mod den kendte keramikby Santo Stefano di Camastra. Besøget i Santo Stefano afsluttes med en god frokost, hvorefter turen går videre mod den skønne middelalderby Cefalù.

 

Cefalù er den dag i dag en uspoleret, gammel by med hyggelige gader og stræder, med maleriske huse og skønne udsigtspunkter. Indkvartering på et dejligt hotel på strandpromenaden, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav.

Dag 10

Byvandring i Cefalù

Cefalù ligger skønt ved Middelhavet. Man føler sig sat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer - som de har gjort det i århundreder.

På byvandringen besøger vi byens domkirke, kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste.

Dag 11

Oplevelser på egen hånd

Lørdag er den ugentlige markedsdag i Cefalù, så der bliver mulighed for at opleve den herlige stemning på et italiensk marked og måske gøre en god handel.

Dag 12

Udflugt til Agrigento og Templernes Dal

I dag begiver vi os sydpå mod Agrigento, hvor nogle af Middelhavsområdets mest velbevarede græske templer venter på os.

Tempeldalen i Agrigento, beliggende på øens sydvestlige kyst, er det mest ikoniske arkæologiske område på Sicilien. Det er ikke uden grund, at dette område er blevet optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Her kan man virkelig føle historiens vingesus, mens man vandrer blandt de gamle oliven- og mandeltræer og følger i de gamle grækeres fodspor, der har efterladt os de imponerende ruiner af syv pragtfulde templer (entré inkluderet).

Dag 13

Egne oplevelser

Dagen er helliget afslapning i maleriske Cefalù eller måske en spadseretur i den skønne natur omkring byen.

Dag 14

Egne oplevelser

Den sidste dag i Cefalù tilbringes på egen hånd. Nu er der tid til afslapning!

Dag 15

Monreale - Palermo - Overfart til Napoli

Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Cefalù og sætter kursen mod Palermo.

Palermo bærer tilnavnet "Guldskålen" på grund af de mange appelsinlunde, der omgiver byen. Først skal vi besøge Monreale-kirken, kendt for sin overdådige mosaikudsmykning fra Normannertiden. Derefter venter en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad.

På vores tur vil vi opleve seværdigheder som Normannerpaladset, den smukke domkirke og de karakteristiske, røde kupler i arabisk stil, som vidner om arabernes herredømme over Sicilien.

Efter dette får I tid til at nyde frokost på egen hånd, måske med byens berømte streetfood. Der vil også være tid til at udforske byens unikke atmosfære, måske med et besøg på det farverige marked eller det berømte operahus, Teatro Massimo. Om aftenen går vi om bord på færgen, som vil føre os tilbage til det italienske fastland i løbet af natten.

Monreale
Normannerpaladset, Palermo
Teatro Massimo
Dag 16

Byrundtur i Napoli - Amalfikysten

Vi ankommer tidligt om morgenen til Napoli og fortsætter vores spændende syditalienske eventyr med en fascinerende rundtur i vores egen bus i denne pulserende by. Under turen vil vi få mulighed for at beundre nogle af byens mest berømte seværdigheder, og der vil også være tid på egen hånd til at suge atmosfæren til sig og nyde en velsmagende frokost - måske på havnepromenaden med en betagende udsigt over Vesuv og Capri.

 

Efter at have mættet os med indtryk sætter vi kurs mod Amalfikysten, også kendt som Den Guddommelige Kyst. Sidst på eftermiddagen når vi frem til Vietri sul Mare, vores base for eventyrene langs Amalfikysten.

Dag 17

Byvandring i Vietri sul Mare

Om formiddagen arrangerer vores rejseleder en interessant byvandring i vores by Vietri sul Mare for at give dig et godt kendskab til den maleriske by.

Dag 18

Udflugt til Amalfi

Dagens udflugt går langs Amalfikysten både med bus og båd, så vi oplever "Den Guddommelige Kyst" både fra land og fra søsiden. Vi besøger den maleriske by Amalfi, hvor der bliver der mulighed for, på egen hånd, at opleve byens skønne domkirke, som er en af Italiens smukkeste og mest interessante kirker, og opleve byens skønne atmosfære – og sande de vise ord skrevet af en lokal digter – ”Dommedag er for de Amalfitanere, som skal i Paradis, en dag som alle andre…”.

Efter opholdet i Amalfi fortsætter vi turen med bus op i bjergene, hvor vi nyder en let frokost og smager på den lokale vin på en panoramarestaurant.

Dag 19

Pompeji

Et af rejsens højdepunkter er besøget i de enestående udgravninger i Pompeji (inkl. entré).

Byen blev i løbet af ganske kort tid begravet under et tykt lag af aske ved vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Takket være udgravningerne kan man næsten fornemme, hvordan dagligdagen var for ca. 2.000 år siden ved det skæbnesvangre vulkanudbrud, når vi i dag går rundt i Pompejis gader og ser velbevarede huse, templer og bygningsværker ofte bemalet med flotte farvestrålende malerier.

 

Aftenen før udflugten holder rejselederen et foredrag om Pompeji og det skæbnesvangre vulkanudbrud. Rejselederen udleverer endvidere et hæfte om Pompeji, som Best Travel har trykt. Hæftet er informativt og illustreret og anvendes under besøget i ruinerne, således at du i ro og mag kan dvæle ved de interessante steder i det store udgravningsområde og få et godt udbytte af besøget.

Efter besøget i oldtidens Pompeji er der tid til at lade indtrykkene falde på plads og spise en typisk napolitansk frokost - pizza bagt i stenovn på napolitansk maner.

Vil du læse mere om Pompeji og dens skæbnesvangre historie? Læs vores artikel Pompeji - et vindue til fortiden

Dag 20

Sorrento - I den skaldede frisørs fodspor

Udflugten til Sorrento, inspireret af filmen "Den Skaldede Frisør," tilbyder en unik mulighed for at udforske de maleriske scener og charmerende atmosfære, som blev udødeliggjort i filmen. Instrueret af Susanne Bier og med skuespillere som Pierce Brosnan og Trine Dyrholm, foregår en væsentlig del af filmens handling i Sorrento, hvor en dansk familie samles til et bryllup.

I Sorrento kan besøgende opleve den skønhed og romantik, der præger byen, som også er tydelig i filmen. Med sit historiske centrum, smalle gader og udsigt over det azurblå hav, er Sorrento den perfekte kulisse for en romantisk fortælling. Udflugten kunne inkludere besøg til nøglesteder fra filmen, såsom den idylliske bryllupsplacering og andre maleriske spots, der fangede essensen af denne charmerende italienske by.

 

At vandre gennem Sorrentos gader giver en fornemmelse af at træde ind i filmens verden, hvor hvert hjørne fortæller en historie, og hvert udsigtspunkt tilbyder et glimt af byens sjæl. Dette er en chance for at opleve den ægte syditalienske charme, som filmen så smukt fremstiller.

Dag 21

Dag på egen hånd

Dagen er helliget oplevelser på egen hånd og måske de sidste indkøb – der er sikkert plads til en flaske Limoncello i kufferten…

Dag 22

Afrejse fra Roms lufthavn

Efter tidlig morgenmad tager vi afsked med Sorrentohalvøen og sætter kurs nordover langs Appeninerbjergene mod Roms lufthavn for at starte vores hjemrejse til Danmark.

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse