Amalfi
Cefalù
Tempeldalen i Agrigento

Italien

Sicilien og Amalfikysten - langtidsferie

Pris pr. person fra
kr. 18.995

Glæd dig til en oplevelsesrig 21-dages rundrejse på Sicilien og Amalfikysten, hvor smukke landskaber og interessante kulturoplevelser venter. Vi bor på skønt beliggende hoteller og tager på spændende udflugter med vores kyndige rejseleder. Mellem udflugterne er der god tid til at nyde de hyggelige byer og skønne omgivelser, på egen hånd. Rigtig mange måltider er desuden inkluderet i prisen, så her får man rigtig meget for pengene.

"Italien uden Sicilien efterlader intet billede i sjælen: Først her er nøglen til det hele". Sådan skrev den tyske digter Goethe i 1788 om det klassiske Sicilien. Og sådan er det fortsat. Øen er nøglen, som passer i det italienske nøglehul. Sicilien er ganske enkelt rejsemålet, hvor den besøgende kan få opfyldt så godt som alle ønsker om kultur, historie, natur og livsnydelse i et mildt Middelhavsklima.

Sicilien er Middelhavets største ø. På en rejse til Sicilien fornemmes virkelig historiens vingesus, idet øen, grundet sin strategiske beliggenhed, gennem tiderne har været mål for mange folkeslag, som ønskede herredømmet over området. Grækerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrig og Spanien - alle har været her - og alle har sat hver deres specielle præg på øen. På vores italienske rundrejse til Sicilien vil du møde en mangfoldighed af kultur uden lige - i et smukt og betagende landskab.

Amalfikysten er en af verdens smukkeste kyststrækninger - italienerne selv kalder Amalfikysten for Den Guddommelige Kyst. Kyststrækningen har en fornem placering på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Og det er med god grund, for Amalfikysten er en fantastisk kyststrækning. Her skifter landskabet mellem smukke frodige bjergformationer med skøn Middelhavsvegetation – bougainvillea, hibiscus og nerier samt duftende appelsin- og citronplantager – forrevne kyststrækninger og et turkisblåt Middelhav.

Maleriske byer ligger majestætisk på klipperne, direkte ud mod Middelhavet, som perler på en snor langs kysten. Fra de små byer er der en betagende udsigt ud over det turkisblå hav og i de smalle stræder er der skønne gamle bygninger og et væld af små forretninger og hyggelige cafeer.

Lad eventyret begynde!

Rejseplan 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Sicilien - Piazza Armerina - Taormina
 • Dag 2 - Byvandring i Taormina
 • Dag 3 - Udflugt til vulkanen Etna
 • Dag 4 - Dagen er helliget oplevelser på egen hånd
 • Dag 5 - Udflugt til Siracusa
 • Dag 6-7 - Tid til oplevelser på egen hånd
 • Dag 8 - Udflugt til Catania
 • Dag 9 - Oplevelser på egen hånd
 • Dag 10 - Godfather tour - Messina - Cefalù
 • Dag 11 - Byvandring i Cefalù
 • Dag 12 - Egne oplevelser
 • Dag 13 - Udflugt til Agrigento og Templernes Dal
 • Dag 14 - Egne oplevelser
 • Dag 15 - Monreale - Palermo - Afsejlning til Napoli
 • Dag 16 - Byrundtur i Napoli - Amalfikysten
 • Dag 17 - Udflugt til Amalfi
 • Dag 18 - Pompei
 • Dag 19 - Dagen er til oplevelser på egen hånd
 • Dag 20 - Afrejse fra Vietri sul Mare - Monte Cassino - Frascati
 • Dag 21 - Afrejse fra Roms lufthavn
Hent pdf-udgave af rejsen
Sicilien Amalfi Kort 2023

Inkluderet i prisen

Flyrejse København-Palermo og Rom-København inkl. bagage

Transfers og bustransport

19 overnatninger på hotel

 • 9 nætter på Hotel Ipanema i Taormina (halvpension)
 • 5 nætter på Hotel Victoria Palace i Cefalù (morgenmad)
 • 4 nætter på Hotel Bristol i Vietri sul Mare (halvpension)
 • 1 nat på hotel i Frascati (halvpension)

1 nat i indvendig kahyt på færgen mellem Sicilien og Napoli

19 x morgenmad

14 x aftensmad

3 x frokost (dag 1, dag 18 og dag 20)

Alle udflugter inkluderet

Alle entreer på udflugterne inkluderet

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat (p.t. Taormina €3,50 pr. person/nat,Cefalù €5 pr. person/nat, Amalfikysten 2€ pr person/nat. Betales kontant direkte på hotellerne)

Fast plads i bussen kr. 200-300

Enkeltværelse (og enekahyt): kr. 4.500

5 x aftensmad i Cefalú på nabohotellet kr. 500

Hotel Bristol - Dobbeltværelse med balkon og havudsigt kr. 400

Hotel Bristol - Dobbeltværelse med balkon og skrå havudsigt kr. 300

Udvendig kahyt kr. 300

Dag 1

Ankomst til Sicilien - Piazza Armerina - Taormina

Vi flyver med SAS rutefly direkte til Sicilien, hvor vi lander i Palermo lufthavn.

Efter ankomsten sætter vi os ind i bussen og for at køre længere ind i landet. Her venter en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder på os. Vi skal opleve den velbevarede, romerske kejservilla i Piazza Armerina (inkl. entré), hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”.

Vi fortsætter turen tværs over øen mod Siciliens østkyst og byen Taormina, hvor vi indkvarteres på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò. Herfra har vi en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning. 

Piazza Armerina
Villa Romana Del Casale 2
Bikinipiger i Villa Romana
Dag 2

Byvandring i Taormina

Taormina 191244446 4 5

Vi tager svævebanen op til den maleriske by Taormina. Vi tager på en lille byvandring, og der bliver efterfølgende mulighed for, på egen hånd, at aflægge det antikke teater et besøg. Her kan man nyde udsigten over Middelhavet med vulkanen Etna i baggrunden. Et vue, som tryllebandt den tyske digter Goethe. Udsigten er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellence”.

Eftermiddagen til afslapning i Taormina.

Dag 3

Udflugt til vulkanen Etna

I dag inviterer vi jer med på en fantastisk ekspedition mod Europas højeste vulkan, Etna, der rager op med en majestætisk højde på over 3.000 meter. Igennem årtusinder har Etna bristet ud i livlige udbrud og fortsætter med at gøre det med regelmæssige mellemrum. Det er næsten dagligdags, at røgen stiger op fra denne aktive vulkan.

Vores rejse fører os på en imponerende tur, der snor sig langs vulkanens flanker, gennem forrevne lavamarker og op til Silvestri-kratrene, der ligger omkring 1.900 meter over havets overflade. Her vil vi virkelig kunne mærke og forstå de enorme naturkræfter, der er på spil.

Dag 4

Dagen er helliget oplevelser på egen hånd

Nyd endnu en tur op til Taormina eller måske helt op til den lille fæstningsby Castelmola. På en solrig dag er der også mulighed for en tur på stranden med udsigt over den maleriske ø Isola Bella.

Dag 5

Udflugt til Siracusa

I dag begiver vi os ud på en spændende udflugt langs Kyklop-rivieraen, med målet om at nå den gamle græske koloni Siracusa. Siracusa, under den græske kolonisering, overskyggede selv Athen i sin pragt. Den var hjemsted for fremtrædende græske videnskabsmænd, filosoffer og digtere som Archimedes og Platon. Det var også her i Siracusa, at Santa Lucia forsøgte at udbrede kristendommen.

Vores dag begynder med en fascinerende byvandring på øen Ortigia og afsluttes med en dejlig pause på den smukke havnepromenade, hvor I har mulighed for at nyde frokosten med en fantastisk udsigt over havet.

Efter at have nydt en velsmagende frokost fortsætter vi vores rejse med et besøg i det imponerende arkæologiske område (inklusive entré), som fortæller historien om byens stolte fortid som en betydningsfuld græsk koloni. Her vil vi beundre velbevarede bygninger såsom det store græske teater, Dionysos' "øre" og spor af tidligere tempelbygninger.

Dag 6-7

Tid til oplevelser på egen hånd

Nyd dagen på egen hånd i Taormina.

Dag 8

Udflugt til Catania

Catania er Siciliens næststørste by. Også Catania er en gammel græsk koloni, der imidlertid blev ødelagt under de voldsomme jordskælv og vulkanudbrud i 1600-tallet. Byen blev efterfølgende genopbygget i barok byggestil, hvorfor vi oplever det ene smukke, svulmende og imponerende barokke bygningsværk efter det andet, så den gamle bydel i dag har en fornem status af UNESCO-verdensarv.

Under opholdet i Catania bliver der også mulighed for et besøg på byens berømte fiskemarked.

Dag 9

Oplevelser på egen hånd

Nyd den sidste dag på egen hånd i Taormina, før vi sætter kursen mod Cefalú.

Dag 10

Godfather tour - Messina - Cefalù

Efter morgenmaden forlader vi hotellet for sidste gang. I dag skal vi videre til Cefálu, men før vi kommer så langt, skal vi indledningsvis på ”Godfather tour” og til Messina.

I dag skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather. Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag.

Først på eftermiddagen fortsætter vi turen langs Messina-strædet mod Messina, hvorfra der er en skøn udsigt over mod det italienske fastland. Under opholdet i Messina bliver der mulighed for et besøg i byens smukke Normannerkirke og se det berømte klokkespil.

Efter besøget i Messina går turen videre mod den skønne middelalderby Cefalù. Cefalù er den dag i dag en uspoleret, gammel by med hyggelige gader og stræder, med maleriske huse og skønne udsigtspunkter. Indkvartering på et dejligt hotel på strandpromenaden, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav.

Godfather-kulissen Savoca
Messina
Cefalú
Dag 11

Byvandring i Cefalù

Cefalù ligger skønt ved Middelhavet. Man føler sig sat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer - som de har gjort det i århundreder.

På byvandringen besøger vi byens domkirke, kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste.

Dag 12

Egne oplevelser

Dagen er helliget afslapning i maleriske Cefalù eller måske en spadseretur i den skønne natur omkring byen.

Dag 13

Udflugt til Agrigento og Templernes Dal

I dag begiver vi os sydpå mod Agrigento, hvor nogle af Middelhavsområdets mest velbevarede græske templer venter på os.

Tempeldalen i Agrigento, beliggende på øens sydvestlige kyst, er det mest ikoniske arkæologiske område på Sicilien. Det er ikke uden grund, at dette område er blevet optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Her kan man virkelig føle historiens vingesus, mens man vandrer blandt de gamle oliven- og mandeltræer og følger i de gamle grækeres fodspor, der har efterladt os de imponerende ruiner af syv pragtfulde templer (entré inkluderet).

Dag 14

Egne oplevelser

Den sidste dag i Cefalù tilbringes på egen hånd. Nu er der tid til afslapning!

Dag 15

Monreale - Palermo - Afsejlning til Napoli

Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Cefalù og sætter kursen mod Palermo.

Palermo bærer tilnavnet "Guldskålen" på grund af de mange appelsinlunde, der omgiver byen. Først skal vi besøge Monreale-kirken, kendt for sin overdådige mosaikudsmykning fra Normannertiden. Derefter venter en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad.

På vores tur vil vi opleve seværdigheder som Normannerpaladset, den smukke domkirke og de karakteristiske, røde kupler i arabisk stil, som vidner om arabernes herredømme over Sicilien.

Efter dette får I tid til at nyde frokost på egen hånd, måske med byens berømte streetfood. Der vil også være tid til at udforske byens unikke atmosfære, måske med et besøg på det farverige marked eller det berømte operahus, Teatro Massimo. Om aftenen går vi om bord på færgen, som vil føre os tilbage til det italienske fastland i løbet af natten.

Monreale
Normannerpaladset, Palermo
Teatro Massimo
Dag 16

Byrundtur i Napoli - Amalfikysten

Vi ankommer tidligt om morgenen til Napoli og fortsætter vores spændende syditalienske eventyr med en fascinerende rundtur i vores egen bus i denne pulserende by. Under turen vil vi få mulighed for at beundre nogle af byens mest berømte seværdigheder, og der vil også være tid på egen hånd til at suge atmosfæren til sig og nyde en velsmagende frokost - måske på havnepromenaden med en betagende udsigt over Vesuv og Capri.

Efter at have mættet os med indtryk sætter vi kurs mod Amalfikysten, også kendt som Den Guddommelige Kyst. Sidst på eftermiddagen når vi frem til Vietri sul Mare, vores base for eventyrene langs Amalfikysten.

Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 17

Udflugt til Amalfi

I dag tager vores udflugt os med langs den betagende Amalfikyst, med et besøg i den maleriske by Amalfi som højdepunkt. Vi begynder vores rejse med bus*, der følger den berømte "Den Guddommelige Kyst" på vej til Amalfi. Under vores ophold i Amalfi har vi arrangeret en vidunderlig sejltur til den fortryllende Smaragdgrotte (billet inkluderet).

Efter vores besøg i grotten har I tid til at udforske byens smukke domkirke, en af Italiens mest prægtige og interessante kirker.

Der vil også være tid til at nyde en lækker frokost og opleve den charmerende atmosfære i byen. Som en lokal digter engang skrev: "Dommedag er for Amalfitanere som skal i Paradis, en dag som alle andre..."

*Grundet indkørselsrestriktioner vil dagens udflugt i en stor del af sæsonen foregå med båd, således der sejles til/fra byen Amalfi.

Dag 18

Pompei

I dag står et af rejsens absolutte højdepunkter for døren - vi skal udforske de verdensberømte udgravninger i Pompeji. Denne by blev i løbet af ganske kort tid dækket af et tykt lag aske under Vesuvs voldsomme udbrud i år 79. Takket være omhyggelige udgravninger kan vi næsten træde tilbage i tiden og få et næsten levende indblik i dagliglivet for omkring 2.000 år siden, netop i det skæbnesvangre øjeblik, da vulkanen brød ud.

Vi vandrer gennem Pompejis gader og opleve velbevarede huse, templer og bygningsværker, der ofte er udsmykket med smukke farverige malerier.

Dag 19

Dagen er til oplevelser på egen hånd

Dagen i dag foregår på egen hånd. Har man kræfter til flere oplevelser, kan vi anbefale en sejltur til øen Capri. Tag evt. fat i rejselederen for råd vedr. anskaffelse af billetter.

Dag 20

Afrejse fra Vietri sul Mare - Monte Cassino - Frascati

Efter morgenmaden tager vi afsked med Amalfikysten og sætter kurs mod Rom.

Omtrent halvvejs på køreturen mod Rom gør vi et stop ved Montecassino-klostret, som i dag er genopbygget efter at være næsten totalt ødelagt under 2. Verdenskrigs bombardementer.

Vi fortsætter herefter rejsen nordpå, og vi ankommer ud på eftermiddagen til i en lille fæstningsby udenfor Rom ved navn Frascati. Her skal vi på bedste italienske vis smage på byens liflige hvidvin, og vi får serveret lette, lokale specialiteter på et typisk osteria.

Vi bliver indkvarteret på hotel i Frascati for natten.

Dag 21

Afrejse fra Roms lufthavn

Efter morgenmaden på vores hotel i Frascati sætter vi os ud i bussen for sidste gang for at køre mod lufthavnen. Hjemrejse til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse