Panoramaudsigt over Cefalú
Taormina
Marsala

Italien

Sicilien - 15 dage

Pris pr. person fra
kr. 15.195

Oplevelsesrig 15-dages rundrejse på Sicilien, hvor smukke landskaber og interessante kulturoplevelser venterVi bor på skønt beliggende hoteller og tager på spændende udflugter med vores kyndige rejseleder. Mellem udflugterne er der god tid til at nyde de hyggelige byer og skønne omgivelser, på egen hånd. Rigtig mange måltider er desuden inkluderet i prisen, så her får man rigtig meget for pengene.

"Italien uden Sicilien efterlader intet billede i sjælen: Først her er nøglen til det hele". Sådan skrev den tyske digter Goethe i 1788 om det klassiske Sicilien. Og sådan er det fortsat. Øen er nøglen, som passer i det italienske nøglehul. Sicilien er ganske enkelt rejsemålet, hvor den besøgende kan få opfyldt så godt som alle ønsker om kultur, historie, natur og livsnydelse i et mildt Middelhavsklima.

Sicilien er Middelhavets største ø. På en rejse til Sicilien fornemmes virkelig historiens vingesus, idet øen, grundet sin strategiske beliggenhed, gennem tiderne har været mål for mange folkeslag, som ønskede herredømmet over området. Grækerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrig og Spanien - alle har været her - og alle har sat hver deres specielle præg på øen. På vores italienske rundrejse til Sicilien vil du møde en mangfoldighed af kultur uden lige - i et smukt og betagende landskab.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Sicilien
 • Dag 2 - Etna
 • Dag 3 - Byvandring i Taormina
 • Dag 4 - Agrigento – Templernes Dal
 • Dag 5 - Oplevelser på egen hånd
 • Dag 6 - Godfather-tur
 • Dag 7 - På egen hånd
 • Dag 8 - Messina – Keramikbyen Santo Stefano – Cefalù
 • Dag 9 - Byvandring i Cefalù
 • Dag 10 - Palermo – Monreale
 • Dag 11 - På egen hånd
 • Dag 12 - Romersk kejservilla i Piazza Armerina
 • Dag 13 - Marsala – Erice
 • Dag 14 - På egen hånd
 • Dag 15 - Siracusa og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
2 ugers rundrejse på Sicilien

Inkluderet i prisen

Fly fra København t/r inkl. bagage

Bustransport på Sicilien

7 nætter på Hotel Ipanema/Villa Bianca

7 nætter på Hotel Cefalù Sea Palace (el. søsterhotellet Victoria Palace)

14 x morgenmad

7 x frokost

14 x aftensmad

Vinsmagning

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat (p.t. Taormina €3,50 pr. person/nat og Cefalù €5 pr. person/nat. Betales kontant direkte på hotellerne)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse med balkon kr. 4.200

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Sicilien

Vi flyver med rutefly til Sicilien, hvor vi lander i Catania på østkysten.

Vi sætter kursen mod Taormina og indkvarteres på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning. 

Selvom vi ankommer en smule sent til hotellet, skal vi ikke gå sultne i seng, idet der serveres en kold anretning på vores hotel efter ankomsten.

Taormina Taormina
Dag 2

Etna

Etna Adobestock 4 5

Vi starter rundrejsen på Sicilien med en smuk tur mod vulkanen Etna. Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til nogle af Etnas sidekratre i en højde af ca. 1.900 m., hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter. Frokost ved Silvestri-kratrene.

Dag 3

Byvandring i Taormina

Taormina

Vi tager svævebanen op til den maleriske by Taormina. Vi tager på en lille byvandring, og der bliver efterfølgende mulighed for, på egen hånd, at aflægge det antikke teater et besøg. Her kan man nyde udsigten over Middelhavet med vulkanen Etna i baggrunden. Et vue, som tryllebandt den tyske digter Goethe. Udsigten er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellence”.

Eftermiddagen til afslapning i Taormina.

Dag 4

Agrigento – Templernes Dal

Templernes Dal

Efter morgenmaden går turen sydover mod Agrigento og Templernes Dal, hvor vi skal opleve nogle af Siciliens mest velbevarede græske templer (inkl. entré), som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Her føler man virkelig historiens vingesus.

Dag 5

Oplevelser på egen hånd

Nyd endnu en tur op til Taormina eller måske helt op til den lille fæstningsby Castelmola. På en solrig dag er der også mulighed for en tur på stranden med udsigt over den maleriske ø Isola Bella.

Castelmola
Dag 6

Godfather-tur

På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather-filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather

Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag. Turen fortsætter til den maleriske by Forza d’Agrò, som også dannede kulisse i den kendte filmtrilogi, idet det var herfra Vito Corleone flygtede til Amerika, skjult i en æselkærre.

Dag 7

På egen hånd

Dagen er helliget oplevelser på egen hånd.

Dag 8

Messina – Keramikbyen Santo Stefano – Cefalù

Messina

Vi forlader Taormina og sætter kursen mod Messina-strædet. Ophold i Messina, hvor vi ser byens smukke domkirke og berømte kirketårn. Efter besøget i Messina fortsætter turen langs Siciliens nordkyst frem mod den kendte keramikby Santo Stefano di Camastra. Besøget i Santo Stefano afsluttes med en god frokost, hvorefter turen går videre mod den skønne middelalderby Cefalù. 

Cefalù er den dag i dag en uspoleret, gammel by med hyggelige gader og stræder, med maleriske huse og skønne udsigtspunkter. Indkvartering på et dejligt hotel på strandpromenaden, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav

Dag 9

Byvandring i Cefalù

Cefalù ligger skønt ved Middelhavet. Man føler sig sat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer - som de har gjort det i århundreder.

På byvandringen besøger vi byens domkirke, kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste. Frokost på en hyggelig restaurant.

Dag 10

Palermo – Monreale

Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Først oplever vi kirken i Monreale, som er kendt for den fantastiske mosaikudsmykning. Derefter skal vi på en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad. Vi ser bl.a. Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede, røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien.

Herefter frokost og desuden tid på egen hånd til at opleve denne bys specielle atmosfære – og måske et besøg på byens store marked – inden vi vender tilbage til vores hotel i Cefalu.

Dag 11

På egen hånd

Dagen er helliget afslapning i maleriske Cefalù eller måske en spadseretur i den skønne natur omkring byen.

Dag 12

Romersk kejservilla i Piazza Armerina

Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder, den velbevarede, romerske kejservilla i Piazza Armerina (inkl. entré), hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”. Efter opholdet i kejservillaen serveres frokost, inden turen går tilbage til Cefalù.

Piazza Armerina
Villa Romana Del Casale 2
Bikinipiger i Villa Romana
Dag 13

Marsala – Erice

Vi besøger byen Marsala, som især er kendt for vinen af samme navn. Smagning af den berømte Marsalavin og let frokost i et vinhus i Marsala. Turen fortsætter langs Siciliens vestkyst med de karakteristiske saliner, hvor der udvindes Middelhavssalt.

Vi nyder udsigten over havet mod De Ægadiske Øer og de gamle vindmøller, inden vi kører mod den skønne middelalderby Erice, som er en af Siciliens højst beliggende byer. Der bliver tid til en eftermiddagskaffe og måske en siciliansk mandelkage i denne by, inden turen går tilbage til Cefalù.

Marsala Marsala
Dag 14

På egen hånd

Nyd endnu en dag i skønne Cefalù – måske med de sidste indkøb – der er sikkert plads til Sicilianske mandelkager eller en flaske limoncello i kufferten.

Dag 15

Siracusa og hjemrejse

Vi tager afsked med den skønne by Cefalù og skal på en fascinerende tur tværs over øen mod den gamle græske koloni Siracusa. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. Her færdedes græske videnskabsmænd, filosoffer og digtere såsom Archimedes og Platon. Og det var også i Siracusa, at Santa Lucia forsøgte at udbrede kristendommen.

Vi starter med en byvandring på øen Ortigia, og som afslutning på byvandringen serveres frokost på havnepromenaden.

Godt mætte efter en god frokost fortsætter vi turen med et besøg i det spændende arkæologiske område (inkl. entré), der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker, her bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier.

Efter besøget i det arkæologiske område er det tid til at lade alle indtrykkene fra de mange kulturer, som vi har mødt på vores Sicilianske eventyr, falde på plads, inden vi sætter os godt til rette i flyet til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse