Panoramaudsigt over Cefalú
Taormina
Marsala

Italien

Sicilien 15 dage

Pris pr. person fra
kr. 16.495

Oplevelsesrig 15-dages rundrejse på Sicilien, hvor smukke landskaber og interessante kulturoplevelser venterVi bor på skønt beliggende hoteller og tager på spændende udflugter med vores kyndige rejseleder. Mellem udflugterne er der god tid til at nyde de hyggelige byer og skønne omgivelser på egen hånd. Rigtig mange måltider er desuden inkluderet i prisen, så her får man rigtig meget for pengene.

"Italien uden Sicilien efterlader intet billede i sjælen: Først her er nøglen til det hele". Sådan skrev den tyske digter Goethe i 1788 om det klassiske Sicilien. Og sådan er det fortsat. Øen er nøglen, som passer i det italienske nøglehul. Sicilien er ganske enkelt rejsemålet, hvor den besøgende kan få opfyldt så godt som alle ønsker om kultur, historie, natur og livsnydelse i et mildt Middelhavsklima.

Sicilien er Middelhavets største ø. På en rejse til Sicilien fornemmes virkelig historiens vingesus, idet øen grundet sin strategiske beliggenhed gennem tiderne har været mål for mange folkeslag, som ønskede herredømmet over området. Grækerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrig og Spanien - alle har været her - og alle har sat hver deres specielle præg på øen. På vores rejse til Sicilien vil du møde en mangfoldighed af kultur uden lige - i et smukt og betagende landskab.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst – Napoli – Overfart til Sicilien
 • Dag 2 - Etna – Ankomst til Taormina
 • Dag 3 - Byvandring i Taormina
 • Dag 4 - Siracusa
 • Dag 5 - Oplevelser på egen hånd
 • Dag 6 - Agrigento – Templernes Dal
 • Dag 7 - Godfather-tur
 • Dag 8 - Messina – Keramikbyen Santo Stefano – Cefalù
 • Dag 9 - Byvandring i Cefalù
 • Dag 10 - Marsala – Erice
 • Dag 11 - På egen hånd
 • Dag 12 - Romersk kejservilla i Piazza Armerina
 • Dag 13 - Til fri disposition
 • Dag 14 - Palermo – Monreale
 • Dag 15 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Sicilien 15 Dage 19 20 Map

Inkluderet i prisen

Fly København-Rom og Napoli-København inkl. bagage

Bustransport på Sicilien

2 nætter i indvendig kahyt Napoli-Palermo t/r

6 nætter på Hotel Ipanema

6 nætter på Hotel Cefalù Sea Palace (el. søsterhotellet Victoria Palace)

14 x morgenmad

8 x frokost

12 x aftensmad

Vinsmagning

Udflugter og entreer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Forsikringer

Obligatorisk turistskat (pt. Taormina €3,50 pr. person/nat og Cefalù €5 pr. person/nat. Betales kontant direkte på hotellerne)

Kahyt med vindue kr. 300

Enkeltværelse med balkon/-kahyt kr. 2.100

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst – Napoli – Overfart til Sicilien

Efter ankomsten sætter vi kurs mod Napoli, hvor der serveres en typisk napolitansk menu på et pizzeria på havnepromenaden, hvorefter vi på en kort byrundtur i bus ser nogle af byens kendte seværdigheder, inden vi går ombord på en af færgerne, som sejler i rutefart mellem det italienske fastland og Sicilien. Indkvartering i komfortable to-personers kahytter. Vi nyder udsejlingen gennem Napoli-bugten.

Piazza Plebishito, Napoli Piazza Plebishito, Napoli
Dag 2

Etna – Ankomst til Taormina

Etna Adobestock 4 5

Efter nattens sejlads ankommer vi tidligt om morgenen veludhvilede til Sicilien. Italiensk morgenmad – kaffe og croissant – om bord på færgen. Vi sætter fod på siciliansk jord og starter rundrejsen på Sicilien med en smuk tur tværs over øen mod vulkanen Etna. Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til nogle af Etnas sidekratre i en højde af ca. 1.900 m, hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter. Frokost ved Silvestri-kratrene. Indkvartering på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning.

Dag 3

Byvandring i Taormina

Taormina

Vi tager svævebanen op til den maleriske by Taormina. Vi tager på en lille byvandring hvorefter man på egen hånd kan aflægge det antikke teater et besøg. Herfra kan nyde udsigten over Middelhavet og vulkanen Etna i baggrunden, en udsigt der ikke uden grund kaldes ”Panoramaet par excellance”. Eftermiddagen til afslapning i Taormina.

Dag 4

Siracusa

Siracusa

Her skal vi besøge det spændende arkæologiske område (inkl. entre), der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker fra tidligere tider bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier. Frokost på havnepromenaden.

Dag 5

Oplevelser på egen hånd

Nyd endnu en tur op til Taormina eller måske helt op til den lille fæstningsby Castelmola. På en solrig dag er der også mulighed for en tur på stranden med udsigt over den maleriske ø Isola Bella.

Castelmola
Dag 6

Agrigento – Templernes Dal

Templernes Dal

Efter morgenmaden går turen sydover mod Agrigento og Templernes Dal, hvor vi skal opleve nogle af Siciliens mest velbevarede græske templer (inkl. entre), som er på Unesco’s liste over verdens kulturarv. Her føler man virkelig historiens vingesus.

Dag 7

Godfather-tur

På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather-filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather. 

Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag. Turen fortsætter til den maleriske by Forza d’Agrò, som også dannede kulisse i den kendte filmtrilogi, idet det var herfra Vito Corleone flygtede til America skjult i en æselkærre.

Dag 8

Messina – Keramikbyen Santo Stefano – Cefalù

Messina

Ophold i Messina, hvor vi ser byens smukke domkirke og berømte kirketårn. Efter besøget i Messina fortsætter turen langs Siciliens nordkyst frem mod den kendte keramikby Santo Stefano di Camastra. Besøget i Santo Stefano afsluttes med en god frokost, hvorefter turen går videre mod den skønne middelalderby Cefalù.

Cefalù er den dag i dag en uspoleret gammel by med hyggelige gader og stræder med maleriske huse og skønne udsigtspunkter. Indkvartering på et dejligt hotel på strandpromenaden, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav.

Dag 9

Byvandring i Cefalù

Cefalù ligger skønt ved Middelhavet. Man føler sig sat flere hundrede år tilbage i tiden når man går rundt i de smalle stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer - som de har gjort det i århundreder.

På byvandringen besøger vi byens domkirke, kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste. Frokost på en hyggelig restaurant.

Dag 10

Marsala – Erice

Marsala Marsala

Vi besøger byen Marsala, som især er kendt for vinen af samme navn. Smagning af den berømte Marsalavin og let frokost i et vinhus i Marsala. Turen fortsætter langs Siciliens vestkyst med de karakteristiske saliner, hvor der udvindes Middelhavssalt.

Vi nyder udsigten over havet mod De Ægadiske Øer og de gamle vindmøller, inden vi kører mod den skønne middelalderby Erice, som er en af Siciliens højst beliggende byer. Der bliver tid til en eftermiddagskaffe og måske en siciliansk mandelkage i denne by, inden turen går tilbage til Cefalù.

Dag 11

På egen hånd

Malerisk udsigt i Cefalú

Dagen er helliget afslapning i maleriske Cefalù eller måske en spadseretur i den skønne natur omkring byen.

Dag 12

Romersk kejservilla i Piazza Armerina

Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder, den velbevarede romerske kejservilla i Piazza Armerina (inkl. entre), hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”. Efter opholdet i kejservillaen serveres frokost, inden turen går tilbage til Cefalù.

Piazza Armerina
Villa Romana Del Casale 2
Bikinipiger i Villa Romana
Dag 13

Til fri disposition

Nyd sidste dag i skønne Cefalù – måske de sidste indkøb – der er sikkert plads til Sicilianske mandelkager eller en limoncello i kufferten.

Dag 14

Palermo – Monreale

Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Først oplever vi kirken i Monreale, som er kendt for den fantastiske mosaikudsmykning. Derefter skal vi på en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad. Vi ser bl.a. Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien. 

Frokost. Der bliver desuden tid på egen hånd til at opleve denne bys specielle atmosfære – og måske et besøg på byens store marked – inden vi om aftenen går om bord på færgen, som bringer os tilbage til det italienske fastland i løbet af natten.

Dag 15

Hjemrejse

Vi ankommer tidligt om morgenen til Napoli. Efter italiensk morgenmad på en historisk cafe i Napoli kører vi mod lufthavnen for hjemrejse til Danmark – mætte af indtryk.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse