Sønderborg med Sønderborg Slot i forgrunden
Dybbøl Mølle
Alsik Spa2

Danmark

Selvforkælelse i Sønderjylland

Pris pr. person fra
kr. 6.695

I det altid skønne Sønderjylland kan du lade dig forkæle i dejlige omgivelser. Vi kombinerer både smukke landskaber og historiske steder med kort transporttid og stor komfort. Vores base på det imponerende Alsik Hotel byder på gastronomiske oplevelser og spa-afslapning for krop og sjæl, og rejsens udflugter tager os tilbage i historien og på besøg i hyggelige byer.

Med Alsie Express’ matsorte fly, kendt for den gode benplads, flyver vi bekvemt direkte til Sønderborg, på kun 45 minutter. I Sønderborg indkvarteres vi på det kendte og imponerende Alsik Hotel, som ligger skønt ned til Alssund midt i Sønderborg.

Under opholdet tager vi på skønne udflugter i både grænselandet og på Als – alt sammen i selskab med vores dygtige, stedkendte rejseleder. 

Opholdet i Sønderborg bliver også krydret med gastronomiske oplevelser på Alsik Hotel. Vi skal nyde to 3-retters middage i hotellets Restaurant Alsik, som, ligesom hotellets 2 øvrige restauranter, udvikles og ledes af den anerkendte Masterchef-dommer og topkok Jesper Koch. I Restaurant Alsik byder køkkenet på de bedste smage fra hele verdenen, kombineret med gode, lokale råvarer.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Til Sønderjylland på blot 45 minutter!
  • Dag 2 - Sønderborg, Als og Dybbøl
  • Dag 3 - Selvforkælelse på højt plan
  • Dag 4 - Flensborg, Dannevirke og Slesvig
  • Dag 5 - Gråsten, Sønderjysk kaffebord og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map S Nderborg 2021

Inkluderet i prisen

Flybillet København-Sønderborg t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-hotel t/r

4 overnatninger på Alsik Hotel

4 morgenmad

2 middage med 3 retter på Alsik Hotel

Sønderjysk kaffebord

Alle udflugter i henhold til programmet

Entré på dag 3 til spa-afdelingen Alsik Spa Pool på hotellet

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Eventuelle drikkepenge

Behandlinger i hotellets Spa-afdeling - samt evt. tilkøb af entré til afdelingen "Nordisk Spa"

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Premium dobbeltværelse kr. 700

Eneværelse kr. 1.400

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Til Sønderjylland på blot 45 minutter!

Alsie Express

Vi tager aftenflyet direkte fra København til Sønderborg. Undervejs nydes en let forfriskning, inden vi lander på Als. Herfra køres vi den korte afstand ind til centrum af Sønderborg og indkvarteres i dejlige værelser på Alsik Hotel. Herefter mødes vi i hotellets bar, hvor Best Travel byder på et glas vin, mens rejselederen gennemgår programmet for turen.

Dag 2

Sønderborg, Als og Dybbøl

Vi starter dagen med hotellets bugnende morgenbord og tager herefter elevatoren til udsigtsterrassen på 16. etage, hvorfra der er en formidabel 360 graders udsigt over Sønderborg og Dybbøl-området, samt Als. Opholdet er samtidig starten på vores byvandring rundt i Sønderborg. Vi slutter turen ved Sønderborg Slot, som der efterfølgende vil være mulighed for at besøge på egen hånd. Det er også muligt at finde sig et hyggeligt sted langs havnefronten til at købe frokost – og måske udvælge sig en god restaurant til om aftenen.

Om eftermiddagen kører vi over Christian den X’s bro op til Dybbøl Mølle og de omkringliggende skanser. Fra Skanse IV er der en usædvanlig smuk udsigt over området og med Dybbøl Mølle i baggrunden, som vi kan nyde mens rejselederen beretter om slaget ved Dybbøl den 18. april 1864. Herefter tager vi turen over den nye bro tilbage til Als, hvor vi kører rundt og ser de smukke landskaber. Vi passerer blandt andet Augustenborg Slot og Fynshav, hvorfra der er færgeforbindelser til både Fyn og Ærø.
Aftensmad på egen hånd.

Dag 3

Selvforkælelse på højt plan

I dag skal vi virkelig opleve, hvorfor Alsik Hotel hører til blandt de absolut bedste hoteller herhjemme. Efter den dejlige morgenbuffet har vi inkluderet entré til Alsik Spa Pool, hvor der er kælet for hver detalje for at skabe den perfekte sanseoplevelse for dig.
Start din rejse med sauna og Experience Showers, oplev nordlyset i Aurora Cave, mærk roen i Fire Loungen og nyd Alsik Spa Pool og Hot Tub. På terrassen finder du Infinity saltvandspool med en unik udsigt over Alssund. Du kan også nyde en forfriskning i Spa Cafèen, hvor der serveres økologisk mad og drikke.
Der er naturligvis også mulighed for at tilkøbe en lang række individuelle behandlinger eller tilkøbe tillægs entré til afdelingen Nordisk Spa. 

 

Hotellet har desuden mange skønne terrasser, hvorfra man kan nyde udsigten over land, by og vand. Om aftenen skal vi prøve Restaurant Alsik på hotellet. Som hotellets øvrige restauranter udvikles og ledes den af den anerkendte Masterchef-dommer og topkok Jesper Koch. Han er nu vendt hjem til Sønderjylland, hvor han er født og opvokset, efter mange år som succesfuld kok i ind- og udland. Han har bl.a. arbejdet hos flere 2- og 3-stjernede Michelin-restauranter.

Restaurant Alsik ligger lige ud til Alssund – og foruden udsigten, kan vi glæde os til en lækker 3-retters menu.

Alsik 05
Restaurant Alsik
Alsik Spa
Alsik Spa4
Hotel Alsik - Infinity pool
Dag 4

Flensborg, Dannevirke og Slesvig

Efter morgenmaden kører vi til Den danske Kirkegård i Flensborg med krigergravene og Istedløven, og hører bl.a. historien om løven som symbol, og dens omskiftelige historie. Herefter tid på egen hånd til frokost i Flensborg, før vi sætter kurs mod Dannevirke, som var Danmarks vold mod syd i 1.000 år. Det skulle den også have været i 1864, men den danske overgeneral de Meza gav (militært klogt) i februar 1864 ordre til tilbagetrækning til Dybbølstillingen.

Vi går en tur på volden, inden vi afslutter dagen med et besøg i Slesvig by, efterfulgt af en lille byvandring og et besøg i domkirken med den imponerende altertavle, samt det høje tårn.

Herefter kører vi tilbage til hotellet i Sønderborg, hvor vi spiser aftensmad. Igen i aften skal vi nyde en 3-retters menu.

Dag 5

Gråsten, Sønderjysk kaffebord og hjemrejse

Det er allerede tid til turens sidste morgenmad på Hotel Alsik. Men også på turens sidste dag venter der skønne oplevelser – og masser af kage! Vi starter dagens udflugt i Gråsten, som fortsat hvert år danner rammen om kongefamiliens sommerferie. Vi ser det kendte slot – og er der mulighed for det, går vi også en tur i den nyåbnede slotshave.

Inden vi sætter kursen mod lufthavnen, skal vi nyde det store Sønderjyske kaffebord, som udover kaffe også altid indeholder 15 slags kager – blandt andet pomle, kringle, stopkach, stribetorte, gammeldaws æblekage, kiksekage, brødtorte, alm. lagkage, roulade, vandbakkelser, goe raj, fedtebrød, m.m.

Vi lover, at alle er mætte, når vi sidst på eftermiddagen sætter os i flyet og sætter kursen tilbage mod København.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse