Rügen

Stralsund & Rügen

5 dage - bus fra Sjælland

 • Historie
 • Busrejse
 • Kulturoplevelser
 • Naturoplevelser
 • Hyggelig stemning

Stralsund & Rügen i Nordtyskland

På rejsen bor vi centralt i Stralsund, hvis middelalderlige bykernes arkitektur domineres af røde murstensbygninger, kirker, klostre samt rådhuset med den rigt dekorerede facade. De solide købmandsvillaer afspejler den velstand og status som Stralsund oplevede i det 14. og 15. årh., hvor byen var et ledende handelscentrum. Vi tager på udflugter til Tysklands største ø Rügen, som har været et populært feriemål siden tiden omkring århundredskiftet, hvor den tyske adel og overklasse yndede at feriere i den smukke natur. Hyggelige badebyer med skønne strandpromenader ligger spredt langs den smukke Østersø-kyst.

Rügen har tætte bånd til både Danmark og Sverige. I 1169 erobrede den danske konge Valdemar den Store øen fra venderne og indførte kristendommen. I 1325 kom Rügen under Pommeren, men efter trediveårskrigen i 1648 blev den en del af Sverige, der beholdt overherredømmet helt frem til 1815. Et af turens højdepunkter er en køretur med veterantoget Rasender Roland. Turen er først og fremmest en rejse tilbage i tiden, men ruten byder også på smuk natur. Nyd udsigten når Roland pruster sig gennem marker, skove og små badebyer - togets adstadige tempo er perfekt til at nyde omgivelserne.

 

fra kr. 5.695 pr. person
 • Behagelig langtursbus med wifi og gratis kaffe
 • Inkl. halvpension
 • Stralsund, Rügen og Hiddensee
 • Erfaren dansk rejseleder


Oplev den historiske ferieø Rügen

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Stralsund - Byrundtur

 • Dag 2 - Nordlige Rügen

 • Dag 3 - Sydlige Rügen

 • Dag 4 - Hiddensee

 • Dag 5 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Transport i moderne langtursbus
 • Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og strømstik i bussen 
 • 4 overnatninger på Intercity Hotel Stralsund
 • 4 x morgenmad
 • 3 x 3-retters middag på hotellet
 • 1 x middag på restaurant i Stralsund
 • Udflugter og entreer ifølge program  
 • Erfaren dansk rejseleder  

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.000
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 245 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Stralsund - Byrundtur

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Tyskland i vores moderne 4-stjernede bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. Der er adgang til wifi og strømstik i bussen, samt gratis kaffe. Vi sejler fra Gedser til Rostock og ankommer til Stralsund, hvor vi bliver indkvarteret på vores værelser på InterCityHotel Stralsund, som ligger centalt i byen. Vi tager på byrundtur i den historiske hansestad Stralsund, der også kaldes ”porten til Rügen”. I DDR-tiden bevarede man mange af de fine gamle huse, der er med til at fortælle om byens vigtighed op igennem historien. På en byrundtur gennem de hyggelige gader hører vi mere om den spændende by og dens betydning under Hanseforbundet.

Dag 2

Nordlige Rügen

Vi kører til havnebyen Sassnitz på Rügens nordøstkyst, som blev et meget populært turistmål i 1890erne, da både tog og færgeforbindelser blev udbygget. Der blev anlagt en strandpromenade og hoteller og kursteder skød op langs vandet. Vi tager på en hyggelig sejltur langs kysten. Her kan man for alvor se den imponerende kystlinje og de karakteristiske kalkklipper. Herefter Vi kører på den smalle landtange Schaabe til halvøen Wittow på nordsiden af Rügen. Her skifter vi til et lille tog, der transporterer os til Kap Arkona med med tre fyrtårne. Udsigten herfra er imponerende og det var da også her venderne opførte den borg, som Valdemar Sejr og Biskop Absalonsenere erobrede. På tilbagevejen besøger vi den smukt restaurerede ejendom Rügenhof, hvor der handles med lokale delikatesser, heriblandt røget fisk, og havtornprodukter. Vi spiser aftensmad på hotellet i Stralsund.

Dag 3

Sydlige Rügen

Det første stop på dagens udflugt til Rügen er i byen Putbus, som er den yngste af byerne på øen - grundlagt i 1810 af grev Wilhelm-Malte til Putbus. I mange år stod grevens slot som vartegn for byen, men under DDR-regimet valgte man at sprænge hovedbygningen væk. Tilbage står dog staldbygningerne og orangeriet samt den smukke park. Vi fortsætter via Sellin, som er berømt for den lange promenademole Sellin Seebrücke, til halvøen Mönchgut. Herefter venter dagens højdepunkt - en togtur med damptoget ”Rasender Ronald” på smalbanen fra Göhren til Binz. Efter den hyggelige togtur ser vi nærmere på Binz, en hyggelig badeby, der oser af charme. Tilbage i Stralsund spiser i middag på en restaurant på havnen.

Dag 4

Hiddensee

Vi sejler til den lille ø Hiddensee, som i starten af 1900-tallet var samlingssted for kunstnere og intellektuelle, heriblandt den danske stumfilmstjerne Asta Nielsen. Øen er bilfri, så vi kører en smuk tur med hestevogn over heden og tværs over den smukke ø. Efter vognturen bliver der lejlighed til at se sig om på egen hånd inden vi tager tilbage til hotellet.

Dag 5

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører til oplevelsesparken Karls i Röverhagen. Her kan man blandt andet opleve fremstillingen af forskellige kulinariske specialiteter og naturligvis også købe varer med hjem. Der er ligeledes mulighed for at købe frokost. Herefter sætter vi kursen mod bordershoppen i Rostock, hvor der også vil være lejlighed til at gøre en god handel.​

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Jernbanepladsen 1 06.45 20.15 
København - Flintholm Station 07.20 19.50 
Roskilde - Busholdeplads v. Ny Østergade/Køgevej 08.00 19.10 
Ringsted Station 08.40 18.35 
Næstved Station 09.15 18.00 
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 17.30 
Gedser - billetkontoret ved Scandlines 10.35 16.45 

 

Hotel

InterCityHotel Stralsund ★★★

IntercityHotel Stralsund er beliggende ovenpå en butiksarkade i et kvarter med søer og grønne områder. Der er ca. 600 meter fra hotellet til Stralsunds gamle bydel, som er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar.

Værelser: Med bad og toilet, telefon, TV, minibar og gratis wi-fi.

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
30. aug. 2020
Stralsund & Rügen - 5 dage - Hotel Intercity Stralsund - Bus fra Sjælland
Flere end 8 5.695 Gå videre

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Hansestæder i Nordtyskland 5 dage - bus fra Sjælland
fra kr. 6.495
Stralsund & Rügen 5 dage - bus fra Sjælland
fra kr. 5.695
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995
Aspargesruten 5 dage - bus fra Sjælland
fra kr. 4.995