Hyggelig gade i Rüdesheim
Rüdesheim
Svævebane ved Rüdesheim

Tyskland

Rüdesheim og Rhinen

Pris pr. person fra
kr. 6.395

Rüdesheim har gennem årtier charmeret i massevis af turister og er ét at de mest populære rejsemål i Tyskland. Byen er mest af alt kendt for sin vinproduktion og er omkranset af de skønneste vingårde. I Rüdesheims gader kan man blive betaget af de nydelige, gamle huse, Drosselgasse spreder en helt speciel stemning og aftenerne i byen summer af liv.

Med base i Rüdesheim må man også ud og udforske Rhinen. Vi skal sejle en tur på ”Den Romantiske Rhin”, en særlig smuk del af Rhinen, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Landskabet er eventyrligt med de smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge og maleriske vinlandsbyer. Vi skal også med svævebane op til monumentet Niederwalddenkmal og opleve vinmarkerne på en tur på el-cykel!

Turen til Rüdesheim foregår med tog. Der er opsamling i Danmark og kun 1 skifte undervejs i Hamborg, hvor vi skifter til det moderne, tyske ICE tog. Her nyder vi den høje komfort og et landskab som hurtigt farer forbi. Undervejs er der reserveret plads i restaurantvognen, hvor der er mulighed for at købe sin frokost. 

Vi står af toget i Frankfurt og kører herfra i egen bus direkte til vores hyggelige hotel, centralt beliggende i Rüdesheim. 

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Togrejse fra Danmark til Frankfurt og indkvartering i Rüdesheim
 • Dag 2 - Byvandring i Rüdesheim
 • Dag 3 - Lorelei og Den romantiske Rhin
 • Dag 4 - Tur på el-cykel ud i vinmarkerne - vinsmagning
 • Dag 5 - Svævebane – vandretur – Asmannshausen - sejltur
 • Dag 6 - Hjemrejse fra Rüdesheim og Frankfurt
Hent pdf-udgave af rejsen
Kort over rejsen til Rüdesheim og Rhinen

Inkluderet i prisen

Togbillet inkl. pladsbillet København-Hamborg-Frankfurt t/r

Transfer i egen bus fra banegården i Frankfurt til hotellet i Rüdesheim t/r

5 nætters indkvartering på Hotel zum Grünen Kranz i Rüdesheim

5 x morgenmad på hotellet

5 x aftensmad på hotellet

Dansk rejseleder på hele rejsen

Dagsleje af el-cykel

Udflugter ifølge program:

 • Byvandring i Rüdesheim
 • Sejltur på den romantiske Rhin forbi Lorelei
 • Vinsmagning
 • Billet til svævebanen fra Rüdesheim
 • Billet til stoleliften til Asmannshausen
 • Billet til turbåden Asmannshausen-Rüdesheim

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer og øvrige måltider

Drikkepenge

Turistskat (Rüdesheim planlægger at indføre en turistskat på 2 EUR pr gæst/nat, som afregnes kontakt direkte på hotellet)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 900

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Togrejse fra Danmark til Frankfurt og indkvartering i Rüdesheim

Vi starter rejsen bekvemt fra Københavns Hovedbanegård, hvor vi tager plads i toget mod Hamborg. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs. Midt på dagen skifter vi nemt tog i Hamborg og vores rejseleder viser naturligvis vej fra det ene tog til det andet. Undervejs fra Hamborg til Frankfurt har vi reserveret plads i togets restaurantvogn, hvor der vil være mulighed for at købe frokost.

Allerede sidst på eftermiddagen ankommer vi til centrum af Frankfurt. Herfra har vi naturligvis sørget for transporten videre til hyggelige Rüdesheim i egen bus. Efter indkvartering på vores hyggelige hotel venter en dejlig middag på hotellet.

Dag 2

Byvandring i Rüdesheim

Rüdesheim

Efter morgenmaden tager vi på en hyggelig byvandring ud i Rüdesheim. Det står hurtigt klart, hvorfor netop denne by langs Rhinen i årtier har været blandt de mest populære rejsemål i Tyskland. Vi går naturligvis igennem den berømte Drosselgasse – og vi anbefaler et besøg i denne festlige gade en aften under opholdet.

Der vil også være mulighed for på egen hånd at besøge det enestående Siegfrieds Musikkabinet – eller måske aflægge en af de mange vinforretninger et besøg. Aftensmad på hotellet.

Dag 3

Lorelei og Den romantiske Rhin

I dag venter en af de helt store oplevelser på turen, når vi tager på en sejltur fra Rüdesheim.  Vi sejler på ”Den Romantiske Rhin”, en særlig smuk del af Rhinen, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hver anden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Vi passerer også Rhinens smalleste sted med den berømte Lorelei-klippe, hvor stærk strøm og skjulte klipper i vandet tidligere forårsagede mange forlis. 

I byen St. Goarshausen går vi i land, og der vil være mulighed for at finde sig et godt sted at spise frokost. Byen har mange hyggelige restauranter beliggende helt ned til floden, hvor der er en livlig trafik. Efter et par afslappende timer i St. Goarshausen sejler vi atter tilbage til Rüdesheim. VI er tilbage ved hotellet til aftensmaden.

Dag 4

Tur på el-cykel ud i vinmarkerne - vinsmagning

Vinmarker omkring Rüdesheim

I dag venter en dejlig oplevelse, når vi anført af vores rejseleder hopper på el-cyklen og tager ud for at opdage de mange vinmarker, som omkranser Rüdesheim. Vi vælger en tur, hvor alle kan være med – og da leje af cyklen er inkluderet hele dagen, kan alle som ønsker det tage på en længere tur.

Sidst på eftermiddagen mødes vi atter på hotellet, hvor vores vært Ralf Nägler vil give os en indgående introduktion til områdets omfattende vinproduktion, og vi skal naturligvis også smage på de gode vine. Middag på hotellet.

Dag 5

Svævebane – vandretur – Asmannshausen - sejltur

Vi starter dagen med at gå igennem Rüdesheim til svævebanens station. Herfra tager vi turen i de åbne gondoler hen over vinmarkerne til toppen, som ligger jord til monumentet Niederwalddenkmal, hvorfra man har en storslået udsigt over floden, vinmarkerne og Rüdesheim.

Efter vi har nydt udsigten, begiver vi os ud på en skøn vandretur. Fra hele turen er der skønne udsigter, og efter en lille times tid kommer vi til Niederwald-skoven, hvor der venter os endnu en svævebane, som tager os ned til byen Asmannshausen. Her ligger kønne huse og hyggelige beværtninger tæt langs floden, og der bliver tid til at nyde byen, inden vi går ombord på en af de mange turbåde på Rhinen og sejler tilbage til Rüdesheim. Middag på hotellet.

Dag 6

Hjemrejse fra Rüdesheim og Frankfurt

Vi nyder den sidste morgenmad på hotellet og begiver os i egen bus til hovedbanegården i Frankfurt. Undervejs ser vi fra bussen byens imponerende skyline, som er ganske imponerende og har givet byen øgenavnet Mainhattan - med henvisning til storebror Manhattan i New York, i kombination med byens beliggenhed ved Main-floden. I Frankfurt sætter vi os til rette i toget og sætter kursen mod Hamborg – og herfra videre til Danmark.

Frankfurt Frankfurt

Køreplan - tog fra København

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.33
Ringsted Station 07.54 21.03
Odense Station 08.40 19.10
Kolding Station 09.18 19.40
Padborg Station 09.59 18.59

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse