Italien

Rom, Sorrentohalvøen & Capri

Pris pr. person fra
kr. 9.795

Rom er byen, der fascinerer sine besøgende med en forunderlig blanding af tidligere tiders storslåede arkitektur og moderne metropol. Byen hedder ikke uden grund ”Den Evige Stad”. Syd for Rom begynder det virkelige Italien, siges det. Her skifter landskabet – smukke bjergformationer, duftende appelsin- og citronlunde, forrevne kyststrækninger og et turkisblåt Middelhav.

Og netop syd for Rom ligger Sorrentohalvøen. Kysten langs denne halvø er et meget charmerende, gammelt feriested. Italienerne kalder kyststrækningen på sydsiden af Sorrentohalvøen for ”Den Guddommelige Kyst”. De små byer ligger majestætisk på klipperne direkte ud mod Middelhavet. I de små byer langs kysten er der en betagende udsigt over det turkisblå hav og maleriske smalle stræder, med et væld af små forretninger og hyggelige caféer.

Midt i Napolibugten ud for Sorrentohalvøen ligger den skønne og højtbesungne ø Capri, som altid har tiltrukket folk med sans for skønhed.

Alt dette, og mere til, er der mulighed for at opleve på denne fantastiske rejse, som kombinerer kunst og kultur med enestående naturoplevelser og livsnydelse.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rom, Sorrentohalvøen & Capri 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Rom
  • Dag 2 & 3 - Byvandringer i Rom
  • Dag 4 - Castelli Romani - Frascati - Montecassino-klostret
  • Dag 5 - Udflugt til Pompei og Vesuv
  • Dag 6 - Sejltur til den smukke ø Capri
  • Dag 7 - Amalfikysten
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map RSC 2023

Inkluderet i prisen

Fly København-Rom t/r inkl. bagage

Bustransport i Italien

3 overnatninger på centralt beliggende hotel i Rom inkl. morgenmad

4 overnatninger på Hotel Bristol på Sorrentohalvøen inkl. morgenmad

3 x frokost

4 x aftensmad på Sorrentohalvøen

2 byvandringer i Rom

Udflugt til Castelli Romani med besøg i Frascati

Besøg i Montecassino-klostret

Udflugt til Pompei og Vesuv

Udflugt til Capri

Udflugt til Amalfi

Entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat i Rom på p.t. €6,00 pr. person pr. nat, som betales direkte til hotellet

Obligatorisk turistskat på Sorrentohalvøen på p.t. €2,00 pr. person pr. nat, som betales direkte til hotellet

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Værelse på Sorrentohalvøen med havudsigt fra vinduet kr. 100

Værelse på Sorrentohalvøen med skrå havudsigt fra balkon/terrasse kr. 250

Værelse på Sorrentohalvøen med balkon/terrasse og direkte havudsigt kr. 500

Enkeltværelse kr. 1.400

Enkeltværelse med balkon/terrasse kr. 1.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Fast plads i flyet kr. 50-250

Dag 1

Ankomst til Rom

Panoramaudsigt over Rom

Ankomst med vores direkte rutefly til Rom Fiumicino lufthavn allerede sidst på formiddagen. Efter ankomsten kører vi en kort tur ind til Rom, hvor vi indkvarteres på vores hotel, som ligger midt i det historiske centrum i gåafstand fra de fleste seværdigheder.

Allerede på rejsens første dag er der mulighed for at få de første indtryk af Den Evige Stad – måske et besøg på Piazza Navona eller en anden af byens smukke piazza'er.

Dag 2 & 3

Byvandringer i Rom

Under opholdet i Rom arrangeres byvandringer, hvor vi vil blive præsenteret for de kendte og berømte seværdigheder, men også en række af de mere ukendte monumenter og seværdigheder, som Rom har at byde på.

På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold, og virkelig fornemme historiens vingesus.

Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg.

Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Peterspladsen, Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe – anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelangelo, Bernini og Bramante, for blot at nævne nogle få.

Forum Romanum
Den Spanske Trappe
Engelsborg, Rom
Pantheon, Rom
Trevi-fontænen
Dag 4

Castelli Romani - Frascati - Montecassino-klostret

Efter morgenmaden forlader vi Rom og sætter kursen mod Castelli Romani, som oprindeligt var fæstninger i bjergene uden for Rom.

Vi besøger en af disse gamle fæstningsbyer - den herlige lille by Frascati, hvor vi på bedste italienske vis smager på byens liflige hvidvin, og får serveret lette, lokale specialiteter på et typisk osteria.

Herefter fortsætter turen sydover mod Montecassino-klostret, som i dag er genopbygget efter at være næsten totalt ødelagt under 2. Verdenskrigs bombardementer.

Efter klosterbesøget fortsætter turen mod Sorrentohalvøen, som også har tilnavnet blomsterhalvøen på grund af den overvældende pragt af eksotiske planter og blomster.

Indkvartering på hotel i den skønne keramikby Vietri sul Mare. Vores hotel har en fantastisk beliggenhed på bjergskråningen med udsigt ud over havet.

Klostret i Montecassino Klostret i Montecassino
Dag 5

Udflugt til Pompei og Vesuv

Et af rejsens højdepunkter er besøget i de enestående udgravninger i Pompei (inkl. entré). Byen blev i løbet af ganske kort tid begravet under et tykt lag af aske ved vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Takket være udgravningerne kan man næsten fornemme, hvordan dagligdagen var for ca. 2.000 år siden ved det skæbnesvangre vulkanudbrud, når vi i dag går rundt i Pompeis gader og ser velbevarede huse, templer og bygningsværker, ofte bemalet med flotte, farvestrålende malerier.

Efter rundgangen i Pompei serveres en let frokost, hvorefter turen går op ad Vesuvs frugtbare skrænter.

Undervejs på panoramaturen arrangeres et ophold i en højde af ca. 700 meter, hvor vi kan beundre udsigten over Napoli og Napoli-bugten med øerne Capri, Procida og Ischia - og for de godt gående måske en lille spadseretur frem mod lavastrømmen fra det sidste store udbrud i 1944 og dermed få et indtryk af naturens enorme kræfter.

Dag 6

Sejltur til den smukke ø Capri

Capri

Vi forlader fastlandet og sejler ud til den højtbesungne ø Capri, som ligger smukt midt i Napolibugten. Capri har altid tiltrukket folk med sans for skønhed – romerske kejsere, som byggede pragtvillaer på øen, kongelige og adelige, som rejste hertil på dannelsesrejse,  kunstnere, forfattere og skuespillere, som har levet det søde liv på denne smukke ø. Øens to byer Capri og Anacapri er bygget i terrasser på de stejle klippeskråninger, som prydes af en overdådighed af blomster og eksotiske planter – og duftende citron- og appelsintræer. 

Dag 7

Amalfikysten

Dagens udflugt går langs Amalfikysten med besøg i den maleriske by Amalfi. Vi kører med bus langs ”Den Guddommelige Kyst” frem mod byen Amalfi. Under opholdet i Amalfi bliver der mulighed for, på egen hånd, at opleve byens skønne domkirke, som er en af Italiens smukkeste og mest interessante kirker, og opleve byens skønne atmosfære – og sande de vise ord skrevet af en lokal digter – ”Dommedag er for de Amalfitanere, som skal i Paradis, en dag som alle andre…”. 

Efter opholdet i Amalfi fortsætter vi turen med bus op i bjergene, hvor vi nyder en let frokost og smager på den lokale vin på en panoramarestaurant.

Dag 8

Hjemrejse

Inden afrejsen er der lidt tid til at nyde udsigten over den smukke kyststrækning. Vi tager afsked med Sorrentohalvøen og sætter kursen nordover mod lufthavnen i Rom og vores direkte hjemrejsefly.

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse