Italien

Rom, Sorrentohalvøen & Capri

Pris pr. person fra
kr. 8.995

Rom er byen, der fascinerer sine besøgende med en forunderlig blanding af tidligere tiders storslåede arkitektur og moderne metropol. Byen hedder ikke uden grund ”Den Evige Stad”. Syd for Rom begynder det virkelige Italien, siges det. Her skifter landskabet – smukke bjergformationer, duftende appelsin- og citronlunde, forrevne kyststrækninger og et turkisblåt Middelhav.

Og netop syd for Rom ligger Sorrentohalvøen. Kysten langs denne halvø er et meget charmerende gammelt feriested. Italienerne kalder kyststrækningen på sydsiden af Sorrentohalvøen for ”Den Guddommelige Kyst”. De små byer ligger majestætisk på klipperne direkte ud mod Middelhavet. I de små byer langs kysten er der en betagende udsigt over det turkisblå hav og maleriske smalle stræder med et væld af små forretninger og hyggelige cafeer. Midt i Napolibugten ud for Sorrentohalvøen ligger den skønne og højtbesungne ø Capri, som altid har tiltrukket folk med sans for skønhed. Alt dette og mere til er der mulighed for at opleve på denne fantastiske rejse, som kombinerer kunst og kultur med enestående naturoplevelser og livsnydelse.

Rejseplan fra København
Rejseplan fra Sønderborg

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst - Napoli - Rom
 • Dag 2 & 3 - Byvandringer i Rom
 • Dag 4 - Castelli Romani - Frascati - Montecassino-klostret
 • Dag 5 - Udflugt til Pompei og Vesuv
 • Dag 6 - Sejltur til den smukke ø Capri
 • Dag 7 - Amalfikysten
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
RSC 2020 V2

Inkluderet i prisen

Fly København-Napoli t/r inkl. bagage

Bustransport i Italien

3 overnatninger på centralt hotel i Rom inkl. morgenmad

4 overnatninger på Hotel Bristol på Sorrentohalvøen inkl. morgenmad

5 x frokost

4 x aftensmad på Sorrentohalvøen

Byrundtur i Napoli

2 byvandringer i Rom

Udflugt til Castelli Romani

Besøg i Montecassino-klostret

Udflugt til Pompei og Vesuv

Udflugt til Capri

Udflugt til Amalfi

Entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Forsikringer

Obligatorisk turistskat i Rom på p.t. €6,00 pr. person pr. nat, som betales direkte til hotellet

Obligatorisk turistskat på Sorrento-halvøen på p.t. €2,00 pr. person pr. nat, som betales direkte til hotellet

Aftenarrangement Trastevere kr. 375

Værelse på Sorrentohalvøen med havudsigt fra vinduet kr. 100

Værelse på Sorrentohalvøen med skrå havudsigt fra balkon/terrasse kr. 250

Værelse på Sorrentohalvøen med balkon/terrasse og direkte havudsigt kr. 500

Enkeltværelse standard kr. 1.400

Enkeltværelse med balkon kr. 1.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Fast plads i flyet kr. 50-250

Mad ombord på flyet t/r inkl. kaffe/te (ekskl. øvrige drikkevarer) kr. 195

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst - Napoli - Rom

Piazza Plebishito, Napoli

Efter ankomsten med vores eget fly til Napoli skal vi opleve denne bys berømte seværdigheder på en bustur, inden vi sætter os til bords og nyder en typisk napolitansk frokost. Godt mætte går turen videre nordpå langs Appeniner-bjergene mod Den Evige Stad, hvor vi indkvarteres på vores hotel, som ligger midt i det historiske centrum i gå-afstand fra de fleste seværdigheder.

Dag 2 & 3

Byvandringer i Rom

Under opholdet i Rom arrangeres byvandringer, hvor vi vil blive præsenteret for de kendte og berømte seværdigheder, men også en række af de mere ukendte monumenter og seværdigheder, som Rom har at byde på. På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold og virkelig fornemme historiens vingesus. Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg.

Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Peterspladsen, Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe – anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelangelo, Bernini og Bramante for blot at nævne nogle få. Efter byvandringen på rejsens anden dag bydes på frokost på et typisk romersk trattoria. Sidste aften i Rom arrangeres en tur til den skønne gamle bydel Trastevere. God romersk middag på en historisk restaurant efterfulgt af en rundtur i egen bus i Rom, hvor vi ser mange af byens smukke seværdigheder i den skønne aftenbelysning (375 kr.).  

Rom
Forum Romanum
Engelsborg, Rom
Pantheon, Rom
Trevi-fontænen
Den Spanske Trappe
Rom 20830038
Rom
Dag 4

Castelli Romani - Frascati - Montecassino-klostret

Efter morgenmaden forlader vi Rom og sætter kursen mod Castelli Romani, som oprindelig var fæstninger i bjergene uden for Rom. Vi besøger en af disse gamle fæstningsbyer - den herlige lille by Frascati, hvor vi på bedste italienske vis smager på byens liflige hvidvin og får serveret lette lokale specialiteter på et typisk osteria. 

Herefter fortsætter turen sydover mod Montecassino-klostret, som i dag er genopbygget efter at være næsten totalt ødelagt under anden verdenskrigs bombardementer. Efter klosterbesøget fortsætter turen mod Sorrentohalvøen, som også har tilnavnet blomsterhalvøen på grund af den overvældende pragt af eksotiske planter og blomster. Indkvartering på hotel. 

Klostret i Montecassino Klostret i Montecassino
Dag 5

Udflugt til Pompei og Vesuv

Et af rejsens højdepunkter er besøget i de enestående udgravninger i Pompei (inkl. entre). Byen blev i løbet af ganske kort tid begravet under et tykt lag af aske ved vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Takket være udgravningerne kan man næsten fornemme, hvordan dagligdagen var for ca. 2.000 år siden ved det skæbnesvangre vulkanudbrud, når vi i dag går rundt i Pompeis gader og ser velbevarede huse, templer og bygningsværker ofte bemalet med flotte farvestrålende malerier. 

Efter rundgangen i Pompei serveres en let frokost, hvorefter turen går op ad Vesuvs frugtbare skrænter. Vi kommer op i en højde af ca. 1.000 m med bus, hvorefter der er mulighed for på egen hånd at fortsætte til fods helt op til kraterranden (ikke inkl.). Her kan man af og til se svovldampe, der siver ud af krateret, hvilket vidner om, at Vesuv blot slumrer og er særdeles aktiv under den rolige overflade.

Dag 6

Sejltur til den smukke ø Capri

Capri

Vi forlader fastlandet og sejler ud til den højtbesungne ø Capri, som ligger smukt midt i Napolibugten. Capri har altid tiltrukket folk med sans for skønhed – romerske kejsere, som byggede pragtvillaer på øen – kongelige og adelige, som rejste hertil på dannelsesrejse. Kunstnere, forfattere og skuespillere, som har levet det søde liv på denne smukke ø. Øens to byer Capri og Anacapri er bygget i terrasser på de stejle klippeskråninger, som prydes af en overdådighed af blomster og eksotiske planter – og duftende citron- og appelsintræer. 

Dag 7

Amalfikysten

Dagens udflugt går langs Amalfikysten med besøg i den maleriske by Amalfi. Vi kører med bus langs ”Den Guddommelige Kyst” frem mod byen Amalfi. Under opholdet i Amalfi bliver der mulighed for på egen hånd at opleve byens skønne domkirke, som er en af Italiens smukkeste og mest interessante kirker, og opleve byens skønne atmosfære – og sande de vise ord skrevet af en lokal digter – ”Dommedag er for de Amalfitanere, som skal i Paradis, en dag som alle andre…”. 

Efter opholdet i Amalfi fortsætter vi turen med bus op i bjergene, hvor vi nyder en let frokost og smager på den lokale vin på en panoramarestaurant.

Dag 8

Hjemrejse

Inden afrejsen er der lidt tid til at nyde udsigten over den smukke kyststrækning eller måske de sidste indkøb – der er sikkert plads til en limoncello i kufferten. Vi tager afsked med Sorrentohalvøen og sætter kursen mod lufthavnen i Napoli og vores hjemrejsefly. 

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Rom
 • Dag 2 & 3 - Byvandringer i Rom
 • Dag 4 - Montecassino klostret - Napoli
 • Dag 5 - Amalfikysten
 • Dag 6 - Udflugt til Pompei og Vesuv
 • Dag 7 - Sejltur til den smukke ø Capri
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map RSC 2020 V2 S Nderborg

Inkluderet i prisen

Fly Sønderborg-Rom t/r inkl. bagage

Bustransport i Italien

3 overnatninger på centralt hotel i Rom inkl. morgenmad

4 overnatninger på hotel på Sorrentohalvøen inkl. morgenmad

4 x frokost

4 x aftensmad på Sorrentohalvøen

2 byvandringer i Rom

Besøg i Montecassino-klostret

​Byrundtur i Napoli

Udflugt til Amalfi

Udflugt til Pompei og Vesuv

Udflugt til Capri

Entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Forsikringer

Obligatorisk turistskat i Rom på p.t. €6,00 pr. person pr. nat, som betales direkte til hotellet

Obligatorisk turistskat på Sorrento-halvøen på p.t. €2,00 pr. person pr. nat, som betales direkte til hotellet

Aftenarrangement Trastevere kr. 375

Værelse med balkon på Sorrentohalvøen kr. 300

Enkeltværelse kr. 1.400

Enkeltværelse med balkon på Sorrentohalvøen kr. 1.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Fast plads i flyet kr. 50-250

Mad ombord på flyet t/r inkl. 1 sodavand kr. 195

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst til Rom

Ankomst til Rom Ciampino lufthavn allerede sidst på formiddagen. Efter ankomsten sætter vi os til rette i vores egen bus og kører en kort tur ind til Rom, hvor vi indkvarteres på vores hotel, som ligger midt i det historiske centrum i gå-afstand fra de fleste seværdigheder.

Allerede på rejsens første dag er der mulighed for at få de første indtryk af Den Evige Stad – måske et besøg på Piazza Navona eller en anden af byens smukke piazza’er.

Engelsborg, Rom Engelsborg, Rom
Dag 2 & 3

Byvandringer i Rom

Under opholdet i Rom arrangeres byvandringer, hvor vi vil blive præsenteret for de kendte og berømte seværdigheder, men også en række af de mere ukendte monumenter og seværdigheder, som Rom har at byde på. På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold og virkelig fornemme historiens vingesus. Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg.

Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Peterspladsen, Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe – anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelangelo, Bernini og Bramante for blot at nævne nogle få. Efter byvandringen på rejsens anden dag bydes på frokost på et typisk romersk trattoria. Sidste aften i Rom arrangeres en tur til den skønne gamle bydel Trastevere. God romersk middag på en historisk restaurant efterfulgt af en rundtur i egen bus i Rom, hvor vi ser mange af byens smukke seværdigheder i den skønne aftenbelysning (375 kr.).

Rom
Forum Romanum
Piazza Navona
Campidoglio
Pantheon, Rom
Trevi-fontænen
Den Spanske Trappe
Dag 4

Montecassino klostret - Napoli

Efter morgenmaden tager vi afsked med Den Evige Stad og sætter kurs mod Syditalien. Vi kører en smuk tur langs Appeniner-bjergene frem mod den den syditalienske by Napoli. Undervejs besøger vi Montecassino-klostret, som i dag er genopbygget efter at være næsten totalt ødelagt under anden verdenskrigs bombardementer. Efter klosterbesøget fortsætter turen mod Napoli, hvor vi på en byrundtur i bus ser nogle af denne syditalienske bys berømte seværdigheder såsom Castel Nuovo, kongeslottet og San Carlo operaen. 

Opholdet i Napoli afsluttes med en typisk napolitansk menu på havnepromenaden, inden  turen går videre mod Sorrento-halvøen, som også har tilnavnet blomsterhalvøen på grund af den overvældende pragt af eksotiske planter og blomster. Indkvartering på hotel.

Piazza Plebishito, Napoli Piazza Plebishito, Napoli
Dag 5

Amalfikysten

Amalfi

Dagens udflugt går langs Amalfikysten med besøg i den maleriske by Amalfi. Vi kører med bus langs ”Den Guddommelige Kyst” frem mod byen Amalfi. Under opholdet i Amalfi bliver der mulighed for på egen hånd at opleve byens skønne domkirke, som er en af Italiens smukkeste og mest interessante kirker, og opleve byens skønne atmosfære – og sande de vise ord skrevet af en lokal digter – ”Dommedag er for de Amalfitanere, som skal i Paradis, en dag som alle andre…” Efter opholdet i Amalfi fortsætter turen med bus op i bjergene, hvor vi nyder en let frokost og smager på den lokale vin på en panoramarestaurant.

Dag 6

Udflugt til Pompei og Vesuv

Et af rejsens højdepunkter er besøget i de enestående udgravninger i Pompei (inkl. entre). Byen blev i løbet af ganske kort tid begravet under et tykt lag af aske ved vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Takket være udgravningerne kan man næsten fornemme, hvordan dagligdagen var for ca. 2.000 år siden ved det skæbnesvangre vulkanudbrud, når vi i dag går rundt i Pompeis gader og ser velbevarede huse, templer og bygningsværker ofte bemalet med flotte farvestrålende malerier. 

Efter rundgangen i Pompei serveres en let frokost, hvorefter turen går op ad Vesuvs frugtbare skrænter. Vi kommer op i en højde af ca. 1.000 m med bus, hvorefter der er mulighed for på egen hånd at fortsætte til fods helt op til kraterranden (ikke inkl.). Her kan man af og til se svovldampe, der siver ud af krateret, hvilket vidner om, at Vesuv blot slumrer og er særdeles aktiv under den rolige overflade.

Dag 7

Sejltur til den smukke ø Capri

Capri

Vi forlader fastlandet og sejler ud til den højtbesungne ø Capri, som ligger smukt midt i Napolibugten. Capri har altid tiltrukket folk med sans for skønhed – romerske kejsere, som byggede pragtvillaer på øen – kongelige og adelige, som rejste hertil på dannelsesrejse. Kunstnere, forfattere og skuespillere, som har levet det søde liv på denne smukke ø. Øens to byer Capri og Anacapri er bygget i terrasser på de stejle klippeskråninger, som prydes af en overdådighed af blomster og eksotiske planter – og duftende citron- og appelsintræer.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med Sorrento-halvøen og sætte kursen nordover langs Appeninerbjergene mod lufthavnen i Rom Ciampino, hvor vi mætte af indtryk kan sige Arrivederci Italia inden hjemrejsen tilbage til Danmark.

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse