Rom, Sorrentohalvøen & Capri

8 dage Fra KBH el. Aarhus

Rundrejse til Rom, Sorrentohalvøen & Capri

Rom er byen, der fascinerer sine besøgende med en forunderlig blanding af tidligere tiders storslåede arkitektur og moderne metropol. Byen hedder ikke uden grund ”Den Evige Stad”. Syd for Rom begynder det virkelige Italien, siges det. Her skifter landskabet – smukke bjergformationer, duftende appelsin- og citronlunde, forrevne kyststrækninger og et turkisblåt Middelhav.

Og netop syd for Rom ligger Sorrentohalvøen. Kysten langs denne halvø er et meget charmerende gammelt feriested. Italienerne kalder kyststrækningen på sydsiden af Sorrentohalvøen for ”Den Guddommelige Kyst”. De små byer ligger majestætisk på klipperne direkte ud mod Middelhavet.

I de små byer langs kysten er der en betagende udsigt over det turkisblå hav og maleriske smalle stræder med et væld af små forretninger og hyggelige cafeer. Midt i Napolibugten ud for Sorrentohalvøen ligger den skønne og højtbesungne ø Capri, som altid har tiltrukket folk med sans for skønhed. Alt dette og mere til er der mulighed for at opleve på denne fantastiske rejse, som kombinerer kunst og kultur med enestående naturoplevelser og livsnydelse.

fra kr. 8.395 pr. person
 • Fly fra Århus eller København
 • 3 nætter på centralt hotel i Rom med spændende byvandringer
 • 4 nætter på på Sorrentohalvøen
 • Udflugter til bl.a. Vesuv, Pompei og øen Capri


Kulturoplevelser i et skønt klima

Rejseprogram fra KBH

 • Dag 1 - Ankomst - Napoli - Montecassino

 • Dag 2 og 3 - Byvandringer i Rom

 • Dag 4 - Tivoli - Ankomst til Sorrentohalvøen

 • Dag 5 - Udflugt til Pompei og Vesuv

 • Dag 6 - Sejltur til den smukke ø Capri

 • Dag 7 - Amalfikysten

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Napoli t/r inkl. bagage
 • Bustransport i Italien
 • 3 overnatninger i Rom på hotel inkl. morgenmad
 • 4 overnatninger på Sorrentohalvøen 3-stjernet hotel inkl. morgenmad
 • 5 x frokost
 • 4 x aftensmad på Sorrentohalvøen
 • Byrundtur i Napoli
 • 2 byvandringer i Rom
 • Udflugt til Tivoli med besøg i Villa d'Este
 • Besøg i Montecassino-klostret
 • Udflugt til Pompei og Vesuv
 • Udflugt til Capri
 • Udflugt til Amalfi
 • Entréer ifl. program
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Turistskat (p.t. €6,00 pr. person pr. nat i Rom)

Evt. tillæg pr. person

 • Aftenarrangement Trastevere kr. 375
 • Værelse med balkon/terrasse
  med havudsigt på Sorrentohalvøen kr. 500
 • Værelse med havudsigt på Sorrentohalvøen kr. 150
 • Enkeltværelse standard kr. 1.200
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Fast plads i flyet kr. 50-250
 • Mad ombord på flyet t/r inkl. kaffe/te (ekskl. øvrige drikkevarer) kr. 195
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseprogram fra KBH

Dag 1

Ankomst - Napoli - Montecassino

Efter ankomsten med vores eget fly til Napoli skal vi opleve denne bys berømte seværdigheder på en bustur, inden vi sætter os til bords og nyder en typisk napolitansk frokost. Godt mætte går turen videre nordpå langs Appeniner bjergene. Undervejs mod Rom besøger vi Montecassino-klostret, som i dag er genopbygget efter at være næsten totalt ødelagt under anden verdenskrigs bombardementer. Efter klosterbesøget fortsætter turen mod Den Evige Stad, hvor vi indkvarteres på vores hotel, som ligger midt i det historiske centrum i gå-afstand fra de fleste seværdigheder.

Dag 2 og 3

Byvandringer i Rom

Under opholdet i Rom arrangeres byvandringer, hvor vi vil blive præsenteret for de kendte og berømte seværdigheder, men også en række af de mere ukendte monumenter og seværdigheder, som Rom har at byde på.

På vandringerne i Rom vil vi opleve byens spændende og interessante historie på tæt hold og virkelig fornemme historiens vingesus. Vi ser velbevarede bygningsværker fra romertiden såsom Colosseum, Pantheon og den romerske kejser Hadrians gamle gravmausoleum Engelsborg.

Vi besøger byens smukke renæssance- og barokpladser såsom Peterspladsen, Piazza Navona, Campidoglio og Den Spanske Trappe – anlagt af nogle af datidens største kunstnere og arkitekter såsom Michelangelo, Bernini og Bramante for blot at nævne nogle få. Efter byvandringen på rejsens anden dag bydes på frokost på et typisk romersk trattoria.

Sidste aften i Rom arrangeres en tur til den skønne gamle bydel Trastevere. God romersk middag på en historisk restaurant efterfulgt af en rundtur i egen bus i Rom, hvor vi ser mange af byens smukke seværdigheder i den skønne aftenbelysning (375 kr.). Aftenarrangementet afsluttes med et besøg ved Trevi-fontænen, hvor der bliver mulighed for at kaste en mønt i fontænen og sige Arrivederci Roma.

Dag 4

Tivoli - Ankomst til Sorrentohalvøen

Undervejs mod Sorrentohalvøen bliver der ophold i byen Tivoli og besøg i den smukke Villa d’Este (inkl.entre) med den skønne have og de fascinerende fontæner, som er opført på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Opholdet i Tivoli afsluttes med frokost, inden turen går videre mod Sorrentohalvøen, som også har tilnavnet blomsterhalvøen på grund af den overvældende pragt af eksotiske planter og blomster.

Dag 5

Udflugt til Pompei og Vesuv

Et af rejsens højdepunkter er besøget i de enestående udgravninger i Pompei (inkl. entre). Byen blev i løbet af ganske kort tid begravet under et tykt lag af aske ved vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Takket være udgravningerne kan man næsten fornemme, hvordan dagligdagen var for ca. 2.000 år siden ved det skæbnesvangre vulkanudbrud, når vi i dag går rundt i Pompeis gader og ser velbevarede huse, templer og bygningsværker ofte bemalet med flotte farvestrålende malerier.

Efter rundgangen i Pompei serveres en let frokost, hvorefter turen går op ad Vesuvs frugtbare skrænter. Vi kommer op i en højde af ca. 1.000 m med bus, hvorefter der er mulighed for på egen hånd at fortsætte til fods helt op til kraterranden (ikke inkl.). Her kan man af og til se svovldampe, der siver ud af krateret, hvilket vidner om, at Vesuv blot slumrer og er særdeles aktiv under den rolige overflade.

Dag 6

Sejltur til den smukke ø Capri

Vi forlader fastlandet og sejler ud til den højtbesungne ø Capri, som ligger smukt midt i Napolibugten. Øen har altid tiltrukket folk med sans for skønhed – romerske kejsere, som byggede pragtvillaer på øen – kongelige og adelige, som rejste hertil på dannelsesrejse. Kunstnere, forfattere og skuespillere, som har levet det søde liv på denne smukke ø. Øens to byer Capri og Anacapri er bygget i terrasser på de stejle klippeskråninger, som prydes af en overdådighed af blomster og eksotiske planter – og duftende citron- og appelsintræer. Det er muligt at tage en stolelift til toppen af Capri (ca. 11 euro), hvor man vil kunne nyde øens fantastiske udsigt.

Dag 7

Amalfikysten

Dagens udflugt går langs Amalfikysten med besøg i den maleriske by Amalfi. Vi kører med bus langs ”Den Guddommelige Kyst” frem mod byen Amalfi. Under opholdet i Amalfi bliver der mulighed for på egen hånd at opleve byens skønne domkirke, som er en af Italiens smukkeste og mest interessante kirker, og opleve byens skønne atmosfære – og sande de vise ord skrevet af en lokal digter – ”Dommedag er for de Amalfitanere, som skal i Paradis, en dag som alle andre…” Efter opholdet i Amalfi skal vi på en dejlig sejltur langs kysten. Når vi igen har fast grund under fødderne, fortsætter vi turen med bus op i bjergene, hvor vi nyder en let frokost og smager på den lokale vin på en panoramarestaurant. 

Dag 8

Hjemrejse

Inden afrejsen er der lidt tid til at nyde udsigten over den smukke kyststrækning eller måske de sidste indkøb – der er sikkert plads til en limoncello i kufferten. Vi tager afsked med Sorrentohalvøen og sætter kursen mod lufthavnen i Napoli og vores hjemrejsefly.

 

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
04. maj. 2019
Rom - Sorrentohalvøen - Capri - 8 dage - Fly fra Aarhus
 Afrejse - kl. 14:15       Hjemkomst - kl. 20:15
Flere end 8 8.395 Gå videre
08. maj. 2019
Rom - Sorrentohalvøen - Capri - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.395 Gå videre
22. maj. 2019
Rom - Sorrentohalvøen - Capri - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.395 Gå videre
03. sep. 2019
Rom - Sorrentohalvøen - Capri - 8 dage - Fly fra København
Flere end 8 8.695 Gå videre
07. sep. 2019
Rom - Sorrentohalvøen - Capri - 8 dage - Fly fra Aarhus
 Afrejse - kl. 14:15       Hjemkomst - kl. 20:15
Flere end 8 8.395 Gå videre
10. sep. 2019
Rom - Sorrentohalvøen - Capri - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.695 Gå videre
17. sep. 2019
Rom - Sorrentohalvøen - Capri - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.695 Gå videre
24. sep. 2019
Rom - Sorrentohalvøen - Capri - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.695 Gå videre
05. okt. 2019
Rom - Sorrentohalvøen - Capri - 8 dage - Fly fra Aarhus
 Afrejse - kl. 14:15       Hjemkomst - kl. 20:15
Flere end 8 8.395 Gå videre

Italien - spørgsmål og svar

Hvordan er forholdene for bevægelseshæmmede på rejser i Italien?

Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vore rejser. For turene til Italien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantstene, brosten og oftest en del trapper. 

Specifikt om Rom
Byvandringer i Rom foregår over flere timer, hvor der oftest ikke vil være mulighed for pauser undervejs.

Specifikt om Pompei og andre arkæologiske udgravninger. 
Terrænet er oftest ujævnt, og der kan være større afstande at tilbagelægge til fods. 

Specifikt om udflugter, der indeholder bådture:
Vær opmærksom på niveauforskelle mellem båd og kaj.

Specifikt om Toscana:
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da mange af rejsens udflugter foregår på ujævnt terræn.

Hvordan er vejret i Italien?

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel.

Skal jeg betale turistskat på rejsen?

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold, for at turistskatten kan have ændret sig fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor opholder dig på rejsemålet.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Karneval i Venedig
Karneval i Venedig 4 dage med masser af oplevelser
fra kr. 5.595
Jul i Norditalien
Jul i Norditalien Oplev en stemningsfuld jul i Dolomitterne & Sydtyrol
fra kr. 6.995
Rom - julerejse
Rom - Julerejse Oplev juleaften i dejlige Rom
fra kr. 7.795
Rom - nytårsrejse
Rom - Nytårsrejse Fejr nytåret i Den Evige Stad
fra kr. 8.595