pyrenæerne

Pyrenæerne

8 dage i Spanien, Frankrig & Andorra

 • Skønt klima
 • Smukke udsigter
 • Naturoplevelser
 • Kulturoplevelser
 • Storbystemning

Rundt om Pyrenæerne

Tag med på en oplevelsesrig rundrejse med ophold i hele 3 lande: Spanien, Frankrig og Andorra. Oplev Pyrenæernes enestående natur og spændende arkitektoniske, kulturelle og religiøse seværdigheder.  

Spanien

Vi starter vores rundrejse i den catalanske hovedstad Barcelona inden vi begiver os ud for at udforske den nordlige del af Spanien. Vi skal opleve "Den Sorte Madonna" i Montserrat, Goyas smykke fødeby Zaragoza, charmerende landsbyer i Rioja-provinsen og Hemingsways favorit, Pamplona.

Frankrig  

Vi krydser grænsen til Frankrig, hvor vi har to overnatninger i den berømte pilgrimsby Lourdes og nyder Pyrenæernes smukke natur og hyggelige byer på en udflugt til Gavarnie, samt på vores videre færd, hvor vi besøger i St. Bertrand-de-Commiges, Foix og kurbyen Ax-les-Thermes.

Andorra

Herefter venter et besøg i den lille fyrstestat Andorra, hvor vi overnatter i hovedstaden La Vella inden vi vender tilbage til Spanien og oplever bispesædet Vic og kystbyen Tossa de Mar, som siges at være Costa Bravas skønneste by.

  

 • Med fly fra København
 • Inkl. halvpension
 • Spændende program med besøg i 3 lande
 • Udflugter og erfaren dansk rejseleder


Spændende kulturbyer i et skønt klima

Rejseplan

 • Dag 1 - Barcelona

 • Dag 2 - Montserrat – Zaragoza

 • Dag 3 - Rioja – Pamplona

 • Dag 4 - Pamplona – Jaca – Lourdes

 • Dag 5 - Pyrenæerne - Cirque de Gavarnie

 • Dag 6 - St. Bertrand-de-Comminges - Foix - Ax-les-Thermes - Andorra la Vella

 • Dag 7 - Vic - Tossa de Mar

 • Dag 8 - Hjemrejse fra Barcelona


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København - Barcelona t/r inkl. bagage
 • Bustransport på rundrejsen
 • 7 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • Vinsmagning (dag 3)
 • Udflugter ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder  

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Turistskatter - pris pr. person pr. nat, betales kontant direkte til hotellerne: 
  • Badalona €1,00
  • Lourdes €1,30
  • Costa Brava €1,00

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.800
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Barcelona

Fly til Barcelona, hvor den dansktalende rejseleder tager imod. Vi oplever den catalanske hovedstads skønhed på en bytur med bus med et par korte stop undervejs. Herefter kører vi til vores hotel i Santa Susanna, hvor vi bliver indkvarteret på vores værelser. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 2

Montserrat – Zaragoza

Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Santa Susanna. På vej mod Zaragoza besøger vi det berømte benediktinerkloster på bjerget Montserrat. I den imponerende og meget smukt beliggende kirke i 750 meters højde står den sorte Madonna, "La Moreneta". Maria-statuen er et af de vigtigste symboler for det katalanske folk og tiltrækker desuden pilgrimsrejsende langvejs fra. Efter en frokostpause på egen hånd går turen videre. Snart forlader vi Catalonien og kører ind i Aragón, der i gamle dage var et selvstændigt land. Efter turen gennem Aragóns ørkenlignende højland ankommer vi til Goyas smukke fødeby Zaragoza, som breder sig på begge sider af floden Ebro. Vi tager på byrundtur og passerer bl.a. forbi den smukke barokkirke La Basílica del Pilar. Virgen del Pilar er skytshelgen for både Zaragoza og for alle verdens spansktalende lande. Kirken ligger på en af Europas største pladser, hvor romerne i sin tid havde deres Forum. På denne plads ligger også byens smukke rådhus, den gamle børs i renæssancestil, Goya-monumentet, det romerske museum, domkirken La Seo, et af Spaniens flotteste springvand og meget mere. Vi kommer også forbi byens vartegn, Palacio de la Aljaferia, et middelalderfort i maurisk stil, som var sæde for inquisitionen. Efter byrundturen er der lidt tid på egen hånd, f.eks. til et besøg i La Basílica del Pilar (gratis entré) el. Palacio de la Aljaferia (entré €5). Vi checker ind på vores hotel og spiser aftensmad.

Dag 3

Rioja – Pamplona

Vi checker ud fra hotellet i Zaragoza og kører den smukke tur gennem frodige, bakkede landskaber til Logroño, som ligger midt i Rioja-regionen. Vi spadserer en tur i den charmerende gamle bydel med den elegante Plaza Major og den smukke kirke Santa Maria de la Redonda. Efter en pause til frokost på egen hånd skal vi til vinsmagning, hvor vi får lejlighed til at stifte bekendtskab med nogle af de gode vine, som Rioja er kendt for. Herefter fortsætter vi til den maleriske bjerglandsby La Guardia, hvis imponerende bymur giver den magiske middelalderby en særlig charme. Vi slutter dagen i Pamplona, hvor vi bliver indkvarteret på vores hotel og spiser aftensmad.

Dag 4

Pamplona – Jaca – Lourdes

Pamplona, som engang var hovedstad i kongeriget Navarra, er et af de smukkeste steder på pilgrimsruten Camino de Santiago. Ernest Hemingway gjorde byen til et litterært monument i "Solen går sin gang". Vi tager på byrundtur og passerer bl.a. forbi den imponerende domkirke, Plaza del Castillo og de mægtige bymure. Efter byrundturen er der tid til at indsnuse byens atmosfære på egen hånd. Herefter kører vi mod Jaca, Aragoniens første hovedstad, som også er en vigtig by på pilgrimsruten. Byen er bl.a. berømt for sit velbevarede citadel og domkirken, som er den ældste romanske domkirke i Spanien. Over middag fortsætter vi den smukke køretur gennem Pyrenæerne og krydser grænsen til Frankrig med kurs mod Lourdes, som er et af den katolske kirkes mest berømte pilgrimsmål. Her så den 14-årige Bernadette Soubirous Jomfru Maria åbenbare sig i Massabielle-grotten. Efter en rundtur til de vigtigste seværdigheder i Lourdes checker vi ind på vores hotel og spiser aftensmad.

Dag 5

Pyrenæerne - Cirque de Gavarnie

Pyrenæernes betagende bjerge er rammen om dagens udflugt. Vi kører til Gavarnie, hvor vi skal opleve Cirque de Gavarnie, en skålformet dal højt oppe i bjergene. Vi vandrer ca. halvanden time med lette stigninger til en udsigtsterrasse, hvor der er mulighed for at købe en forfriskning og nyde den betagende udsigt. Har man ikke lyst til at deltage i vandreturen kan man i stedet tilbringe tiden i den maleriske bjergby Gavarnie. Efter opholdet i Gavarnie vender vi tilbage til Lourdes. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 6

St. Bertrand-de-Comminges - Foix - Ax-les-Thermes - Andorra la Vella

Vi forlader hotellet i Lourdes og kører mod øst til den smukke landsby St. Bertrand-de-Comminges med den højtbeliggende domkirke. Vi fortsætter til den gamle kathar-by Foix. I middelalderen holdt greverne hof i deres højt beliggende borge. Her spillede og sang troubadourer for de adelige og de forfulgte katharer søgte tilflugt under pavens og den franske konges korstog. Katharisme var en religiøs bevægelse, som havde sin storhedstid i det 13. århundrede, men blev fordømt af den romersk-katolske kirke. Vi tager på byvandring i Foix’ gamle bydel og videre til greveborgen, som aldrig blev besat på trods af mange belejringer. Har man lyst til at besøge borgen er der mulighed for at gøre dette på egen hånd (entré €6,70). Efter en pause til frokost på egen hånd forlader vi Foix og følger Ariege-flodens bugtede løb til Ax-les-Thermes. Vi spadserer en tur i Ax, som takket være sine varme kilder er en kendt kurby. Vi passerer Bassin des Ladres, som siges at stamme fra Middelalderen hvor hjemvendte korsriddere blev behandlet for spedalskhed. Byrundturen bringer os også til den smukke Park Teich.

Vi fortsætter til Andorra La Vella, som er hovedstad i fyrstedømmet Andorra - en af Europas ældste stater, der ligger omgivet af Pyrenæernes mægtige tinder på grænsen mellem Frankrig og Spanien. Andorra byder på enestående natur med betagende bjerge, dybe dale, skove og floder og Andorra la Vella er med sin beliggenhed 1.023 meter over havet Europas højst beliggende hovedstad. Vi tager på byrundtur i byens historiske centrum. Her blandt de pittoreske stenhuse finder vi den historiske parlamentsbygning og flere smukke kirker. Da Andorra ikke er medlem af EU kan der handles toldfrit i byens mange flotte butikker. Der bliver tid til en slentretur på egen hånd eller måske et par indkøb i byen inden vi checker ind og spiser aftensmad på hotellet.

Dag 7

Vic - Tossa de Mar

Vi forlader Andorra og vender tilbage til Spanien, hvor vi besøger det gamle bispesæde Vic. Byen er pittoresk beliggende på en bakke og har en hyggelig historisk atmosfære. Vi tager på byrundtur til fods i centrum, hvor vi bl.a. runder den imponerende Plaza Major og domkirken. Efter en pause til frokost på egen hånd sætter vi kurs mod kystbyen Tossa de Mar, et af de smukkeste steder på Costa Brava. Vi spadserer gennem byens middelalderlige centrum, som er omgivet af en imponerende bymur med 12 tårne. Fra den smukke strandpromenade kan vi nyde udsigten til havet. Vi fortsætter til vores hotel, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

Dag 8

Hjemrejse fra Barcelona

Efter morgenmaden på hotellet er der transfer til lufthavnen og fly tilbage til Danmark.

Hotel

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
  at Umbraco.Web.Models.LegacyConvertedNode.umbraco.interfaces.INode.GetProperty(String alias, Boolean& propertyExists)
  at umbraco.MacroEngines.DynamicBackingItem.GetProperty(String alias, Boolean& propertyExists)
  at umbraco.MacroEngines.DynamicNode.TryGetMember(GetMemberBinder binder, Object& result)
  at CallSite.Target(Closure , CallSite , Object )
  at ASP._Page_macroScripts_TravelAccommodation_cshtml.Execute() in c:\www\live.besttravel.20170508\macroScripts\TravelAccommodation.cshtml:line 100

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Spanien - spørgsmål og svar

Hvordan er forholdene for bevægelseshæmmede på rejser i Spanien?

Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vore rejser. For turene til Spanien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn.

Specifikt om Mallorca:
Udflugten til Soller indeholder ca. 2 km tur til fods. 

Specifikt om Tenerife:
Udflugten til Icod indeholder gåtur på ujævnt terræn med mange trapper.
Hotel Diamante Suites ligger på toppen af en meget stejl bakke - og der kan være lange afstande på hotellet.

Specifikt om Andalusien:
Udflugten til Alhambra indeholder en rundvisning til fods med en varighed på ca 2½ time.

Hvilken valuta skal jeg medbringe og kan jeg betale med kort?

Den spanske møntfod er euro.

Alle vores hoteller tager imod de gængse credit cards, og det gælder også de fleste større butikker i byerne. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tage ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Der benyttes i vid udstrækning samme elstik i Spanien som i Danmark. Spanien benytter primært 230 V, 50 Hz vekselstrøm, enkelte steder er der 110 V eller 125 V.

Læs om strøm og stik her

 

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Spanien.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Costa del Sol - langtidsrejse 3 uger på 4-stjernet lejlighedshotel
fra kr. 10.495
Tenerife - langtidsrejse 3 uger inkl. udflugter
fra kr. 12.995
Gran Canaria - langtidsrejse 3 ugers langtidsferie
fra kr. 10.995
Tenerife Øen med evigt forår
fra kr. 7.495