Sanssouci, Potsdam
Statue Shutterstock 131151446
Alexandrowka, Potsdam

Tyskland

Potsdam

Pris pr. person fra
kr. 3.995

Oplev eventyrlige landskaber med overdådige rokoko-slotte og smukt anlagte parker på en hyggelig 4-dages busrejse til Potsdam i Tyskland. 

På denne rejse til Potsdam folder Tysklands historie sig ud for øjnene af os; fra de preussiske pragtslotte og parker til de afgørende fredsforhandlinger efter 2. verdenskrig, over DDR-tiden og til nutidens farvestrålende bymiljø, der er ført tilbage til fortidens glans. Potsdam er et koncentrat af Tysklands mange omvæltninger, placeret midt i den smukkeste natur. 

Ingen andre byer i Europa kan byde på så mange slotte, parker, søer og kanaler som den gamle residensby Potsdam nær Berlin. Blandt de mange seværdigheder i Potsdam er Frederik den Stores rokokoslot Sanssouci et af højdepunkterne. Navnet Sanssouci svarer til Sorgenfri og signalerer, at sommerslottet var til rekreation og afslapning, ikke til statsbrug.

Rejsen til Potsdam er med dansk rejseleder og vi bor på dejligt, 4-stjernet hotel ved vandet.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Potsdam
  • Dag 2 - Sanssouci - Sejltur
  • Dag 3 - Cecilienhof - Alexandrowka
  • Dag 4 - Brandenburg - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Potsdam

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus fra Sjælland via Scandlines Gedser-Rostock t/r

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

Færgens buffet på ud- og hjemrejse

3 nætter på Seminaris Seehotel Potsdam****

3 x morgenmad

3 x aftensmad på hotellet 

Udflugter inkl. entré ifølge program

Turistskatter

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 850

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Potsdam

Vi tager af sted om morgenen i moderne 4-stjernet bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. I bussen er der gratis kaffe samt adgang til trådløst internet og strømstik til opladning. Vi sejler fra Gedser til Rostock, og nyder skibets buffet undervejs. Hen på eftermiddagen er vi fremme i Potsdam, som ligger sydvest for Berlin i et landskab med smukke søer og skove.

Vi tager en lille tur gennem Potsdams gamle bydel og ser rådhuset, byslottet, Nikolai-kirken og det hollandske kvarter med de røde gavlhuse. Herefter bliver vi indkvarteret på vores flotte hotel, der ligger smukt i grønne omgivelser, direkte ud til søen Templin. Vi spiser aftensmad i hotellets restaurant. 

Dag 2

Sanssouci - Sejltur

Efter morgenmad på hotellet besøger vi Tyskland mest yndefulde slot, Frederik den Stores sommerslot Sanssouci, opført 1745–1747 af arkitekt og maler Georg Wenzeslaus von Knobelsdorff. Slottet og parkanlægget omkring det er på UNESCO's Verdensarvsliste, og udgør det såkaldte kulturlandskab Potsdam. 

Vi får en rundvisning i de fantasifuldt udsmykkede sale og den fantastiske slotspark med springvand, et kinesisk tehus og prægtige alléer. I centrum af Potsdam bliver der god tid til en frokostpause på egen hånd, inden vi om eftermiddagen tager på sejltur med Potsdams Weisse Flotte og oplever søerne, slottene og de smukke parker fra vandsiden.

Dag 3

Cecilienhof - Alexandrowka

De afgørende forhandlinger efter anden verdenskrig fandt sted i Potsdam. Vi får en guidet rundvisning på Cecilienhof, hvor Stalin, Churchill og Truman "delte" Europa imellem sig ved Potsdam-konferencen i 1945. Cecilienhof blev opført - i anakronistisk engelsk Tudor-stil - af Kaiser Wilhelm II. i 1913, til Kronprins Wilhelm og hans hustru Cecilie von Mecklenburg-Schwerin. På rundvisningen ser vi bl.a. det store runde bord, hvor sejrsmagterne afgjorde Europas skæbne og lagde kimen til den kolde krig.

Herefter er der også tid til at gå en lille tur i parken og langs søen, inden vi ser nærmere på den russiske koloni Alexandrowka.

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd til at nyde Potsdams hyggelige bycentrum eller eventuelt besøge filmbyen i Babelsberg, der er Tysklands svar på Hollywood.

Dag 4

Brandenburg - Hjemrejse

Vi forlader Potsdam og besøger DDR-industrimuseet ved Brandenburg. Her får vi et interessant indblik i, hvilke konsekvenser Tysklands deling fik for dagligdagen i Østtyskland.

Over middag kører vi til Rostock og sejler retur til Gedser, mens vi nyder buffeten ombord.

Busopsamling - bus fra Sjælland

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Lyngby S-Station, Jenbanepladsen 1 06.45 20.15
København - Flintholm Station, Grøndals Parkvej 82 07.20 19.50
Roskilde - På hjørnet af Ny Østergade/Køgevej 08.00 19.10
Ringsted Station 08.40 18.35
Næstved Station 09.15 18.00
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 17.30
Gedser - Billetkontoret ved Scandlines 10.35 16.45

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse