Pilgrimsvandring på Camino de Santiago

Pilgrimsvandring på Camino de Santiago

Lette vandringer på Pilgrimsruten

Pilgrimsvandring på Camino de Santiago

Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela var i Middelalderens Europa den vigtigste kulturelle rejserute. Langs pilgrimsrutens smukke og varierede landskaber blev der opført stribevis af skønne bygninger i romansk stil - kirker, klostre, herberg og hospitaler til at tage sig af de mange pilgrimmes spirituelle behov og praktiske fornødenheder. En rejse langs caminoen er således ikke forbeholdt de, som søger en religiøs oplevelse, men kan i høj grad også være en historisk og kulturel oplevelse.   

Vi har valgt en moderne og bekvem måde at rejse langs pilgrimsruten - vi flyver til Madrid og kører herfra med bus langs ruten, besøger de vigtigste seværdigheder og overnatter på bekvemme hoteller. På særligt udvalgte strækninger af ruten er der mulighed for lette vandreture uden bagage. Der er således god lejlighed til at opleve atmosfæren blandt de vandrende på ruten.

Vi skal opleve en række kulturelle højdepunkter i det smukke Nordspanien, heriblandt pilgrimsbyerne Burgos og Leon, det nordlige Spaniens smukke landskaber og små, hyggelige byer samt naturligvis Santiago de Compostela. Vi tager også på udflugt helt ud til Finisterre ved kysten, hvor mange pilgrimsrejsende tidligere fortsatte deres vandring til for at opleve "verdens ende". På vejen tilbage til Madrid overnatter vi i den charmerende historiske by Segovia med den imponerende romerske akvædukt.

fra kr. 9.995 pr. person
 • Oplev bl.a. Burgos, Leon og Santiago
 • Mange måltider inkl. vin
 • Lette vandringer på Pilgrimsruten
 • Dansk rejseleder


Busrejse langs Caminoen - med mulighed for lette vandringer

Rejseplan

På rundrejsen overnatter vi på hyggelige 3- og 4-stjernede hoteller.

 • Dag 1 - Fly til Madrid - Ankomst til Burgos

 • Dag 2 - Burgos

 • Dag 3 - León

 • Dag 4 - Vindistriktet El Bierzo

 • Dag 5 - Cebreiro - Portomarin

 • Dag 6 - Santiago de Compostela

 • Dag 7 - Finisterre - Middag i Santiago

 • Dag 8 - Zamora - Segovia

 • Dag 9 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København- Madrid t/r inkl. bagage
 • Bustransport i Spanien
 • 8 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 8 x morgenmad
 • 5 x aftensmad inkl. 1/4 fl. vin og vand på hoteller (dag 1, 2, 3, 5 og 8)
 • 2 x aftensmad inkl. 1/4 fl. vin og vand på restaurant (dag 4 og 7)  
 • Lette vandreture på Caminoen 
 • Udflugter og entreer ifølge program:
  • Byrundtur med lokalguide i Burgos inkl. entré til domkirken
  • Byrundtur med lokalguide i León inkl. entré til domkirken 
  • Byrundtur med lokalguide i Santiago de Compostela
  • Halvdagsudflugt til Finisterre
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.800
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 301 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Fly til Madrid - Ankomst til Burgos

Fly fra København til Madrid, hvor den danske rejseleder tager imod. Bustransfer til vores hotel i Burgos, det 4-stjernede Hotel Gran Teatro. Vi spiser aftensmad inkl. vin & vand på hotellet. 

Dag 2

Burgos

Om formiddagen er der byvandring i den gamle bydel i Burgos, som er den historiske milepæl på El Camino de Santiago. Det senere så vigtige kongerige Castilien blev til netop her i Burgos. Vi skal bl.a. se Casa del Cordón, et smukt palads fra 1400-tallet hvor Isabella og Fanando modtog Colombus, da han kom tilbage fra sin anden rejse til Den Nye Verden. Den flotte promenade, som er flankeret af gamle plantantræer, fører os til den imponerende byport Arco de Santa Maria. Vi besøger den smukke gotiske domkirke, som er inspireret af Notre Dame i Paris. Her ligger nationalhelten El Cid, som er født i Burgos, begravet sammen med sin kone Dona Jimena. El Cid befriede Valencia fra maurerne i 1100-tallet. Om eftermiddagen er der mulighed for en let gåtur ca. 3,5 km langs med floden Arlanzón til klostret Miraflores, hvor Dronning Isabellas forældre hviler i et smukt alabastergravsted. Vi spiser aftensmad inkl. vin og vand på hotellet i Burgos. 

Dag 3

León

Vi checker ud og sætter kursen mod León gennem det flade landskab Tierra de Campos. Undervejs er der mulighed for en let vandring på ca. 3,5 km ad pilgrimsruten. Vi ankommer til Frómista, hvor vi gør holdt ved Canal de Castilla fra 1700-tallet. Kanalen blev brugt til transport af varer som korn og uld fra Castilien til Biskayen, hvorfra det blev udskibet til bl.a. England. I Frómista bliver der tid på egen hånd, f.eks. til at se nærmere på den velbevarede romanske kirke San Martin. Vi fortsætter mod León, som var hovedstad i det gamle kongerige af samme navn. Efter ankomsten tager vi på byvandring i de smalle gader i den gamle bydel, som rummer flere smukke paladser. Vi skal se en af Spaniens bedst bevarede markedspladser fra Middelalderen. Det gamle kvarter i León bærer tilnavnet "det fugtige kvarter" på grund af de mange barer i området. Vi besøger den smukke domkirke med 18.000 m2 farvede, blyindfattede ruder, der er et af de bedste eksempler på gotisk spansk byggestil. Vi spiser aftensmad inkl. vin og vand og overnatter på det 4-stjernde Hotel Tryp León.

Dag 4

Vindistriktet El Bierzo

Vi kører mod vindistriktet El Bierzo og gør ophold i Astorga, som i gamle dage var en meget vigtig by på pilgrimsruten. Byen havde i Middelalderen 24 hospitaler, hvilket er et udtryk for den store betydning byen havde i datiden. Det smukke barok-rådhus er fra 1600-tallet og i Astorga kan vi også nyde synet af den berømte catalanske arkitekt Gaudis smukke bispepalads i Art Nouveau-stil. Efter at have tilbragt et par dage i det flade landskab på den castillanske højslette bevæger vi os nu ind det smukke bjergområde Monte Irago. Her er der mulighed for et let vandretur ca. 3,5 km langs pilgrimsruten. Vi spiser middag inkl. vin og vand på en restaurant i den lille by Molinaseca inden vi fortsætter til vores hotel i Ponferrada. Vi overnatter på det 4-stjernede Hotel Ciudad de Ponferrada.

Dag 5

Cebreiro - Portomarin

I dag skal vi tilbagelægge den sidste del af vejen til Santiago de Compostela. På grænsen til det grønne Galicien, som er en af Spaniens smukkeste delstater, gør vi holdt i Cebreiro i 1.300 meters højde med flot udsigt. Her findes flere af de for området typiske stråtækte hytter i keltisk stil, som faktisk var beboet indtil for relativt nyligt. Vi besøger en af Spaniens ældste landsbykirker, Santa Maria La Real, hvis historie går helt tilbage til 800-tallet. Vi kører videre, nu ad mindre veje, og inden vi når Santiago gør vi holdt i Portomarin, som ligger smukt ved floden Miño. Her i byen er fæstning og kirke en og samme bygning - et anderledes og imponerende syn. Rådhuset er et derimod typisk galicisk palads. Vi får mulighed for at smage på byens akvavit (ikke inkl.) - mon den er bedre end den danske? Vi kører det sidste stykke vej til Santiago de Compostela. På vej ind i byen holder vi et kort stop ved udsigtspunktet Monte de Gozo, hvorfra der er en flot udsigt over byen. Vi spiser aftensmad inkl. vin og vand på vores hotel i Santiago, det 3-stjernede Hotel Ciudad de Compostela. 

Dag 6

Santiago de Compostela

Vi er nu fremme ved pilgrimmenes mål, Santiago de Compostela, som er opstået omkring apostlen Jakobs grav, som blev opdaget af en bonde ved navn Pelayo i år 813. Om formiddagen besøger vi byens historiske centrum, der er et stort frilandsmuseum med skæve, smalle gade, yndige paladser, gamle klostre, typisk galiciske huse og det gamle universitet. Byrundturen slutter ved den berømte domkirke, hvor Jakob (på spansk Santiago) ligger begravet under hovedalteret. Der er gratis entré til kirken, som man kan besøge på egen hånd. Eftermiddagen er til fri disposition til at udforske den smukke og spændende by, som hvert år besøges af 10 millioner mennesker, på egen hånd og måske smage den lækre santiago-tærte og den lokale vin, som hedder Ribeiro. Aftensmad på egen hånd.

Dag 7

Finisterre - Middag i Santiago

Vi kører en smuk tur langs den dramatiske kystlinie til Finisterre. I Camota ser vi Galiciens største og mest berømte "horreo", en bygning til tørring af korn. I Finisterre - verdens ende - kan vi bl.a. nyde udsigten over havnen og havet, samt det berømte fyrtårn. Tilbage i Santiago har vi resten af eftermiddagen til fri disposition inden vi spiser middag inkl. vin og vand på en lokal restaurant.  

Dag 8

Zamora - Segovia

Vi checker ud fra hotellet i Santiago og kører mod Zamora, hvor der bliver en pause til frokost på egen hånd. Herefter fortsætter vi til den smukke by Segovia, som først og fremmest imponerer med sin enestående over 800 meter lange romerske akvædukt, som går tværs gennem byen. Har man lyst til at udforske byen på egen hånd kan man nyde synet af domkirken og flere romanske kirker, samt den smukke borg Alcázar de Segovia, som siges at have bidraget med inspiration til slottet i Disneys Askepot.

Dag 9

Hjemrejse

Vi kører mod Madrids lufthavn og flyver tilbage til København.

 

OBS: Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme. I så fald kontakter vi alle berørte gæster direkte.

Hoteller

Hotel Gran Teatro ★★★★

Det moderne 4-stjernede Silken Gran Teatro Hotel ligger ved Arlanzón-floden centralt i Burgos i gåafstand fra bl.a. domkirken.  Faciliteter: Receptio…

Læs mere her
Hotel Tryp Leon

Hotel Tryp Leon ★★★★

I Leon overnatter vi på det moderne og komfortable Tryp Hotel Leon.  Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, snackbar, gratis wi-fi.  Værelser…

Læs mere her
Hotel Ciudad de Ponferrada

Hotel Ciudad de Ponferrada ★★★★

Hotel Ciudad de Ponferrada er et nyt og moderne hotel beliggende i bydelen La Rosaleda i udkanten af Ponferrada.  Faciliteter: Reception, elevator, r…

Læs mere her
Hotel Ciudad de Compostela

Ciudad de Compostela ★★★

I Santiago de compostela bor vi tre nætter på det 3-stjernede Hotel Ciudad de Compostela.  Værelser: Med bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, minib…

Læs mere her
Hotel Acueducto

Hotel Acueducto ★★★

Hotel Acueducto ligger centralt i Segovia få meter fra den berømte akvædukt. Hotellet har en dejlig tagterrasse. Faciliteter: Reception, elevator, wi…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
14. apr. 2020
Nordlige Spanien - Camino de Santiago - 9 dage med fly fra København
 Afrejse - kl. 15:40       Hjemkomst - kl. 15:00
Flere end 8 9.995 Gå videre
02. jun. 2020
Nordlige Spanien - Camino de Santiago - 9 dage med fly fra København
 Afrejse - kl. 06:00       Hjemkomst - kl. 18:20
Flere end 8 10.695 Gå videre
20. okt. 2020
Nordlige Spanien - Camino de Santiago - 9 dage med fly fra København
Flere end 8 9.995 Gå videre

Spanien - spørgsmål og svar

Hvordan er forholdene for bevægelseshæmmede på rejser i Spanien?

Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vore rejser. For turene til Spanien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn.

Specifikt om Mallorca:
Udflugten til Soller indeholder ca. 2 km tur til fods. 

Specifikt om Tenerife:
Udflugten til Icod indeholder gåtur på ujævnt terræn med mange trapper.
Hotel Diamante Suites ligger på toppen af en meget stejl bakke - og der kan være lange afstande på hotellet.

Specifikt om Andalusien:
Udflugten til Alhambra indeholder en rundvisning til fods med en varighed på ca 2½ time.

Hvilken valuta skal jeg medbringe og kan jeg betale med kort?

Den spanske møntfod er euro.

Alle vores hoteller tager imod de gængse credit cards, og det gælder også de fleste større butikker i byerne. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tage ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Der benyttes i vid udstrækning samme elstik i Spanien som i Danmark. Spanien benytter primært 230 V, 50 Hz vekselstrøm, enkelte steder er der 110 V eller 125 V.

Læs om strøm og stik her

 

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Spanien.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Costa del Sol - langtidsrejse 3 uger på 4-stjernet lejlighedshotel
fra kr. 10.495
Tenerife - langtidsrejse 3 uger inkl. udflugter
fra kr. 12.995
Gran Canaria - langtidsrejse 3 ugers langtidsferie
fra kr. 10.995
Tenerife Øen med evigt forår
fra kr. 7.495