Finisterre
Santiago de Compostela
Akvædukten i Segovia

Spanien

Pilgrimsvandring på Caminoen

Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela var i middelalderens Europa den vigtigste kulturelle rejserute. Langs pilgrimsrutens smukke og varierede landskaber, blev der opført stribevis af skønne bygninger i romansk stil - kirker, klostre, herberger og hospitaler, til at tage sig af de mange pilgrimmes spirituelle behov og praktiske fornødenheder. En rejse langs caminoen er således ikke forbeholdt de, som søger en religiøs oplevelse, men kan i høj grad også være en historisk og kulturel oplevelse.   

Vi har valgt en moderne og bekvem måde at rejse langs pilgrimsruten - vi flyver til Madrid, og kører herfra med bus langs ruten, besøger de vigtigste seværdigheder og overnatter på bekvemme hoteller. På særligt udvalgte strækninger af ruten er der mulighed for lette vandreture uden bagage. Der er således god lejlighed til at opleve atmosfæren blandt de vandrende på ruten.

Vi skal opleve en række kulturelle højdepunkter i det smukke Nordspanien, heriblandt pilgrimsbyerne Burgos og Leon, det nordlige Spaniens smukke landskaber og små, hyggelige byer samt naturligvis Santiago de Compostela. Vi tager også på udflugt helt ud til Finisterre ved kysten, hvor mange pilgrimsrejsende tidligere fortsatte deres vandring til, for at opleve "verdens ende". På vejen tilbage til Madrid overnatter vi i den charmerende, historiske by Segovia med den imponerende, romerske akvædukt.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Fly til Madrid - Ankomst til Burgos
  • Dag 2 - Burgos
  • Dag 3 - León
  • Dag 4 - Vindistriktet El Bierzo
  • Dag 5 - Cebreiro - Portomarin
  • Dag 6 - Santiago de Compostela
  • Dag 7 - Finisterre - Middag i Santiago
  • Dag 8 - Zamora - Segovia
  • Dag 9 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Camino2020 Map Web

Inkluderet i prisen

Fly København- Madrid t/r inkl. bagage

Bustransport i Spanien

8 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller

8 x morgenmad

5 x aftensmad inkl. 1/4 fl. vin og vand på hoteller (dag 1, 2, 3, 5 og 8)

2 x aftensmad inkl. 1/4 fl. vin og vand på restaurant (dag 4 og 7)

Lette vandreture på Caminoen

Udflugter og entréer ifølge program:

Byrundtur med lokalguide i Burgos inkl. entré til domkirken

Byrundtur med lokalguide i León inkl. entré til domkirken

Byrundtur med lokalguide i Santiago de Compostela

Halvdagsudflugt til Finisterre

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1.800

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Fly til Madrid - Ankomst til Burgos

Fly fra København til Madrid, hvor den danske rejseleder tager imod. Bustransfer til vores hotel i Burgos, det 4-stjernede Hotel Gran Teatro. Vi spiser aftensmad inkl. vin & vand på hotellet. 

Dag 2

Burgos

Om formiddagen er der byvandring i den gamle bydel i Burgos, som er den historiske milepæl på El Camino de Santiago. Det senere så vigtige kongerige Castilien blev til netop her i Burgos. Vi skal bl.a. se Casa del Cordón, et smukt palads fra 1400-tallet hvor Isabella og Fernando modtog Columbus, da han kom tilbage fra sin anden rejse til Den Nye Verden. Den flotte promenade, som er flankeret af gamle plantantræer, fører os til den imponerende byport Arco de Santa Maria. 

Vi besøger den smukke gotiske domkirke, som er inspireret af Notre Dame i Paris. Her ligger nationalhelten El Cid, som er født i Burgos, begravet sammen med sin kone Dona Jimena. El Cid befriede Valencia fra maurerne i 1100-tallet. Om eftermiddagen er der mulighed for en let gåtur ca. 3,5 km langs med floden Arlanzón til klostret Miraflores, hvor Dronning Isabellas forældre hviler i et smukt alabastergravsted. Vi spiser aftensmad inkl. vin og vand på hotellet i Burgos. 

Burgos Burgos
Dag 3

León

Vi checker ud og sætter kursen mod León gennem det flade landskab Tierra de Campos. Undervejs er der mulighed for en let vandring på ca. 3,5 km ad pilgrimsruten. Vi ankommer til Frómista, hvor vi gør holdt ved Canal de Castilla fra 1700-tallet. Kanalen blev brugt til transport af varer som korn og uld fra Castilien til Biskayen, hvorfra det blev udskibet til bl.a. England. I Frómista bliver der tid på egen hånd, f.eks. til at se nærmere på den velbevarede romanske kirke San Martin. Vi fortsætter mod León, som var hovedstad i det gamle kongerige af samme navn. Efter ankomsten tager vi på byvandring i de smalle gader i den gamle bydel, som rummer flere smukke paladser. 

Vi skal se en af Spaniens bedst bevarede markedspladser fra Middelalderen. Det gamle kvarter i León bærer tilnavnet "det fugtige kvarter" på grund af de mange barer i området. Vi besøger den smukke domkirke med 18.000 m2 farvede, blyindfattede ruder, der er et af de bedste eksempler på gotisk, spansk byggestil. Vi spiser aftensmad inkl. vin og vand, og overnatter på det 4-stjernede Hotel Tryp León.

León León
Dag 4

Vindistriktet El Bierzo

Astorga

Vi kører mod vindistriktet El Bierzo og gør ophold i Astorga, som i gamle dage var en meget vigtig by på pilgrimsruten. Byen havde i Middelalderen 24 hospitaler, hvilket er et udtryk for den store betydning byen havde i datiden. Det smukke barok-rådhus er fra 1600-tallet, og i Astorga kan vi også nyde synet af den berømte catalanske arkitekt Gaudis smukke bispepalads i Art Nouveau-stil. Efter at have tilbragt et par dage i det flade landskab på den castillanske højslette, bevæger vi os nu ind i det smukke bjergområde Monte Irago. Her er der mulighed for en let vandretur ca. 3,5 km langs pilgrimsruten. Vi spiser middag inkl. vin og vand på en restaurant i den lille by Molinaseca, inden vi fortsætter til vores hotel i Ponferrada. Vi overnatter på det 4-stjernede Hotel Ciudad de Ponferrada.

Dag 5

Cebreiro - Portomarin

I dag skal vi tilbagelægge den sidste del af vejen til Santiago de Compostela. På grænsen til det grønne Galicien, som er en af Spaniens smukkeste delstater, gør vi holdt i Cebreiro i 1.300 meters højde med flot udsigt. Her findes flere af de for området typiske stråtækte hytter i keltisk stil, som faktisk var beboet indtil for relativt nyligt. Vi besøger en af Spaniens ældste landsbykirker, Santa Maria La Real, hvis historie går helt tilbage til 800-tallet. Vi kører videre, nu ad mindre veje, og inden vi når Santiago gør vi holdt i Portomarin, som ligger smukt ved floden Miño.

Her i byen er fæstning og kirke en og samme bygning - et anderledes og imponerende syn. Rådhuset er et derimod typisk galicisk palads. Vi får mulighed for at smage på byens akvavit (ikke inkl.) - mon den er bedre end den danske? Vi kører det sidste stykke vej til Santiago de Compostela. På vej ind i byen holder vi et kort stop ved udsigtspunktet Monte de Gozo, hvorfra der er en flot udsigt over byen. Vi spiser aftensmad inkl. vin og vand på vores hotel i Santiago, det 3-stjernede Hotel Ciudad de Compostela. 

Dag 6

Santiago de Compostela

Vi er nu fremme ved pilgrimmenes mål, Santiago de Compostela, som er opstået omkring apostlen Jakobs grav, som blev opdaget af en bonde ved navn Pelayo i år 813. Om formiddagen besøger vi byens historiske centrum, der er et stort frilandsmuseum med skæve, smalle gader, yndige paladser, gamle klostre, typisk galiciske huse og det gamle universitet. 

Byrundturen slutter ved den berømte domkirke, hvor Jakob (på spansk Santiago) ligger begravet under hovedalteret. Der er gratis entré til kirken, som man kan besøge på egen hånd. Eftermiddagen er til fri disposition til, på egen hånd, at udforske den smukke og spændende by, som hvert år besøges af 10 millioner mennesker, og måske smage den lækre Santiago-tærte og den lokale vin, som hedder Ribeiro. Aftensmad på egen hånd.

Santiago de Compostela
Santiago de Compostela
Santiago de Compostela
Dag 7

Finisterre - Middag i Santiago

Finisterre

Vi kører en smuk tur langs den dramatiske kystlinie til Finisterre. I Camota ser vi Galiciens største og mest berømte "horreo", en bygning til tørring af korn. I Finisterre - verdens ende - kan vi bl.a. nyde udsigten over havnen og havet, samt det berømte fyrtårn.

Tilbage i Santiago har vi resten af eftermiddagen til fri disposition, inden vi spiser middag inkl. vin og vand på en lokal restaurant.

Dag 8

Zamora - Segovia

Vi checker ud fra hotellet i Santiago og kører mod Zamora, hvor der bliver en pause til frokost på egen hånd. Herefter fortsætter vi til den smukke by Segovia, som først og fremmest imponerer med sin enestående over 800 meter lange romerske akvædukt, som går tværs gennem byen. 

Har man lyst til at udforske byen på egen hånd, kan man nyde synet af domkirken og flere romanske kirker, samt den smukke borg Alcázar de Segovia, som siges at have bidraget med inspiration til slottet i Disneys Askepot. Vi spiser aftensmad og overnatter på Hotel Acueducto.

Dag 9

Hjemrejse

Vi kører mod Madrids lufthavn og flyver tilbage til København.

OBS: Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme. I så fald kontakter vi alle berørte gæster direkte.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse