Opera og julemarkeder i Prag

Thomas Peter Koppel som operaguide

 • Musikrejse
 • Opera
 • Storbykultur
 • Kulturoplevelser
 • Smuk arkitektur
Julestemning i Prag

Opera i Prag - 6 dage inkl. 2 operaforestillinger og - foredrag

Storbyoplevelser og opera i Prag - Den Gyldne Stad, De Hundrede Tårnes By og Europas Hjerte - som på denne tid af året er smukt julepyntet. Rejsen inkluderer billetter til 2 operaforestillinger. Før hver forestilling vil vores operaguide, operasanger Thomas Peter Koppel,  give en introduktion til operaen og komponisten, så vi får mest muligt ud af oplevelsen.

På afgangen 1/12 skal vi opleve Verdis La Traviata og Dvořáks Rusalka, begge på Karlinteatret. På afgangen 10/12 skal vi opleve Mozarts Don Giovanni på Stænderteatret og Bizets Carmen på Nationalteatret.  

Vi kombinerer operaoplevelserne med storbystemning og kultur i Prag - byen med de mange navne og en helt særlig atmosfære, som fortryller sine besøgende med kombinationen af overvældende smuk arkitektur og imødekommende mennesker. I det centrale Prag finder man blandt andet en af verdens mest imponerende og bedst bevarede arkitektursamlinger, som inkluderer Art Nouveau, barok, renæssance, kubisme, gotisk stil, neo-klassicistisk og ultramoderne bygninger.

Foruden arkitektoniske og historiske seværdigheder byder Prag også på øl i verdensklasse. Bryggetraditionerne går helt tilbage til det 9. århundrede og pilsneren, verdens første klare, gyldne lagerøl, blev opfundet på disse kanter i 1842. Vi besøger et bryggeri og får en spændende rundvisning og smager på de gyldne dråber.  

I december summer Prags pladser og stræder af liv og stemning. Byen er smukt pytet til jul med lys og juletræer og bl.a. på Wenzel-pladsen og den gamle bys centrale plads er der stemningsfulde julemarkeder, hvor der sælges julestads, kunsthåndværk, godter og lokale delikatesser fra de mange boder. Nyd et krus af den berømte tjekkiske øl eller et glas gløgg mens du slentrer rundt og nyder atmosfæren.

 • Inkl. 2 operaforestillinger
 • Hotel på Wenzel-pladsen i hjertet af Prag
 • Med udflugter og dansktalende rejseleder
 • Kgl. operasanger Thomas Peter Koppel som operaguide


Oplev 2 skønne operaer:
La Traviata (Verdi)
Rosalka (Dvořák)
ELLER
Don Giovanni (Mozart)
Carmen (Bizet)

Rejseplan 1/12

Under opholdet i Prag skal vi opleve to operaer - og hvilke! Midt i julestemningen skal vi på Nationalteatret læne os tilbage og nyde dels nr. 1 på listen over alletiders mest spillede værker i verdens operahuse, La Traviata, dels den absolutte tjekkiske nationalskat på de skrå brædder, Rusalka. Hvad sidstnævnte angår, venter der en fuldstændig fortryllende aften både musikalsk og scenisk, lover vores operaguide, tenor Thomas Peter Koppel, der sætter os grundigt ind i løjerne, umiddelbart inden det går løs - han meddeler endvidere, at niveauet på disse breddegrader i det hele taget befinder sig på et endda meget højt niveau nu om stunder. Koppel har flere gange præsenteret Dvoraks senromantiske og ganske betagende opus, der som bekendt er drejet om vor egen H.C. Andersens lille havfrue - og så har han været solist i Verdis fortælling om Kameliadamen på Det Kgl. Teater i adskillige sæsoner. Vi forsikrer, vores guide er mere end almindelig godt klædt på, når turen går til den gyldne stad!

 • Dag 1 - Ankomst til Prag - Byrundtur & julemarkeder - Middag

 • Dag 2 - Byrundtur i Prag - Bryggeribesøg

 • Dag 3 - Borgtur - Frokost - Opera

 • Dag 4 - Bådtur inkl. frokost - Opera

 • Dag 5 - Alfons Mucha-museet - Middag

 • Dag 6 - Prag på egen hånd - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Prag t/r inkl. bagage
 • Lufthavnstransfer t/r
 • 5 overnatninger på Hotel Ambassador Zlata Husa
 • 5 x morgenmad
 • 2 x frokost (dag 3 på restaurant inkl. 2 glas øl/vin, dag 4 på bådtur inkl. aperitif og kaffe)
 • 3 x aftensmad (dag 1 og 5 på restaurant inkl. 2 gl. øl/vin + kaffe/te, dag 2 på bryggeri inkl. øl ad libitum)
 • Billetter til 2 operaforestillinger: La Traviata og Rusalka
 • 2 x operaforedrag v. operasanger Thomas Peter Koppel
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Tillæg pr. person

 • Eneværelse kr. 1.900
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 259 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan 1/12

Dag 1

Ankomst til Prag - Byrundtur & julemarkeder - Middag

Fly fra København til Prag, hvor vores dansktalende rejseleder tager imod. Transfer til Hotel Ambassador Zlata Husa, hvor vi kan få vores bagage opbevaret hvis vores værelser ikke er klar til check-in. Herefter tager rejselederen os med på en kort orienteringstur, hvor vi får overblik over, hvor hotellet ligger i forhold til de mange seværdigheder. Vi starter på Wenzelpladsen, hvor hotellet ligger, og bevæger os gennem den gamle bydel. Efter byrundturen er der tid til at nyde atmosfæren blandt de mange boder på Prags berømte julemarkeder, hvoraf de to største ligger på Staromák, pladsen i den gamle bydel, samt på Wenzel-pladsen. Her falbydes kunsthåndværk - bl.a keramik og broderivarer, håndlavede stearinlys og naturligvis maser af julepynt - samt duftende lokale delikatesser og julespecialiteter, som kan skylles ned med et glas af den gode lokale øl eller glühwein. Om aftenen går vi ud og spiser 3-retters middag inkl. 2 glas øl/vin samt kaffe/te på en hyggelig restaurant.

Dag 2

Byrundtur i Prag - Bryggeribesøg

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i såvel den gamle som den ny bydel i Prag, samt gennem Det Jødiske Kvarter med seks synagoger og den gamle jødiske begravelsesplads, hvor der på et ganske lille område ligger 100.000 mennesker begravet. Eftermiddagen er til fri disposition til egne oplevelser. Om aftenen besøger vi mikrobryggeriet Den Ny Bys Bryggeri, hvor vi starter med et lille foredrag, som forklarer bryggeprocessen og kommer ind på hvorfor tjekkerne er verdens mest øldrikkende folk med mange traditioner og faste ritualer omkring værtshuse og øldrikning. Så bydes der på en platte med forskelligt kød og tilbehør - hertil drikker vi bryggeriets eget sorte eller gyldne øl. Efter måltider får vi en rundvisning i bryggeriet. I de store kobberkar, som står midt i restauranten, bliver malten bliver kogt og humlen tilsat. Vi går videre til de åbne gæringskar - det er ganske unikt, at vi kan komme helt ind i rummet, hvor øllet gærer. Til sidst skal vi også se lagertankene.   

Dag 3

Borgtur - Frokost - Opera

Om formiddagen tager vi med veteran-sporvognen til Prag-borgen, som er Europas største. Borgens vagters flotte dragter er designet af den Oscar-belønnede kostumier fra filmen Amadeus. På borgen besøger vi Vitus-katedralen, riddersalen, Skt. Georgs-kirken, som er det ældste bevarede bygningsværk på borgen, samt Den Gyldne Gade med de små hyggelige huse - også kaldet dukkehusgaden. Efter rundvisningen på borgen går vi ned ad trappen til området Lillesiden inden vi krydser Karlsbroen fra 1357 med de 30 flotte statuer. Vi spiser 2-retters frokost inkl. 2 glas øl/vin.

Sidst på eftermiddagen mødes vi på hotellet, hvor vores operaguide Thomas Peter Koppel fortæller om aftenens forestilling, La Traviata, og komponisten Guiseppe Verdi. Kl. 18 kører vi med bus til Karlin-teatret, hvor forestillingen starter kl. 19. Retur til hotellet på egen hånd, der er ca. 2 kilometer. 

Dag 4

Bådtur inkl. frokost - Opera

Formiddagen er til fri disposition indtil vi mødes på hotellet og følges til Moldau-flodens bred, hvor vi går ombord på en hyggelig udflugtsbåd. Vi nyder en velkomstdrink og udsigten til en anden side af den smukke by når vi ser den fra vandsiden. Vi sejler gennem den centrale del af Prag og ser bl.a. Prag-borgen og Karlsbroen. I løbet af den to timer lange sejltur kan vi også se frem til at høre guiden fortælle lidt om dagliglivet i Tjekkiet samt at nyde en frokostbuffet med kolde og lune retter samt kaffe. Eftermiddagen er til fri disposition. Sidst på dagen mødes vi igen på hotellet hvor Thomas Peter Koppel vil introducere os for aftenens operaforestilling, som er Rusalka, samt komponisten Antonín Dvořák.  Kl. 18 kører vi med bus til Karlin-teatret, hvor forestillingen starter kl. 19. Retur til hotellet på egen hånd, der er ca. 2 kilometer. 

Dag 5

Alfons Mucha-museet - Middag

Om formiddagen besøger vi Alfons Mucha-museet. Mucha, som levede fra 1860-1939, er  en berømt maler og plakatkunstner indenfor stilarter Art Nuveau/Jugendstil. Han arbejdede nogle år i Paris, hvor han delte atelier med den franske maler Paul Gaugain. Efter første verdenskrig deltog han aktivt i oprettelsen af den nye tjekkoslovakiske stat og designede blandt andet de første frimærker og pengesedler. Eftermiddagen er fri til oplevelser på egen hånd. Om aftenen går vi ud og spiser 3-retters middag inkl. 2 glas øl/vin samt kaffe/te på en hyggelig restaurant.

Dag 6

Prag på egen hånd - Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra vores værelser - bagagen kan opbevares på hotellet. Herefter er der nogle timer til fri disposition inden der om eftermiddagen er transfer til lufthavnen og fly tilbage til København

Hotel

Hotel Ambassador Zlata Husa ★★★★

Traditionsrigt hotel med helt central placering på Wenzel-pladsen i hjertet af Prag.  Rummelige værelser møbleret i art nuveau-stil.

Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar. 

Værelser: Med bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, minibar og værdiboks. Mulighed for gratis trådløs internetforbindelse.

Læs mere her

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Opera i Prag
Opera i Prag Med Thomas Peter Koppel som operaguide
fra kr. 7.995