opera i prag

Opera i Prag

Med Thomas Peter Koppel

 • Musikrejse
 • Opera
 • Storbykultur
 • Kulturoplevelser
 • Smuk arkitektur

Opera i Prag

Den Gyldne Stad, De Hundrede Tårnes By og Europas Hjerte. Prag er byen med de mange navne og en helt særlig atmosfære, som fortryller sine besøgende med kombinationen af overvældende smuk arkitektur og imødekommende mennesker. I det centrale Prag finder man blandt andet en af verdens mest imponerende og bedst bevarede arkitektursamlinger, som inkluderer Art Nouveau, barok, renæssance, kubisme, gotisk stil, neo-klassicistisk og ultramoderne bygninger. Foruden arkitektoniske og historiske seværdigheder byder Prag også på øl i verdensklasse. Bryggetraditionerne går helt tilbage til det 9. århundrede og pilsneren, verdens første klare, gyldne lagerøl, blev opfundet på disse kanter i 1842.

Under opholdet i Prag skal vi have dejlige operaoplevelser - rejsen inkluderer billetter til operaforestillingerneFør hver forestilling vil vores operaguide give en introduktion til operaen og komponisten, så vi får mest muligt ud af oplevelsen:

Afrejse 17. juni: Don Juan - Carmen - La Traviata 

Prag byder denne gang på tre af de absolutte sværvægtere indenfor opera-repertoiret! Vi skal på Nationalteatret læne os tilbage og nyde nr. 1 på listen over alletiders mest spillede værker i verdens operahuse, La Traviata. Og så skal vi møde hver sit køns charmefigurer par excellence: kvindebedåreren over dem alle, Don Juan - og den uimodståelige Carmen, der som bekendt nedlægger den ene efter den anden, inden det, ligesom det gør for hendes ovennævnte mandlige modpart, går grueligt galt! Operaguide, tenor Thomas Peter Koppel, sætter os grundigt ind i løjerne hver aften, inden vi drager i teatret. Han meddeler, at niveauet er højt på disse breddegrader nu om stunder, så der er al mulig grund til at glæde sig! Han har iøvrigt selv været solist i Verdis fortælling om Kameliadamen på Det Kgl. Teater i adskillige sæsoner, ligesom han har i Bizets udødelige opus om den sexede sigøjnerpige i det spanske. Don Juan skal vi opleve på det lille Statsteater centralt i byen - også kendt fra Milos Formans episke filmatisering, Amadeus.

Afrejse 26. september: Kærligheden til de 3 Appelsiner - Libuse

Der venter en både eventyrlig og historisk oplevelse af de sjældne, når tæppet på Nationalteatret går for dels Prokofievs hylende morsomme Kærligheden til de 3 Appelsiner, dels Smetanas Libuse, selveste profeten der forudsagde tilblivelsen af byen Prag. Førstnævnte kender det danske publikum aldeles godt, da Flemming Flindts produktion på Det Kgl. Teater blev en næsten sensationel succes tilbage i 90’erne og genopsat i indtil flere sæsoner. Vi skal læne os tilbage i plyssæderne og lade os henføre af de inciterende toner fra den store russiske komponists hånd og Truffaldinos finurlige tovtrækkerier oppe på de skrå brædder, hvor prinsen dog ikke selv formår at trække på smilebåndet. Handlingen udvikler sig til en kærlighedshistorie og tronen bliver slutteligt overdraget retmæssigt. Og så skal vi med sidstnævnte stifte bekendtskab med åbningsværket for den gyldne stads største operahus, der blev til via en folkeindsamling i 1881. En musikalsk mastodont indenfor den omfangsrige tjekkiske scenekunst, der efterhånden er blevet døbt en "festival-opera" og opføres hver gang en større fejring finder sted, således også efter teatrets ulyksalige brand lige inden århundredeskiftet og selvfølgeligt i forbindelse med 100-års jubilæet. Operaguide, tenor Thomas Peter Koppel, sætter os grundigt ind i løjerne på turen - og han meddeler, at niveauet er højt nu om stunder på disse breddegrader, så der er al mulig grund til at glæde sig!

Du kan se alle vores musikrejser her

 

 • Inkl. billetter til operaforestillinger
 • Ophold på centralt hotel
 • Udflugter og dansktalende rejseleder
 • Thomas Peter Koppel som operaguide


Operaoplevelser i Den Gyldne Stad

Rejseplan 17/6

 • Dag 1 - Ankomst til Prag - Frokost - Opera

 • Dag 2 - Byrundtur i Prag - Frokost - Opera

 • Dag 3 - Borgtur - Sejltur inkl. frokost - Opera

 • Dag 4 - Bryggeribesøg inkl. frokost - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Prag t/r inkl. bagage
 • Lufthavnstransfer t/r
 • 3 overnatninger på Hotel Modra Ruze 
 • 3 x morgenmad
 • 4 x frokost (dag 1 & 2 på restaurant inkl. 2 gl. øl/vin, dag 3 på bådtur inkl. aperitif og kaffe, dag 4 på bryggeri inkl. øl ad libitum)
 • Billetter til 3 operaforestillinger
 • 3 x operaforedrag v. operasanger Thomas Peter Koppel
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Tillæg pr. person

 • Eneværelse kr. 1.100
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 231 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan 17/6

Dag 1

Ankomst til Prag - Frokost - Opera

Fly fra København til Prag, hvor vores dansktalende rejseleder tager imod. Transfer til hotellet, hvor vi kan få vores bagage opbevaret, inden vi kan checke ind på vores værelser. Herefter tager rejselederen os med på en kort orienteringstur, hvor vi får overblik over, hvor hotellet ligger i forhold til rådhuspladsen og hovedgaden Vaclavske nam. Efter rundturen spiser vi 2-retters frokost inkl. 2 glas øl/vin. Herefter kan vi checke ind på vores værelser på hotellet. Kl. 17.15 -18.00 vil Thomas Peter Koppel introducere os for aftenens operaforestilling:

Afrejse 17/6: Don Juan på Statsteatret

Kl. 18.15 tager vi afsted til teatret, hvor forestillingen starter kl. 19. Efter forestillingen kan man gå ud og få en forfriskning eller tage tilbage til hotellet. 

Dag 2

Byrundtur i Prag - Frokost - Opera

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i såvel den gamle som den ny bydel i Prag. Vi starter med en tur på Wenzelspladsen, som er et af byens hovedstrøg med mange butikker og restauranter. Vi kommer til et kloster med klosterkirke, som ligger godt gemt som et åndehul inde i en have. Undervejs hører vi historien om Mozart, som i 1887 selv dirigerede premieren på sin opera Don Giovanni på Statsteatret. Vi kommer også forbi den gamle rådhusplads med det berømte astrologiske ur og Tyn-kirken, hvor Tycho Brahe ligger begravet. På turens sidste del bevæger vi os gennem Det Jødiske Kvarter med seks synagoger og den gamle jødiske begravelsesplads, hvor der på et ganske lille område ligger 100.000 mennesker begravet. Efter byrundturen spiser vi 2-retters frokost inkl. 2 gl. øl/vin. Kl. 17.15-18 præsenterer Thomas Peter Koppel aftenens forestilling på hotellet.

Afrejse 17/6: Carmen på National-teatret

Kl. 18.15 tager vi afsted til teatret, hvor forestillingen starter kl. 19. Efter forestillingen kan man gå ud og få en forfriskning eller tage tilbage til hotellet. 

 

Jødisk synagoge i Prag

Dag 3

Borgtur - Sejltur inkl. frokost - Opera

Om formiddagen tager vi med sporvognen til Prag-borgen, som er Europas største. Borgens vagters flotte dragter er designet af den Oscar-belønnede kostumier fra filmen Amadeus. På borgen besøger vi Vitus-katedralen, riddersalen, Skt. Georgs-kirken, som er det ældste bevarede bygningsværk på borgen, samt Den Gyldne Gade med de små hyggelige huse - også kaldet dukkehusgaden. Efter rundvisningen på borgen følges til Moldau-flodens bred, hvor vi går ombord på en hyggelig udflugtsbåd. Vi nyder en velkomstdrink og udsigten til en anden side af den smukke by når vi ser den fra vandsiden. Vi sejler gennem den centrale del af Prag og ser bl.a. Prag-borgen og Karlsbroen. I løbet af den to timer lange sejltur kan vi også se frem til at høre guiden fortælle lidt om dagliglivet i Tjekkiet samt at nyde en frokostbuffet med kolde og lune retter samt kaffe. Kl. 17.15-18 præsenterer Thomas Peter Koppel aftenens forestilling på hotellet.

Afrejse 17/6: La Traviata på Karlin-teatret (inkl. bustransport teater-hotel t/r)

Kl. 18.15 tager vi afsted til teatret, hvor forestillingen starter kl. 19. Efter forestillingen kan man gå ud og få en forfriskning eller tage tilbage til hotellet. 

 

Dag 4

Bryggeribesøg inkl. frokost - Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra vores værelser. Herefter står dagen i øllets tegn. Vi besøger mikrobryggeriet Den Ny Bys Bryggeri, hvor vi starter med et lille foredrag, som forklarer bryggeprocessen og kommer ind på hvorfor tjekkerne er verdens mest øldrikkende folk med mange traditioner og faste ritualer omkring værtshuse og øldrikning. Så bydes der på en platte med forskelligt kød og tilbehør - hertil drikker vi bryggeriets eget sorte eller gyldne øl. Efter måltider får vi en rundvisning i bryggeriet. I de store kobberkar, som står midt i restauranten, bliver malten bliver kogt og humlen tilsat. Vi går videre til de åbne gæringskar - det er ganske unikt, at vi kan komme helt ind i rummet, hvor øllet gærer. Til sidst skal vi også se lagertankene. Midt på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København. 

Hoteller

Hotel Modra Ruze ★★★+

Det historiske Hotel Modra Ruze med den hyggelige atmosfære ligger helt centralt i Prag blot 500 meter fra den kendte Wenzelplads. Der er masser af bu…

Læs mere her

Hotel Ambassador Zlata Husa ★★★★

Traditionsrigt hotel med helt central placering på Wenzel-pladsen i hjertet af Prag.  Rummelige værelser møbleret i art nuveau-stil. Faciliteter: Rec…

Læs mere her

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995