Nationalteatret, Prag
Den gamle bydel, Prag
Det jødiske kvarter, Prag

Tjekkiet

Opera i Prag

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Den Gyldne Stad, De Hundrede Tårnes By og Europas Hjerte. Prag er byen med de mange navne og en helt særlig atmosfære, som fortryller sine besøgende med kombinationen af overvældende smuk arkitektur og imødekommende mennesker. 

I det centrale Prag finder man blandt andet en af verdens mest imponerende og bedst bevarede arkitektursamlinger, som inkluderer Art Nouveau, barok, renæssance, kubisme, gotisk stil, neo-klassicistisk og ultramoderne bygninger. Foruden arkitektoniske og historiske seværdigheder byder Prag også på øl i verdensklasse. Bryggetraditionerne går helt tilbage til det 9. århundrede og pilsneren, verdens første klare, gyldne lagerøl, blev opfundet på disse kanter i 1842.

Under opholdet i Prag skal vi have dejlige operaoplevelser - rejsen inkluderer billetter til operaforestillingerneFør hver forestilling vil vores operaguide give en introduktion til operaen og komponisten, så vi får mest muligt ud af oplevelsen:

Operaer: Tosca - Den Solgte Brud - Historien om Hr. Broucek 

Den tjekkiske kulturarv er righoldig på alle områder, også indenfor operalitteraturen. Listen af berømte klassiske komponister, der bliver spillet over hele verden, er lang - og titlerne på mesterværkerne endnu længere! Men ingen gør det bedre end dem selv... og det får vi nu lejlighed til at opleve, når turen går til den gyldne stad. Puccini er på programmet, og vi skal se Tosca feje over de skrå brædder på Nationaloperaen. Det er ét af disse opusser, hvor intet er overladt til tilfældighederne og ikke én takt kan undværes i helhedsindtrykket. Produktionen hernede er aldeles spændende sat op, idet krimi-islættet i den grad er intensiveret. Og hvad angår Tjekkiets egen output, bliver vi forkælet med hele to af slagsen også på denne afgang. Smetana, det er ham med den symfoniske suite om Moldau, har begået en herlig opera ved navn: Den Solgte Brud, der får os til at føle os som en del af den bøhmiske tradition, når folkedragterne og det umiskendelige tonesprog åbenbares i teaterrummet. Og når vi så bevæger os ud på balkonen i pausen med et glas vin i hånden, og kan skue ud over selvsamme ovennævnte flod, er historiens vingesus endnu mere til at få øje på. Slutteligt er der Janaceks sjældent-opførte Historien Om Hr. Broucek, som skulle være lidt af en hengemt musikalsk skat, vi kun kan glæde os til med dens eventyrlige spektakel. Thomas Peter Koppel er på plads og leverer fyldestgørende introduktioner på forhånd. Rigtig god fornøjelse!

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Prag - Opera
  • Dag 2 - Bådtur inkl. frokost - Middag
  • Dag 3 - Borgtur - Opera
  • Dag 4 - Bryggeribesøg
  • Dag 5 - Opera
  • Dag 6 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Opera I Prag2020

Inkluderet i prisen

Fly København-Prag t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

5 overnatninger på Hotel Embassy

5 x morgenmad

Bådtur med frokost inkl. aperitif og kaffe

1 x middag på restaurant inkl. 2 gl. øl/vin & kaffe

Besøg på Prag-borgen

Bryggeribesøg med frokost inkl. øl

Billetter kat. B til 3 operaforestillinger

3 operaforedrag v. operasanger Thomas Peter Koppel inkl. 1 glas vin

Udflugter og entréer ifølge program

Lokal dansktalende rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 1.800

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Prag - Opera

Nationalteatret, Prag

Fly fra København til Prag og transfer til hotellet. Kl. 17:00 præsenterer Thomas Peter Koppel aftenens forestilling, Tosca, mens vi nyder et glas vin. Kl. 18:00 kører vi med bus til teatret, hvor forestillingen starter kl. 19:00. Efter forestillingen kan man gå ud og få en forfriskning eller følges med rejselederen tilbage til hotellet.

Dag 2

Bådtur inkl. frokost - Middag

Prag Prag

Formiddagen er til fri disposition. Ved middagstid følges vi til Moldau-flodens bred, hvor vi går ombord på en hyggelig udflugtsbåd. Vi nyder en velkomstdrink og udsigten til en anden side af den smukke by, når vi ser den fra vandsiden. Vi sejler gennem den centrale del af Prag, og ser bl.a. Prag-borgen og Karlsbroen. I løbet af den to timer lange sejltur kan vi også se frem til at høre guiden fortælle lidt om dagliglivet i Tjekkiet, samt at nyde en frokostbuffet med kolde og lune retter samt kaffe. Om aftenen går vi ud og spiser 3-retters middag inkl. 2 glas øl/vin samt kaffe/te på en hyggelig restaurant.

Dag 3

Borgtur - Opera

Golden Lane, Pragborgen Golden Lane, Pragborgen

Om formiddagen tager vi med sporvognen til Prag-borgen, som er Europas største. Borgens vagters flotte dragter er designet af den Oscar-belønnede kostumier fra filmen Amadeus. På borgen besøger vi Vitus-katedralen, riddersalen, Skt. Georgs-kirken, som er det ældste bevarede bygningsværk på borgen, samt Den Gyldne Gade med de små hyggelige huse - også kaldet dukkehusgaden. 

Kl. 17:00 præsenterer Thomas Peter Koppel aftenens forestilling, Den Solgte Brud, på hotellet, mens vi nyder et glas vin. Kl. 18:00 kører vi med bus til teatret, hvor forestillingen starter kl. 19:00. Efter forestillingen kan man gå ud og få en forfriskning eller følges med rejselederen tilbage til hotellet. 

Dag 4

Bryggeribesøg

Vi besøger mikrobryggeriet Den Ny Bys Bryggeri, hvor vi starter med et lille foredrag, som forklarer bryggeprocessen og kommer ind på, hvorfor tjekkerne er verdens mest øldrikkende folk, med mange traditioner og faste ritualer omkring værtshuse og øldrikning. Så bydes der på frokost - hertil drikker vi bryggeriets eget sorte eller gyldne øl. Efter måltider får vi en rundvisning i bryggeriet. I de store kobberkar, som står midt i restauranten, bliver malten kogt og humlen tilsat. Vi går videre til de åbne gæringskar - det er ganske unikt, at vi kan komme helt ind i rummet, hvor øllet gærer. Til sidst skal vi også se lagertankene. Resten af dagen er til fri disposition. 

Dag 5

Opera

Det jødiske kvarter, Prag Det jødiske kvarter, Prag

Dagen er til fri disposition til egne oplevelser i Prag. Kl. 17:00 vil Thomas Peter Koppel introducere os for aftenens operaforestilling, Historien Om Hr. Broucek, på hotellet, mens vi nyder et glas vin. Kl. 18:00 kører vi med bus til teatret, hvor forestillingen starter kl. 19:00. Efter forestillingen kan man gå ud og få en forfriskning eller følges med rejselederen tilbage til hotellet.

Dag 6

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra vores værelser, bagagen kan opbevares på hotellet, indtil der midt på eftermiddagen er transfer til lufthavnen og fly tilbage til København.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse