Opera i Prag

Med Thomas Peter Koppel som operaguide

 • Musikrejse
 • Opera
 • Storbykultur
 • Kulturoplevelser
 • Smuk arkitektur
Prag

Opera i Prag

Den Gyldne Stad, De Hundrede Tårnes By og Europas Hjerte. Prag er byen med de mange navne og en helt særlig atmosfære, som fortryller sine besøgende med kombinationen af overvældende smuk arkitektur og imødekommende mennesker. I det centrale Prag finder man blandt andet en af verdens mest imponerende og bedst bevarede arkitektursamlinger, som inkluderer Art Nouveau, barok, renæssance, kubisme, gotisk stil, neo-klassicistisk og ultramoderne bygninger. Foruden arkitektoniske og historiske seværdigheder byder Prag også på øl i verdensklasse. Bryggetraditionerne går helt tilbage til det 9. århundrede og pilsneren, verdens første klare, gyldne lagerøl, blev opfundet på disse kanter i 1842.  Under opholdet i Prag skal vi have dejlige operaoplevelser - rejsen inkluderer billetter til 3 operaforestillingerFør hver forestilling vil vores operaguide give en introduktion til operaen og komponisten, så vi får mest muligt ud af oplevelsen. 

Afrejse 15. april: Nabucco - Hr. Brouceks Rejser - Don Juan

Mere end almindelig interessant er det, at vi på denne tur til Prag skal kaste os i lag med tre meget forskelligartede værker indenfor operalitteraturen. Nabucco var Verdis gennembrud som komponist indenfor scenekunsten - det er blandt andet den med fangernes kor, Va Pensiero! Hr. Brouceks Rejser er en national tjekkisk klenodie af én af deres helt store, Janácek - og så skulle den være hylende morsom! Til sidst skal vi stifte bekendtskab med den skrupelløse kvindebedårer, Don Juan - og dét på det lille Statsteater midt inde i byen, hvor han løb over de skrå brædder for første gang tilbage i 1787! Det historiske vingesus vil her være vidunderlig åbenbar - ligesom det vil være der på det større Nationalteater, når vi i pausen stiller os ud på balkonen og skuer ned ad smukke Moldau. Før hver forestilling vil vores operaguide, tenor Thomas Peter Koppel, give en helstøbt introduktion til dét, vi skal ind og opleve fra plyssæderne - og formentlig lufte stemmebåndene også!

Afrejse 27. maj: Romèo & Julie - La Traviata - Kærligheden til de 3 Appelsiner

Under opholdet i Prag skal vi opleve hele tre operaer - og hvilke! Shakespeares Romèo & Julie udsat for Gounods franske romantik - nr. 1 på listen over alletiders mest spillede værker i verdens operahuse, La Traviata, af mesteren Verdi - og så en mere end almindelig populær én for danskere i form af Prokofievs Kærligheden til de 3 Appelsiner, der gik for fulde huse på Det Kgl. Teater i en årrække i Flemming Flindts pikante og morsomme opsætning. Vores operaguide, tenor Thomas Peter Koppel, har endda medvirket i dem allesammen i løbet af sin lange karriere på nationalscenen - så han skulle være særdeles godt klædt på, når han før hver forestilling introducerer os for de vigtigste anekdoter og informationer om både komponisterne og deres opusser. Koppel forsikrer endvidere, at niveauet i den gyldne stad i disse år er på et endda meget højt internationalt et af slagsen.

Afrejse 17. juni: Don Juan - Carmen - La Traviata

Prag byder denne gang på tre af de absolutte sværvægtere indenfor opera-repertoiret! Vi skal på Nationalteatret læne os tilbage og nyde nr. 1 på listen over alletiders mest spillede værker i verdens operahuse, La Traviata. Og så skal vi møde hver sit køns charmefigurer par excellence: kvindebedåreren over dem alle, Don Juan - og den uimodståelige Carmen, der som bekendt nedlægger den ene efter den anden, inden det, ligesom det gør for hendes ovennævnte mandlige modpart, går grueligt galt! Operaguide, tenor Thomas Peter Koppel, sætter os grundigt ind i løjerne hver aften, inden vi drager i teatret - han meddeler, at niveauet er højt på disse breddegrader nu om stunder, så der er al mulig grund til at glæde sig! Han har iøvrigt selv været solist i Verdis fortælling om Kameliadamen på Det Kgl. Teater i adskillige sæsoner, ligesom han har i Bizets udødelige opus om den sexede sigøjnerpige i det spanske. Don Juan skal vi opleve på det lille Statsteater centralt i byen - også kendt fra Milos Formans episke filmatisering, Amadeus.

Du kan se alle vores musikrejser her

fra kr. 7.995 pr. person
 • Inkl. 3 operaforestillinger
 • Ophold på centralt hotel
 • Med udflugter og dansktalende rejseleder
 • Thomas Peter Koppel som operaguide


Operaoplevelser i Den Gyldne Stad

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Prag - Frokost - Opera

 • Dag 2 - Byrundtur i Prag - Frokost - Opera

 • Dag 3 - Borgtur - Sejltur inkl. frokost - Opera

 • Dag 4 - Bryggeribesøg inkl. frokost - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Prag t/r inkl. bagage
 • Lufthavnstransfer t/r
 • 3 overnatninger på Hotel Modra Ruze eller Hotel Amigo-Alqush i Prag
 • 3 x morgenmad
 • 4 x frokost (dag 1 & 2 på restaurant inkl. 2 gl. øl/vin, dag 3 på bådtur inkl. aperitif og kaffe, dag 4 på bryggeri inkl. øl ad libitum)
 • Billetter til 3 operaforestillinger
 • 3 x operaforedrag v. operasanger Thomas Peter Koppel
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Tillæg pr. person

 • Eneværelse kr. 1.100
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 259 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Prag - Frokost - Opera

Fly fra København til Prag, hvor vores dansktalende rejseleder tager imod. Transfer til hotellet, hvor vi kan få vores bagage opbevaret indtil vi kan checke ind på vores værelser. Herefter tager rejselederen os med på en kort orienteringstur, hvor vi får overblik over hvor hotellet ligger i forhold til rådhuspladsen og hovedgaden Vaclavske nam. Efter rundturen spiser vi 2-retters frokost inkl. 2 glas øl/vin. Herefter kan vi checke ind på vores værelser på hotellet. Kl. 17.15 -18.00 vil Thomas Peter Koppel introducere os for aftenens operaforestilling:

Afrejse 15/4: Nabucco på Karlin-teatret (inkl. bustransport teater-hotel t/r)

Afrejse 27/5: Romeo & Julie på Karlin-teatret (inkl. bustransport teater-hotel t/r)

Afrejse 17/6: Don Juan på Statsteatret

Kl. 18.15 tager vi afsted til teatret, hvor forestillingen starter kl. 19. Efter forestillingen kan man gå ud og få en forfriskning eller tage tilbage til hotellet. 

Dag 2

Byrundtur i Prag - Frokost - Opera

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i såvel den gamle som den ny bydel i Prag. Vi starter med en tur på Wenzelspladsen, som er et af byens hovedstrøg med mange butikker og restauranter. Vi kommer til et kloster med klosterkirke, som ligger godt gemt som et åndehul inde i en have. Undervejs hører vi historien om Mozart, som i 1887 selv dirigerede premieren på sin opera Don Giovanni på Statsteatret. Vi kommer også forbi den gamle rådhusplads med det berømte astrologiske ur og Tyn-kirken, hvor Tycho Brahe ligger begravet. På turens sidste del bevæger vi os gennem Det Jødiske Kvarter med seks synagoger og den gamle jødiske begravelsesplads, hvor der på et ganske lille område ligger 100.000 mennesker begravet. Efter byrundturen spiser vi 2-retters frokost inkl. 2 gl. øl/vin. Kl. 17.15-18 præsenterer Thomas Peter Koppel aftenens forestilling på hotellet.

Afrejse 15/4: Hr. Brouceks Rejser på National-teatret 

Afrejse 27/5: La Traviata på Karlin-teatret (inkl. bustransport teater-hotel t/r)

Afrejse 17/6: Carmen på National-teatret

Kl. 18.15 tager vi afsted til teatret, hvor forestillingen starter kl. 19. Efter forestillingen kan man gå ud og få en forfriskning eller tage tilbage til hotellet. 

 

Dag 3

Borgtur - Sejltur inkl. frokost - Opera

Om formiddagen tager vi med sporvognen til Prag-borgen, som er Europas største. Borgens vagters flotte dragter er designet af den Oscar-belønnede kostumier fra filmen Amadeus. På borgen besøger vi Vitus-katedralen, riddersalen, Skt. Georgs-kirken, som er det ældste bevarede bygningsværk på borgen, samt Den Gyldne Gade med de små hyggelige huse - også kaldet dukkehusgaden. Efter rundvisningen på borgen følges til Moldau-flodens bred, hvor vi går ombord på en hyggelig udflugtsbåd. Vi nyder en velkomstdrink og udsigten til en anden side af den smukke by når vi ser den fra vandsiden. Vi sejler gennem den centrale del af Prag og ser bl.a. Prag-borgen og Karlsbroen. I løbet af den to timer lange sejltur kan vi også se frem til at høre guiden fortælle lidt om dagliglivet i Tjekkiet samt at nyde en frokostbuffet med kolde og lune retter samt kaffe. Kl. 17.15-18 præsenterer Thomas Peter Koppel aftenens forestilling på hotellet:

Afrejse 15/4: Don Juan på Statsteatret 

Afrejse 27/5: Kærligheden til de 3 Appelsiner på National-teatret 

Afrejse 17/6: La Traviata på Karlin-teatret (inkl. bustransport teater-hotel t/r)

Kl. 18.15 tager vi afsted til teatret, hvor forestillingen starter kl. 19. Efter forestillingen kan man gå ud og få en forfriskning eller tage tilbage til hotellet. 

 

Dag 4

Bryggeribesøg inkl. frokost - Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra vores værelser. Herefter står dagen i øllets tegn. Vi besøger mikrobryggeriet Den Ny Bys Bryggeri, hvor vi starter med et lille foredrag, som forklarer bryggeprocessen og kommer ind på hvorfor tjekkerne er verdens mest øldrikkende folk med mange traditioner og faste ritualer omkring værtshuse og øldrikning. Så bydes der på en platte med forskelligt kød og tilbehør - hertil drikker vi bryggeriets eget sorte eller gyldne øl. Efter måltider får vi en rundvisning i bryggeriet. I de store kobberkar, som står midt i restauranten, bliver malten bliver kogt og humlen tilsat. Vi går videre til de åbne gæringskar - det er ganske unikt, at vi kan komme helt ind i rummet, hvor øllet gærer. Til sidst skal vi også se lagertankene. Midt på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København. 

Hoteller

Hotel Amigo/Alqush

Hotel Amigo/Alqush ★★★★

Dejligt hotel med central beliggenhed i Prag -  i gåafstand fra Wenzel-pladsen og den gamle bydel. De 72 værelser er møbleret i traditionel stil. Fac…

Læs mere her

Hotel Modra Ruze ★★★

Det historiske Hotel Modra Ruze med den hyggelige atmosfære ligger helt centralt i Prag blot 500 meter fra den kendte Wenzelplads. Der er masser af bu…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
15. apr. 2019
Opera i Prag - 4 dage - Hotel Modra Ruze - Fly fra København
 Afrejse - kl. 09:15       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 7.995 Gå videre
27. maj. 2019
Opera i Prag - 4 dage - Hotel Amigo City Centre - Fly fra København
 Afrejse - kl. 09:15       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 7.995 Gå videre
17. jun. 2019
Opera i Prag - 4 dage - Hotel Modra Ruze - Fly fra København
 Afrejse - kl. 09:15       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 7.995 Gå videre

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Opera i Prag
Opera i Prag Med Thomas Peter Koppel som operaguide
fra kr. 7.995