Elben ved Dresden
Zwinger-slottet i Dresden

Tyskland

Opera i Dresden

Pris pr. person fra
kr. 8.795

Dresden ligger smukt i en floddal ved Elben og byens status som kulturby går flere århundreder tilbage, men byen blev sønderbombet af de allierede under 2. verdenskrig. Bombningerne, sammen med 40 års byudvikling under det socialistiske styre, ændrede byens udtryk betydeligt, men siden Tysklands genforening er den blomstret op på ny, og den fremstår nu som et moderne kraftcentrum, der er kendt for sit fokus på kunst, kultur og arkitektur. Dresden tiltrækker hvert år mange gæster fra det øvrige Tyskland og hele verden til store begivenheder indenfor kunst og videnskab. Vi oplever den spændende by på en byrundtur med vores danske rejseleder i spidsen, og kan se frem til at opleve tre operaforestillinger i den smukke Semperoper.

Rigoletto - Tryllefløjten - Barberen i Sevilla

Dresden, med Semperoper i byens historiske bykerne tæt på floden Elben, er én af flere opera-hovedstæder i det store kulturelle Tyskland - og niveauet er derfor af absolut højeste karat. Husets orkester er det traditionsrige Sächsische Staatskapelle, der trakterer med symfonikoncerter, operaproduktioner og balletopførelser for over 300.000 forventningsfulde besøgende pr. sæson. Vi får på denne tur lejlighed til at indtage den sagnomspundne bygning, der har været ude for lidt af hvert fra brand ikke længe efter indvielsen, og bombning under krigen til senest en omfattende oversvømmelse. Hele tre aftener får vi lejlighed til at være vidner til nogle af operalitteraturens sværvægtere: Verdis Rigoletto, én af de der operaer, hvor der ikke er én tone for meget, hver eneste tæller og gør den til et sandt mesterværk - Tryllefløjten, Mozarts evigt-unge opus, hvor sangerne og musikerne på denne matrikel kun kan være på hjemmebane - og til sidst Barberen i Sevilla, Rossinis humørbombe, der aldrig går af mode. Før hver af forestillingerne sætter operaguide, tenor Thomas Peter Koppel, os grundigt ind i løjerne - og han skulle være mere end godt klædt på til opgaven, da han har medvirket i samtlige titler på nationalscenen herhjemme. Der venter en oplevelse af de sjældne!

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Dresden
  • Dag 2 - Byrundtur i Dresden - Opera
  • Dag 3 - Sejltur på Elben - Pillnitz - Opera
  • Dag 4 - Dresden på egen hånd - Opera
  • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Opera I Dresden Web

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

4 overnatninger på Hotel Ibis Dresden

4 x morgenmad

3 x operabilletter kat. B

3 x operaforedrag v. Thomas Peter Koppel inkl. 1 gl. vin

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Forsikringer

Enkeltværelse kr. 800

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst til Dresden

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Tyskland via Gedser-Rostock i vores moderne 4-stjernede bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. Der er adgang til wi-fi og strømstik i bussen, samt gratis kaffe. Med passende pauser undervejs kører vi mod Dresden. Vi bliver indkvarteret i vores værelser på Ibis Hotel Dresden.

Dag 2

Byrundtur i Dresden - Opera

Efter morgenmaden tager vi på byvandring gennem det gamle Dresden. Vi nyder den smukke udsigt over floden Elben fra Brühlschen Terrasse, og fortsætter forbi Semperoper, den katolske domkirke Hofkirche og Grünes Gewölbe med den enestående smykkesamling. Vi går ind i området ved slottet Zwinger og besøger den genopførse Frauenkirche, som er kendt som en af de smukkeste protestantiske barokkirker. Måske er vi heldige at få lejlighed til at deltage i en kort andagt i disse enestående omgivelser. I minderummet for bombardementet i 1945 i kælderen, kan man stadig ane lugten af brændt træ. Efter byvandringen er der tid til at opleve mere af Dresden på egen hånd. Kl. 16 mødes vi på hotellet og nyder et glas vin, mens Thomas Peter Koppel præsenterer dagens forestilling Rigoletto og komponisten Guiseppe Verdi. Herefter kører vi med bus til operahuset, hvor forestillingen starter kl. 19. Efter forestillingen kører bussen tilbage til hotellet. 

Brühlschen Terrasse, Dresden
Frauenkirche, Dresden
Zwinger-slottet i Dresden
Dag 3

Sejltur på Elben - Pillnitz - Opera

Pillnitz Pillnitz

Om formiddagen tager vi på udflugt med båd til slottet Pillnitz øst for Dresden. Vi sejler på den smukke flod Elben, turen varer ca. 45 minutter. Fra floden spadserer vi de ca. 700 meter til slottet. Vi besøger palæerne og der er mulighed for at gå en tur i den flotte slotspark, og evt. nyde en let frokost i de smukke omgivelser (ej inkl.) Først på eftermiddagen bliver vi hentet i bus, og kører tilbage til Dresden gennem de smukke landskaber. Kl. 16 mødes vi på hotellet og nyder et glas vin, mens Thomas Peter Koppel præsenterer dagens forestilling, Tryllefløjten, og komponisten Wolfgang Amadeus Mozart. Vi kører med bus til operahuset, hvor forestillingen starter kl. 19. Efter forestillingen kører bussen tilbage til hotellet. 

Dag 4

Dresden på egen hånd - Opera

Semperoper

Formiddagen er til fri disposition, til at gå på opdagelse i Dresden på egen hånd. Kl. 16 mødes vi på hotellet og får et glas vin, mens Thomas Peter Koppel præsenterer dagens forestilling og komponist, Barberen i Sevilla af Gioachino Rossini. Derefter kører vi til operahuset, hvor forestillingen starter kl. 19. Efter forestillingen kører bussen tilbage til hotellet.

Dag 5

Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at starte hjemturen. Vi kører nordpå med passende pauser undervejs.  

Opsamlingsliste - bus fra Sjælland 

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Lyngby S-Station 06.45 20.15 
København - Flintholm 07.20 19.50 
Roskilde - Busholdeplads på hjørnet Ny Østergade/Køgevej 08.00 19.10 
Ringsted 08.40 18.35 
Næstved Station 09.15 18.00 
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 17.30 
Gedser - Billetkontoret ved Scandlines 10.35 16.45 

 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse