Opera i Dresden

Thomas Peter Koppel

 • Historie
 • Busrejse
 • Kulturoplevelser
 • Opera
 • Smukke udsigter

Dresden - en smuk kulturby

Dresden ligger smukt i en floddal ved Elben og byens status som kulturby går flere århundreder tilbage, men byen blev sønderbombet af de allierede under 2. verdenskrig. Bombningerne, sammen med 40 års byudvikling under det socialistiske styre, ændrede byens udtryk betydeligt, men siden Tysklands genforening er den blomstret op på ny og den fremstår nu som et moderne kraftcentrum, der er kendt for sit fokus på kunst, kultur og arkitektur. Dresden tiltrækker hvert år mange gæster fra det øvrige Tyskland og hele verden til store begivenheder indenfor kunst og videnskab. Vi oplever den spændende by på en byrundtur med vores danske rejseleder i spidsen og kan se fremt il at opleve to operaforestillinger i den smukke Semperoper.

Dresden med Semperoper i byens historiske bykerne i nærheden af floden Elben er én af flere opera-hovedstæder i det store kulturelle Tyskland - og niveauet derfor af absolut højeste karat. Husets orkester er det traditionsrige Sächsische Staatskapelle, der trakterer med symfonikoncerter, operaproduktioner og balletopførelser for over 300.000 forventningsfulde besøgende pr. sæson. Vi får på denne tur lejlighed til at indtage den sagnomspundne bygning, der også har været ude for lidt af hvert gennem tiden, hele to aftener og således være vidner til et par af operalitteraturens sværvægtere.

Afrejse 30/10: Rosenkavaleren og Tosca

Richard Strauss' Rosenkavaleren, hvor sangere og musikere kun kan være på hjemmebane, og Puccinis evigt-populære Tosca, der har alt, hvad man kan ønske sig af genren. Før hver af forestillingerne sætter operaguide, tenor Thomas Peter Koppel, os grundigt ind i løjerne - og han skulle være mere end godt klædt på til opgaven, da han har medvirket i begge titler på nationalscenen herhjemme. Der venter en oplevelse af de sjældne.  

fra kr. 7.995 pr. person
 • Behagelig langtursbus med wifi og gratis kaffe
 • Ophold på centralt hotel
 • Operaforedrag v. Thomas Peter Koppel
 • Med byrundtur i Dresden


Oplev to forestillinger i Semperoperaen

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Dresden

 • Dag 2 - Byrundtur i Dresden - Opera

 • Dag 3 - Sejltur på Elben - Pillnitz - Dresden på egen hånd

 • Dag 4 - Dresden på egen hånd - Opera

 • Dag 5 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Transport i moderne langtursbus
 • Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen 
 • 4 overnatninger på Leonardo Hotel Dresden Altstadt
 • 4 x morgenmad
 • 1 x aftensmad (dag 1)
 • 2 x operabilletter kat. B
 • 2 x operaforedrag v. Thomas Peter Koppel inkl. 1 gl. vin
 • Rundvisning i Semper-operaen
 • Udflugter og entreer ifølge program 
 • Erfaren dansk rejseleder  

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.100
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 245 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Dresden

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Tyskland i vores moderne 4-stjernede bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. Der er adgang til wifi og strømstik i bussen, samt gratis kaffe. Med passende pauser undervejs kører vi mod Dresden. Vi bliver indkvarteret i vores værelser på Leonardo Hotel Dresden Altstadt og spiser aftensmad i hotellets restaurant.

Dag 2

Byrundtur i Dresden - Opera

Efter morgenmaden tager vi på byvandring gennem det gamle Dresden. Vi nyder den smukke udsigt over floden Elben fra Brühlschen Terrasse og fortsætter forbi Semperoper, den katolske domkirke Hofkirche og Grünes Gewölbe med den enestående smykkesamling. Vi går ind i området ved slottet Zwinger og besøger den genopførste Frauenkirche, som er kendt som en af de smukkeste protestantiske barokkirker. Måske er vi heldige at få lejlighed til at deltage i en kort andagt i disse enestående omgivelser. I minderummet for bombardementet i 1945 i kælderen kan man stadig ane lugten af brændt træ. 

Efter en pause til en bid brød på egen hånd mødes vi på hotellet kl. 12.30 og nyder et glas vin mens Thomas Peter Koppel præsenterer dagens forestilling Rosenkavaleren og komponisten Richard Strauss. Efter foredraget spadserer vi til operahuset, hvor vi får en rundvisning i de smukke, stemningsfulde lokaler inden forestillingen starter kl. 16. Efter operaforestillingen er resten af aftenen til fri disposition.

Dag 3

Sejltur på Elben - Pillnitz - Dresden på egen hånd

Om formiddagen tager vi på udflugt med båd til slottet Pillnitz øst for Dresden. Vi sejler på den smukke flod Elben, turen varer ca. 45 minutter. Fra floden spadserer vi de ca. 700 meter til slottet. Her er der mulighed for at gå en tur i den flotte slotspark og evt. nyde en let frokost i de smukke omgivelser (ej inkl.) Først på eftermiddagen bliver vi hentet i bus og kører tilbage til Dresden gennem de smukke landskaber. Resten af dagen er til fri disposition i Dresden. 

Dag 4

Dresden på egen hånd - Opera

Formiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i Dresden på egen hånd. Kl. 12 mødes vi på hotellet og får et glas vin mens Thomas Peter Koppel præsenterer dagens forestilling og komponist, Tosca af Puccini. Derefter spadserer vi til operahuset, hvor forestillingen starter kl. 14. Efter forestillingen er aftenen til fri disposition. 

Dag 5

Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at starte hjemturen. Vi kører nordpå med passende pauser undervejs.  

Opsamlingsliste - bus fra Sjælland

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Jernbanepladsen 1 06.45 22.15 
København - Flintholm Station 07.20 21.50 
Roskilde - Busholdeplads v. Ny Østergade/Køgevej 08.00 21.10 
Ringsted Station 08.40 20.35 
Næstved Station 09.15 20.00 
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 19.30 
Gedser - billetkontoret ved Scandlines 10.35 18.45 

 

Hotel

Leonardo Hotel Dresden Altstadt ★★★+

Leonardo Hotel Dresden Altstadt ligger centralt i den smukke by Dresden. I gåafstand fra hotellet finder vi seværdigheder som Zwingerpaladset, Frauenkirche og Semper-operaen, hvor vi skal opleve to operaforestillinger. Der er også et bredt udvalg af cafeer og restauranter i området omkring hotellet. 

Faciliteter: Reception, elevator, bar/café, restaurant, gratis wi-fi. 

Værelser: Med eget bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, værdiboks, aircondition og faciliteter til at lave kaffe/te. 

 

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
30. okt. 2019
Opera i Dresden - 5 dage - Rosenkavaleren og Tosca - Leonardo Hotel Dresden Altstadt - Bus fra Sjælland
Udsolgt 7.995 Udsolgt

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Berlinmurens fald 30-året for murens fald
fra kr. 4.195
Julemarkeder i Berlin 4 dage med rejseleder
fra kr. 3.495
Hansestæder i Nordtyskland 5 dage - bus fra Sjælland
fra kr. 6.495
Opera i Dresden Thomas Peter Koppel
fra kr. 7.995