Frihedsbroen, Budapest
Parlamentet i Budapest
Fiskerbastionen, Budapest

Ungarn

Opera i Budapest

Pris pr. person fra
kr. 10.795

Ungarns hovedstad Budapest anses for at være en af de smukkeste byer i Europa. Byens kunstfærdigt udsmykkede kurbade samt fine museer og koncerthuse har trukket besøgende til byen i århundreder. På denne skønne forårsrejse skal vi opleve hele tre operaer på Erkel-teatret med Thomas Peter Koppel som operaguide. 

Vi giver ordet til Thomas Peter Koppel: Mit navn er Thomas Peter Koppel, tenor, og jeg har stået på de skrå brædder i over 28 år, heraf de 22 på vor hjemlige nationalscene. Jeg skal være jeres operaguide på turen til Budapest, der har en tretrinsraket af rang på plakaten og oplevelser for livet, når vi skal stifte bekendtskab med Statsoperaens udgaver af dels Wagners mastodonter, Tannhäuser og Parsifal, dels Verdis episke Don Carlos. Jeg har selv medvirket i alle tre opusser herhjemme, og skulle derfor være mere end godt klædt på til at servere introduktioner for jer hver aften, inden vi drager i teatret. Udover at sætte jer godt og grundigt ind i løjerne på de forskellige værker, på min helt egen uformelle og lystige facon, har jeg det med også at bryde ud i sang... Og som om det ikke var nok, får vi mulighed for at møde den danske tenor, Magnus Vigilius, der har lovet at kigge forbi og sige et par bevingede ord om sine indtryk af at være en efterspurgt, international operasanger. Det helt specielle ved denne rejse er altså, at titelpartierne hver og én drejer sig om tenorer! I Caracallas Termer i Rom i 1990 var de tre tenorer - her kan du komme til Budapest med hele fem af slagsen! ;-)

Foruden operaoplevelserne tager vi på byrundture i bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side af Donau. Vi bevæger os også udenfor byen, hvor vi skal opleve idylliske landsbyer og et fejende flot hesteshow. Der bliver også god tid til at opleve Budapest på egen hånd. Store dele af byen er på UNESCOs Verdensarvsliste, heriblandt Metro 1, som er en af verdens ældste undergrundsbaner. Mange af de smukt indrettede kaffehuse fra Habsburg-tiden blev ødelagt under verdenskrigene og under kommunisternes herredømme, men i de senere år er mange restaureret i original stil, og serverer nu igen kaffe og lækre konditorkager. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst - Byrundtur Buda - Velkomstmiddag
  • Dag 2 - Byrundtur Pest & parlamentet - Opera: Tannhäuser
  • Dag 3 - Hesteshow og frokost på landet
  • Dag 4 - Udflugt til Donau-svinget
  • Dag 5 - Budapest - Opera: Parcifal
  • Dag 6 - Budapest - Opera: Don Carlos
  • Dag 7 - Budapest på egen hånd - Sejltur med middag
  • Dag 8 - Budapest - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Opera I Budapest

Inkluderet i prisen

Fly København-Budapest t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

7 nætter på Ibis Styles Hotel Budapest Center

7 x morgenmad

2 x frokost inkl. drikkevarer (dag 4 & 7)

1 x middag inkl. 1/2 fl. vin & 0,25 l. vand (dag 1)

1 x middag ekskl. drikkevarer (dag 7)

Udflugter og entréer ifølge program

Billetter (kat. I) til 3 operaforestillinger på Erkel-teatret

3 x operaforedrag v. operaguide Thomas Peter Koppel inkl. kaffe og kage

Lokal dansktalende rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 2.000

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst - Byrundtur Buda - Velkomstmiddag

Fly fra København til Budapest, hvor den lokale, dansktalende rejseleder tager imod. Vi tager på byrundtur i Budapest, som består af to bydele på hver side af Donau-floden. Vi starter med at nyde udsigten over byen fra udsigtspladsen ved Citadellet på Gellérthøjen. Vi forsætter byrundturen med spadseretur i Slotskvarteret. Her ser vi slottet, præsidentpaladset, Matthias-kirken og Fiskerbastionen.

Først på eftermiddagen checker vi ind på vores hotel, som ligger centralt i Budapest på Pest-siden af floden. Om aftenen mødes vi igen og spadserer til en nærliggende restaurant, hvor vi nyder en 3-retters middag inkl. 1/2 fl. vin og 0,25 l. vand.

Panoramaudsigt over Budapest
Skt. Mathias-kirken, Budapest
Fiskerbastionen, Budapest
Dag 2

Byrundtur Pest & parlamentet - Opera: Tannhäuser

Om formiddagen byrundtur på Pest-siden, hvor vi bl.a. ser byparken, Heltepladsen, Avenue Andrássy og domkirken. Vi besøger også parlamentet, byens vartegn, som ligger ved Donaus venstre bred. Parlamentet er Ungarns største bygning, opført i neogotisk stil i 1896. Frokost på egen hånd og eftermiddagen til fri disposition. 

Hen på eftermiddagen mødes vi på Café Hauer overfor hotellet. Her nyder vi en kop kaffe med kage, mens vores operaguide Thomas Peter Koppel introducerer aftenens forestilling, Tannhäuser, og komponisten Wagner. Vi spadserer til Erkel-teatret, hvor forestillingen starter kl. 18.

Heltepladsen, Budapest
Parlamentet i Budapest
Skt. Stefansbasilikaen, Budapest
Dag 3

Hesteshow og frokost på landet

Hesteshow

Vi kører med bus til et hestestutteri, hvor vi får en varm velkomst og underholdes med et flot hesteshow. Herefter er der rundvisning i staldene, og der er mulighed for at prøve en tur i hestevogn. Vi spiser en solid 3-retters frokost med lokale specialiteter inkl. 2 gl. vin, vand og kaffe. Frokosten ledsages af levende musik.

Dag 4

Udflugt til Donau-svinget

Efter morgenmaden bliver vi hentet i bus til en skøn heldagsudflugt ved Donausvinget nord for Budapest. Her er flodbredderne dækket af tæt skov afløst af pittoreske landsbyer, der kravler op ad bjergsiderne. I den gamle kongeby Esztergom besøger vi den imponerende domkirke, og i Visegrád skal vi se borgen. Herefter spiser vi frokostbuffet på en hyggelig lokal restaurant med udsigt over floden. I Szentendre besøger vi Margit Kovács’ keramikmuseum, hvorefter der er lidt tid til at se sig om i den hyggelige by på egen hånd. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet.

Den gamle kongeby Ezstergom i Ungarn
Szentendre, Ungarn
Szentendre, Ungarn
Dag 5

Budapest - Opera: Parcifal

Dagen er til fri disposition til egne oplevelser i Budapest. Hen på eftermiddagen mødes vi til kaffe og kage på Cafe Hauer, mens vores operaguide Thomas Peter Koppel fortæller om aftenens forestilling, Wagners Parsifal. Efterfølgende spadserer vi til Erkel-teatret, hvor forestillingen starter kl. 18.

Dag 6

Budapest - Opera: Don Carlos

Fiskerbastionen, Budapest

Dagen er til fri disposition. Vi mødes igen på Café Hauer og nyder en kop kaffe med kage til, mens Thomas Peter Koppel gør os klogere på aftenens forestilling, Verdis Don Carlos, som spilles på Erkel-teatret kl. 18.

Dag 7

Budapest på egen hånd - Sejltur med middag

Dagen er til fri disposition til egne oplevelser i Budapest. Benyt evt. dagen til et besøg i en af Budapests mange skønne spa-bade. Om aftenen tager vi på en hyggelig bådudflugt på Donau og ser den smukke by fra vandsiden. Vi spiser middag (ekskl. drikkevarer) ombord. 

Dag 8

Budapest - Hjemrejse

Efter morgenmad checker vi ud fra hotellet. Bagagen kan opbevares på hotellet, indtil vi ved aftenstid kører med bus til lufthavnen og flyver tilbage til København.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse